Προς το περιεχόμενο

Νέο Roadmap με τους 6πύρηνους της AMD

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

oι AMD PHENOM II X6 1055T/Χ4 960Τ @95W TDP που είναι;

Δημοσ.
Κοίταξε να δείς.Αυτό με τις ανάγκες που λέμε όλοι κατά καιρούς δεν το δέχομαι.Θέλεις το σύστημά σου να αντέξει κάπως στο χρόνο που σημαίνει ότι όσο πιό πολύ επεξεργαστική ισχύς τόσο το καλύτερο.Ας είναι να βρίσκεται που λέμε.Εγώ είπα ότι αφού σκοπεύω να αγοράσω τον i7 860 με τους τέσσερις πυρήνες γιατί να μην πάω με μιά πολυ μικρή οικονομική επιβάρυνση στον κορυφαίο x6 επεξεργαστή της AMD.

Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό το ερώτημά μου.Έπειτα δεν ξέρουμε μελλοντικά τι απαιτήσεις θα υπάρχουν σε νέο softwarwe.

Εγώ κατά βάση χρησιμποποιώ το pc γιά ψυχαγωγία, σερφάρισμα, επεξεργασία ήχου και λίγο βίντεο.

Με βαση τα παραπάνω ρώτησα να με διαφωτίσετε χωρίς φανατισμούς και οπαδισμούς(AMDάκηδες vs Intelακηδες) στα υπέρ και τα κατά των δύο εταιριών γενικώς.

Το μόνο που βλέπω άμεσα είναι το χαράτσι στις τιμές από την Ίντελ.

Να με συγχωρείς φίλε μου αλλά αυτά που λες δεν τα δέχομαι εγώ.Αυτά με το χρόνο που λες δεν υπάρχουν.

Αν οι τώρα ανάγκες κάποιου απαιτούν μηδενική επεξεργαστική ισχύ και χρησιμοποιεί αποκλειστικά sοftware που εκμεταλλεύεται με το ζόρι μισό πυρήνα κάλλιστα αγοράζει έναν φθηνό διπύρηνο με 50€ και μετά από 2 3 4 χρόνια που οι ανάγκες του έχουν μεγαλώσει και το software που χρησιμοποιεί πια εκμεταλλεύεται περισσότερους πυρήνες αγοράζει τότε έναν 4/6απήρυνο της εποχής με άλλα 60€ και πάλι λιγότερα χρήματα έχει δώσει ή ακόμη ακόμη με τα λεφτά που περισσεύουν από την αχρείαστη για αυτόν τωρινή αγορά του χ6 στα 300€ περνάει σε καινούρια πλατφόρμα η οποία θα είναι και σύγχρονη με όλα τα τότε καινούρια καλούδια που θα έχουν βγει και θα τον βγάλουν άλλα 3 4 χρόνια άρχοντα.Διατηρείται έτσι σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τις ανάγκες του για περισσότερο χρόνο με λιγότερα χρήματα.

Χρησιμοποιείς αρκετά εφαρμογές που εκμεταλλεύονται 6 πυρήνες και θέλεις να γλιτώσεις χρόνο;Βουρ.Αν δεν χρησιμοποιείς ποιος ο λόγος να αγοράσεις τώρα τον χ6 και όχι σε 4 5 χρόνια που τα προγράμματα που θα δουλεύεις ίσως και να χρησιμοποιούν 6 πυρήνες.Καλύτερα ας πούμε να χαλάσεις τα χρήματα σε κάποιο άλλο υποσύστημα του υπολογιστή σου όπως πχ η αγορά ενός γρήγορου δίσκου για να είναι το pc σου σε ένα καλό επίπεδο σε όλα τα parts παρά να έχεις τον επεξεργαστή των 300€,έναν μηχανικό δίσκο των 50€ και να έχεις την ψευδαίσθηση ότι το pc σου σε καθημερινή χρήση είναι γρηγορότερο από κάποιον που έχει έναν x2 των 50€;

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα περισσότερα οικιακά pc απλής χρήσης αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν στην αξιολόγηση των windows σε όλα τα parts 7,βάλε και στο δίσκο 5,8-5,9 και αντί να σκέφτονται η αναβάθμιση που θα κάνουν να είναι στον δίσκο σκέφτονται να αναβαθμίσουν τον επεξεργαστή τους επειδή νομίζουν ότι ο επεξεργαστής τους φταίει που το pc κάνει 3 λεπτά να σβήσει ή που πατάνε το mozilla και κάνει 2 λεπτά να ανοίξει.

