codedash Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μεγια... Με W7 32 bit είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKISHELLAS1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Σορρυ για την καθυστερηση ειναι 64bit ,ετσι γραφει κ το dvd . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Γιατί εγώ βρήκα το συγκεκριμένο λαπτοπ με Intel i5 και ati radeon 5450 κάρτα γραφικών? Άλλο λέμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι για αγορά laptop και βρήκα το Dell Inspiron 1564 - Core i3. Για δείτε όμως μία σύγκριση με το Dell Inspiron 1750 - Pentium Dual Core εδώ Το Dell Inspiron 1564 - Core i3 έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά είναι και τα δύο περίπου στην ίδια τιμή. Μπορεί το Dell Inspiron 1564 - Core i3 να είναι παλαιότερο μοντέλο αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Σκέφτομαι την περίπτωση να είναι ελλατωματικό μοντέλο και έχει χαμηλή τιμή. Θα ήθελα κάποιοι φίλοι που έχουν το συγκεκριμενο μοντέλο να μου πουν τις γνώμες τους καθώς και όσοι μπορούν να μου δώσουν μια απάντηση στην απορία μου. Το Dell Inspiron 1564 - Core i3 έχει ATI Mobility Radeon HD 5450 - 1GB και από πλευράς παιχνιδιών θέλω να σηκώνει μόνο το Pro Evolution Soccer 2010 και αν μπορει κάποιος να μου πει(εμπειρικά) αν θα σηκώσει πιθανόν και το Pro Evolution Soccer 2011. Κατά τα άλλα τα χαρακτηριστικά του μου φαίνονται πάρα πολύ καλά αν σκεφτεί κάποιος ότι το πιο "βαρύ" πρόγραμμα θα είναι το Pro. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Edit: κάποιο μέλος σε προηγούμενη απάντηση ανέφερε ότι δεν έχει gigabit ethernet και wi-fi. Όλα τα laptop δεν έχουν θύρα ethernet και wi-fi; Με μπέρδεψε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 to 1750 έχει μεγαλύτερη οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ναι αλλά μόνο αυτό γιατί σε όλα τα άλλα το "Dell Inspiron 1564 - Core i3" έχει ποιο σύγχρονο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη κ.τ.λ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Το Dell Inspiron 1564 - Core i3 έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά είναι και τα δύο περίπου στην ίδια τιμή. Μπορεί το Dell Inspiron 1564 - Core i3 να είναι παλαιότερο μοντέλο αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Σκέφτομαι την περίπτωση να είναι ελλατωματικό μοντέλο και έχει χαμηλή τιμή. Θα ήθελα κάποιοι φίλοι που έχουν το συγκεκριμενο μοντέλο να μου πουν τις γνώμες τους καθώς και όσοι μπορούν να μου δώσουν μια απάντηση στην απορία μου. Δεν είμαι κάτοχος ενός τέτοιου, αλλά απ' όσο γνωρίζω, όχι το 1564 δεν είναι ελαττωματικό μοντέλο. Κάτι τέτοιο φαίνεται και μ' ένα ψάξιμο στον Γουγλη. Και πίστεψε με, αν ήταν ελαττωματικό μια εταιρία σαν την Dell θα το είχε αποσύρει. Ή θα το είχε διορθώσει. Τώρα αν ρωτάς πιο από τα 2 είναι καλύτερο, τότε φυσικά θα σου απαντήσω το 1564. Όχι λόγω επεξεργαστή (που είναι στα ίδια) αλλά λόγω VGA. Πρέπει να το σκεφτείς όμως αν χρειάζεσαι 17αρα οθόνη. Gaming σε 15αρα είναι λίγο κάπως, αν σκέφτεσαι να πάρεις laptop μόνο και μόνο γιαυτό. Γιατί αν είναι έτσι κάνεις μεγάλη χαζομάρα και πρέπει να το ξανασκεφτείς για σταθερό. Αυτό φυσικά είναι δική σου απόφαση. Τώρα γιατί έχουν την ίδια περίπου τιμή; Για πολλούς λόγους πιθανόν. Τα 17αρια laptop ως πολύ μικρότερη αγορά έχουν αυξημένη τιμή που δεν δικαιολογούν την διαφορά στις 2 ίντσες (έχει να κάνει με οικονομίες κλίμακος). Μπορεί επίσης η εδώ αντιπροσωπεία laptop να έχει κάνει μεγάλη εισαγωγή σε 1564 και να πέτυχε καλές τιμές. Ή απλά το Multirama να πουλάει ακριβά το 1750 (έτσι φαίνεται στο Skroutz). Ή για πολλούς λόγους ακόμα... Το Dell Inspiron 1564 - Core i3 έχει ATI Mobility Radeon HD 5450 - 1GB και από πλευράς παιχνιδιών θέλω να σηκώνει μόνο το Pro Evolution Soccer 2010 και αν μπορει κάποιος να μου πει(εμπειρικά) αν θα σηκώσει πιθανόν και το Pro Evolution Soccer 2011. Κατά τα άλλα τα χαρακτηριστικά του μου φαίνονται πάρα πολύ καλά αν σκεφτεί κάποιος ότι το πιο "βαρύ" πρόγραμμα θα είναι το Pro. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Edit: κάποιο μέλος σε προηγούμενη απάντηση ανέφερε ότι δεν έχει gigabit ethernet και wi-fi. Όλα τα laptop δεν έχουν θύρα ethernet και wi-fi; Με μπέρδεψε... Απάντηση για το αν θα σηκώνει το 2011, δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να σου δώσει με σιγουριά, αφού τα specs του παιχνιδιού δεν έχουν ανακοινωθεί. Κάτι ράδιο αρβύλα που κυκλοφορούν στο ΝΕΤ εμφανίζουν υπερβολικές απαιτήσεις που δεν νομίζω ότι είναι αληθείς. Αλλά τι εννοούμε να το σηκώνει; Με χαμηλά settings θεωρώ ότι θα παίζει σίγουρα. Με optimal, δεν μπορώ να σου πω. Κι όλα αυτά φυσικά για το 1564, γιατί για το 1750 κομματάκι χλωμό. Και όχι όλα τα laptop δεν έχουν Gigabit Ethernet και Wifi. Μπορεί πχ να έχουν 10/100 Ethernet και όχι 10/1000 (gigabit). Είθισται πια να είναι στα στάνταρ χαρακτηριστικά των φορητών και δύσκολα να μην τα βρίσκεις, αλλά δεν είναι θέσφατο. πχ. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0428487&catid=010200 Και για το fast Ethernet: http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_Ethernet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ρε nino30 όχι και στα ίδια ένας dual core με έναν Intel i3 καμία σχέση ο ένας με τον άλλον επεξεργαστή. Ο core2duo είναι παλιός επεξεργαστής ποια σε σύγκριση με τον Intel i3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ο core2duo είναι παλιός επεξεργαστής ποια σε σύγκριση με τον Intel i3. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υστερεί σε επιδόσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δεν είπα ότι υστερεί απλά είπα ότι σε σχέση με τον Intel i3 είναι αρχαίος επεξεργαστής τώρα ποια ένας dual core με ότι συνεπάγεται αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Ότι δεν συνεπάγεται καμία διαφορά ειδικά όσον αφορά στις επιδόσεις. Δεν χρειάζεται να ασπαζόμαστε τις εμπορικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι μεγάλες εταιρίες μόνο και μόνο για να πουλήσουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δεν είναι μόνο και μόνο για να πουλήσουν. Π.χ. το ξέρεις ότι όλοι οι νέοι επεξεργαστές της Intel(i3, i5, i7 και μελλοντικά i9) έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών hd(Όχι τόσο για να παίζεις παιχνίδια άνετα αλλά για να παίζεις hd υλικό άνετα) κάτι που οι παλιοί επεξεργαστές δεν είχαν. Σου έφερα ένα πολύ μικρο παράδειγμα για μερικές διάφορες για να μην αναφέρω τα nm κατασκευής του κάθε επεξεργαστή. Και κάτι πολύ απλό που το καταλαβαίνει ο κάθε ένας. Η τεχνολογία προχωράει μπροστά δεν μένει πίσω σε επεξεργαστές 2ετιας και... Όπως καταλαβαίνεις όλο και κάτι θα έχουν προσθέσει στους κατά περίπτωση νέους επεξεργαστές είτε αυτό λέγεται δύναμη(Βλέπε έως 16 πυρήνες σε έναν επεξεργαστή), είτε αντοχή, είτε αξιοπιστία, είτε οτιδήποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ρε nino30 όχι και στα ίδια ένας dual core με έναν Intel i3 καμία σχέση ο ένας με τον άλλον επεξεργαστή. Ο core2duo είναι παλιός επεξεργαστής ποια σε σύγκριση με τον Intel i3. Αν δεν σου κάνει κόπο, ψάξε λίγο στον γούγλη αν ο i3-330 είναι πιο γρήγορος από τον Τ4400. Όπως αναφέρει και ο φίλος μας παραπάνω, το ότι ο ένας είναι πιο καινούριος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιο γρήγορος. Οι 2 επεξεργαστές δεν απευθύνονται/αν στο ίδιο section της αγοράς. Ο i3 είναι στο mainstream κομμάτι ενώ ο Τ4400 ήταν στο high/upper section αλλά μια γενιά πίσω. Ο ανάλογος i5. Μην σου πω τα πρωτα μοντέλα i7. Αυτό