Προς το περιεχόμενο

Νέο Roadmap με τους 6πύρηνους της AMD

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φημες λενε οτι απο το γλυψιμο στην Intel ο Anand εχει βγαλει μπλε τριχες στην γλωσσα του σαν χαλακι με το logo intel inside.:lol:

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο Anand είναι από τους λίγους δηλωμένους υπαλλήλους της intel.Γιαυτό λέω πως για να τον "ξεχνάει" από το γράφημα μάλλον είναι καλύτερος σε κατανάλωση.

Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να "ευνοούν" την AMD περισσότερο από την intel.Αυτό είναι σίγουρο.Συνήθως με την AMD βάζανε τo low budget mobo.Τώρα στους 6core από ότι βλέπω πως το πάθανε και βάλανε high end.

οχι,οχι.. δεν εννοω αυτο. αλλου βλεπω χαμηλοτερα τους ιντελ και αλλου τους amd.(πχ στο λιν που εδωσες εχει τους amd στο θεο, πιο πολυ και απο τον i7 975)

οποτε γι'αυτο δεν τα πολυεμπιστευομαι. Σε μερικα μαλιστα δε δινουν πληροφοριες για psu.

Παρολα αυτα, εχω παρατηρησει οτι αυτη η εφαρμογη το handbrake δειχνει να προτιμα πολυ τους amd.. δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτο.

edit: ας πουμε κοιτα εδω καταναλωση.. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x6-1090t_9.html

Δημοσ.

@gaig:

ναι πιστέυω οτι η χρηση που κανω ειναι average και πανω..

Επειδη το OC ειναι σχετικα ευκολο με αυτους μαλλον θα ανεβασω αλλα δεν θα ζορισω.

Σκεφτομαι πάλι για 750. Οσον αφορά το το 1156 δεν με πειραζει ιδιαίτερα, καθώς στην επόμενη αλλαγη θα αλλαχτεί και μητρική. Αλλωστε θα κάνω αλλαγη σε κάποιον που θα εχει αρκετη διαφορά στις επιδόσεις, για να πω οτι αξίζει..

@alex8850:

Γιατι να να νοιώθεις χαζός που αγόρασες τον Σεμπτέβρη τον i5-750???

Ηταν πολύ καλή επιλογή τοτε, ειναι πολύ καλή επιλογή ακόμα...

Προς θεού μην μπεις στο τριπάκι να τον αλλάξεις τώρα και μαλιστα με κάποιον ισοδύναμο, οπως δείχνουν στα τεστ...

Δημοσ.

Παιδες,παιδες,για τον μεσο χρηστη οποιο cpu και να παρει,αναλογως την αναγκη του,ειναι μια χαρα.Και οι δυο εταιριες βγαζουν πολυ καλα προιοντα πλεον που πριν μερικα χρονια ουτε στα ονειρα μας δεν τα ειχαμε.

Ο μονος λογος που εγω αγοραζω συχνοτερα AMD ειναι οτι ενω ειναι σχεδον ισαξιοι(παντα για cpu για το μεσο χρηστη) οι Intel κοστιζουν κατα πολυ ακριβοτερα και προτιμω να ξοδευω τα παραπανω χρηματα με γκομενακια η να αγοραζω κατι χρησιμοτερο.Γιατι να παρει κανεις κατα πολυ ακριβοτερα,cpu,μητρικη,μνημες, κ.τ.λ. απο οτι πραγματικα χρειαζεται να παιξει τα games του αντε και να κανει λιγο multitasking με μερικα προγραμματακια? Για να πουλησει μουρη η για να αυνανιζεται με αχρηστο oveclocking?

Γιατι το χρησιμο overclocking ,που το κανω και εγω δεν θελει καν ακριβη ψυκτρα πλεον τοσο καλοι που ειναι και οι intel και οι amd.Προς τι η σφαγη των χρηματων?Εγω στους μαθητες μου που θελουν να κανουν το αχρηστο overclocking ετσι για να περνα η ωρα,χωρις να προσπαθουν να κανουν κατι πιο δημιουργικο στο PC τους,προσπαθω να τους ταιριαξω με κανενα γκομενακι απο το σχολειο,μηπως και ξελαμπικαρουν.

