Προς το περιεχόμενο

βασικός μισθός

marina1ups

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
O μικτός μισθός του πωλητή είναι 903,67€

(Ανύπαντρος, χωρίς παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία)

Οι μηνιαίες εισφορές στο ΙΚΑ και στο ΤΕΑΥΕΚ (επικουρικό), είναι το 20%.

Άρα πρέπει να παίρνεις στο χέρι ακριβώς 722,94€

Στανταρακι αυτο; Κατι για ΦΜΥ κρατησεις που λενε; Αν ειναι ετσι ειναι πολυ καλα :-D

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Προσέλαβαν την αδερφή μου σε διαφημιστική για γραμματειακή υποστήριξη και της είπαν 650 ευρώ καθαρά!!!

Μήπως την κλέβουν λίγο;

Όχι, δεν είναι σωστά τα λεφτά. Μήπως την έχουν δηλώσει για λιγότερες ώρες και όχι 8ωρο; Μπορείς εδώ να κατεβάσεις τη σύμβαση.

http://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/183

• Moderators
Δημοσ.

Υπάλληλος γραφείου, με αναγνωρισμένα το πτυχίο και τη χρήση Η/Υ παίρνει μικτά 1125 ευρώ. Πόσα είναι τα καθαρά; Εγώ υπολόγιζα ότι οι κρατήσεις είναι 16% (το ΙΚΑ δηλαδή), άρα πάμε στα 945 καθαρά. Γιατί του μπαίνουν 920 στη μισθοδοσία; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη κράτηση που δεν έχω υπολογίσει;

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια....

Ειμαι φοιτητης πολυτεχνικης σχολης, και σημερα σε συνεντευξη για μια θεση στο ΙΤ department καποιας εταιριας ο υπευθυνος μου ειπε οτι "τα νομιμα" ειναι γυρο στα 1082 μεικτα!

Αυτο ειναι βασικος ανειδικευτου εργατη η κανω λαθος?

Αν ειχα και το διπλωμα ποσο θα ηταν ο μισθος αραγε?

Πιο πριν σε καποιο ποστ διαβασα οτι οι κρατησεις ειναι 20% του μισθου. Ισχυει αυτο?

Επισης, γνωριζετε μηπως οταν σε λιγους μηνες αποφοιτησω και γραφτω ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ ποσο ειναι ο βασικος μηχανικου χωρις καποια χρονια προυπηρεσιας?? (μιλαμε παντα για θεση μισθωτου οχι μπλοκακι)

Υπαρχει καπου η συλλογικη συμβαση μηχανικων (η σχολη μου ειναι Ηλεκτρολογων Μηχανικων & Μηχανικων Η/Υ) γιατι στο taxheaven δεν καταφερα να βρω κατι :(

thanks εκ των προτερων!

Δημοσ.
Υπάλληλος γραφείου, με αναγνωρισμένα το πτυχίο και τη χρήση Η/Υ παίρνει μικτά 1125 ευρώ. Πόσα είναι τα καθαρά; Εγώ υπολόγιζα ότι οι κρατήσεις είναι 16% (το ΙΚΑ δηλαδή), άρα πάμε στα 945 καθαρά. Γιατί του μπαίνουν 920 στη μισθοδοσία; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη κράτηση που δεν έχω υπολογίσει;

Καταρχάς έχω μπερδευτεί σχετικά με το πώς υπολογίζεται ο ΦΜΥ λόγω των φορολογικών αλλαγών. Αν υπολογίζεται σύμφωνα με αυτά που λέει σε αυτό το site http://sites.google.com/site/forotexnis/paradeigmata-ypologismou-parakrateses-phmy-gia-to-2010 οι κρατήσεις για το ΦΜΥ μου βγαίνουν μηνιαίως 21,09. Για άγαμο χωρίς τέκνα λέω.

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια....

Ειμαι φοιτητης πολυτεχνικης σχολης, και σημερα σε συνεντευξη για μια θεση στο ΙΤ department καποιας εταιριας ο υπευθυνος μου ειπε οτι "τα νομιμα" ειναι γυρο στα 1082 μεικτα!

Αυτο ειναι βασικος ανειδικευτου εργατη η κανω λαθος?

