Προς το περιεχόμενο

Προβληματισμός για σπουδές/στρατό

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
'Εχεις δίκιο, είναι το άρθρο 57 στην επόμενη σελίδα.

Άρθρο 57

Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων στρατευσίμων,

ανυποτάκτων και οπλιτών που έχουν συμπληρώσει

το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους

1. Όσοι συμπληρώνουν το τριακοστό πέμπτο έτος της

ηλικίας τους μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο των

στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον έχουν κατα−

ταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφού

προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσιμη

στρατιωτική υποχρέωση τουλάχιστον ενός (1) μήνα.

2. Το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά

κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης,

η αναπροσαρμογή του, ο τρόπος, η διαδικασία και οι

προθεσμίες καταβολής καθορίζονται με κοινή από−

φαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και

Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα

της Κυβερνήσεως. Κατά τον αρχικό καθορισμό του δεν

μπορεί να είναι μικρότερο των καταβαλλόμενων, κατά

την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω απόφασης,

καθαρών μηνιαίων αποδοχών του νεοκατατασσόμενου

Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠ.ΟΠ.). Τα χρηματικά ποσά, που

καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου

αυτού, αποτελούν έσοδα του Δημοσίου και περιέρχο−

νται στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

το 1ο bold, 1 μηνας ενοπλης υπηρεσιας, αρα δεν μετρανε οι 2 βδομαδες μεχρι την ορκομοσια και οσες μερες χρειαστει μεχρι να χρεωθεις οπλο και την πρωτη βολη. Δεν μπορεις να κανεις ενοπλη υπηρεσια χωρις να εχει κανει βολη.

το 2ο bold, ο μισθος του ΕΠΟΠ ειναι περιππου 900€, επι 7 μηνες = 6.300€ (!!!)

κρατος κοτσοβολος σου κανουν και ατοκες δοσεις ;)

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωραία τώρα ξέρει και ο freedubus τις ακριβείς προϋποθέσεις για όταν γυρίσει μετά απο 7 χρόνια για να τελειώσει και νομικά απο το στρατό, βέβαια δεν το έχεις ψάξει αρκετά καλά, διότι μπορεί να είναι και προστάτης οικογένειας με 3 παιδιά και επομένως να μην πάει καθόλου ή να ανήκει σε κάποια άλλη κατηγορία προστάτη, επίσης μπορεί να τον παρακαλούν να του δώσουν τρελόχαρτο ή ακόμα να έχει τελειώσει και στις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στη λεγεώνα των ξένων, στο κάτω κάτω της γραφής ποιος του εγγυάται πως θα είναι ζωντανός (μακρυά από το παιδί αυτό το ενδεχόμενο) για να σπαταλήσει το χρόνο του στο στρατό, αντί να κάνει αυτό που πραγματικά γουστάρει τώρα που μπορεί... Δεν κατανοώ την εμμονή σου, ο καθένας είναι μία διαφορετική περίπτωση για αυτό και ο νόμος είναι τόσες σελίδες.

Και για να μη μακρυγορώ, σχετικά με την ηλικία, τις 40 ημέρες και τα 6000 ευρώ, σε κάποιον που του έχει προοπτικές για ακαδημαϊκή η ερευνητική καριέρα, ο στρατός ακούγεται σαν αστείο, δεν υπάρχει ούτε καν στην άκρη του μυαλού του. Και γενικά το επιχείρημα του χρέους, στο ύψος μίας οποιασδήποτε πιστωτικής κάρτας (και ειδικά για την Ελλάδα) με αντίτιμο τη ζωή σου και την ελευθερία σου, είναι γελοίο.

Ξεκάθαρα στο ερώτημα: "Σπουδές ή στρατό;", απαντώ με το "Εννοείται σπουδές.-".

Τι θα πράξει ο freedubus και ο κάθε dubus για να νοιώθει και να είναι όντως free, είναι προσωπική απόφαση, που πρέπει να τη λάβει γνωρίζοντας όλα παρελκόμενα χωρίς κραυγές υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, για αυτό άλλωστε έδωσα και το νόμο για να δει αν εμπίπτει σε κάποια άλλη κατηγορία

Δημοσ.

