DrLo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 @DrLoδε καταλαβες, εσυ μιλας αρνητικα ενω εγω θετικα. "Δώσε στον κόσμο τους θεούς" !!! ---------- Προσθήκη στις 15:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:33 ---------- ...κατά τα άλλα, μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι με το δικό του σκεπτικό. εννοείς ότι θα πέρναμε φθηνότερα τα σουβλάκια, έτσι ?
pournaras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Άλλο εννοεί. Δεν μπορείς να ξεκινάς dj στα 20 και να θεωρείς καριέρα και "χτίζω το μέλλον μου" το να ανοίξεις σουβλατζίδικο στα 40. Δυστυχως ομως στην αφρικανικη χωρα που ζουμε, οταν ο καθε aledjo βλεπει τον πτυχιουχο διπλα του, εστω κι απο τα ΤΕΙ (4 χρονια τουλαχιστον), να δουλευει χαμαλης σε καταστηματα τυπου μουλτιραμα, η σε ρουχαδικα η σε οτιδηποτε αλλο με προοπτικες εξελιξης απο ελαχιστες εως καμμια, τοτε με το δικιο του θα σκεφτει οτι καρριερα εχει ο dj η μπαρμαν, που καλως η κακως παιρνει τα διπλασια χρηματα, τον ειναι μεσα στα γκομενακια (must για την ηλικια του), εχει τα ποτακια του στο τζαμπα, και τον ειναι και κορεσμενος απο το εξω. Αρα με μια καλη διαχειρηση, ολα τα λεφτα του μενουν στην τσεπη του. Θα μου πεις δεν ειναι σωστο... ισως, αλλα στην κατασταση που ειμαστε, αν του προτεινουμε αυτου μια πρωινη δουλεια με 700 ευρω, η οποια συνηθως θα ειναι μεσα απο καποιο προγραμμα του ΟΑΕΔ (να γλυτωσει και ο εργοδοτης τα λεφτα του ΙΚΑ), και προοπτικη (αν δεν τον διωξουν) να παρει 800 μετα απο 5-6 χρονια, θα γελαει μαζι μας μεχρι του χρονου.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 εννοείς ότι θα πέρναμε φθηνότερα τα σουβλάκια, έτσι ? Εννοώ πως ανάμεσα στα σκεπτικά "το παιδί μου πρέπει να γίνει μεγαλογιατρός/μεγαλοδικηγόρος γιατί είναι το παιδί ΜΟΥ" και στο "δεν παίζει να κάτσω να σαπίσω ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς, μια χαρά ζω και ως ντελιβεράς/υδραυλικός/μπετατζής/αποθηκάριος/οδηγός/κτλ" προτιμώ το 2ο. Σόρρυ κι όλας, αλλά όταν του μεγαλοκαθηγητή του βουλώσει η αποχέτευση, καμία δημοσίευση δε θα τον σώσει -και είναι η αναγκαιότητα που υπαγορεύει τη σημασία κάθε επαγγέλματος κατ' εμέ και εγώ μια χαρά έχω χρειαστεί ντελιβεράδες, μπετατζήδες, οδηγούς και υδραυλικούς χωρίς πτυχία και χωρίς ακαδημαϊκή κατάρτιση και τέτοια ψιψιψόνια, όπως αντίστοιχα θα χρειαστούν και αυτοί έναν αρχιτέκτονα, έναν γιατρό, έναν δικηγόρο. Αλλά dj και μπάτσος... kinda kidding