Αν ειχα και το διπλωμα ποσο θα ηταν ο μισθος αραγε?

Πιο πριν σε καποιο ποστ διαβασα οτι οι κρατησεις ειναι 20% του μισθου. Ισχυει αυτο?

Επισης, γνωριζετε μηπως οταν σε λιγους μηνες αποφοιτησω και γραφτω ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ ποσο ειναι ο βασικος μηχανικου χωρις καποια χρονια προυπηρεσιας?? (μιλαμε παντα για θεση μισθωτου οχι μπλοκακι)

Υπαρχει καπου η συλλογικη συμβαση μηχανικων (η σχολη μου ειναι Ηλεκτρολογων Μηχανικων & Μηχανικων Η/Υ) γιατι στο taxheaven δεν καταφερα να βρω κατι :(

thanks εκ των προτερων!

Ανάλογα τι σύμβαση θα κάνεις (ΑΝ κάνεις, 99% θα σου πουν να είσαι με μπλοκάκι και πίστεψε με αν δεν δεχθείς εσύ από πίσω έχει ουρά που θα τρέξει)

Το ΤΣΜΕΔΕ σου τα πρώτα χρόνια είναι περίπου 200 ευρώ τον μήνα και θα πρέπει να πληρώνεις κάθε τρίμηνο ΦΠΑ (όταν κάνεις έναρξη επαγγέλματος) + την παρακράτηση του φόρου. Για να έχεις μια τάξη μεγέθους περίπου 350ευρώ με 400 ευρώ μείων κάθε μήνα

δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Δημοσ.
Ανάλογα τι σύμβαση θα κάνεις (ΑΝ κάνεις, 99% θα σου πουν να είσαι με μπλοκάκι και πίστεψε με αν δεν δεχθείς εσύ από πίσω έχει ουρά που θα τρέξει)

Το ΤΣΜΕΔΕ σου τα πρώτα χρόνια είναι περίπου 200 ευρώ τον μήνα και θα πρέπει να πληρώνεις κάθε τρίμηνο ΦΠΑ (όταν κάνεις έναρξη επαγγέλματος) + την παρακράτηση του φόρου. Για να έχεις μια τάξη μεγέθους περίπου 350ευρώ με 400 ευρώ μείων κάθε μήνα

δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

γνωριζεις μηπως αν εχει βγει πινακακι με τους μισθους των μηχανικων αναλογα τα χρονια στο επαγγελμα για το 2010 γιατι δεν βρισκω κατι περαν του περσυνου..

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/AMOIBES1/TAB34813/STYE_2009.pdf

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία ερώτηση. Δουλεύω πωλητής σε αλυσίδα πληροφορικής με σύμβαση αορίστου χρόνου. Καθαρά παίρνω 720€. Ξέρει μήπως κανείς αν θα έπρεπε να πάρω κάτι παραπάνω ως κάτοχος proficiency του Cambridge?

Δημοσ.
μερικοι εδω μεσα ζειτε πραγματικα στο κοσμο σας και δε ξερετε τι γινετε γυρω σας.

λυπαμαι πραγματικα....

δε θα κατσω να εξηγησω στον καθενα τι και που κανει λαθος.

κατσε ρε αρχηγε γιατι σε οποιοδηποτε thread έχει να κάνει με απασχόληση μπαινεις μεσα σαν ταυρος σε γυαλοπωλειο. μπορει να εχει καει η γουνα σου και να εχεις οποια αποψη θες να εχεις αλλα μην τα τσουβαλιαζεις ολα.

κι εγω στον κλαδο της πληροφορικης είμαι με 0 γνωριμιες απο γονεις και μπαρμπαδες (για να βολευτω καπου) ειναι η 3η μου δουλεια αυτη που ειμαι τωρα, παντα ασφαλισμενος με λογικα ωράρια, ποτέ δεν πήρα κάτω από 1000ρικο καθαρα και τωρα μετα απο 6 χρονια τα λεφτα είναι πολύ καλύτερα. Παρόμοια πορεία είχε και ο κολλητός μου συναδελφος και αυτος με 0 βυσμα, κλασικα εφημεριδα, αγγελια, βιογραφικο, συνεντευξη.

