Προς το περιεχόμενο

Γνωμη για vaio σειρας S

mandipl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω αν και εχω καταληξει στο vaio s11 αλλα αυτο με τη καλη καρτα αναμεσα σε αυτα τα δυο που προτεινεις θα πηγαινα σε toshiba. αν και εχει 200gr παραπανω δεν εχει οθονη 16:9, δεν εχει Vga out (σημαντικο για μενα) λιγοτερα features τα windows κλπ. ωστοσο η δυναμη της καρτας με κανει να το προτιμω. επισης καποια toshiba που εχω δει απο κοντα η ποιοτητα κατασκευης μου φανηκε πολυ χαλια. βεβαια και τα καινουρια τα sony βλεπω να θυσιαζουν πολυ απο την εξωτερικη ποιοτητα τους.

καλη επιτυχια φιλε.

Δημοσ.
και γω στο σονυ κλεινω ,,,,

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-NB-Sony-Vaio-VPC-CW2S1E-W-VPCCW2S1E-W.htm

αυτο και τελος. το χω βαλει καιρο στο ματι αλλα η sony στο site της πριν λιγο καιρο το χε με τιμη 860 ευρω για προπαραγγελια και τελικα προεκυψε το χιλιαρικακι...το τρεναρω γιατι φοβαμαι τις nvidia σε laptop.

αν θες φορητοτητα παρε το Υ11 http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=17EB97FB56E1824D81C7896D88A8ED28&pa=2BCE357795392644B8583EF6B0304F36

Δημοσ.
θελω και φορητοτητα και επιδοσεις ...14 ιντσες ειναι πολλες για μενα ....και το 3g το θεωρο σημαντικο ...

το μοντελο που λες εχει 3g ή ειναι εξτρα; γιατι στο site δεν βρηκα να ειναι στανταρτ στον εξοπλισμο η καρτα VAIO everywair 3G

δες και αυτο το toshibahttp://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Portege-A600-133-3G-Special-Edition.htm με ενα SSD και 2 γιγα μνημη ακομα θα ειναι killer το μηχανακι (υπαρχει και αλλου φθηνοτερα αμα ψαξεις - αν ειχε και HDMI...)

Δημοσ.

και εγω κατι αντιστοιχο ψαχνω και εχω καραφλιασει. τι λετε αν τυχει και καταληξουμε καπου και τα παραγειλουμε μαζι για καλυτερη τιμη?

και εγω βλεπω το ενα περιμενω τα νεα μοντελα και τα εχω παιξει. για να δουμε...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

2 μέρες με το S11 με επεξεργαστη i-5 και όλα τα χρακτηριστικα που έχει το μοντέλο με αυτό τον επεξεργαστή.

γενικές παρατηρησεις. το λαπτοπ ειναι made in China. κάτι που με χάλασε πάρα πολυ γιατι μέχρι τώρα 2 λαπτοπ που ειχα ηταν Made in Japan. τσπ. η ποιοτητα κατσκευής είναι χειρότερη απο τα άλλα 2 που είχα μέχρι τωρα.

μου αρέσει το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό που σημαίνει οτι αν ο σενσορας αναγνωρισει σκοτεινες συνθηκες αυτόματα ανάβει το φως και μπορείς ανετα να κάνεις δουλειά και χωρίς φωτισμό.

μέχρι στιγμής χωρίς να κανω κάτι περίεργο μου φαίνεται γρηγορο και χωρίς πολλά μπιχλιμπιδια πάνω. γενικως δεν εινι κακό αλλα οταν δινεις 1400€ περιμένεις κάτι καλύτερο

Δημοσ.
Πριν από μερικά χρόνια (δεν ξέρω αν κάποιοι από σας ξέρατε τι είναι pc τότε), οι μεγάλοι και τρανοί επώνυμοι (IBM, compaq, gateway κτλ) αρνούνταν να στείλουν τα pc τους για τα συγκριτικά τεστ εγχώριων περιοδικών γιατί ισχυρίζονταν ότι δεν παίζουν στο ίδιο επίπεδο. Φυσικά η αλήθεια ήταν ότι τα "συναρμολογούμενα" ξέσκιζαν σε επιδόσεις τα "επώνυμα" για πολύ λιγότερα χρήματα.

Τέλος πάντων όταν οι "επώνυμοι" ξεμουλάρωσαν , άρχισαν να στέλνουν μερικά κομμάτια για συγκριτικά, οπότε και αποδείχτηκε ότι τα "συναρμολογούμενα" ήταν κατά πολύ ταχύτερα. Τότε οι εγχώριοι δημοσιογραφίσκοι για να γλύψουν και λίγο τους "επώνυμους" έλεγαν "ναι μεν, αλλά δείτε ποιότητα που έχει το εσωτερικό του μηχανήματος". Ε λοιπόν, αυτούς τους τύπους μου θυμίζετε. Δείτε ποιότητα που έχει το εσωτερικό του μηχανήματος...

Ποια ποιότητα ρε σεις? Πλάκα κάνετε? Το ίδιο fail rate έχουν όλα , το ίδιο άθλιο support υπάρχει παντού (και μια βόλτα στο forum του insomnia θα σας πείσει ότι "είναι να μη σου χαλάσει το laptop". Άμα χαλάσει και μπλέξεις με service... καλά ξεμπερδέματα.

Όσο για τις οθόνες και για το ποια είναι καλύτερη, είναι τουλάχιστον αστεία όσα γράφονται. Σύγκριση με το μάτι του καθενός δε γίνεται, αλλά με specs, συγκεκριμένα tools και συγκεκριμένους χώρους.