aledjo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δυστυχως ομως στην αφρικανικη χωρα που ζουμε, οταν ο καθε aledjo βλεπει τον πτυχιουχο διπλα του, εστω κι απο τα ΤΕΙ (4 χρονια τουλαχιστον), να δουλευει χαμαλης σε καταστηματα τυπου μουλτιραμα, η σε ρουχαδικα η σε οτιδηποτε αλλο με προοπτικες εξελιξης απο ελαχιστες εως καμμια, τοτε με το δικιο του θα σκεφτει οτι καρριερα εχει ο dj η μπαρμαν, που καλως η κακως παιρνει τα διπλασια χρηματα, τον ειναι μεσα στα γκομενακια (must για την ηλικια του), εχει τα ποτακια του στο τζαμπα, και τον ειναι και κορεσμενος απο το εξω. Αρα με μια καλη διαχειρηση, ολα τα λεφτα του μενουν στην τσεπη του. Θα μου πεις δεν ειναι σωστο... ισως, αλλα στην κατασταση που ειμαστε, αν του προτεινουμε αυτου μια πρωινη δουλεια με 700 ευρω, η οποια συνηθως θα ειναι μεσα απο καποιο προγραμμα του ΟΑΕΔ (να γλυτωσει και ο εργοδοτης τα λεφτα του ΙΚΑ), και προοπτικη (αν δεν τον διωξουν) να παρει 800 μετα απο 5-6 χρονια, θα γελαει μαζι μας μεχρι του χρονου. ευχαριστω τα ειπες ολα btw και γω απο ΤΕΙ ειμαι... ---------- Προσθήκη στις 16:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:38 ---------- Εννοώ πως ανάμεσα στα σκεπτικά "το παιδί μου πρέπει να γίνει μεγαλογιατρός/μεγαλοδικηγόρος γιατί είναι το παιδί ΜΟΥ" και στο "δεν παίζει να κάτσω να σαπίσω ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς, μια χαρά ζω και ως ντελιβεράς/υδραυλικός/μπετατζής/αποθηκάριος/οδηγός/κτλ" προτιμώ το 2ο. Σόρρυ κι όλας, αλλά όταν του μεγαλοκαθηγητή του βουλώσει η αποχέτευση, καμία δημοσίευση δε θα τον σώσει -και είναι η αναγκαιότητα που υπαγορεύει τη σημασία κάθε επαγγέλματος κατ' εμέ και εγώ μια χαρά έχω χρειαστεί ντελιβεράδες, μπετατζήδες, οδηγούς και υδραυλικούς χωρίς πτυχία και χωρίς ακαδημαϊκή κατάρτιση και τέτοια ψιψιψόνια, όπως αντίστοιχα θα χρειαστούν και αυτοί έναν αρχιτέκτονα, έναν γιατρό, έναν δικηγόρο. Αλλά dj και μπάτσος... kinda kidding αφου το πας καλα, γιατι το χαλας στο τελος? μαλλον επειδη δεν εχει τυχει να ασχοληθεις με κατι αναλογο και δεν εχεις δει τι ειναι αυτο. (dj) ---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:41 ---------- tax_opari91: Δεν είπα κάτι τέτοιο, προσπαθώ απλώς να καταλάβω πως το βλέπει.Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως το μόνο "κακό" του αλέτζου στο όλο ζήτημα είναι το "πφφφφ ανθρωπάκια που τρώτε κουτόχορτο", κατά τα άλλα, μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι με το δικό του σκεπτικό. οχι lucifer, δεν σκεφτομαι το "πφφφφ ανθρωπάκια που τρώτε κουτόχορτο" για ολους. το λεω σε αυτους που υποτιμανε αυτο που κανω εγω (το σκεπτικο μου) και νομιζουν οτι αυτοι ειναι καλυτεροι! ---------- Προσθήκη στις 16:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:43 ---------- Άλλο εννοεί. Δεν μπορείς να ξεκινάς dj στα 20 και να θεωρείς καριέρα και "χτίζω το μέλλον μου" το να ανοίξεις σουβλατζίδικο στα 40. ποιος σου ειπε οτι το θεωρω καριερα? και δεν ειπα πουθενα οτι θα ανοιξω σουβλατζιδικο..... (αλλοι το εχουν κανει και χεζονται στο χρημα, τεσπα)
