Προς το περιεχόμενο

Νέο Roadmap με τους 6πύρηνους της AMD

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι να πώ. μας πιάνει μια καταναλωτική μανία να έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας!! ακόμα δεν λειτούργησαν καλά καλά οι 6πύρηνοι και σκεφτόμαστε τους 8πύρηνους. Ψυχραιμία ρε παιδιά.

βρε half ειπα κατι που υποδηλωνει καταναλωτικη μανια και δεν το πηρα χαμπαρι ???? :shock:

το ακριβως αντιθετο εννοω γιαυτο λεω υπομονη!

---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:22 ----------

εγω το μονο που ευχομαι ειναι να μην αρχισει και η ΑΜD το στυλ της Micrsft καθε επεξεργαστης και καινουργιο σοκετ αν και δεν νομιζω αλλα και παλι επιφυλασομαι . εδω και 8 χρονια ειμαι με εναν pentium 4 στα 3.6Gh και σκεφτομαι για αναβαθμιση σε ΑΜD απο σεπτεμβρη θα με χαλουσε πολυ αν γινει κατι τετοιο

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
βρε half ειπα κατι που υποδηλωνει καταναλωτικη μανια και δεν το πηρα χαμπαρι ???? :shock:

το ακριβως αντιθετο εννοω γιαυτο λεω υπομονη!

σε μενα πιθανον πηγαινε αυτο , γιατι εκανα τοσες ερωτησεις για socket , 8cores και τα σχετικα . απλα επειδη εχω υπολογιστη 6 χρονια (socket 939 μεταβαση απο 3500+ σε Χ2 4400+) , ο επομενως που θα αγορασω κατα το καλοκαιρι θα τον κρατησω και αυτον αλλα 5 χρονια περιπου οποτε για αυτο ενδιαφερομαι να ξερω αν θα εχω δυνατοτητες αναβαθμισης σε 8core

Δημοσ.
σε μενα πιθανον πηγαινε αυτο , γιατι εκανα τοσες ερωτησεις για socket , 8cores και τα σχετικα . απλα επειδη εχω υπολογιστη 6 χρονια (socket 939 μεταβαση απο 3500+ σε Χ2 4400+) , ο επομενως που θα αγορασω κατα το καλοκαιρι θα τον κρατησω και αυτον αλλα 5 χρονια περιπου οποτε για αυτο ενδιαφερομαι να ξερω αν θα εχω δυνατοτητες αναβαθμισης σε 8core

βρε παλικαριμ ! κανε τοτε υπομονη και πανε κατευθειαν σε 8πυρηνο

λεω εγω τωρα...!

• Moderators
Δημοσ.
εγω το μονο που ευχομαι ειναι να μην αρχισει και η ΑΜD το στυλ της Micrsft καθε επεξεργαστης και καινουργιο σοκετ

Μαλλον Micrsft = Intel, ε; :P :lol:

Δημοσ.
βρε παλικαριμ ! κανε τοτε υπομονη και πανε κατευθειαν σε 8πυρηνο

λεω εγω τωρα...!

δε παει ετσι γιατι μετα λες ας περιμενω και τον επομενο που θα βγει σε λιγο καιρο :-D.

Δημοσ.

χααχχα σε καταλαβαινω και απολυτα μαλιστα (σκεφτομουν για 6πυρηνο και τωρα περιμενω τον 8πυρηνο) Απλα το θεμα ειναι να παρεις την αποφαση σου Θελω νεα τεχνολογια νεο socket και μεχρι εκει. δεν θελω ακομα πιο νεα τεχνολογια που δε θα χρησιμοποιησω ετσι το σκεφτομαι εγω τουλαχιστον (καλυτερα 8 παρα 6) και μετα απο 6-7 χρονια βλεπουμε )

και στο φιναλε φιναλε ετοιμαζεις ενα μπατζετ και λες 700 ευρω ποιο ειναι το καλυτερο που μπορω να παρω με αυτα λεφτα? και μετα οταν το παιρνεις ξεχνας και τα πιο καινουργια και τα ακομα πιο καινουργια και απλα γουσταρεις το μηχανημα σου

Δημοσ.

και το μεγαλο ερωτημα:

INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ

ή

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ

???

Eτοιμαζομαι να φτιαξω συστημα σε λιγες εβδομαδες και ειχα καταλήξει στο πρωτο, τωρα ο AMD omvw με βαζει σε σκεψεις...

Ειναι ελαχιστα ακριβοτερος.. Αν ειναι και δυνατοτερος μαλλον αξιζει να τον προτιμησω. Ισως και να ειναι νωρις για εκμεταλευση 6 πυρηνων, παντως 4 μου ειναι σιγουρα χρησιμοι..

Η χρηση που κανω ειναι "απ΄όλα"....

Σιγουρα και βαριες εφαρμογες..

14 χρονια που χρησιμοποιω PC ειμαι σε AMD!!! Τωρα ελεγα να παω σε INTEL....

Δημοσ.

με ενδιαφέρει πρωτα η αποδοση και μετα η καταναλωση/θερμοκρασιες...

Στο συστημα θα παιξει και 80GB Intel SSD, 4GB μνημη αλλα τωρα σκεφτομαι και τα 8, καρτα γραφικών δεν εχω καταλήξει αν θα παω σε μια 5770 ή θα τα σκάσω για μεγαλύτερη..

