Προς το περιεχόμενο

Νέο Roadmap με τους 6πύρηνους της AMD

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά κάτσε σκέψου άμα χρειάζεσαι τους 6 πυρήνες.Αν όχι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προτιμήσεις τους 6 πυρήνες από τους 4.Οι απλοί 6απήρυνοι και οι 8απήρυνοι θα δίνονται δώρο με γαριδάκια όταν θα φτάσει η ώρα που τα προγράμματα και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιεί ο πολύς κόσμος(αυτός που δεν ασχολείται με video editing κτλ) χρησιμοποιούν παραπάνω από 4 πυρήνες και με οτιδήποτε κάτω από 6απήρυνο γονατίζει το μηχάνημα.

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο τα παμπολα reviews που εχω βρει για τους Χ6 εχω την "αισθηση" οτι προοριζονται μονο για αυτους που χρησιμοποιουν εφαρμογες οι οποιες εκμεταλευονται τους 6 πυρηνες(πχ x264). Γιατι σε καθημερινη χρηση εχουν πεσμενες δυνατοτητες και ειδικα ο 1055Τ ο οποιος φαινεται αρκετα ψοφιος.

Δημοσ.

Όχι τους βγάλανε για να παίζεις πασιέντζα,πόκερ στο facebook και wow.Αλλά να σου κρατήσει 10 χρόνια γιατί ο quad θα σου κρατήσει μόνο 9μιση και γιαυτό επενδύεις τα περισσότερα λεφτά.Για να μην χρειάζεσαι καινούριο επεξεργαστή σε 9,5 χρόνια.

Δημοσ.

οντως.. ειτε v-ray ειτε text editor.

masterx εαν σκεφτεσαι να χρησιμοποιεις και εφαρμογες που ειναι καπου στο ενδιαμεσο μαλλον εισαι περιεργος και περιπτωσαρα..

Δημοσ.
οντως.. ειτε v-ray ειτε text editor.

masterx εαν σκεφτεσαι να χρησιμοποιεις και εφαρμογες που ειναι καπου στο ενδιαμεσο μαλλον εισαι περιεργος και περιπτωσαρα..

τι θες να πεις με αυτα που ειναι στα bold?

Ειπα πιο πανω τι εφαρμογες θα χρησιμοποιήσω.. Προφανως για την ωρα δεν δικαιολογουν 6 πυρηνες. Και επισης με ενδιαφερει η χρηση του στο αμεσο μελλον (για 1 με 1.5 χρονο). Για πιο μετα δεν ξερω τι αναγκες θα εχω και σιγουρα θα ξανααλλάξω CPU..

Οποτε μαλλον ο εξαπυρηνος δεν μου δινει κατι παραπάνω σημερα για να τον προτιμησω..

Μεταξύ των 2 μοντελων που αναφερω πιο πριν

INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ

ή

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ

ποιος ειναι καλυτερος πιστευετε, πρωτα σε αποδοση και μετα σε καταναλωση/θερμοκρασιες..

Οποτε μιλάμε για αντιπαραθεση 2 συγκεκριμενων επεξεργαστων..

Δημοσ.

Βρε και μία ώρα τη βδομάδα να του χρειάζεται καλώς να τον πάρει και καθόλου περίεργος δεν θα είναι ότι άλλο και να κάνει.Για όσους δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν ούτε στο ελάχιστο και θα τον πάρουν μόνο και μόνο για να έχουν 6 πυρήνες μιλάω.

---------- Προσθήκη στις 22:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:51 ----------

Μεταξύ των 2 μοντελων που αναφερω πιο πριν

INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ

ή

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ

ποιος ειναι καλυτερος πιστευετε, πρωτα σε αποδοση και μετα σε καταναλωση/θερμοκρασιες..

Οποτε μιλάμε για αντιπαραθεση 2 συγκεκριμενων επεξεργαστων..

Σε κατανάλωση ο i5* σε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ ο x6,σε παιχνίδια το ίδιο σε όλα τα υπόλοιπα το όποιος και να είναι δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά..Πιο futureproof αν υπάρχει αυτή η λέξη είναι λίγο περισσότερο ο χ6.Θα σε βγάλει και κανένα 6άμηνο παραπάνω όταν θα βγουν παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται περισσότερους από 4 πυρήνες.

