Composer Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα. εδώ και 2 μέρες η οθόνη μου τρεμοπαίζει (το είχε παρουσιάσει και παλιότερα 2-3 φορές- την έχω ήδη 2-3 μήνες) δηλαδή δεν ξέρω αν το "τρεμοπαίζει" είναι η κατάλληλη λέξη γιατί είδα αλλού ότι σημαίνει ότι η οθόνη αναβοσβήνει. εμένα δεν το κάνει αυτό, απλώς αν υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια κάθετη γραμμή στην οθόνη, αυτή δε θα ειναι ίσια αλλά θα κάνει όλο ζιγκ-ζαγκ. και θολώνει κιόλας. κάνω το auto-adjusting δε βοηθάει. ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 60 HZ αλλά στην ανάλυση που την έχω δεν έχει άλλη επιλογή. σε παλιότερη οθόνη όταν άλλαζα το ρυθμό ανανέωσης λυνόταν το πρόβλημα.. τι μπορώ να κάνω; δεν το κάνει συνέχεια.. κατά διαστήματα. αν την πάω στην αντιπροσωπεία θα μου πουν ότι δεν τους κάνει τίποτα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Απλα να πω πως στις TFT-LCD τα Hz δεν εχουν καμια σχεση με το "τρεμοπαιγμα". Προφανως και ειναι ελλατωμα και καλα θα κανεις να τη πας για αλλαγη εντος εγγυησης και να τους πεις να τη κρατησουν μεχρι να το κανει. Ή να περιμενεις να χειροτερεψει λιγο για να εισαι σιγουρος οτι θα τους το κανει. Τελος, σιγουρα δεν φταιει το καλωδιο? Δοκιμασε με αλλο ή να το κουνησεις.
Composer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Έβαλα άλλο καλώδιο και σημερα δε μου κάνει τίποτα.. ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι..
Composer Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. ακόμα τα ίδια και δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα υπερβολικά. Ένας φίλος μου που ήρθε είπε ότι είναι παράσιτα, και ίσως φταίει αν ακουμπάνε το καλώδιο του ρεύματος με το καλώδιο της οθόνης. Τα χώρισε κάπως και έφτιαξε (μήπως ήταν τυχαίο; ), αλλά τώρα που προσπαθώ και γω να τα απομακρύνω δε γίνεται τίποτα. edit: και αλλού λένε πως φταίει το καλώδιο ρεύματος του υπολογιστή, και πως καλά είναι να χρησιμοποιήσει κανείς shielded VGA cable. Τι είναι αυτό;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 δεν αξιοποιείς την εγγύηση καλύτερα?
Composer Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 δεν αξιοποιείς την εγγύηση καλύτερα? Απλώς σκέφτομαι μήπως δεν είναι πρόβλημα της οθόνης τελικά. Φαντάζομαι για να σιγουρευτώ θα πρέπει να την πάω σε ένα φίλο μου να τη συνδέσω στο δικό του υπολογιστή να δω και κει τι κάνει. Αλλιώς είμαι σίγουρος ότι αν την επιστρέψω να την κοιτάξουν, θα μου πουν ότι δεν έχει τίποτα//
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 δεν έχεις να χάσεις και κάτι
Composer Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Λοιπόν, πήρα ένα άλλο καλωδιο θωρακισμένο για παρεμβολές όπως λέει εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3374592#post3374592 Το πρόβλημα μειώθηκε, αλλά θα πρέπει να περάσει λίγο διάστημα για να το εξακριβώσω πλήρως, αλλά τώρα δημιουργήθηκε άλλο: Δημιουργείται ελαφρύ text ghosting προς τα δεξιά των γραμμάτων. από πολύ ψάξιμο στο ιντερνετ που έχουν πολλοί άλλοι τα ίδια προβλήματα έβγαλα το εξής συμπέρασμα: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΘΟΝΕΣ SAMSUNG!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 το πρόβλημα που τρεμοπαίζει εμφανίζεται με το που ανοίξεις την οθόνη ή μετά από λίγη ώρα? για το ghosting των γραμμάτων, τι windows έχεις? έχεις enabled το cleartype option? τα ίδια προβλήματα έχουν άλλοι με την συγκεκριμένη οθόνη ή και με άλλα μοντέλα της Samsung?
