Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 οκ αν ειναι ετσι αποδεχομαι τον ισχυρισμο σου αφου δεν εχω ιδεα ποση μπορει να ειναι η διαφορα στο μισθο ενος barman/dj. εστω οτι εδω ειμαι λαθος λοιπον. αν αυτο τον ισχυρισμο τον γενικοποιησουμε βαζοντας και αλλα επαγγελματα μεσα ισχυει κατι αντιστοιχο? αν υποθεσουμε οτι καποιος παιρνει 1000 ευρω καθαρα, σημαινει χοντρικα πως παιρνει 1160 μεικτα και πως για τον εργοδοτη κοστιζει 1400 ευρω. αν ο εργοδοτης τον εβαζε να δουλευει μαυρα, θα του εδινε 1400? νομιζω πως οχι. νομιζω πως εργοδοτης θα του εδινε το πολυ 1150 ευρω (οσα θα επαιρνε μεικτα). δε μιλαω για barmen. μιλαω γενικα για πολλα αλλα επαγγελματα. ασε το ρισκο που θα αναλαμβανε ενας εργοδοτης σε περιπτωση επιθεωρησης εργασιας να βρεθει με ανασφαλιστο προσωπικο.
tasoskont Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 στη τελικη τι ειναι καλυτερο να δουλευεις "κανονικη" δουλεια πρωι να κανεις τον καριεριστα με 12 ωρες την μερα για 800 ευρο καθαρα η μη αναγνωρισμενη απο ελληνικη κοινωνια δουλεια σερβιτοριλικη dj με 8 με 10 ωρες δουλεια για 1500 ευρο καθαρα και ασφαλισμενος με ενσημα??? πως εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης?'??
aledjo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Γιατί το ύπνος, φαί, γ@μησι δεν μπορείς να το πεις ούτε σοβαρή φιλοσοφία, ούτε απόσταγμα εμπειρίας. Για τα άλλα που είπες συμφωνώ απόλυτα σε αυτό: Όμως περιόρισε λίγο την επίδειξη αυτού του τρόπου ζωής και την απαξίωση αυτών που παλεύουν για ένα πτυχίο ή για ένα άλλο επάγγελμα εκτός του σουβλακοντελιβεροDj. Οι άλλοι βλέπουν σε σένα ένα ρέμπελο που βγάζει το βράδυ και καταναλώνει το πρωί, που ζει για το σήμερα και να του για το αύριο, που θα καταλήξει σαν το σκυλί όταν πια δεν θα μπορεί να κάνει τον Dj και γενικά ξέρεις, μια ψιλοφλου κατάσταση, στα έχουν πει κατά καιρός στα ποστ που κάνεις δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Εσύ βλέπεις στο πρόσωπο αυτών κάτι μίζερα ανθρωπάκια που προσπαθούσαν να βγάλουν Α στο δημοτικό 20 στο γυμνάσιο/λύκειο και 10 στο πανεπιστήμιο για να μπορούν μετά να πάνε μεταπτυχιακό, για να μπορούν μετά να ξεκινήσουν από τα 800 ευρώ αντί για τα 700 για να προλάβουν κάποια στιγμή να πέσουν από τις 16 ώρες δουλειά στις 12 για να μπορέσουν μετά από 20 χρόνια να αρχίσουν αποταμιεύσεις, για να κάνουν μετά από 30 χρόνια αυτό που εσύ κάνεις από τα 20 σου. Δεκτός και αυτός ο τρόπος σκέψης, σου είπα έχω γνωστούς που είναι καρμπόν εσύ. Δεν το σνομπάρω δεν το βλέπω υποτιμητικά να σκέφτεσαι έτσι αλλά εσύ ώρες ώρες το παραπηδάς. Δηλαδή είναι τώρα σοβαρή δήλωση-απάντηση σε thread παιδιού που θέλει να φτιάξει το μέλλον του το "τρέχα σουβλατζής"? Ε αυτά βλέπουν μετά και θέλεις να σου απαντήσουν και σοβαρά. Μπορεί αυτά που θέλεις να πεις να είναι όψη ενός alternative σκεπτικού, αλλά καλύτερα πρόσεχε λίγο το πως εκφράζεσαι. Γιατί ρε συ aledjo εγώ μπορώ να μπω στο σκεπτικό σου, εσύ μπορείς να μπεις σε ένα άλλο σκεπτικό? Ότι υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που δε ζει κι αναπνέει για να πηδήξει