*Σε 100% load.Σε idle ο χ6.

http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/9

http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/5

Δημοσ.

Aπίστευτο.Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν review για encoding σε προγράμματα με 55% CPU utilization και άνθρωποι που κάνουν review σε παιχνίδια μόνο σε 1680χ1050 ανάλυση!

Δημοσ.

συμπτωση...

τωρα διαβαζα το πρώτο σου λινκ που το βρηκα στο google...:-D

το συγκεκριμενο τεστ ειναι απο τα πρωτα (27/4) και συμφωνα με αυτα που διαβασα, μαλλον θα εμενα στον i5 750...

Προφανως ακομα οι εφαρμογες και τα παιχνιδια δεν ειναι βελτιστοποιημενα για 6 πυρηνες...

εδω ειναι και τα αποτελεσματα στα games..

θα διαβασω και τα αλλα λινκ που δινετε για να δω αν συμφωνουν..

Δημοσ.

φιλε masterx η αποψη που εχω αποκομισει για την χρηση που κανεις ειναι average και πανω.. right?

απο τα reviews ο Χ6 δε φαινεται να προσφερει ιδιαιτερα αισθητη αυξηση επιδοσεων. Ιδιαιτερα ο 1055Τ που λες ειναι αργος και λογικο ειναι διοτι δεν εχουν βασιστει σε καποια νεα αρχιτεκτονικη της AMD. Και γι'αυτο εχουν την τιμη αυτη.

Και επειδη κανεις average usage κατα πλειοψηφια πιστευω οτι με τον τετραπυρηνο θα δεις καλυτερες επιδοσεις (σε stock ρολογια θα μεινεις?)

και σε καταναλωση σιγουρα θα εισαι πιο ευχαριστημενος με τον ιντελ. Για την περιπτωση σου, το μοναδικο θετικο που βρισκω στον AMD ειναι οτι διατηρει το ΑΜ3 σε αντιθεση με το 1156 που ειναι μετρημενες οι μερες του.. Αρα ισως ειναι πιο οικονομικη λυση ο AMD.

Εσυ θα πρεπει να τα βαλεις ολα κατω και να τα ζυγισεις συμφωνα με τα κριτηρια σου.

Δημοσ.

Να αρχίσω να νοιώθω χαζός που αγόρασα τον Σεμπτέβρη τον i5-750???

Βλέπω όμως ότι τα παιχνίδια και λογικό είναι να μην έχουν καν καλύτερη απόδοση παρά τα 6 πυρηνάκια...Όχι τίποτα άλλο αλλά μου φαινόταν δελεαστικό πολύ να πουλήσω cpu-mobo και να πάω στον 6πύρηνο...

Δημοσ.

Σε κατανάλωση είναι καλύτερος ο χ6,core to core και clock to clock είναι καλύτερος ο intel από ότι φαίνεται.Και οι δύο είναι πολύ δυνατοί επεξεργαστές και υπεραρκετοί για το οτιδήποτε.Πλοίο διαλέγεις απλά αν δεν σου χρειάζονται οι 6 πυρήνες.Αν υπάρχει περίπτωση να τους αξιοποιήσεις δεν υπάρχει δίλημμα καν.

---------- Προσθήκη στις 02:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:58 ----------

Να αρχίσω να νοιώθω χαζός που αγόρασα τον Σεμπτέβρη τον i5-750???

Βλέπω όμως ότι τα παιχνίδια και λογικό είναι να μην έχουν καν καλύτερη απόδοση παρά τα 6 πυρηνάκια...Όχι τίποτα άλλο αλλά μου φαινόταν δελεαστικό πολύ να πουλήσω cpu-mobo και να πάω στον 6πύρηνο...

Λάθος βλέπεις.Υπερβολικά καλή απόδοση έχουν και με τα 6 πυρηνάκια.Οι διαφορές από επεξεργαστή σε επεξεργαστή είναι τελείως αμελητέες ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις.Η κάρτα γραφικών παίζει τον κυριότερο ρόλο στα παιχνίδια.Τώρα αν κάποιοι κάθονται και μετράνε fps σε τέρμα χαμηλές αναλύσεις χωρίς φίλτρα για να βγαίνουν νούμερα 280fps vs 220fps και τι προσπαθούν να δείξουν μόνο ο θεός το ξέρει.Από εκεί και πέρα αν δεν είσαι τελείως άρρωστος με τις αναβαθμίσεις δεν υπάρχει λόγος ούτε να το σκέφτεσαι αυτό που λες.Μιλάμε για κορυφαίο επεξεργαστή.