Όπως λοιπον δεν ειναι σωστο να βγω εγω και να τα παρουσιαζω ολα ροδινα και να λεω θα επρεπε ολοι οι developers να παιρνετε απο 1600 και πανω γιατι ετσι ειναι η αγορα ετσι δε μπορεις κι εσυ να βγαινεις και να λες πως ολοι ειναι κλεφτες και πληρωνουν ψιχουλα.

Υπαρχουν και σοβαρες εταιριες και σοβαροι επαγγελματιες που τον καλο υπαλληλο και την γνωση την πληρωνουν καλά.

Δημοσ.
κατσε ρε αρχηγε γιατι σε οποιοδηποτε thread έχει να κάνει με απασχόληση μπαινεις μεσα σαν ταυρος σε γυαλοπωλειο. μπορει να εχει καει η γουνα σου και να εχεις οποια αποψη θες να εχεις αλλα μην τα τσουβαλιαζεις ολα.

κι εγω στον κλαδο της πληροφορικης είμαι με 0 γνωριμιες απο γονεις και μπαρμπαδες (για να βολευτω καπου) ειναι η 3η μου δουλεια αυτη που ειμαι τωρα, παντα ασφαλισμενος με λογικα ωράρια, ποτέ δεν πήρα κάτω από 1000ρικο καθαρα και τωρα μετα απο 6 χρονια τα λεφτα είναι πολύ καλύτερα. Παρόμοια πορεία είχε και ο κολλητός μου συναδελφος και αυτος με 0 βυσμα, κλασικα εφημεριδα, αγγελια, βιογραφικο, συνεντευξη.

Όπως λοιπον δεν ειναι σωστο να βγω εγω και να τα παρουσιαζω ολα ροδινα και να λεω θα επρεπε ολοι οι developers να παιρνετε απο 1600 και πανω γιατι ετσι ειναι η αγορα ετσι δε μπορεις κι εσυ να βγαινεις και να λες πως ολοι ειναι κλεφτες και πληρωνουν ψιχουλα.

Υπαρχουν και σοβαρες εταιριες και σοβαροι επαγγελματιες που τον καλο υπαλληλο και την γνωση την πληρωνουν καλά.

δε μιλησα για developers εγω.

μιλαω για τεχνικους η/υ και πωλητες.

επισης δε μεταφερω μονο τις δικες μου εμπειριες αλλα και φιλων, γνωστων και τα λενε κι'αλλοι εδω μεσα.

btw εγω δεν ειμαι developer αλλα απο λιγο που εχω ασχοληθει για τη πλακα, αν πηγενα για δουλεια θα ενιωθα μακακας να περνω 1000 ευρω οπως λες.

την ιδια στιγμη που υπαρχουν δουλειες "ΜΗ επιστημονικες" και περνουν 1200 για πλακα

καταλαβενεις τη λογικη μου?

Δημοσ.

Και οι "μη επιστημονικές" δουλειές δηλαδή, εξ ορισμού κοστολογούνται λιγότερο στην λογικάρα σου;

Σε φάση, ένας web designer ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ πρέπει να παίρνει λιγότερα από έναν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ;

Δημοσ.
Και οι "μη επιστημονικές" δουλειές δηλαδή, εξ ορισμού κοστολογούνται λιγότερο στην λογικάρα σου;

Σε φάση, ένας web designer ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ πρέπει να παίρνει λιγότερα από έναν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ;

ΔΕ λεω να περνει λιγοτερα μια "μη επιστημονικη" δουλεια, αλλα δε δεχομαι να περνει λιγοτερα μια επιστημονικη δουλεια!

ειναι παραλογο αυτο που λεω?

ας περνει ο σκουπιδιαρης πχ 1500, αλλα δε δεχομαι ο wed desinger να περνει μονο 1000!

Δημοσ.

Αλέτζο δε λέω πως δεν έχεις ιδέα τι γράφεις αλλά δεν βγάζει κανένα νόημα το ποστ σου.

Ας γράφεις ότι αλαμπουρνέζικο και αντικρουόμενο θες, αλλά ας βγάζει νόημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...