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 ποιος σου ειπε οτι το θεωρω καριερα?και δεν ειπα πουθενα οτι θα ανοιξω σουβλατζιδικο..... (αλλοι το εχουν κανει και χεζονται στο χρημα, τεσπα) Στο σκεπτικό του Lucifer απευθυνόμουν. Το δικό σου σκεπτικό το ανέλυσα σε προηγούμενο τόπικ και σου είπα μαγκιά σου.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αλέτζο, έχω κάνει για ένα μικρό διάστημα ντιτζέινγκ, και ήταν ωραία. Χωρίς πλάκα, ξύδια, μουσικές, μουνάκια πάνω κάτω και πεσίματα, κεράσματα, χόρτα με τα αφεντικά και στο τέλος λεφτάκια. Αλλά έχω την τάση (και θέλω να πιστεύω πως την έχουν όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι) να θέλω να είμαι παραγωγικός. Όχι ντε και καλά να εξελίσομαι συνέχεια, αλλά να παράγω έργο, είτε χτίζοντας σπίτια, είτε κάνοντας εκτρώσεις, είτε γράφοντας μυθιστορήματα, είτε ψήνοντας γύρο. Το να βαράω μουσική σε ένα κλαμπ, δε μου τα σκάει ως παραγωγική διαδικασία, μάλλον κάτι σαν χόμπυ επί πληρωμή περισσότερο. Καθαρά προσωπική άποψη φυσικά, έτσι;
aledjo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αλέτζο, έχω κάνει για ένα μικρό διάστημα ντιτζέινγκ, και ήταν ωραία. Χωρίς πλάκα, ξύδια, μουσικές, μουνάκια πάνω κάτω και πεσίματα, κεράσματα, χόρτα με τα αφεντικά και στο τέλος λεφτάκια. Αλλά έχω την τάση (και θέλω να πιστεύω πως την έχουν όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι) να θέλω να είμαι παραγωγικός. Όχι ντε και καλά να εξελίσομαι συνέχεια, αλλά να παράγω έργο, είτε χτίζοντας σπίτια, είτε κάνοντας εκτρώσεις, είτε γράφοντας μυθιστορήματα, είτε ψήνοντας γύρο. Το να βαράω μουσική σε ένα κλαμπ, δε μου τα σκάει ως παραγωγική διαδικασία, μάλλον κάτι σαν χόμπυ επί πληρωμή περισσότερο. Καθαρά προσωπική άποψη φυσικά, έτσι; οκ καταλαβα το σκεπτικο σου. απο τη μερια σου εχεις καποιο δικιο. απλα εγω δε το σκεφτομαι ετσι....
Garnele Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Παραγωγική διαδικασία δεν είναι και η παραγωγή κεφιού σε ένα κλαμπ όμως; Είναι μιας μορφής ψυχαγωγία και ως ντιτζεη είσαι αυτός που πατάει το κουμπάκι για τη διασκέδαση του κοινού. Την ίδια ενέργεια που μπορεί να καταναλώσει κάποιος γράφοντας ένα μυθιστόρημα μπορεί να την καταναλώσει και ένας ντιτζεη που ασχολείται με τη μουσική -εξίσου χομπίστικα- να ψάξει δισκογραφίες, να ακούσει, να κρίνει, να ταιριάξει τραγούδια -και όχι λέξεις- και ούτω καθεξής. Τέλος πάντων εδώ μπαίνουν τα προσωπικά κριτήρια σχετικά με το "τι είναι χόμπι" οπότε ο καθένας πράττει ανάλογα. Προσωπικά δεν θα ήθελα να βγάζω χρήματα με αυτά, προτιμώ τα χόμπι μου να παραμένουν ως τέτοια και όχι ως ένα μέσο για να έχω γεμάτο ψυγείο.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Γι' αυτό είπα πως είναι προσωπική άποψη, είναι πως τα σκάει στον καθένα. Προσωπικά, δε θα μπορούσα να το κάνω για τα γκαφρά, για επιπλέον γκαφρά ναι, για τα βασικά, νιετ.