Άντε, είχατε δεν είχατε "όμηρο" με βγάλατε! Η σκιά των Εξαρχείων με ακολουθεί όπου κι αν πάω.

σε κάποιον που του έχει προοπτικές για ακαδημαϊκή η ερευνητική καριέρα, ο στρατός ακούγεται σαν αστείο, δεν υπάρχει ούτε καν στην άκρη του μυαλού του.

Aυτό μου λένε και οι καθηγητές, μου ακούγεται όμως λίγο μη-ρεαλιστικό να μη σκέφτεσαι καν κάτι που υφίσταται και ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου την έχει στημένη στη γωνία στο μέλλον. Επίσης, οι προοπτικές από μόνες τους δε νομίζω να εξασφαλίζουν κανέναν ούτε να προδιαγράφουν τη μοίρα του.

Γενικά πάντως, δεν έχω συναντήσει ΚΑΝΕΝΑ διδάκτορα/μεταδιδακτορικό/ερευνητή/καθηγητή που να καθόταν ΤΟΤΕ να σκέφτεται όπως εγώ τώρα. Μάλλον όλοι ενεργούσαν μηχανικά και στην πορεία έπραξαν αναλόγως, πάντως σίγουρα όλοι μιλούν "κατόπιν εορτής".

Ρε μήπως δεν κάνω για μεταπτυχιακά, αφού σκέφτομαι το στρατό; Η μήπως δεν είμαι αρκετά "φυτό" για να τον αγνοήσω; ;ρ

Δημοσ.
Δεν κατανοώ την εμμονή σου, ο καθένας είναι μία διαφορετική περίπτωση για αυτό και ο νόμος είναι τόσες σελίδες.

Και για να μη μακρυγορώ, σχετικά με την ηλικία, τις 40 ημέρες και τα 6000 ευρώ, σε κάποιον που του έχει προοπτικές για ακαδημαϊκή η ερευνητική καριέρα, ο στρατός ακούγεται σαν αστείο, δεν υπάρχει ούτε καν στην άκρη του μυαλού του. Και γενικά το επιχείρημα του χρέους, στο ύψος μίας οποιασδήποτε πιστωτικής κάρτας (και ειδικά για την Ελλάδα) με αντίτιμο τη ζωή σου και την ελευθερία σου, είναι γελοίο.

Ξεκάθαρα στο ερώτημα: "Σπουδές ή στρατό;", απαντώ με το "Εννοείται σπουδές.-".

εμμονη; Τι δεν καταλαβες απο αυτο που εγραψα; Εγω οχι μονο δεν προσπαθω να τον πεισω για τιποτε αλλα δεν εγραψα ακομη καν και την αποψη μου.

Anyway, οποιος εχει προοπτικες για ακαδημαικη καριερα δεν εχει στην ακρη του μυαλου του το στρατο, ουτε βεβαια ο οποιος εργαζεται και δεν θελει να επιβαρυνει την οικογενεια του με τα εξοδα της θητειας, αφου ο "μισθος" σου στον στρατο ειναι 8,62€, ουτε καποιος που ειναι πχ. αρραβωνιασμενος/παντρεμενος/εχει ηδη παιδι, ουτε ο ιδεολογικα εναντια στο στρατο, στα οπλα κτλ. ουτε 1000 αλλες περιπτωσεις, αλλα τι να κανουμε τωρα; η σημερινη θητεια ειναι μια (κακη) κληρονομια που εχουμε παρει απο τους πατεραδες μας, και δεν υπαρχει ακομη η ωριμοτητα να καταργηθει τελειως.

Δημοσ.
Επίσης, ένα θέμα που με προβληματίζει είναι οτι αν πάω τώρα θα είμαι εφ' όρου ζωής "υπόχρεος" στον καθηγητή μου, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό, πιστεύω να καταλαβαίνετε.

ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Ούτε χάρη του έκανες, ούτε κάνας ανάξιος είσαι -και έχεις και το paperwork να το αποδεικνύει. Δεν είναι θέμα ΚΟΝΝΕ είναι θέμα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ, όπως δε χρωστάς καμία χάρη για τις συστατικές επιστολές που σου δίνουν.

Δημοσ.

Εφόσον είσαι καλός και εφόσον είσαι τυχοδιώκτης, δηλαδή δεν πας στα στρωμένα ως άλλο πρόβατο, καλύτερα πάγαινε στρατό να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα σε κυνηγά μια ζωή. Σε ένα χρόνο ξεκουράζεσαι, ίσως το πιο σημαντικό γιατί αν όντως κάνεις σοβαρή δουλειά και διάβασμα τόσο καιρό, κάποια στιγμή "θα καείς". Επομένως με το στρατό θα ξεκουραστείς.

Εν τω μεταξύ, κατά τη θητεία, θα επικοινωνείς με τη σχολή και τους καθηγητές και θα το κρατάς ζεστό το θέμα. Ένας χρόνος δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ.

Εγώ αυτό έκανα και δεν το μετάνοιωσα. Στρατός ΠΑΝΤΑ πριν το μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
Άντε, είχατε δεν είχατε "όμηρο" με βγάλατε! Η σκιά των Εξαρχείων με ακολουθεί όπου κι αν πάω.

Aυτό μου λένε και οι καθηγητές, μου ακούγεται όμως λίγο μη-ρεαλιστικό να μη σκέφτεσαι καν κάτι που υφίσταται και ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου την έχει στημένη στη γωνία στο μέλλον. Επίσης, οι προοπτικές από μόνες τους δε νομίζω να εξασφαλίζουν κανέναν ούτε να προδιαγράφουν τη μοίρα του.

Γενικά πάντως, δεν έχω συναντήσει ΚΑΝΕΝΑ διδάκτορα/μεταδιδακτορικό/ερευνητή/καθηγητή που να καθόταν ΤΟΤΕ να σκέφτεται όπως εγώ τώρα. Μάλλον όλοι ενεργούσαν μηχανικά και στην πορεία έπραξαν αναλόγως, πάντως σίγουρα όλοι μιλούν "κατόπιν εορτής".

Ρε μήπως δεν κάνω για μεταπτυχιακά, αφού σκέφτομαι το στρατό; Η μήπως δεν είμαι αρκετά "φυτό" για να τον αγνοήσω; ;ρ

ΡΕ, τα ίδια πράγματα θα λέμε;

Έχεις από την μία πλευρά μία ντουζίνα καρεκλοκένταυρους δημόσιους υπαλλήλους που σε περιμένουν για ένα τριήμερο δούλεμα, και από την άλλη το UCL και είσαι σε δίλλημα;

Ο στρατός τυπικά και ουσιαστικά δε πρέπει να μπαίνει μπροστά από τίποτα.

Όχι σπουδές, ούτε καν γκόμενα ή συναυλία που περίμενες καιρό.

Η αξία της όλης διαδικασίας είναι αντίστοιχη με την αξία ενός ληγμένου λογαριασμού της ΔΕΗ x 3.

Δημοσ.

Να σου πω και εγω τι εγινε με εμενα

Εγω πηγα στρατο με το που τελειωσα το πτυχιο ωστε να μην το εχω μπροστα μου και δεν το μετανιωνω καθολου!

Εχασα ελαχιστο χρονο (ειχα αφησει 1-2 μαθηματα, πηρα πτυχιο μεσα στον στρατο, εκανα την αιτηση για μεταπτυχιακο μεσα στον στρατο, απολυθηκα και ξεκινησα μετα απο 1 μηνα κατευθειαν μεταπτυχιακο)

Δεν μπορω να πω οτι ο στρατος μου εκοψε κατι απο την διαθεση να διαβασω και να ασχοληθω, ισα ισα μια χαρα ξεκουραση και ''διαλλειμμα'' ηταν