Δημοσ.

Θα ξανακανω μια ερωτηση που ειχα κανει αρκετες σελιδες πισω και δε μου λυθηκε η απορια και ζηταω συγνωμη ας γινομαι κουραστικος λογω του οτι δε ξερω:cry:

ο 1055Τ ειναι στα 2.8GHz και ας υποθετουμε οτι παιζουμε με το overclocking και τον παμε στα 3.2Ghz (και ερθει στα ρολογια του 955BE αλλα και και του 1090Τ).Σε αυτη την περιπτωση το Turbo Core θα δουλευει παλι ? οταν θα δουλευει και θα τον μετατρεπει σε 3πυρηνο με 500Mhz παραπανω θα φτανουν οι 3 πυρηνες στα 3.7Ghz ? Η απο την στιγμη που θα επιλεξουμε να δουλευει στα 3.2Ghz αυτοματως "χαλαει σαν λειτουργεια" το Turbo Core και θα ειναι σαν να εχουμε εναν cpu 6πυρηνο με φιξαρισμενη τιμη τα 3.2Ghz?

Επιπλεον οταν κανουμε O.C απενεργοποιουμαι το CnQ γιατι ειναι αυτο που ευθυνεται για τα ανεβοκατεβασματα στα Mhz ?

Δημοσ.

Πολύ φθηνός για να είναι αλληθινός ο πρώτος ή είναι ιδέα μου;

Δημοσ.

Για την τιμη του ειναι τουμπανος ο επεξεργαστης (1055Τ). Επειδη σε λιγο πιανουμε καλοκαιρι ομως θα τον τιμησω απο Σεπτεμβρη ή αργοτερα μερια.

Δημοσ.
Πολύ φθηνός για να είναι αλληθινός ο πρώτος ή είναι ιδέα μου;

πλακα πλακα 199 ευρω για εξαπυρηνο ειναι πολυ καλη τιμη:devil:

Δημοσ.

199$ = 150 + 21 + 10.5 = 181.5 ευρώ

299$ = 224 + 2*21 + 0.25*21 = 271.25 ευρώ

Οπότε για μια φορά τα καρτέλ βγάλαν αξιοπρεπείς τιμές..Ελπίζω να μην δούμε τρελά limit up

Δημοσ.
Κοίταξε να δείς.Αυτό με τις ανάγκες που λέμε όλοι κατά καιρούς δεν το δέχομαι.Θέλεις το σύστημά σου να αντέξει κάπως στο χρόνο που σημαίνει ότι όσο πιό πολύ επεξεργαστική ισχύς τόσο το καλύτερο.Ας είναι να βρίσκεται που λέμε.Εγώ είπα ότι αφού σκοπεύω να αγοράσω τον i7 860 με τους τέσσερις πυρήνες γιατί να μην πάω με μιά πολυ μικρή οικονομική επιβάρυνση στον κορυφαίο x6 επεξεργαστή της AMD.

Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό το ερώτημά μου.Έπειτα δεν ξέρουμε μελλοντικά τι απαιτήσεις θα υπάρχουν σε νέο softwarwe.

Εγώ κατά βάση χρησιμποποιώ το pc γιά ψυχαγωγία, σερφάρισμα, επεξεργασία ήχου και λίγο βίντεο.

Με βαση τα παραπάνω ρώτησα να με διαφωτίσετε χωρίς φανατισμούς και οπαδισμούς(AMDάκηδες vs Intelακηδες) στα υπέρ και τα κατά των δύο εταιριών γενικώς.

Το μόνο που βλέπω άμεσα είναι το χαράτσι στις τιμές από την Ίντελ.

GEO,

Παρε AMD αφοβα ,δεν ξερω αν θυμασαι απο την παλια υπογραφη μου,αλλα ειχα ενα core i7 940.Τωρα με τον ξεκλειδωτο 4απυρηνο δεν βλεπω ουσιαστικη διαφορα.Ειναι εξαιρετικα cpus και πολυ ψυχρα.Στο κατω,κατω ενας εραστης του hardware οπως εμεις ωφειλει να αλλαζει παρτενερ και να πειραματιζεται.Παντως για μητρικη σου συνιστω Gigabyte.Αυτη την περιοδο εχουν βγαλει εξαιρετικα κομματια.