Δημοσ.

εισαι σιγουρος γι αυτο με την καταναλωση? γιατι εγω.. "κατα μεσο ορο" νομιζω πως ο ιντελ ειναι πιο λιτοδιαιτος. Λεω κατα μεσο ορο διοτι και τα sites που κανουν τα reviews εχουν χαλασει πολυ..

συνηθως βαζουν κτηνη τροφοδοτικα και πολλες φορες επιλεγουν ενα performance chipset για το ενα cpu και ενα htpc oriented για το αλλο.

Οποτε αυτο που κοιταζω πλεον ειναι να βρω τη χαμηλοτερη μετρηση και για τα δυο για να συγκρινω (με την προυποθεση οτι θα βρω αρκετα reviews, οχι μονο απο 2-3)

Δημοσ.
Σε κατανάλωση είναι καλύτερος ο χ6,core to core και clock to clock είναι καλύτερος ο intel από ότι φαίνεται.Και οι δύο είναι πολύ δυνατοί επεξεργαστές και υπεραρκετοί για το οτιδήποτε.Πλοίο διαλέγεις απλά αν δεν σου χρειάζονται οι 6 πυρήνες.Αν υπάρχει περίπτωση να τους αξιοποιήσεις δεν υπάρχει δίλημμα καν.

---------- Προσθήκη στις 02:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:58 ----------

Λάθος βλέπεις.Υπερβολικά καλή απόδοση έχουν και με τα 6 πυρηνάκια.Οι διαφορές από επεξεργαστή σε επεξεργαστή είναι τελείως αμελητέες ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις.Η κάρτα γραφικών παίζει τον κυριότερο ρόλο στα παιχνίδια.Τώρα αν κάποιοι κάθονται και μετράνε fps σε τέρμα χαμηλές αναλύσεις χωρίς φίλτρα για να βγαίνουν νούμερα 280fps vs 220fps και τι προσπαθούν να δείξουν μόνο ο θεός το ξέρει.Από εκεί και πέρα αν δεν είσαι τελείως άρρωστος με τις αναβαθμίσεις δεν υπάρχει λόγος ούτε να το σκέφτεσαι αυτό που λες.Μιλάμε για κορυφαίο επεξεργαστή.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ενθουσιαστεί λιγάκι και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για εμένα να πάρω. Αν όμως δεν είχα τίποτα θα πήγαινα σε αυτόν με την τιμή που έχει. Και σίγουρα συμφωνώ ότι η κάρτα γραφικών παίζει τον ρόλο,αλλά αν κάποιος θέλει video encoding τότε εγώ θα έδινα +1 στον amd.

Υ.Γ Πολύ μου άρεσε η σύνθεση ενός σε αυτό το post με τον opteron...2χ4 opteron και άγιος ο θεός...

Δημοσ.

Έτσι βλέπω ρε συ.Στα πιο πολλά χαμηλότερα είναι ο 1055 χ6 σε idle.Μικρές διαφορές βέβαια.Δεν είναι αυτός λόγος για να τον επιλέξεις.Σε full load φυσιολογικότατα είναι πιο ψηλά ο χ6 αλλά σε full load μόνο η κατανάλωση δεν σε νοιάζει.Τώρα δεν τα έχω μελετήσει και μέχρι αηδίας.Πολύ χοντρικά από 4 5 reviews που είδα.

Ισχύει αυτό που λες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να "ευνοούν" την AMD περισσότερο από την intel.Αυτό είναι σίγουρο.Συνήθως με την AMD βάζανε τo low budget mobo.Τώρα στους 6core από ότι βλέπω πως το πάθανε και βάλανε high end.

Και από ότι βλέπω και εδώ

http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/10

έχουμε και μια παγκόσμια πρωτοτυπία.Σε review για τους δύο 6core της AMD στο γράφημα για την κατανάλωση απουσιάζει ο ένας!!Πραγματικά είναι για να γελάς όμως.Και τονίζονται με κόκκινο δύο intel.Για να τον αφήνει εκτός από το review του ο αβναν και να τονίζει και με κόκκινο και τους ίντελ πάει να πει ότι όντως ισχύει και επίτηδες δεν μπήκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...