TirkaS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έχω μια εξωτερική θήκη της IcyBox όπου έχω τοποθετήσει έναν Seagate 250GB 3,5'' σκληρό και τη συνδέω με usb στο σταθερό μου. Τον τελευταίο καιρό μου κάνει νούμερα!! Άλλες φορές τον αναγνωρίζει κανονικά, άλλες όταν τον συνδέω δεν τον αναγνωρίζει καθόλου (ούτε καν ως συσκευή). Εδώ και μια εβδομάδα όταν ανοίγω τον διακόπτη, το ανεμιστηράκι του σκληρού γυρίζει κανονικά, και στα windows το βλέπει ως Άγνωστη USB Συσκευή με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.. Ξέρει μήπως κανείς το τι μπορεί να συμβαίνει;;; Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αν -το πιό πιθανό- έχει δική της τροφοδοσία (μετασχηματιστή), μάλλον τραβάνε ζόρι τα ηλεκτρονικά της (αν παίρνει ρεύμα από USB, μάλλον δεν της φτάνει). Γενικά μην "πολυπαίζεις" μαζί της - το λιγότερο που παίζει να γίνει είναι να χάσει το/τα partition o δίσκος, και μετά να ψάχνεσαι να το/τα ανακτήσεις (κι αν δεν γίνεται, να ψάχνεσαι να ανακτήσεις σε άλλο δίσκο -τον οποίον αν έχεις, οκ- τα αρχεία σου). Αν είναι εντός εγγύησης, γύρνα την και επέμενε "έντονα" πως έχει πρόβλημα. Αλλιώς, δοκίμασέ την σε άλλο pc, κι αν κάνει κι εκεί τα ίδια, πάρε απλά άλλη.
TirkaS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έχει δικό της μετασχηματιστή τον οποίο έχω βάλει σε άπειρες διαφορετικές μπρίζες και έχω το ίδιο αποτέλεσμα, σε άλλο pc που δοκίμασα δεν την αναγνώριζε ούτε κει καθόλου. Παρ όλα αυτά αν τον ίδιο τον σκληρό τον συνδέσω ξερά στο pc, δουλεύει κανονικά. Δεν είναι εντός εγγύησης γιατί την χρησιμοποιώ ενάμησι χρόνο περίπου. Και είναι κρίμα γιατί κόστισε 50€ και υποτίθεται ότι είναι από εταιρία με όνομα...
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Mπα, κοίτα να πάρεις την πιο φτηνή απλά. Ούτως ή άλλως, όταν έχουν εγγύηση ενός χρόνου, "το ίδιο είναι". Για 'μενα, δεν είναι οι εταιρίες που κάνουν την διαφορά, αλλά οι εγγυήσεις που παρέχονται. * μπορείς να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με τη μαμά-εταιρία (email) να ρωτήσεις μπας και αν τους τη στείλεις, στην αλλάξουνε. Θα σου φύγουν κάποια στα έξοδα αποστολής (και μόνο, αν δεν κάνω λάθος) αν το δεχτούνε, αλλά συγκριτικά λιγότερα θα είναι από το να πάρεις νέα = ~20.
TirkaS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μάλλον θα αγοράσω μία καινούρια, βαριέμαι να μπαίνω σε διαδικασίες που είναι και χρονοβόρες. Thnx for help! Επί της ευκαιρίας ήθελα να ρωτήσω, αν αγοράσω ένα case που να συνδέεται στο pc με sata, ξέρεις μήπως αν γίνεται να το βάλω στην sata της μητρικής απευθείας;; Εννόώ δηλαδή ο σκληρός να μην παίρνει ρεύμα από το psu αλλά από το case αποκλειστικά. Θα υπάρξει καμιά περιπλοκή;;
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δεν τα έχω συναντήσει ολ' αυτά ακριβώς (οπότε για ΣΙΓΟΥΡΙΑ άνοιξε άλλο θέμα -με ανάλογο τίτλο- και ρώτα - καλύτερα στο Hardware Γενικά), όμως υποθέτω πως αυτό που εννοείς είναι ότι έχεις e-SATA θύρα να βγαίνει από κάπου από το κουτί του pc - οπότε θες απλά ένα e-SATA/e-SATA καλώδιο. Οι 3.5άρηδες δίσκοι πάντως θέλουν παραπάνω βολτάζ από τους 2.5άρηδες, κι αυτό σημαίνει ανάγκη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ τροφοδοσίας, απ' όσο ξέρω (τουλάχιστον με τις USB ΜΟΝΟ, δε νομίζω να γίνεται δουλειά). ...Αλλά επειδή δεν ξέρω και τί ρόλο βαράει η e-SATA σύνδεση (με τα volt που μπορεί να παρέξει), άνοιξε όπως είπα άλλο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.