aledjo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Ο αλέτζο νομίζω αναφέρεται σε καριερίστες σουβλατζίδικων, ντιλίβερι, ντισκτζοκεϊάδων και τεχνικών πισί από το σπίτι.Ναι οκ γι' αυτά δεν χρειάζεσαι πτυχίο, αλλά είναι τα μόνα που μπορείς να κάνεις. Αλέτζο τραστ μι, αλλά αν ζήταγες ασφάλεια από το ασφεντικό σου θα σου 'φερνε τη κονσόλα στο κεφάλι ε. Καλά είσαι με τα μαύρα...μη μιλάς μιλιά. παλι με την ασφαλεια εχεις να κανεις.... δε παιζεσαι! με την ασφαλεια στο χερι θα μεινεις μεχρι τα γεραματα.
Höfdingadrapa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Εντάξει ρε μαν, όλοι αξίζουν τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ταφή, εσύ θα πεθάνεις στη ψάθα; =ρ Συνέχισε να συλλέγεις εμπειρίες εσύ, θα εξατμιστούν καποτε και θα ησυχάσεις. χο.
aledjo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 όλοι αξίζουν τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ταφή το'ξερα οτι σκεφτεσαι μονο το μελλον σου! μπραβο.... εγω πιστευω οτι ολοι αξιζουν τουλαχιστον μια αξιοπρεπη ΖΩΗ!
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 το οτι μπορω αυτο να κανω 7 μερες τη βδομαδα??? και οχι παντα με την ιδια συναδελφο εγω καθοτι δεσμευμενος μπορω να το κανω επισης 7 μερες τη βδομαδα' date=' αλλα με την ιδια παρτενερ. επισης μπορω να βαλω βενζινη 7 φορες, απο 3 ευρω την καθε φορα. μπορω μαλλιστα να την παω σε ενα μπαρακι στο μαρουσι οπου το ποτο κοστιζει 6 ευρω, και σε ενα καλο ψητοπωλειο στον αγιο δημητριο που σκαμε στο φαι με 10 ευρω το ατομο. τα ποσα δεν ειναι τραγικα. και παλι ΔΕΝ μου λες καποιο ουσιωδες επιχειρημα για να προτιμησω τη μαυρη εργασια απο την νομιμη/με ενσημα. αν ομως σου τυχει ενα σοβαρο ατυχημα και εισαι ανασφαλιστος και χρειαστει να ξοδεψεις αρκετα χρηματα σε νοσοκομεια και εξετασεις, νομιζω πως τοτε εγω θα σου εχω παρουσιασει ενα σοβαρο αντεπιχειρημα. ευχομαι να μη σου συμβει ποτε παντως.[/quote'] Απλα ενα γρηγορο ρεσουμε για το αν οντως φτανουν τα λεφτα γι αυτα που λες απο εναν που ειναι της G700 (γενια των 700, δηλαδη απο 600 ως 720 ευρω ΧΩΡΙΣ ασφαλιση για -και καλα- 8ωρο). Ποτακι 6 ευρω οπως ειπες, δηλαδη 12 ευρω για εσενα και την κοπελια σου. Φαι για σκασμο 10 ευρω, συνολο 22 ευρω (εκτος και αν λες 10 ευρω το ατομο οπου παει 32 ευρω μαζι με τα ποτα). 22 * 7 = 154 ευρω (αλλιως 224 ευρω) την εβδομαδα 154 * 4 (εβδομαδες) = 616 ευρω (αλλιως 896 ευρω) το μηνα Αυτα -μονο- για καθημερινες βραδυνες εξοδους οπως λες που μπορεις να βγαλεις και να κερασεις τη δικη σου κοπελια. Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω ή στραβα το βλεπω ή δεν καταβαινω κατι. Πως ειναι δυνατον ενας G700 να μπορει να κανει αυτο που λες σε καθημερινη βαση? Εκτος και αν λες περι 1000 ευρω με ασφαλιση οπου εκει δεν μιλαμε για G700. Εκει μιλαμε για καλοπληρωμενο ιδιωτικο υπαλληλο που ακομα και για 1000 ευρω μισθο, να φας 600+ ευρω το μηνα -μονο- γι αυτο που λες ενω ζεις και μονος σου?......Ε συγνωμη κιολας αλλα δεν πιστευω καμια απο τις 2 περιπτωσεις. Εγω που ειμαι G700 και μενω μονος εχω να δω το εξω απο την εποχη του Νοε και ευτυχως και που η κοπελια μου και δουλευει και ειναι και σπιτογατα ΚΑΙ δεν τις κερναω και -τα παντα- και παλι με το ζορι την παλευω. Αν δεν κανω καμια "μαυρη" επισκεψη πουθενα να βγαλω κανενα εξτρα χαρτζιλικι σε -καμια- περιπτωση δεν μου φτανουν τα 662.60 ευρω που παιρνω καθε μηνα.........χωρις ασφαλιση παρακαλω.