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Εγω παλι που εχω μια ψιλοτρελα με τη μουσικη γενικοτερα και επειδη τυχαινει να διαθετω και "μουσικο" αυτι επειδη μπορω να ξεχωρισω την "ποιοτητα" αναμεσα στα genres σιγουρα θα μου αρεσε να μπορω να κανω κατι τετοιο σαν κανονικη δουλεια. Το προβλημα ειναι να βρεις ενα μαγαζι που και θα σε παρει και θα σε αφησει να παιζεις αυτα που εσυ οριζεις μεσα στα πλαισια του τι παιζει το μαγαζι φυσικα και οχι να στο παιζει ο καθε "αφεντικος" δικτατωρ "αυτα θα παιζεις" οπως γινεται σε πολλα μαγαζια. Δυστηχως ομως απεχω απο το "αθλημα" αρκετα χρονια τωρα και βλεπω να ξαναγυρναω πισω. Μια καλη ευκαιρια να πετυχω ομως σιγουρα ορμαω γιατι χειροτερα απο το phone support που κανω τωρα σιγουρα δεν ειναι.
aledjo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Εγω παλι που εχω μια ψιλοτρελα με τη μουσικη γενικοτερα και επειδη τυχαινει να διαθετω και "μουσικο" αυτι επειδη μπορω να ξεχωρισω την "ποιοτητα" αναμεσα στα genres σιγουρα θα μου αρεσε να μπορω να κανω κατι τετοιο σαν κανονικη δουλεια. Το προβλημα ειναι να βρεις ενα μαγαζι που και θα σε παρει και θα σε αφησει να παιζεις αυτα που εσυ οριζεις μεσα στα πλαισια του τι παιζει το μαγαζι φυσικα και οχι να στο παιζει ο καθε "αφεντικος" δικτατωρ "αυτα θα παιζεις" οπως γινεται σε πολλα μαγαζια. Δυστηχως ομως απεχω απο το "αθλημα" αρκετα χρονια τωρα και βλεπω να ξαναγυρναω πισω. Μια καλη ευκαιρια να πετυχω ομως σιγουρα ορμαω γιατι χειροτερα απο το phone support που κανω τωρα σιγουρα δεν ειναι. ανοιγεις αλλο θεμα εσυ τωρα. τεσπα, οπως το βλεπει ο καθενας.....
αλεξια Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Επειδη μπερδευτηκα λιγο με ολες τις απαντησεις Για καποιον ανειδικευτο εργαζομενο σε οποιαδηποτε επιχειρηση ειτε ειναι υπαλληλος γραφειου ειτε πωλητης ποιος ειναι ο βασικος μισθος (καθαρα); 680; 700; ή 740; ή τιποτα απο αυτα
Luxx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Νοικιάζεις,μένεις μόνος σου; (Πληροφοριακά ρωτάω)Σίγουρα φθάνουν για στέγη,φαγητό,ψυχαγωγία (ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΤΛ)και κάποιο φθηνό χόμπι,απλά δε φτάνουν για σπατάλες κ πολύπλοκη ζωή που όλοι νομίζουν πως ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν. Νοικιαζω, αλλα μεχρι στιγμης ενοικιο το πληρωνει ο πατερας μου.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Νοικιαζω, αλλα μεχρι στιγμης ενοικιο το πληρωνει ο πατερας μου. Κι εγώ αυτό φαντάστηκα. Φαντάζεσαι πως θα ήταν μια 350+ να τα σκάς για νοίκι +κοινόχρηστα κάθε μηνα; Τι θα σου περίσσευε;
Blondeamon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 350 αν είναι είσαι πολύ τυχερός. Συνήθως είναι τουλάχιστον μια 500αρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.