την Μαιρούλα και να βγάλει 10 το πρωί και να φάει και τα 10 το βράδυ. Που δεν γουστάρει να κάνει σε 10 χρόνια το ίδιο πράγμα ακριβώς που έκανε και πριν από 15. Θέλει να σπουδάσει επειδή έτσι του αρέσει, να μπορέσει να αποκτήσει κι ένα αμαξάκι, θέλει να φτιάξει ρε παιδί μου μια καριέρα για να νιώθει ότι κάτι κάνει κι εξελίσσεται στη ζωή του. Κι αν του βαρέσει αύριο μεθαύριο που θα βάλει και τη ζωή του σε τάξη σταματάει να σκέφτεται το μέλλον του και ζει τη ζωή του που λες. Η διαφορά είναι ότι τη ζούσε και τόσο καιρό απλά τώρα κάνει τη ζωή του δικού σου σκεπτικού "βγάζω το πρωί, τρώγω το βράδυ", είτε τα τρώει για πάρτη του, είτε η γυναίκα του, είτε τα παιδιά του, είτε με τους φίλους του. Γιατί καλό το σκεπτικό σου όταν είσαι εικοσιτριάντα, αλλά δεν μπορεί όταν η κουβέντα γυρίζει στα πενήντα να λες εγώ δεν θα υπάρχω. washcloud σε μισώ θανάσιμα.. μ'αρεσει οπως τα λες αλλα εγω δεν υποτιμω κανεναν. αντιθετος εμενα υποτιμουν για τις επιλογες μου. ο καθενας οπως θελει τη βρισκει ΑΛΛΑ οχι να ερχεται ο καθενας και να κλαιγεται οτι δε του φτανουν τα λεφτα, ενσημα και οοολα αυτα και να επιμενει οτι ο δικος μου τροπος ειναι λαθος ενω ο δικος του σωστος. ---------- Προσθήκη στις 01:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:52 ---------- Rabican μαλλον δεν εχεις διαβασει ολα αυτα που γραφω. δεν ειπα οτι ειμαι στους G700, αλλα οτι ειμαι σε καλυτερη μοιρα απ'αυτους! εντομεταξυ εμενα με "βριζουν" για τη δουλεια που κανω (δεν εχει μελλον, σκατα δουλεια, χωρις αξιοπρεπεια, τι θα πει ο κοσμος κτλ κτλ) αλλα βγαζω σχεδον τα διπλασια απο αυτους! ασχετα αν κλαιγονται οτι δεν εχουν λεφτα, δε βγαινουν κτλ. τι σημαινει αξιοπρεπεια τελικα?
Blondeamon Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 A ρε aledjo που νομίζεις οτι θα εισαι dj για πολλά χρόνια. Ε ρε τράκα που θα κανεις σε οποιο σε ξέρει και ανεργία που σε περιμένει. Στις δουλειές που λέμε εμείς τα καλά λεφτά έρχονται μετα τα 35 και μένουν μέχρι τα 65. Σε σένα πάνε το πολύ μέχρι τα 35 και μετά ταμείο, δελτίο και συσσίτιο. (λολ)
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 μ'αρεσει οπως τα λες αλλα εγω δεν υποτιμω κανεναν.αντιθετος εμενα υποτιμουν για τις επιλογες μου. ο καθενας οπως θελει τη βρισκει ΑΛΛΑ οχι να ερχεται ο καθενας και να κλαιγεται οτι δε του φτανουν τα λεφτα, ενσημα και οοολα αυτα και να επιμενει οτι ο δικος μου τροπος ειναι λαθος ενω ο δικος του σωστος. Θέλεις να παραθέσω λεγόμενα σου που αποκαλούν κακομοίρηδες αυτούς που σπουδάζουν? Θέλεις να παραθέσω λεγόμενα σου που πουλάς ειρωνία κι εξυπνάδα σε αυτούς που φτιάχνουν καριέρα ενώ εσύ μάγκας και ξαπλωτός βγάζεις πολλαπλάσια? Δεν νομίζω ότι ωφελεί πουθενά, ούτε χρειάζεται να γινόμαστε παιδάκια "αυτοί με πειράξανε πρώτοι". Το να κλαίγεται ένας νέος ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά είναι πολύ φυσιολογικό, αυτό έλειπε να γουστάρει που παίρνει 700. Το να ζητάς από αυτόν το νέο που θέλει το κάτι παραπάνω στη ζωή του και όχι να φτιάχνει καφέδες μέχρι τα 35 ή να σκάσει ή να πάει ντελιβεράς, είναι αρρωστημένο.