aledjo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ikaruga24 σε εχω συμπαθησει απο τα πρωτα ποστ που εκανες παλιοτερα. θελω μια μερα να παρεις τη κοπελα σου και ερθεις στη δουλεια μου να σε κερασω ποτα.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ρε συ τωρα σοβαρα το παιρνεις τοις μετρητοις? αν ηθελα να το κανω αυτο θα το εκανα. και θα εβγαινα. απο καπου θα εκοβα και θα το εκανα. δεν το κανω. και δεν ειναι τοσο απλα τα μαθηματικα που μου κανεις. γιατι αν πιστευεις πως εγω με τα 700 ευρω δεν μπορω να το κανω, πιστευω πως ουτε ο αλετζο με τα 700 ευρω ανασφαλιστα (εγω σου βαζω 800 ευρω ανασφαλιστα) το κανει. γιατι ουτε αυτος βγαινει. εκτος και αν ο αλετζο βγαζει 1000 μαυρα οποτε και παλι στα ιδια φτανουμε. τωρα θα αναλυσουμε το πως επιλεγει καποιος να χαλαει το μισθο του? δεν ειναι εκει το νοημα. και προσωπικα πιστευω πως 1000 ευρω μισθος δεν ειναι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ιδιωτικος υπαλληλος. επισης στα 700 ευρω παντα εννοω ΜΕ ασφαλιση.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Κοιτα φιλε μου δεν παιρνω τιποτα της μετρητοις. Απλα αυτο που ειπες δεν γινεται απο G700, ετσι απλα. Δεν εχεις μονο τις εξοδους σου, εχεις να φας, εχεις βενζινες, εχεις ενοικια και γενικα εχεις ενα σωρο παπαριες που αν τις βαλεις ολες μαζι με το ζορι μενουν για εσενα μονο 150 - 200 ευρω το μηνα (αν εισαι οντως G700 και τα 150-200 τα λεω πολυ χαριστικα). Επισης αν εισαι G700 κανει "στιγνη" οικονομια απο οπου μπορεις και, κακα τα ψεματα, επενδυεις πολυ σε home διασκεδαση για να μπορεις να περνας "ανετα" τις μπολικες μερες που θα τη βγαλεις μεσα. Τυχερος οποιος εχει σπιτογατα για κοπελα-γυναικα-γκομενα κτλ. Το να βγαινεις ομως με τον τροπο που λες απλα δεν γινεται, δεν ειναι εφικτο, δεν ειναι ρεαλιστικο. Επισης τα 1000 σε ιδιωτικη εταιρια ειναι ΠΑΡΑ πολλα ειτε με ασφαλιση ειτε χωρις.
tolis_01 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Ποτακι 6 ευρω οπως ειπες, δηλαδη 12 ευρω για εσενα και την κοπελια σου. Φαι για σκασμο 10 ευρω, συνολο 22 ευρω (εκτος και αν λες 10 ευρω το ατομο οπου παει 32 ευρω μαζι με τα ποτα). 22 * 7 = 154 ευρω (αλλιως 224 ευρω) την εβδομαδα 154 * 4 (εβδομαδες) = 616 ευρω (αλλιως 896 ευρω) το μηνα 224 ευρώ τη βδομάδα για ποτό/φαΐ έξω απ'το σπίτι, καθημερινά, όλο το χρόνο, είναι τραγικό, ακόμα κι αν βγάζεις παραπάνω λεφτά.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 και σου λεω οτι ΟΥΤΕ αυτο που λεει ο αλετζο ειναι εφικτο. εκτος και αν συγκρινουμε εναν που παιρνει 1000-1200 μαυρα με καποιον G700 που παιρνει 700 με ασφαλιση. αλλα εκει δε συγκρινουμε ομοια πραγματα. σε καθε περιπτωση ομως, και επειδη χανουμε το concept της συζητησης, αν εγω το επιθυμω μπορω να παιρνω 700 ευρω και το μονο πραγμα που θα κανω 30 ημερες το μηνα ειναι να βγαινω με την κοπελα μου να την κερναω και τιποτε αλλο. και με απλα μαθηματικα βγαινει. μονος σου τα εβγαλες 616 ευρω. ομως το θεμα δεν ειναι να αποδειξουμε κατι τελειως ουτοπικα. καλο ειναι να μιλαμε ρεαλιστικα. ρεαλιστικα λοιπον ΔΕΝ βγαινω με 700 ευρω. και δε βγαινω γιατι εχω και αλλα εξοδα. ρεαλιστικα επισης ΟΥΤΕ ο αλετζο με 800 ευρω μαυρα θα βγαινει γιατι και αυτος θα εχει επιπροσθετα εξοδα. σου ειπα και πριν ομως πως το θεμα δεν ειναι πως χαλαμε το μισθο μας. τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω..