Για την αυτονομία που αναφέρατε, έχει καθαρά σχέση με τον εξοπλισμό του laptop και τα cells της μπαταρίας και ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με τον κατασκευαστή

Και για την ψύξη τα ίδια. Καλύτερη λέει η SONY ή κάποιος άλλος. Σε ποια μοντέλα? Με ποιο cpu? Με ποιο OS? Σε ποια κατάσταση χρήσης?

Όσο για τις 12ετείς εμπειρίες και τα πράσινα άλογα, αυτά είναι απέλπιδες προσπάθειες να στηρίξουν τα ανεπαρκή επιχειρήματα κάποιων. Στο χώρο μου υπάρχουν και "σπουδασμένοι" πληροφορικάριοι και δεν γνωρίζουν ούτε το 1/100 όσων ξέρει ένα 14χρόνο πιτσιρίκι που ασχολείται με hacking για παράδειγμα. Και στο κάτω κάτω δε γνωρίζω τις επαγγελματικές σας ιδιότητες, ούτε και αν είστε καταστηματάρχες που προσπαθείτε να προωθήσετε μια μάρκα laptop. Άρα τα επιχειρήματα τύπου " είμαι 12 χρόνια / περνάνε 20 laptop από τα χέρια μου και ξέρω" ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ σε ένα forum. Αυτά είναι προσωπικές απόψεις και μόνο.

Αν έχετε να πείτε κάτι για οθόνες ή support services, πέρα από προσωπικές απόψεις, ΔΩΣΤΕ link με έγκυρα review που γίνονται με επιστημονική μεθοδολογία. Όλα τα άλλα είναι για να πείθονται τα "ψαράκια"

ως ενα σημείο είσαι σωστός , όσο αναφορά την επιστημονική τεκμηρίωση νομίζω οτι είναι κάπως υποκειμενικό γενικά και για τα δικά μου δεδομένα υπερβολή.

Για τις οθονες ενα συγκριτικό με το μάτι είναι αρκετό ανάμεσα σε πολλά λάπτοπ,δεν χρειάζεται να περάσει ατελείωτες ώρες στο νετ διαβάζοντας συγκριτικά,Οσο αναφορά την ποιότητα κατασκευής προσωπικά επειδή λόγω δουλειάς περνάνε όλα τα μοντέλα laptop απο τα χέρια μου(εκτός απο dell) είναι θεωρώ φυσικό να μπορώ να καταλάβω ως ενα βαθμό πoio έχει καλύτερο σασί οθόνη και ποιότητα κατασκευής - στοιβαρότητα απο ενα άλλο,

Τα Acer είναι πλαστικούρες για μένα αλλα σε επιδόσεις έιναι ικανοποιητικά, τα 14 ρια της sony βράζουν στην κυριολεξία ,οπως και αρκετα pavillion είναι για να ζεσταίνεις της σούπα σου...Τα νέα acer της σειράς Τ ήταν προβληματικά,Τα Mac 4.1 ηταν οτι καλύτερο για καλοριφέρ και πάει λέγοντας..Δηλαδή είναι πραγματικά ελάχιστα τα μοντέλα που συνδιάζουν ποιότητα κατασκευής επιδόσεις καλή οθόνη και καλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.
ως ενα σημείο είσαι σωστός , όσο αναφορά την επιστημονική τεκμηρίωση νομίζω οτι είναι κάπως υποκειμενικό γενικά και για τα δικά μου δεδομένα υπερβολή.

Για τις οθονες ενα συγκριτικό με το μάτι είναι αρκετό ανάμεσα σε πολλά λάπτοπ,δεν χρειάζεται να περάσει ατελείωτες ώρες στο νετ διαβάζοντας συγκριτικά,Οσο αναφορά την ποιότητα κατασκευής προσωπικά επειδή λόγω δουλειάς περνάνε όλα τα μοντέλα laptop απο τα χέρια μου(εκτός απο dell) είναι θεωρώ φυσικό να μπορώ να καταλάβω ως ενα βαθμό πoio έχει καλύτερο σασί οθόνη και ποιότητα κατασκευής - στοιβαρότητα απο ενα άλλο,

Τα Acer είναι πλαστικούρες για μένα αλλα σε επιδόσεις έιναι ικανοποιητικά, τα 14 ρια της sony βράζουν στην κυριολεξία ,οπως και αρκετα pavillion είναι για να ζεσταίνεις της σούπα σου...Τα νέα acer της σειράς Τ ήταν προβληματικά,Τα Mac 4.1 ηταν οτι καλύτερο για καλοριφέρ και πάει λέγοντας..Δηλαδή είναι πραγματικά ελάχιστα τα μοντέλα που συνδιάζουν ποιότητα κατασκευής επιδόσεις καλή οθόνη και καλές θερμοκρασίες.

δυστυχως συμφωνω με τα οσα λες και λεω δυστυχως γιατι αν και οι τιμες πεφτουν γενικα πλεον για να παρεις καλο λαπτοπ θες πολλα χρηματα (ειδικα αν θες φορητοτητα η dedicated gpu).

Δημοσ.

εγω παντως το χτυπησα το s11 και μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ..πολυ καλο το βαρος / 3g modem ..ο σκληρος ειναι το μονο που ριχνει το μηχανημα αλλα ευτυχως αυτο αλλαζει ...με ενα ssd θα πεταει ...για 900 ευρω ειναι μια χαρα ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...