Δημοσ.
Παιδες,παιδες,για τον μεσο χρηστη οποιο cpu και να παρει,αναλογως την αναγκη του,ειναι μια χαρα.Και οι δυο εταιριες βγαζουν πολυ καλα προιοντα πλεον που πριν μερικα χρονια ουτε στα ονειρα μας δεν τα ειχαμε.

Ο μονος λογος που εγω αγοραζω συχνοτερα AMD ειναι οτι ενω ειναι σχεδον ισαξιοι(παντα για cpu για το μεσο χρηστη) οι Intel κοστιζουν κατα πολυ ακριβοτερα και προτιμω να ξοδευω τα παραπανω χρηματα με γκομενακια η να αγοραζω κατι χρησιμοτερο.Γιατι να παρει κανεις κατα πολυ ακριβοτερα,cpu,μητρικη,μνημες, κ.τ.λ. απο οτι πραγματικα χρειαζεται να παιξει τα games του αντε και να κανει λιγο multitasking με μερικα προγραμματακια? Για να πουλησει μουρη η για να αυνανιζεται με αχρηστο oveclocking?

Γιατι το χρησιμο overclocking ,που το κανω και εγω δεν θελει καν ακριβη ψυκτρα πλεον τοσο καλοι που ειναι και οι intel και οι amd.Προς τι η σφαγη των χρηματων?Εγω στους μαθητες μου που θελουν να κανουν το αχρηστο overclocking ετσι για να περνα η ωρα,χωρις να προσπαθουν να κανουν κατι πιο δημιουργικο στο PC τους,προσπαθω να τους ταιριαξω με κανενα γκομενακι απο το σχολειο,μηπως και ξελαμπικαρουν.

Αγαπητέ συνάδελφε μάθημα κάνετε εκεί στο σχολείο σου ή το "χρυσό κουφέτο" παίζετε?

Θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα η Πάνια!:-)

Πάντως κι εγώ θα ήθελα τον i7 980X (έστω τον 975) αλλά είναι πολλά τα λεφτά.Και δεν πιστεύω ότι με το ξευτίλισμα των τιμών που κάνει η AMD μπορεί να χτυπήσει στα ίσια την Ιντελ.

Έπειτα συμφωνώ με αυτούς που αλλάζουν συχνά το υλικό τους ότι καλά κάνουν και το κάνουν με amd.Ενώ γιά κάποιο που παίρνει ένα σύστημα γιά πολύ καιρό χωρίς πειραματισμούς και οβερκλόκινγκ, καλό είναι να πηγαίνει σε Ιντελ.

Τώρα μάλιστα που έχει και το ακριβό σοκετ 1366 που θα δέχεται και αναβάθμιση με εξαπύρηνους είναι πολύ λογικό έστω και με κάποιο παραπάνω κόστος να το κάνει.

Άλλά αυτά είναι γούστα και περί ορέξεως δεν γίνεται λόγος, καθένας κάνει το κουμάντο του και αγοράζει αυτό που θέλει.

Πάντως είναι μεγάλο το δέλεαρ όταν με 300 euro μπορείς να έχεις τον δυνατό phenom αν και σε μένα προκαλεί απορία αυτή η τιμολογιακή πολιτική της amd.Ένα πεντακοσάρικο θα έπρεπε να κάνει λογικά.

Δημοσ.

Tα έχεις τελείως συγχυσμένα φίλε στο μυαλό σου να ξέρεις.To ακούσω και από άνθρωπο να παραπονιέται που είναι φθηνά η τιμή από προϊόν πραγματικά δεν περίμενα να το ακούσω ποτέ στη ζωή μου.

Για τι χρήση τον θέλεις τον i7 980Χ αν επιτρέπετε;

Δημοσ.
Έπειτα συμφωνώ με αυτούς που αλλάζουν συχνά το υλικό τους ότι καλά κάνουν και το κάνουν με amd.Ενώ γιά κάποιο που παίρνει ένα σύστημα γιά πολύ καιρό χωρίς πειραματισμούς και οβερκλόκινγκ, καλό είναι να πηγαίνει σε Ιντελ.

γιατι το λες αυτο? εχεις δει πουθενα κανεναν οδηγο-οδηγια, που να λεει οτι η AMD δεν κανει για πολυ καιρο ενω της Ιντελ κανει?