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μπαρμαν δεν παιζει με τιποτα να παιρνει 800. Βαλε 1000+ να εισαι μεσα. Επισης τα 616 ευρω ηταν το -εντελως- φθηνοτερο εξοδο μονο για τις εξοδους που λες. Ενοικιο σπιτιου δεν εχεις? Το ιντερνετ σου δεν το πληρωνεις? Η βενζινη που λες 3 ευρω την ημερα που θελεις να βαζεις μηπως (χοντρικα δηλαδη αλλα 100 ευρω το μηνα)? Δεν τρως στη δουλεια σου ή πριν τη δουλεια σου? Απλα δεν γινεται. Σε καμια περιπτωση δεν βγαινουν για G700.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 αρα μου συγκρινεις εναν G700 με εναν που παιρνει 1000+. επομενως μου συγκρινεις ανομοια πραγματα. μιλαμε για 40% περισσοτερο μισθο, δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα.
Praetorianos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 τοτε γιατι λες οτι λεω αμπελοφιλοσοφίες ? Γιατί το ύπνος, φαί, γ@μησι δεν μπορείς να το πεις ούτε σοβαρή φιλοσοφία, ούτε απόσταγμα εμπειρίας. Για τα άλλα που είπες συμφωνώ απόλυτα σε αυτό: ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ανθρωπος δε μπορει να υποτιμα το τροπο ζωης που ΔΙΑΛΕΞΕ καποιος αλλος και τη δουλεια που προτειμα να κανει. Όμως περιόρισε λίγο την επίδειξη αυτού του τρόπου ζωής και την απαξίωση αυτών που παλεύουν για ένα πτυχίο ή για ένα άλλο επάγγελμα εκτός του σουβλακοντελιβεροDj. Οι άλλοι βλέπουν σε σένα ένα ρέμπελο που βγάζει το βράδυ και καταναλώνει το πρωί, που ζει για το σήμερα και να του για το αύριο, που θα καταλήξει σαν το σκυλί όταν πια δεν θα μπορεί να κάνει τον Dj και γενικά ξέρεις, μια ψιλοφλου κατάσταση, στα έχουν πει κατά καιρός στα ποστ που κάνεις δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Εσύ βλέπεις στο πρόσωπο αυτών κάτι μίζερα ανθρωπάκια που προσπαθούσαν να βγάλουν Α στο δημοτικό 20 στο γυμνάσιο/λύκειο και 10 στο πανεπιστήμιο για να μπορούν μετά να πάνε μεταπτυχιακό, για να μπορούν μετά να ξεκινήσουν από τα 800 ευρώ αντί για τα 700 για να προλάβουν κάποια στιγμή να πέσουν από τις 16 ώρες δουλειά στις 12 για να μπορέσουν μετά από 20 χρόνια να αρχίσουν αποταμιεύσεις, για να κάνουν μετά από 30 χρόνια αυτό που εσύ κάνεις από τα 20 σου. Δεκτός και αυτός ο τρόπος σκέψης, σου είπα έχω γνωστούς που είναι καρμπόν εσύ. Δεν το σνομπάρω δεν το βλέπω υποτιμητικά να σκέφτεσαι έτσι αλλά εσύ ώρες ώρες το παραπηδάς. Δηλαδή είναι τώρα σοβαρή δήλωση-απάντηση σε thread παιδιού που θέλει να φτιάξει το μέλλον του το "τρέχα σουβλατζής"? Ε αυτά βλέπουν μετά και θέλεις να σου απαντήσουν και σοβαρά. Μπορεί αυτά που θέλεις να πεις να είναι όψη ενός alternative σκεπτικού, αλλά καλύτερα πρόσεχε λίγο το πως εκφράζεσαι. Γιατί ρε συ aledjo εγώ μπορώ να μπω στο σκεπτικό σου, εσύ μπορείς να μπεις σε ένα άλλο σκεπτικό? Ότι υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που δε ζει κι αναπνέει για να πηδήξει την Μαιρούλα και να βγάλει 10 το πρωί και να φάει και τα 10 το βράδυ. Που δεν γουστάρει να κάνει σε 10 χρόνια το ίδιο πράγμα ακριβώς που έκανε και πριν από 15. Θέλει να σπουδάσει επειδή έτσι του αρέσει, να μπορέσει να αποκτήσει κι ένα αμαξάκι, θέλει να φτιάξει ρε παιδί μου μια καριέρα για να νιώθει ότι κάτι κάνει κι εξελίσσεται στη ζωή του. Κι αν του βαρέσει αύριο μεθαύριο που θα βάλει και τη ζωή του σε τάξη σταματάει να σκέφτεται το μέλλον του και ζει τη ζωή του που λες. Η διαφορά είναι ότι τη ζούσε και τόσο καιρό απλά τώρα κάνει τη ζωή του δικού σου σκεπτικού "βγάζω το πρωί, τρώγω το βράδυ", είτε τα τρώει για πάρτη του, είτε η γυναίκα του, είτε τα παιδιά του, είτε με τους φίλους του. Γιατί καλό το σκεπτικό σου όταν είσαι εικοσιτριάντα, αλλά δεν μπορεί όταν η κουβέντα γυρίζει στα πενήντα να λες εγώ δεν θα υπάρχω. washcloud σε μισώ θανάσιμα..
