tbaitasis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζεται ποια διαδικασια, θα πρέπει να ακολουθήσω για να κατοχυρώσω domain names για προσωπική ιστοσελίδα με καταλήξεις .gr kai .com; Ακόμα αν έχετε να προτείνεται εταιρία που να παρέχει server για το ανεβαμα της σελίδας κλπ. Ευχαριστώ πολυ...
Chrisad Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 papaki.gr έχεις και δωρεάν hosting με την καταχώρηση του domain. Αν δεν σε καλυπτει το πακέτο του hosting η αν θέλεις οποιαδήποτε βοήθεια στέιλε μου pm.
tbaitasis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 papaki.gr έχεις και δωρεάν hosting με την καταχώρηση του domain. Αν δεν σε καλυπτει το πακέτο του hosting η αν θέλεις οποιαδήποτε βοήθεια στέιλε μου pm. Chrisad sto papaki.gr προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψαψνω. Ευχαριστώ πολύ. Κ κάποιες ακόμα ερωτήσεις που ίσως φανούν αφελείς, αλλα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρομοιο.... α) Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική ευθήνη του Dns server που φιλοξενεί την ιστοσελιδα? β) Πώς είναι δυνατόν να διαφημιστεί η σελίδα μέσω google κλπ? γ) Αξίζει να ασχοληθώ προσωπικά με to webdesign της σελίδας, η να το αναθέσω κάπου έξω; υπ: Πρόκειται για ιστοσελίδα διαφήμησης μικρης επιχείρησης. δ) Σε γενικές γραμμές ποια προγράμματα χρησιμοποιούνται για το webdesign? πχ dremweaver, frontpage, άλλη λύση? ε) Αν ασχοληθώ έγώ με το στήσιμο της σελίδας, μπορώ να βρώ κάπου έτοιμα σκριπτακια ως πρότυπο? και τέλος στ) Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην αναζήτηση εταιρίας webhosting; πχ mails, αποθηκευτικό χώρο, ασφάλεια, κλπ.... Ευχαριστώ!
Chrisad Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 α) έχει να κάνει με το server όπου φιλοξενείται η σελίδα (πόσο καλό μηχάνημα είναι, πόσα sites εκτός του δικού σου φιλοξενεί, σε ποια χώρα βρίσκεται ο server κλπ) αλλά και με τη γραμμή του επισκέπτη... β) 1) ο κλασικός τρόπος είναι με καταχώρηση του site στην Google και οπωσδήποτε seo στον κώδικα. 2) πληρωμένη καταχώρηση googlit γ) όλα μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου, βασικές γνώσεις, μεράκι και εκατοντάδες ώρες διαθέσιμες για αρχή. Αν πάλι διαθέτεις από 600 μέχρι 1.000 ευρώ τότε καλύτερα να το αναλάβει κάποια εταιρία και εσύ να ξεκινήσεις απλά με τη συντήρηση του. δ) Δεν υπάρχουν μανιέρες που λένε και στο θέατρο, ανάλογα τι θέλεις να κάνεις το dremweaver είναι βασικό εργαλείο, το frontpage ξεπερασμένο.... ε) Έτοιμα Script για ποιο πράγμα; script είναι ένα ρολόι κάπου στη σελίδα σου μέχρι και ολόκληρο site. στ) τον αποθηκευτικό χώρο που σου παρέχουν σχεδόν όλες οι εταιρίες 99% τον περιπτώσεων ΔΕΝ τον εξαντλείς. Το Bandwidth να κοιτάς που είναι το ποιο σημαντικό. Επίσης να έχεις κονσόλα διαχείρισης (cpanel,plesk) στην τιμή και όχι με εξτρά χρέωση. και σίγουρα να σου επιτρέπει να έχεις mysql databases (1 ή παραπάνω) --προσοχή στα πολύ φθηνά πακέτα--- απέφυγε τα πολύ ακριβά γιατί πολύ απλά πληρώνεις για κάτι που δεν χρειάζεσαι. και για να κλείσω απέφυγε server κινα -ταιβαν κλπ και επέλεξε Αμερική - Ευρώπη για οικονομία και Ελλάδα για ταχύτητα --- προσοχή--- αν δεν μιλάς καλά αγγλικά επέλεξε οπωσδήποτε Ελληνική εταιρία γιατί στο support (που κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστείς) θα έχεις τεράστιο πρόβλημα. εγώ όπως και πολλά παιδιά από το φόρουμ ασχολούμαστε επαγγελματικά με το χώρο χωρίς να σημαίνει ότι προσπαθούμε να ψαρέψουμε κόσμο από εδώ, για αυτό και δεν αναφέρομαι στη δική μου εταιρία και μάλιστα σου έδωσα link από μια άλλη. Αυτό είναι το "σωστό" για τη δική μου λογική, για να μη παρεξηγηθώ. καλή συνέχεια