Composer Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 το πρόβλημα που τρεμοπαίζει εμφανίζεται με το που ανοίξεις την οθόνη ή μετά από λίγη ώρα? για το ghosting των γραμμάτων, τι windows έχεις? έχεις enabled το cleartype option? τα ίδια προβλήματα έχουν άλλοι με την συγκεκριμένη οθόνη ή και με άλλα μοντέλα της Samsung? Για το "τρεμόπαιγμα" μάλλον δεν έχω επιλέξει την κατάλληλη λέξη. Κάνει νερά, οριζόντιες γραμμές κτλ. Συνήθως μετα από λίγη ώρα αρχίζει. Και πάντα πολύ, όταν παίζω κάποιο βιντεο και μετά.. εκανα και το cleartype option. τίποτα.. windows ΧP έχω τα ίδια προβλήματα έχουν άλλοι με οθόνες samsung κυρίως. Το έχω ψάξει εξαντλητικά το θέμα 3 μέρες τώρα. οι περισσότεροι λένε ότι φταίει το καλώδιο VGA. γιατί όμως φταίει το καλώδιο σε αυτή την οθόνη και δεν έφταιγε στις άλλες που είχα; αφού χρησιμοποίησα και το ίδιο καλώδιο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 για αυτό λέμε πάντα οθόνη με DVI και όχι μόνο με d-sub παίζει να έχει αρχίζει να τα φτύνει και κάνας inverter πάντως... κατά την άποψή μου στείλτην για εγγύηση το μακρυά από τις Samsung είναι κάπως υπερβολή
Composer Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 το μακρυά από τις Samsung είναι κάπως υπερβολή Ναι, ίσως έχεις δίκιο, αλλά έχω απηυδήσει με αυτή την οθόνη από την αρχή. Την είχα πάρει γιατί υποτίθεται ότι είχε και κλίσεις, και κάθετη κλίση (δηλδή την έφερνες κατακόρυφα όπως φαίενται και σ μερικά βίντεο στο youtube)που μου χρειαζόταν για τη δουλειά μου για να μελετάω παρτιτούρες και τελικα δεν είχε τίποτε απο όλα αυτά. Κια ενώ το είχα ψάξει το θεμα και εβλεπα στο site της αντιπροσωπείας ότι τα λέει αυτά τα χαρακτηριοστικά, όταν πήρα τηλ και τους είπα ότι είναι απράδεκτο που δεν είναι έτσι, μου είπαν το ότι τα γράφουν δε σημαίνει ότι τα έχει τα χαρακτηριστικά κιόλας! ΕΛΕΟΣ! ήταν στα αναλυτικά χαρακτηριστικά και όχι στα βασικά. Από τη στιγμή όμως που καποιος γραφει κάτι, υποτίθεται ότι ισχύει! Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα! Γι'αυτό από δω και πέρα εγώ τουλαχιστον θα μείνω μακρυά από τις Samsung! ---------- Προσθήκη στις 19:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:51 ---------- Να ρωτήσω κάτι για να σιγουρευτώ; αν την πάω σε ένα φίλο μου να τη συνδέσω και κει είναι όλα καλά, σημαίνει ότι δεν έχει τίποτα η οθόνη οποτε δε δικαιούμαι να την πάω στην αντιπροσωπεία. Σωστα;
konstantinos77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Φιλε μου οπως ειπε και Thresh πιο πανω στειλτην για αλλαγη .Μην καθεσαι και παιδευεσαι με ρευματα συχνοτητες μαυρες τρυπες κτλ.Δεν αξιζει τον κοπο και σκεψου τα λεφτα σου .Εσυ αγορασες μια οθονη για να την βαλεις σε μια κωλοπριζα για να παιζει οχι για να γινεις ηλεκτρονικος.Απο που την αγορασες?
Composer Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Φιλε μου οπως ειπε και Thresh πιο πανω στειλτην για αλλαγη .Μην καθεσαι και παιδευεσαι με ρευματα συχνοτητες μαυρες τρυπες κτλ.Δεν αξιζει τον κοπο και σκεψου τα λεφτα σου .Εσυ αγορασες μια οθονη για να την βαλεις σε μια κωλοπριζα για να παιζει οχι για να γινεις ηλεκτρονικος.Απο που την αγορασες? Από eshop την πήρα. Αλλά η αντιπροσωπεία που διεθεσε την οθονη στο eshop και με την οποια είχα τις επαφες ειναι αλλου. Απλως πρωτα πρεπει να τη δοκιμασω και σε φίλο μου, γιατι ειμαι σιγουρος οτι αυτων δε θα τους κανει τιποτα και δεν θα μου την αλλαξουν. Ετσι εγινε και με ενα σκληρο εξωτερικό δίσκο, που ενώ εμένα μου παρουσίαζε προβλήματα, στο eshop δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, τον ξαναπήρα πίσω και τελικά τον πέταξα γιατί χειροτέρεψε.
konstantinos77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Εδω μεσα εχουν αναφερθει νομιζω καποια προβληματα που ειχαν ορισμενα παιδια με επιστροφες απο eshop λογω ελαττωματικου κομματιου κτλ.Προσεχε τα αυτα .Καλυτερα να αγοραζεις απο πλαισιο ,της επιλογης σου ομως, γιατι καποια καταστηματα του πλαισιου εχουν και ορισμενα βλαμενα μεσα που δουλευουν ή καποιο αλλο καταστημα που εμπιστευεσαι .Στο πλαισιο παντως γενικα σε αλλαγες εντος εγγυησης δεν θα εχεις προβλημα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.