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Rabican το ξερω φιλε μου, εσυ προσπαθεις να πεις οτι κανεις τα ιδια με καποιον που παιρνει 40%+ παραπανω μισθο απο εσενα εστω και σε μαυρα οπου και σου εβγαλα με μπακαλιστικα μαθηματικα οτι δε βγαινεις με την καμια οτι και αν κανεις αν εισαι G700.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 δεν προσπαθω αν ισχυριστω κατι τετοιο. απλα προκλητικα απαντησα πως αν θελω το κανω. γιατι θεωρησα πως και ο αλετζο παιρνει χοντρικα τα ιδια λεφτα με μενα. δηλαδη G700+ κατι παραπανω λογω μαυρης εργασιας. και το ειπα και 2 ποστ πιο πριν οτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε βγαινω, γιατι υπαρχουν κι αλλα εξοδα. αν ο αλλετζο υποστηριζει πως βγαινει να το κανει αυτο καθε μερα, τοτε προφανως δεν πληρωνεται οσα ενας G700 (+κατι παραπανω λογω μαυρης εργασιας). γιατι το θεμα μας, απο οσο θυμαμαι, ειναι ο βασικος μισθος και σε καποια φαση το γυρισαμε στην ανασφαλιστη εργασια. αρα ο αλετζο για να βγαινει ετσι, παιρνει αρκετα παραπανω απο τα 800-850 ευρω. αρα θα συγκριθει με καποιον αλλο και οχι με αυτον που παιρνει τα 700 καθαρα. και το ξαναλεω: προκλητικα ειπε οτι το κανει καθε μερα, προκλητικα απαντησα οτι και εγω μπορω.
pournaras Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 δεν προσπαθω αν ισχυριστω κατι τετοιο. απλα προκλητικα απαντησα πως αν θελω το κανω. γιατι θεωρησα πως και ο αλετζο παιρνει χοντρικα τα ιδια λεφτα με μενα. δηλαδη G700+ κατι παραπανω λογω μαυρης εργασιας. και το ειπα και 2 ποστ πιο πριν οτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε βγαινω, γιατι υπαρχουν κι αλλα εξοδα. αν ο αλλετζο υποστηριζει πως βγαινει να το κανει αυτο καθε μερα, τοτε προφανως δεν πληρωνεται οσα ενας G700 (+κατι παραπανω λογω μαυρης εργασιας). γιατι το θεμα μας, απο οσο θυμαμαι, ειναι ο βασικος μισθος και σε καποια φαση το γυρισαμε στην ανασφαλιστη εργασια. αρα ο αλετζο για να βγαινει ετσι, παιρνει αρκετα παραπανω απο τα 800-850 ευρω. αρα θα συγκριθει με καποιον αλλο και οχι με αυτον που παιρνει τα 700 καθαρα. και το ξαναλεω: προκλητικα ειπε οτι το κανει καθε μερα, προκλητικα απαντησα οτι και εγω μπορω. Απλα η διαφορα μεταξυ της ανασφαλιστης και της ασφαλισμενης εργασιας σε αυτες τις δουλειες (dj μπαρμαν κλπ), δεν ειναι της ταξεως των 1000-1160 που καπου διαβασα παραπανω. Ειναι πολυ μεγαλυτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.