isay Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Chrisad sto papaki.gr προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψαψνω. Ευχαριστώ πολύ. Κ κάποιες ακόμα ερωτήσεις που ίσως φανούν αφελείς, αλλα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρομοιο.... α) Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική ευθήνη του Dns server που φιλοξενεί την ιστοσελιδα? β) Πώς είναι δυνατόν να διαφημιστεί η σελίδα μέσω google κλπ? γ) Αξίζει να ασχοληθώ προσωπικά με to webdesign της σελίδας, η να το αναθέσω κάπου έξω; υπ: Πρόκειται για ιστοσελίδα διαφήμησης μικρης επιχείρησης. δ) Σε γενικές γραμμές ποια προγράμματα χρησιμοποιούνται για το webdesign? πχ dremweaver, frontpage, άλλη λύση? ε) Αν ασχοληθώ έγώ με το στήσιμο της σελίδας, μπορώ να βρώ κάπου έτοιμα σκριπτακια ως πρότυπο? και τέλος στ) Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην αναζήτηση εταιρίας webhosting; πχ mails, αποθηκευτικό χώρο, ασφάλεια, κλπ.... Ευχαριστώ! Το παπάκι είναι μια από τις πολλές εταιρίες που πουλάνε ονόματα και φιλοξενία. Το παπί δίνει 6ΜΒ δωρεάν φιλοξενία για κάθε domain, χώρος πολύ μικρός για να φιλοξενήσεις ίσα ίσα 1-2 σελίδες και λίγες εικόνες. Στο φορουμ πολλοί ρωτάνε domain οπότε μπορείς να δεις τις απαντήσεις. Οι περισσότερες από τις απαντήσεις είναι ήδη στο forum. Διάβασε επιλεκτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ και πολλές από τις ερωτήσεις σου ... θα διαφωτιστούν. Μερικές απαντήσεις στα γρήγορα. α) Όχι αν και παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν ο server είναι κάπου στα νησιά παπούα ... καταλαβαίνεις. Επίσης καθοριστικό ρόλο παίζει το μέγεθος της ιστοσελίδας. Όταν έχει τεράστιες εικόνες και βαριά flash εννοείται αργεί να κατέβει. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει η σύνδεησ του επισκέπτη και ο υπολογιστής. β)Forum, έχει συζητηθεί, ψάξε το γ)Αν δεν ξέρεις καθόλου πως γίνεται, καλύτερα να το δώσεις έξω. Το κόστος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλεις να γίνει και βέβαια τι να περιέχει μέσα. Αν θέλεις γραφικά, eshops και μπιχλιμπίδια, πληρώνεις αδρά. Αν θέλεις 5 απλές σελίδες (profile, επικοινωνία και μια σελίδα με products) βρες ένα ερασιτέχνη. δ)Τα πάντα, από notepad. ε) και στ) Forum, έχει συζητηθεί
tbaitasis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ και τους δυο...έχω καλυφθεί από κάθε πλευρα!!!
tbaitasis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 εγώ όπως και πολλά παιδιά από το φόρουμ ασχολούμαστε επαγγελματικά με το χώρο χωρίς να σημαίνει ότι προσπαθούμε να ψαρέψουμε κόσμο από εδώ, για αυτό και δεν αναφέρομαι στη δική μου εταιρία και μάλιστα σου έδωσα link από μια άλλη. Αυτό είναι το "σωστό" για τη δική μου λογική, για να μη παρεξηγηθώ. Chrisad τώρα που διάβαζα προσεκτικότερα τισ απαντήσεις, τώρα προσεξα την παραπάνω πρόταση. Δεν τίθεται θέμα παραξήγησης. Αν θέλεις, μπορείς να μου στείλεις και τη δική σου εταιρία. Αλλωστε, θα υπαρξη συγγρηση πριν καταλήξω στην αγορα καποιου πακέτου . Στην τεική εσύ φροντισες και για την ενημερωση μου....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.