Δημοσ.
Να με συγχωρείς φίλε μου αλλά αυτά που λες δεν τα δέχομαι εγώ.Αυτά με το χρόνο που λες δεν υπάρχουν.

Αν οι τώρα ανάγκες κάποιου απαιτούν μηδενική επεξεργαστική ισχύ και χρησιμοποιεί αποκλειστικά sοftware που εκμεταλλεύεται με το ζόρι μισό πυρήνα κάλλιστα αγοράζει έναν φθηνό διπύρηνο με 50€ και μετά από 2 3 4 χρόνια που οι ανάγκες του έχουν μεγαλώσει και το software που χρησιμοποιεί πια εκμεταλλεύεται περισσότερους πυρήνες αγοράζει τότε έναν 4/6απήρυνο της εποχής με άλλα 60€ και πάλι λιγότερα χρήματα έχει δώσει ή ακόμη ακόμη με τα λεφτά που περισσεύουν από την αχρείαστη για αυτόν τωρινή αγορά του χ6 στα 300€ περνάει σε καινούρια πλατφόρμα η οποία θα είναι και σύγχρονη με όλα τα τότε καινούρια καλούδια που θα έχουν βγει και θα τον βγάλουν άλλα 3 4 χρόνια άρχοντα.Διατηρείται έτσι σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τις ανάγκες του για περισσότερο χρόνο με λιγότερα χρήματα.

Χρησιμοποιείς αρκετά εφαρμογές που εκμεταλλεύονται 6 πυρήνες και θέλεις να γλιτώσεις χρόνο;Βουρ.Αν δεν χρησιμοποιείς ποιος ο λόγος να αγοράσεις τώρα τον χ6 και όχι σε 4 5 χρόνια που τα προγράμματα που θα δουλεύεις ίσως και να χρησιμοποιούν 6 πυρήνες.Καλύτερα ας πούμε να χαλάσεις τα χρήματα σε κάποιο άλλο υποσύστημα του υπολογιστή σου όπως πχ η αγορά ενός γρήγορου δίσκου για να είναι το pc σου σε ένα καλό επίπεδο σε όλα τα parts παρά να έχεις τον επεξεργαστή των 300€,έναν μηχανικό δίσκο των 50€ και να έχεις την ψευδαίσθηση ότι το pc σου σε καθημερινή χρήση είναι γρηγορότερο από κάποιον που έχει έναν x2 των 50€;

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα περισσότερα οικιακά pc απλής χρήσης αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν στην αξιολόγηση των windows σε όλα τα parts 7,βάλε και στο δίσκο 5,8-5,9 και αντί να σκέφτονται η αναβάθμιση που θα κάνουν να είναι στον δίσκο σκέφτονται να αναβαθμίσουν τον επεξεργαστή τους επειδή νομίζουν ότι ο επεξεργαστής τους φταίει που το pc κάνει 3 λεπτά να σβήσει ή που πατάνε το mozilla και κάνει 2 λεπτά να ανοίξει.

Μα το ίδιο πράγμα λες κι εσύ αλλά τεχνηέντως κρυμμένο.

Λες ότι όταν θα έχεις ανάγκη από περισσότερη ισχύ θα δώσεις ακόμη κανά εξηντάρι εβρώ(αυτό δεν το κατάλαβα δηλαδή εννοείς να πάρεις τότε αυτον που θα κυκλοφορήσει τώρα? Αν είναι έτσι δεν συμφωνώ αφού οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι φυσικά καλύτερες από κάθε άποψη) και θα είσαι εντάξει.Εγώ λοιπον δεν θελω να κάνω κάθε τόσο αναβάθμιση και αφού οι τιμές είναι λογικές τη δεδομένη στιγμή με την έλευση των εξαπύρηνων τότε κρίνω απολύτως λογικό να πάω σε εξαπύρηνο παρά σε διπύρηνο.Βέβαια κάθε ένας κάνει τα κουμάντα του.

Δημοσ.
oι AMD PHENOM II X6 1055T/Χ4 960Τ @95W TDP που είναι;

o 960T θα εμφανιστεί σε λίγο καιρό.ο 1055Τ 95TDP ίσως πάρει περισσότερο χρόνο για να βγεί.Όλα θα γίνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...