θα τρελλαθω παναγια μου...!!!!:shock:

τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οσο νομιζεις. η AMD σου προσφερει φθηνα νεα τεχνολογια και ετσι, σε βαζει σε πειρασμο να αναβαθμισεις! και με την συμβατοτητα που εχει στα σοκετ και στους επεξεργαστες, μπορεις να "παιξεις" πολυ ευκολα! ακριβως το αντιθετο απο την Ιντελ, που για να αναβαθμισεις, πρεπει να κανεις ολικη ανακαινιση! και αυτο κοστιζει πολυ περισσοτερο, γι'αυτο δεν αναβαθμιζουν ευκολα οσοι αγοραζουν ιντελ μηχανακια! και οχι γιατι το ενα κανει και το αλλο δεν κανει..!!!

Δημοσ.

τα 300 δεν ειναι φτηνα.. (btw 300 ειναι εδω, οχι και στο usa)

o 1090T ειναι κατα μεσο ορο στις επιδοσεις του i7 860 οποτε αν τον εδινε αρκετα παραπανω δε θα ειχε ελπιδα. Τωρα ειναι πολυ καλη αγορα και ομολογω οτι και εμενα με δελεαζει πολυ.

Οσο για το χιλιαρικο του 980 ειναι σχετικο..η ιντελ εβγαλε μια νεα τεχνολογια (οχι οπως η amd) που παταει ολα τα cpu με ανεση οποτε χρεωνει οσο θελει. Δεν ειναι οτι ο 980 αξιζει 1000, θεμα μαρκετινγκ απλα.

Δημοσ.

ειχε προσφορα τον 1090T be στα 220!!!! το amazon.de την προηγουμενη εβδομαδα, για δυο ημερες...

Δημοσ.

Θα απαντήσω σε όλους που "τσιμπήσατε" χωρίς πολλή σκέψη.

Δεν είπα ότι τα προΐόντα amd δεν αντέχουν στο χρόνο απλά μπορείς μέσα απ΄αυτή την εταιρεία να προχωρείς ευκολότερα σε αναβαθμίσεις χωρίς κάθε φορά να ξεπατώνεσαι λόγω των χαμηλών τιμών που έχει.Μιλώ πάντα γιά τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν το φυσάνε το χρήμα.Μετά τα sockets της and δέχονυαι πολλούς επεξεργαστές σε αντίθεση με αυτά τις Ίντελ.Άρα οκονομικότερες αναβαθμίσεις.

Νικο31αεκ σε παρακολουθω και προσπαθείς να μιλήσεις αφ' υψηλού στους συνομιλητές σου με χαρακτηρισμούς του τυπου "τα έχεις συγχυσμένα" (χαμένα θες να πείς αλλά ειναι βαρύ ε?) Καλό είναι να μην το παίζουμε κάπως.

Έπειτα το ερώτημα που θέτεις κάθε φορά δηλαδή που θα χρησιμοποιήσεις δηλαδη γιά ποιά δουλειά τον θέλεις τον i7 980x δεν στέκει και θα σου απαντήσω με ερώτηση.

Εσύ τι αμάξι έχεις?Μήπως θα σε διευκόλυνε και κανένα χιλιαράκι? Σκέψου.

Δημοσ.

και το αμαξι και ο υπολογιστης και το κινητο πολλες φορες ειναι για μοστρα, για επιδειξη οτι εχουμε κατι ακριβο και καλο , χωρις πραγματικα να το εχουμε αναγκη η να χρειαζομαστε ολα οσα προσφερει το καθε εξαρτημα

Δημοσ.

Νικο31αεκ σε παρακολουθω και προσπαθείς να μιλήσεις αφ' υψηλού στους συνομιλητές σου με χαρακτηρισμούς του τυπου "τα έχεις συγχυσμένα" (χαμένα θες να πείς αλλά ειναι βαρύ ε?) Καλό είναι να μην το παίζουμε κάπως.

Έπειτα το ερώτημα που θέτεις κάθε φορά δηλαδή που θα χρησιμοποιήσεις δηλαδη γιά ποιά δουλειά τον θέλεις τον i7 980x δεν στέκει και θα σου απαντήσω με ερώτηση.

Εσύ τι αμάξι έχεις?Μήπως θα σε διευκόλυνε και κανένα χιλιαράκι? Σκέψου.

