Προς το περιεχόμενο

Νέο Roadmap με τους 6πύρηνους της AMD

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Τι ειναι αυτος ο 960Τ "Zosma"?? Αφου ιδιος με τους Deneb φαινεται... Quad/6MB L3/Same mem controller...

Ξερουμε μηπως κατι παραπανω για τους Bulldozer που θα σκασουν μυτη του χρονου?

Ευχαριστουμε για τις συνεχεις ενημερωσεις Grimpr, κι ας μην εχουν παντα τετοιου ειδους threads πολλες απαντησεις. Δε χρειαζεται εξαλλου. :-)

Δημοσ.

6πύρηνος Thuban με 2 πυρήνες, "κλειστούς" η Fused με Lasers.

Χθες, "αποκαλύφθηκαν" τα Cache του Bulldozer, με μεγάλες ανακρίβειες στα latencys, το μέγεθος όμως είναι ήμι-verified.

16KB L1

2MB L2

ανά BD Core.

Δημοσ.

Kαλη φαση αρκει να εχει μια εξυπνη διαχειριση πυρηνων αλλιως για mainstream pc θα καει αρκετο ρευμα το 6πυρηνο 125/95 βαττ.

Για power users θα ειναι σουπερ για πολλες ωρες ανοιχτο pc χωρις σκληρες απαιτησεις ενας 4πυρηνος των 45 βαττ tdp συμφερει.

Δημοσ.
6πύρηνος Thuban με 2 πυρήνες, "κλειστούς" η Fused με Lasers.

Χθες, "αποκαλύφθηκαν" τα Cache του Bulldozer, με μεγάλες ανακρίβειες στα latencys, το μέγεθος όμως είναι ήμι-verified.

16KB L1

2MB L2

ανά BD Core.

Δε νομίζω να είναι τα πραγματικά.

Δες και εδώ http://www.realworldtech.com/forums/?action=detail&id=106770&threadid=106752&roomid=2

• Moderators
Δημοσ.
6πύρηνος Thuban με 2 πυρήνες, "κλειστούς" η Fused με Lasers

Πλακα θα εχει να μπορουμε παλι να "ανοιξουμε" εναν Quad σε Six-Core!

Δε νομίζω να είναι τα πραγματικά.

Δες και εδώ http://www.realworldtech.com/forums/?action=detail&id=106770&threadid=106752&roomid=2

Κι εμενα μου φανηκαν πολλα τα 2MB L2 για καθε πυρηνα (=12/16ΜΒ total L2??)

Αλλα οχι και "awfully" οπως λεει στο λινκ... Ο E8400 μου εχει 6ΜΒ shared, ητοι 3MB per core...

Τελος μενει να δουμε αν θα υλοποιηθει το παρον Roadmap.

Δημοσ.

GeorgeMan, μην την ψάχνεις με τα Caches του Bulldozer, ακόμη και οι ειδικοί τρίβουν το κεφάλι τους, υπόψιν ότι μιλάμε για 3 level cache hierarchy, L1/L2/L3, τσιπ, όπως οι κλασσικοί AMD και ο Nehalem, καμιά σχέση με τους Core 2.

Αυτές οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες, εάν είναι αληθινές, στην Intel μιας και θα μπορέσει να προβλέψει επιδόσεις, όπως και έγινε χθες, όταν σε καποιο forum, ένας πολύ γνωστός μηχανικός της Intel, προσπαθούσε να τσιμπήσει πληροφορίες, με τον δικό του τρόπο....

Όσον αφορά τους 6πυρηνους, είναι πιθανόν να έρθουν με κάποια βασική υποστήριξη Turbo Mode, πράγμα απόλυτα απαραίτητο σε ένα τέτοιο Multicore chip, πλέον.

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι δυσκολο να φανταστουμε το ονοματάκι του Σουπερ-ουαου Phenom II X6 1095T? :P

Ή τους πολλαπλασιαστες που θα ειναι 13/12/11? :P (αν και τι στο καλο... με 228ρι bus speed θα ερχεται?)

Πολυ σημαντικη η συμβατοτητα με AM3.

Θα εχουν και ddr2 controllers (και αρα θα μπαινουν και σε AM2+ mobos, οπως οι μεχρι τωρα AM3 και οπως ειναι και η φυση του ΑΜ3)?

Δημοσ.

το οτι θα μπαινουν σε μητρικη am3 σημαινει οτι μπαινει και σε οποιοδηποτε chipset ? 770,785,790 ? η θα ειναι συμβατοι μονο στην σειρα 8 ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...