aledjo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 A ρε aledjo που νομίζεις οτι θα εισαι dj για πολλά χρόνια. Ε ρε τράκα που θα κανεις σε οποιο σε ξέρει και ανεργία που σε περιμένει. Στις δουλειές που λέμε εμείς τα καλά λεφτά έρχονται μετα τα 35 και μένουν μέχρι τα 65. Σε σένα πάνε το πολύ μέχρι τα 35 και μετά ταμείο, δελτίο και συσσίτιο. (λολ) χαχαχαχαχαχα ω ρε πλυση εγκεφαλου που εχετε φαει ολοι..... και ποιος σου ειπε οτι στα 50 θα δουλευω dj? (5-6 χρονακια ακομα με βλεπω) νομιζει οτι οποιος κανει μια δουλεια, τι κανει για μια ζωη? ο υπαλληλος σουβλατζης καποτε εγινε αφεντικο και εχει αλλους υπαλληλους. ο βοηθος υδραυλικου το ιδιο. ο υπαλληλος κρεπατζιδικου το ιδιο. ο βοηθος ηλεκτρολογου που εχει σπουδασει ΤΕΙ και ξεκινησε με 700, μετα εγινε αφεντικο και τωρα εχει υπαλληλους. ο μπετατζης το ιδιο. και παρα πολλες αλλες δουλειες καποτε ηταν υπαλληλοι και μετα αφεντικα..... αλλα ξεχασα, ακουτε τη καραμελα για την επαγγελματικη αποκατασταση.... που νομιζετε οτι κραταει μια ζωη. οπως ο δημοσιος υπαλληλος! ο δημοσιος υπαλληλος δε προκειτε ποτε να γινει αφεντικο.... ταμειας στη τραπεζα το ιδιο (πανω στη δουλεια του εννοω). και αλλα... δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ζουμε σε μια ζουγκλα φυσικα δε θελω να πω τιποτα για τους δημοσιους υπαλληλους. αυτοι ειναι οι λιγο πιο τυχεροι του παιχνιδιου γιατι εχουν καποια επαγγελματικη αποκατασταση. αλλα ειναι γελιο να νιωθουν το ιδιο ασφαλες και οι ιδιωτικοι υπαλληλοι. δε θα υπαρχουν για παντα οι εταιριες που δουλευουν σημερα. ΑΝ κλεισει η εταιρια που δουλευεις και συ εισαι 50?????? που θα βρεις δουλεια μετα?
Rabican Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αλετζο μπορω να δεχτω οτι ο υπαλληλος σουβλατζης καποια στιγμη θα ανοιξει δικο του σουβλατζιδικο (το τι προοπτικες επιτυχιας εχει ειναι αλλο θεμα), ομως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο υπαλληλος σουβλατζης απο G700 ξεκιναει. επισης μην ξεχνας οτι ο ιδιωτικος υπαλληλακος G700 απο εκει ξεκιναει και μετα απο 10-15 χρονια μπορει να ειναι διευθυντης στην εταιρια του, η σε αλλη εταιρια. τα ιδια πραγματα ισχυουν, μονο που ο δευτερος εχει σαφως περισσοτερες πιθανοτητες τετοια ανελιξης λογω εκπαιδευσης και μορφωτικου background. εχω συμφοιτητη που ξεκινησε στα 23 του ως απλος βοηθος λογιστη και μεσα σε 4 χρονια ειναι τμηματαρχης ενω ανετα σε 10 χρονακια θα εχει θεση διευθυντη λογιστηριου. και πιστεψε με με τοσα χρονια προυπηρεσιας στον κλαδο και η εταιρια του να κλεισει ουτε που τον νοιαζει. πανευκολα θα βρει δουλεια αλλου.. αυτα που λες για το οτι ο υπαλληλος της τραπεζας ποτε δε θα γινει διευθυντης ειναι ακυρα. και κατι τελευταιο απο μενα. αν τον εαυτο σου το συγκρινεις με G700 και λες οτι εισαι πολυ καλυτερα, τοτε μαλλον κανεις λαθος συγκριση και γιαυτο νιωθεις πως κατι καταφερνεις. το τι κανεις λαθος στο ανελυσα μερικα ποστ πιο πριν. απλα απο οτι εχω καταλαβει δεν εχεις τη διαθεση να το αντιληφθεις, επομενως τσαμπα παλευω. αποχωρω κι εγω απο την κουβεντα. μας ταπωσες ολους με τα επιχειρηματα σου.