Τωρα πλεον τελειωνοντας μεταπτυχιακο χωρις να εχω τον στρατο μπροστα μου ειμαι ''ελευθερος'' να κανω οτιδηποτε, σκεφτομαι να αριχσω διδακτορικο χωρις να εχω αγχος για τον στρατο

Σκεψου να πας κατευθειαν σε μεταπτυχιακο και να σου παρουσιαστει μολις τελειωσεις ευκαιρια για διδακτορικο/πολυ καλη δουλεια/γκομενα που θελεις να παντρευτεις κτλ , θα εχεις ενα ''εμποδιο'' μπροστα σου

Για εμενα κοιτα αν μπορεις να κανεις την αιτηση στον πανεπηστημιο κατα τροπο ωστε να ''μην χασεις χρονο''

Πχ μπαινεις αυριο στρατο, κανεις αιτηση σημερα και σε παιρνουν σε 9 μηνες που θα απολυθεις

Δημοσ.
Να σου πω και εγω τι εγινε με εμενα

Εγω πηγα στρατο με το που τελειωσα το πτυχιο ωστε να μην το εχω μπροστα μου και δεν το μετανιωνω καθολου!

Εχασα ελαχιστο χρονο (ειχα αφησει 1-2 μαθηματα, πηρα πτυχιο μεσα στον στρατο, εκανα την αιτηση για μεταπτυχιακο μεσα στον στρατο, απολυθηκα και ξεκινησα μετα απο 1 μηνα κατευθειαν μεταπτυχιακο)

Δεν μπορω να πω οτι ο στρατος μου εκοψε κατι απο την διαθεση να διαβασω και να ασχοληθω, ισα ισα μια χαρα ξεκουραση και ''διαλλειμμα'' ηταν

Τωρα πλεον τελειωνοντας μεταπτυχιακο χωρις να εχω τον στρατο μπροστα μου ειμαι ''ελευθερος'' να κανω οτιδηποτε, σκεφτομαι να αριχσω διδακτορικο χωρις να εχω αγχος για τον στρατο

Σκεψου να πας κατευθειαν σε μεταπτυχιακο και να σου παρουσιαστει μολις τελειωσεις ευκαιρια για διδακτορικο/πολυ καλη δουλεια/γκομενα που θελεις να παντρευτεις κτλ , θα εχεις ενα ''εμποδιο'' μπροστα σου

Για εμενα κοιτα αν μπορεις να κανεις την αιτηση στον πανεπηστημιο κατα τροπο ωστε να ''μην χασεις χρονο''

Πχ μπαινεις αυριο στρατο, κανεις αιτηση σημερα και σε παιρνουν σε 9 μηνες που θα απολυθεις

Μα εδώ λέμε να μην πάει καθόλου,ποτέ όχι να κάνει το μεταπτυχιακό και να πάει μετά.Αν είναι να πάει έτσι και αλλιώς και εγώ θα έλεγα πριν το μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
Μα εδώ λέμε να μην πάει καθόλου,ποτέ όχι να κάνει το μεταπτυχιακό και να πάει μετά.Αν είναι να πάει έτσι και αλλιώς και εγώ θα έλεγα πριν το μεταπτυχιακό.

Ναι αν μπορει (και θελει) να το τραβηξει ωστε να μεινει κανα 7ρι χρονια εξω ας μην παει καθολου

Απλα αν παει και μετα γυρισει για στρατο πιστευω θα ξενερωσει παααρα πολυ

Δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να μεινει εξω μεχρι τα 35 για να την εξαγορασει

Αν δεν εχει προβλημα με τρελοχαρτο/Ι5 ας παρει μονιμη αναβολη να τελειωνει (εγω δεν θα το εκανα με τιποτα βεβαια)

Δημοσ.

Πως μπορείς να μείνεις εξωτερικό μέχρι τα 35 χωρίς να πας στρατό αφού το διαβατήριο σου σε κάποια φάση θα λήξει και δεν θα μπορείς να το ανανεώσεις....

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα διαβατηρίου. Ήταν αντισυνταγματικό και για αυτό άλλαξε και ο νόμος, μπορείς να πάρεις διαβατήριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...