Όχι χαμένα.Μπεδρεμένα θέλω να πω.Σωστή λέξη χρησιμοποιώ.Όταν λες ότι όσοι πάνε σε ΑΜD αναβαθμίζουν συνεχώς και όποιος θέλει να αντέξει στο χρόνο θα πάει σε ίντελ,όταν λες από την μία όποιος δεν ασχολείται με οβερκλόκ και από την άλλη θέλεις να πάρεις τον 975 ξέρω εγώ.Ε λίγο μπερδεμένα τα έχεις.Όσο για το χιλιαράκι που λες.Σκέψου το λίγο αλλιώς.Να μένεις σε χωριό γεμάτο στενάκια και με ανύπαρκτο οδικό δίκτυο και να σκέφτεσαι να αγοράσεις Λαμποργκίνι για να την έχεις παρκαρισμένη στο γκαράζ σου και να πηγαίνεις παντού με τα πόδια.Σαφώς και θα σου πει κάποιος:Αφού τα έχεις τα λεφτά γιατί δεν αγοράζεις μια μερσεντές ρε φίλε;Που και τη μούρη σου θα κάνεις και λιγότερα θα πληρώσεις και θα την χρησιμοποιήσεις και κάπως.Δεν το χρειάζεσαι το σουπερκαρ στο γαιδουροχώρι και δεν βολεύει κιόλας.

Σαφώς και το οτιδήποτε αγοράζεις προσδιορίζεται κυρίως από τις ανάγκες σου.Και όταν αυτό το κάτι είναι αμάξι,που θα κάνεις και την μούρη σου,θα το δει και ο κόσμος,θα σε ανεβάσει επίπεδο και καλά θα χαρείς και τις ανέσεις του εκεί πέρα μπορεί και να ξεφύγεις λιγάκι,στον επεξεργαστή σοβαρά δεν υπάρχει λόγος να μην τον πάρεις αποκλειστικά και μόνο κοιτώντας τις ανάγκες σου.

Είσαι πωρωμένος οβερκλοκάς ας πούμε τρελαμένος(LN2 και ιστορίες) και οι ανάγκες σου είναι τέτοιες τράβα αγόρασε τον ι7 975,είσαι επαγγελματίας σε πάρα πολύ βαριές εφαρμογές (Aν και για αυτόν πρότεινε πιο πάνω ο grimpr μια πολύ δυνατότερη πρόταση στα ίδια λεφτά) ή πάλι πωρωμένος οβερκλοκάς πήγαινε αγόρασε τον ι7 980Χ κτλ κτλ κτλ.

Και απλά σε ρώτησα φίλε γιατί μου φάνηκε περίεργο να δω με τι ασχολείσαι που χρειάζεσαι τέτοιο επεξεργαστή αν κιόλας ήθελες να μου πείς.Ούτε καμία διάθεση είχα να στο παίξω αφυψηλού ούτε τίποτα.Δεν με νοιάζει καθόλου όμως ακόμη και δύο ι7 980Χ να πάρεις τον έναν για τον υπολογιστή τον άλλον για μπρελόκ.Ούτε δικά μου λεφτά είναι ούτε έχω κανένα λόγο εγώ στο πως χαλάς εσύ τα λεφτά σου.

Δημοσ.

γνωμη μου ... Αυτοι που χρησιμοποιουν υπολογιστη για τη δουλεια τους ξερουν απο πριν τι να παρουν..

ολοι οι υπολοιποι ψαχνουμε το καλυτερο το πιο καινουργιο με τα χρηματα που μπορουμε να διαθεσουμε ....

Θυματα του υπερκαταναλωτισμου και της ανουσιας αγορας "αχρηστων" αγαθων εμαστε ολοι ... απλα αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο

Γιατι αν μας λεγανε παρε 3000 ευρω και πανε αγορασε ενα υπολογιστη

ολοι θα περναμε υπολογιστη με παραπανω δυνατοτητες απο οτι θα χρησιμοποιουσαμε.

On Toppic τωρα

Για μενα φιλε μου Amd - οικονομια ,αναβαθμιση και στο φιναλε αν δεν μεινεις ευχαριστημενος δεν ξαναπαιρνεις..

Δημοσ.

Οι καινουριοι τετραπυρηνοι 940Τ και 960Τ δεν θα εβγαιναν μαζι με τους εξαπυρηνους; Ξερουμε ποτε θα βγουν στην αγορα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...