DrLo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αμπελοφιλοσοφία aledjou: οτι δουλεια κι'αν κανει καποιος, οσα λεφτα κι'αν βγαζει, οσες σπουδες κι'αν κανει, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρονια αποκλειεται να ζησει! ...οτι δουλεια κι'αν κανει καποιος... Τα πιο αγχώδη επαγγέλματα ...οσα λεφτα κι'αν βγαζει... Ο ρόλος των παραγόντων του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος στην υγεία-ασθένεια Σύμφωνα δε με σχετικούς δείκτες υγείας, τα άτομα που προέρχονται από χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και νοσηρότητας καθώς και μικρότερα ποσοστά στη χρήση των υπηρεσιών υγείας σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων όπως το χαμηλό εισόδημα,, το χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η έκθεση σε πε ριβαλλοντικούς κινδύνους, η ακατάλληλη κατοικία και διατροφή κ.α (5,6,7) ...οσες σπουδες κι'αν κανει... Cosmo.gr - Οι μορφωμένες γυναίκες ζουν περισσότερο!
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Στο θεμα το οικονομικο ειναι δεδομενο οτι το χαμηλο εισοδημα σιγουρα δημιουργει διαφορα ψυχολογικα, απο ελαφριας μορφης οπως του να "βαριεσαι" να σηκωθεις απο την καρεκλα/ πολυθρονα/ καναπε σου και να γυμναστεις (παραδειγμα) μεχρι και βαριας μορφης που βλεπεις οτι "δεν εχεις στον ηλιο μοιρα" και οτι "κακομοιρης" θα εισαι μια ζωη εκτος και αν εχεις πλατες για (βαρβατη) βοηθεια.
aledjo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 φανταστειτε δηλαδη τι ψυχολογικα προβληματα θα εχουν οι G700 @DrLo δε καταλαβες, εσυ μιλας αρνητικα ενω εγω θετικα. βρες μου καπου που να λεει οτι 1) με καποια δουλεια ενας ανθρωπος ζει περισσοτερα χρονια 2) οποιος βγαζει πολλα λεφτα ζει περισσοτερα χρονια. 3) καλα για τις σπουδες ειναι γελιο να το σκεφτομαστε (η γιαγια μου που δεν εχει παει ουτε δημοτικο, τους εχει θαψει ολους) πχ. ειτε ενας ανθρωπος ειναι μπατσος, ειτε ειναι γιος του Ωνασση, βιολογικα και ψυχικα τα ιδια χρονια θα ζησουν. (στην ωρα τους δηλαδη) διαφωνεις? ---------- Προσθήκη στις 14:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:40 ---------- αλετζο μπορω να δεχτω οτι ο υπαλληλος σουβλατζης καποια στιγμη θα ανοιξει δικο του σουβλατζιδικο (το τι προοπτικες επιτυχιας εχει ειναι αλλο θεμα), ομως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο υπαλληλος σουβλατζης απο G700 ξεκιναει. επισης μην ξεχνας οτι ο ιδιωτικος υπαλληλακος G700 απο εκει ξεκιναει και μετα απο 10-15 χρονια μπορει να ειναι διευθυντης στην εταιρια του, η σε αλλη εταιρια. τα ιδια πραγματα ισχυουν, μονο που ο δευτερος εχει σαφως περισσοτερες πιθανοτητες τετοια ανελιξης λογω εκπαιδευσης και μορφωτικου background. εχω συμφοιτητη που ξεκινησε στα 23 του ως απλος βοηθος λογιστη και μεσα σε 4 χρονια ειναι τμηματαρχης ενω ανετα σε 10 χρονακια θα εχει θεση διευθυντη λογιστηριου. και πιστεψε με με τοσα χρονια προυπηρεσιας στον κλαδο και η εταιρια του να κλεισει ουτε που τον νοιαζει. πανευκολα θα βρει δουλεια αλλου.. αυτα που λες για το οτι ο υπαλληλος της τραπεζας ποτε δε θα γινει διευθυντης ειναι ακυρα. και κατι τελευταιο απο μενα. αν τον εαυτο σου το συγκρινεις με G700 και λες οτι εισαι πολυ καλυτερα, τοτε μαλλον κανεις λαθος συγκριση και γιαυτο νιωθεις πως κατι καταφερνεις. το τι κανεις λαθος στο ανελυσα μερικα ποστ πιο πριν. απλα απο οτι εχω καταλαβει δεν εχεις τη διαθεση να το αντιληφθεις, επομενως τσαμπα παλευω. αποχωρω κι εγω απο την κουβεντα. μας ταπωσες ολους με τα επιχειρηματα σου. δηλαδη θες να μου πεις οτι ο διεθυντης με ενα αφεντικο ειναι το ιδιο? ΕΠΙΣΗΣ 1 σουβλατζιδικο που εχει 5 υπαλληλους, αυτοι οι 5 υπαλληλοι μετα απο χρονια μπορουν να γινουν αφεντικα και να ανοιξουν 5 σουβλατζιδικα (σε διαφορετικα σημεια) 5 υπαλληλοι, μπορουν να γινουν 5 διευθυντες?