σημαίνει εξέλιξη της τεχνολογίας. To σημερινό entry μοντέλο είναι ισοδύναμο με το upper κομμάτι της προηγούμενης γενιάς. Τι άλλο θες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoldenEye Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Αν δεν σου κάνει κόπο, ψάξε λίγο στον γούγλη αν ο i3-330 είναι πιο γρήγορος από τον Τ4400. Όπως αναφέρει και ο φίλος μας παραπάνω, το ότι ο ένας είναι πιο καινούριος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιο γρήγορος. Οι 2 επεξεργαστές δεν απευθύνονται/αν στο ίδιο section της αγοράς. Ο i3 είναι στο mainstream κομμάτι ενώ ο Τ4400 ήταν στο high/upper section αλλά μια γενιά πίσω. Ο ανάλογος i5. Μην σου πω τα πρωτα μοντέλα i7. Αυτό σημαίνει εξέλιξη της τεχνολογίας. To σημερινό entry μοντέλο είναι ισοδύναμο με το upper κομμάτι της προηγούμενης γενιάς. Τι άλλο θες? φιλικα παντα και χωρις καμμια αρνητικη διαθεση αλλα καμμια σχεση. ο Τ4400 http://ark.intel.com/Product.aspx?id=40739 ειναι οριακα καλυτερος απο celeron εχει καλο χρονισμο αλλα μεχρι εκει. ο Ι3 ειναι μακραν καλυτερος ενσωματωνει καρτα γραφικων εχει καλυτερη σχεδιαση καταναλωση θερμοκρασιες και ειναι οτι πρεπει για τον μεσο χρηστη για να κανει τα παντα. αντιστοιχος του Ι5 ειναι ο http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35568 P8600 απο την προηγουμενη γενια και του Ι3 ο Τ7400 δες και εδω http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html το λαπτοπ αυτο ειναι μια χαρα στην τιμη που το δινουν ακομα και τωρα http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10059721 http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/dell-inspiron-1564-core-i3-330m-213-ghz-156%22-tft-led-ati-5450-1gb-mayro/prod170728pp/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Η κάρτα gigabit ethernet(10/1000) έχει διαφορά στην ταχύτητα από την 10/100 ethernet εφ'όσον οι ταχύτητες ADSL είναι με το ζόρι 24Μbps; ή είναι τελείως άσχετο αυτό που ανέφερα; Επίσης, για δείτε μία ακόμη σύγκριση η οποία δεν μου φαίνεται λογική σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των laptop. Δείτε εδώ. Η κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD 5450 - 1GB είναι πολύ χειρότερη από την ATI Mobility Radeon HD 5470 - 1GB; Γενικά η φιλοσοφία στις ΑΤΙ δεν πρεπει να είναι όπως στις NVidia, σωστα; Δηλαδή, απ'ότι έχω καταλάβει στις NVidia π.χ. η GeForce 9400 GT δεν είναι καλύτερη σε καμία περίπτωση από την GeForce 8800 GTS αν και είναι σε νεότερη σειρά. Στις ATI με απλά λόγια, όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός του μοντέλου της κάρτας τόσο πιο καλή είναι ή πρέπει να προσέξω κάτι διαφορετικό; Πρέπει να το σκεφτείς όμως αν χρειάζεσαι 17αρα οθόνη. Gaming σε 15αρα είναι λίγο κάπως, αν σκέφτεσαι να πάρεις laptop μόνο και μόνο γιαυτό. Γιατί αν είναι έτσι κάνεις μεγάλη χαζομάρα και πρέπει να το ξανασκεφτείς για σταθερό. Αυτό φυσικά είναι δική σου απόφαση. Το laptop κατα βάση το θέλω για internet, office, video, music και όχι για gaming. Απλά για διασκέδαση..το pro είναι το μόνο παιχνίδι που με ενδιαφέρει, αλλά αν είναι να μην μπορεί να το σηκώσει καλύτερα να πάρω με λιγότερα χρήματα ένα laptop με onboard κάρτα γραφικών. Τα specs είναι οι απαιτήσεις των παιχνιδιών; Τι ακριβώς είναι; Επίσης, μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει με απλά λόγια τη διαφορά του 802.11b/g/n (draft) από του 802.11b/g; Είμαι έτοιμος να αγοράσω το Dell Inspiron 1564 - Core i3 αλλά θέλω να λύσω αυτές τις απορίες που έχω με τη βοήθεια σας, αλλά πιο πολύ κολλάω στην κάρτα γραφικών. Γι'αυτο αν ήταν εύκολο να μου εξηγήσει με ποιο τρόπο μπορώ να ελέγχω σε ATI αν είναι επαρκής η κάρτα για τις απαιτήσεις κάποιου παιχνιδιού. Συγνώμη αν σας κούρασα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.