Εκτος απο τα κλασσικά (Ιντερνετ, εφαρμογές γραφείου, ταινίες, ακρόαση μουσικής) με ενδιαφέρουν φυσικά τα games, photoshop, επεξεργασία βίντεο (οχι βαρια πραγματα), συμπίεση αποσυμπίεση αρχείων με Winrar και τέλος δημιουργια μουσικής, κυρίως με Reason και διαφορα άλλα software synthesizers/samplers/sequencers (μ' αρεσει να δοκιμαζω διάφορα)...

Και το σημαντικό ειναι οτι κανω πολλά απο τα παραπάνω πράγματα ταυτόχρονα συνήθως και εχω αρκετες εφαρμογες ανοιχτές..

Πλέον ο μονοπύρηνος AMD Athlon64 3000+ που εχω απο το 2005, ζορίζεται υπερβολικά σε κάποιες φασεις.. Και δε μιλάω για games, επεξεργασια εικονας/βιντεο, γιατι αυτα τα αποφευγω τωρα, αφου δεν ειναι για πολλά-πολλά το συστημά μου.. Μιλάω απλώς για σερφάρισμα με δεκαδες tabs στον Firefox ταυτοχρονα με downloading, rar/unrar, movies/music, office και αλλα ψιλά...

Σιγουρα οι πολλοι πυρηνες θα αλλαξουν την κατασταση.

Απλα δεν ξερω αν οι 6 πυρηνες θα εχουν διαφορα απο τους 4, αν στις παραπάνω καθημερινές μου εργασίες προσθέσουμε ταυτόχρονα και τουλάχιστον ενα από τα παρακάτω: Games, επεξεργασία βίντεο δημιουργια μουσικής..

Δημοσ.
με ενδιαφέρει πρωτα η αποδοση και μετα η καταναλωση/θερμοκρασιες...

Στο συστημα θα παιξει και 80GB Intel SSD, 4GB μνημη αλλα τωρα σκεφτομαι και τα 8, καρτα γραφικών δεν εχω καταλήξει αν θα παω σε μια 5770 ή θα τα σκάσω για μεγαλύτερη..

Εκτος απο τα κλασσικά (Ιντερνετ, εφαρμογές γραφείου, ταινίες, ακρόαση μουσικής) με ενδιαφέρουν φυσικά τα games, photoshop, επεξεργασία βίντεο (οχι βαρια πραγματα), συμπίεση αποσυμπίεση αρχείων με Winrar και τέλος δημιουργια μουσικής, κυρίως με Reason και διαφορα άλλα software synthesizers/samplers/sequencers (μ' αρεσει να δοκιμαζω διάφορα)...

Και το σημαντικό ειναι οτι κανω πολλά απο τα παραπάνω πράγματα ταυτόχρονα συνήθως και εχω αρκετες εφαρμογες ανοιχτές..

Πλέον ο μονοπύρηνος AMD Athlon64 3000+ που εχω απο το 2005, ζορίζεται υπερβολικά σε κάποιες φασεις.. Και δε μιλάω για games, επεξεργασια εικονας/βιντεο, γιατι αυτα τα αποφευγω τωρα, αφου δεν ειναι για πολλά-πολλά το συστημά μου.. Μιλάω απλώς για σερφάρισμα με δεκαδες tabs στον Firefox ταυτοχρονα με downloading, rar/unrar, movies/music, office και αλλα ψιλά...

Σιγουρα οι πολλοι πυρηνες θα αλλαξουν την κατασταση.

Απλα δεν ξερω αν οι 6 πυρηνες θα εχουν διαφορα απο τους 4, αν στις παραπάνω καθημερινές μου εργασίες προσθέσουμε ταυτόχρονα και τουλάχιστον ενα από τα παρακάτω: Games, επεξεργασία βίντεο δημιουργια μουσικής..

Ε τώρα 168€ έχει ο Χ4 965, 199€ ο Χ6 1055Τ δλδ. 31€ διαφορά. Όχι και τόσο τρομερό ποσό. Τόσα λεφτά θα δώσεις κάπου θα χωρέσουν και τα 31€

Δημοσ.

οχι δε με καταλαβες.. δεν σκεφτομουν για AMD Χ4 965 (και λογω καταναλωσης). Αντι αυτού ειχα καταληξει σε i5 750. Αυτον τον τετραπυρηνο εννοουσα... και σιγουρα δεν κολλαω στα 30 ευρω.

αρα η ερωτηση μου ειναι:

ή

Δημοσ.
οχι δε με καταλαβες.. δεν σκεφτομουν για AMD Χ4 965 (και λογω καταναλωσης). Αντι αυτού ειχα καταληξει σε i5 750. Αυτον τον τετραπυρηνο εννοουσα... και σιγουρα δεν κολλαω στα 30 ευρω.

αρα η ερωτηση μου ειναι:

ή

Α sorry, νόμιζα ότι αναφερόσουν σε Χ4 ή Χ6.

Βάλε τον Χ6. Το s1156 σε περιορίζει πολύ.

Κάπου είδα στο φόρουμ ότι με bios update to 890GX θα μπορεί να υποστηρίξει και τους Χ8 όταν βγούν? Ισχύει αυτό? Αν ναι , λάβετο σοβαρά υπόψη.

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα ημουν της λογικής η αλλαγη CPU να συνοδευεται και απο μητρική, καθως και εκει υπαρχει εξελιξη και καλο ειναι να συμβαδιζουν.. Βεβαια δεν εκανα συχνες αλλαγες.

Απο δω και περα μαλλον θα αλλαζω πιο συχνα CPU οποτε ισως εχει μια λογική και αυτο.

Παντως με ενδιαφερει κυριως αναμεσα στους 2 που λεω ποιος ειναι ταχυτερος και με λιγοτερη καταναλωση/θερμοκρασια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...