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Οπότε αλέτζε, το δικό σου μοντέλο ιδανικής καριέρας συνίσταται στο dj 20-25, ντελιβεράς 25-30, ψήστης 30-40, ιδιοκτήτης του μαγαζιού στα 40+; Κάπως έτσι πάει το πλάνο ανέλιξης;
Rabican Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 το οτι οι 5 υπαλληλοι θα ανοιξουν 5 σουβλατζιδικα δεν κατοχυρωνει την επιτυχια των σουβλατζιδικων. επισης το αν και οι 5 θα ανοιξουν σουβλατζιδικα εξαρταται απο τις φιλοδοξιες τους. εσυ λανθασμενα θεωρησες πως υποστηριζω πως και οι 5 υπαλληλακοι θα γινουν διευθυνταδες. δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. μπορει καποιος απο υπαλληλακος να ξεκινησει, υπαλληλακος να παραμεινει. αντιστοιχα εξαρταται απο τις δικες του φιλοδοξιες το που θα φτασει. και παλι ομως ξεφευγουμε απο το θεμα του τοπικ. το μονο που ενδεχομενως να κολλαει βασει των παραπανω ειναι πως ενας υπαλληλακος των 700 ευρω καθαρα, με ενα πτυχιο και ενδεχομενως ενα μεταπτυχιακο, εχει σαφως μεγαλυτερες πιθανοτητες επαγγελματικης εξελιξης, ΕΙΔΙΚΑ εδω στην ελλαδα που τα τυπικα χαρτια σου ανοιγουν πορτες και σου επιτρεπουν να ασκησεις επαγγελματα.
tax_opari91 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Οπότε αλέτζε, το δικό σου μοντέλο ιδανικής καριέρας συνίσταται στο dj 20-25, ντελιβεράς 25-30, ψήστης 30-40, ιδιοκτήτης του μαγαζιού στα 40+;Κάπως έτσι πάει το πλάνο ανέλιξης; Ντάξει και σεις δε σημαίνει ότι επειδή είναι DJ το μέλλον του έχει ήδη καταστραφεί. Δε ξέρεις, σε 10 χρόνια μπορεί να υπάρχουν άλλα ανοίγματα στην αγορά και επειδή πχ είναι της πιάτσας κ του κόβει να βρει κάποια καλή ευκαιρία. Μπορεί και όχι..
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ντάξει και σεις δε σημαίνει ότι επειδή είναι DJ το μέλλον του έχει ήδη καταστραφεί. Δε ξέρεις, σε 10 χρόνια μπορεί να υπάρχουν άλλα ανοίγματα στην αγορά και επειδή πχ είναι της πιάτσας κ του κόβει να βρει κάποια καλή ευκαιρία. Μπορεί και όχι.. Άλλο εννοεί. Δεν μπορείς να ξεκινάς dj στα 20 και να θεωρείς καριέρα και "χτίζω το μέλλον μου" το να ανοίξεις σουβλατζίδικο στα 40.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 tax_opari91: Δεν είπα κάτι τέτοιο, προσπαθώ απλώς να καταλάβω πως το βλέπει. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως το μόνο "κακό" του αλέτζου στο όλο ζήτημα είναι το "πφφφφ ανθρωπάκια που τρώτε κουτόχορτο", κατά τα άλλα, μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι με το δικό του σκεπτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.