Mika Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 ποτε ηρθες ελλαδα και σου ελεγξανε τα εισιτήρια? παντα ελεγχουνε τα εισητηρια απλα εμεις δεν παιρνουμε πρεφα. καποια στιγμη περυσι δεν με αφηνε η british να πεταξω γιατι η καρτα μου ειχε κλαπει, μιλησα με το security office και μου λενε "βλεπω πετατε συχνα Αγγλία-Ελλάδα". εν τω μεταξυ πρωτη φορα θα πετουσα με british
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 να πω κι εγώ την ιστορία μου, δεν ξέρω αν σε βοηθήσω ή αν σε μπερδέψω περισσότερο: ξεμπερδεύω με την σχολή μου και παίρνω το πτυχίο μου Ιούνιο. Αποφασισμένος να κάνω μάστερ, και μάλιστα στο UCL, όχι με εξασφαλισμένη θέση σαν εσένα, αλλά λογικά θα έμπαινα. Είχα κι εγώ αυτό το δίλημμα, πρώτα στρατό (18μηνο τότε) ή πρώτα μάστερ. Αποφασίζω να πάω φαντάρος, για "να βγω ζεστός ζεστός και φρέσκος φρέσκος από τις σπουδές, με πρόσφατες τις γνωριμίες και τις εμπειρίες και όχι μπαγιάτικες 18 μηνών" κλπ κλπ. Κόβω αναβολή, αλλά δεν μπαίνεις λέει με την επόμενη σειρά αλλά με την μεθεπόμενη, οπότε μπαίνω Νοέμβριο και χάνω έτσι 2 μήνες. Όλον τον καιρό της θητείας ήμουν ψημένος ότι απολύομαι και φεύγω στην Αγγλία. Απολύομαι 18 μήνες μετά, στα τέλη κάποιου Μαΐου. Δεν είχα την παραμικρή όρεξη να φύγω, και φυσικά δεν έφυγα. Όχι ότι μετάνιωσα κιόλας, αν ξαναγυρνούσα τον χρόνο πίσω στην στιγμή που απολύθηκα, νομίζω το ίδιο θα έκανα. Αυτό που ήθελα να πω μέσα από αυτό το λογύδριο, είναι ότι δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το πώς θα είναι το μυαλό σου μετά τον στρατό. Αυτό που συνέβη σε μένα δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί και σε σένα. Σίγουρα όμως δεν θα βγεις όπως μπήκες. Μπορεί να είσαι λιγότερο γκαβλωμένος, ή ελάχιστα, ή καθόλου γκαβλωμενος για σπουδές και διαβάσματα. Ο στρατός δεν είναι και για να κόβεις τις φλέβες σου, αλλά δεν είναι και "τίποτα". Και καταλήγω, κυρίες και κύριοι: ότι σπουδές θέλεις να κάνεις, κάντες πριν τον στρατό. Επίσης, σκέψου σοβαρά το τρελόχαρτο. Δεν είναι όπως ήταν παλιά. Τω καιρώ εκείνο έπρεπε να πάμε μαζί με τον μπαμπά μας και στον δρόμο να κάνουμε γλου γλου γλου, τώρα δεν το παιδεύουν για να στο δώσουν. πω πω, τι τραγικό ποστ έγραψα ο μαλάκας...
klainmaingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Γι αυτό που λές "κάντες πρίν το στρατό" έχεις point. Πρίν το στρατό έδινα σερί μαθήματα, έκανα παράλληλα δύο ξένες γλώσσες, χαζομαθήματα διάφορα κτλ και παράλληλα δούλευα.. NOMIZA οτι καθόμουνα... :\ Μετά το στρατό πολύ απλά έπεσα σε γνωστικό κενό. Το οποίο τείνω να αναπληρώσω σήμερα κατόπιν εορτής και 2 χρόνια αφότου απολύθηκα με όποιους τρόπους μπορώ. Νεκρή περίοδος. Φυσικά είναι στον άνθρωπο αυτό, αλλα το βλέπω απο όλους μα όλους τους φίλους, γνωστούς κτλ που ΠΗΓΑΝ στρατό (τονίζω) οτι έχουν μια απάλευτη περίοδο η οποία φεύγει σε άλλους νωρίτερα, σε άλλους αργότερα. Το να είσαι όπως λές ιδιαίτερος χαρακτήρας σημαίνει οτι μπορεί και να τα παρατήσεις όλα λόγω δυναμικής και αναθεώρησης. Αν κόψεις την αναβολή σου σήμερα, ΣΗΜΕΡΑ όμως (πρίν μπεί αυτή η σειρά που μπαίνει αρχές Φεβρουαρίου) θα μπείς Μάιο και θα τελειώσεις του χρόνου τον Φεβρουάριο. ΉΔΗ λοιπόν μέσα απο το στρατό θα πρέπει να κάνεις τις διαδικασίες εισαγωγής. Φτάνεις λοιπόν να μην μπείς αυτό αλλα τον επόμενο Σεπτέμβριο χάνοντας συνολικά 1μιση χρόνο λόγω στρατού. Δεν ξέρω. Αν μπορείς να κάνεις αυτό που είπε ο ινσόμνιακ παραπάνω ίσως να είναι και το ιδανικό. Να μπείς.. να πάρεις αναβολή εγγραφής ένα χρόνο και έτσι να έχεις ένα λόγο/κίνητρο παραπάνω ώστε να πάς. Αν αργήσεις να κόψεις την αναβολή μπαίνεις Αύγουστο. Έτσι έχεις και χρόνο να τελειώσεις αυτό που κάνεις τώρα και βγαίνεις τον επόμενο Μάιο, καλοπερνάς το καλοκαιράκι και απο Σεπτέμβριο πάς. Δεν ξέρω αν αυτή η χαλαρότητα θα σε βοηθήσει απλά ξες booστάρω τη σκέψη σου Καλή τύχη όπως και να'χει.
freedubus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδιά αυτό που λέτε οι περισσότεροι "ο στρατός θα αλλάξει το μυαλό σου και μετά δε θα χεις όρεξη για σπουδές" δεν το καταλαβαίνω, καθόλου όμως. Μου ακούγεται σαν πολυφορεμένο κλισέ του στύλ "ο στρατός θα σε κάνει άντρα". Δηλαδή τι, στο στρατό κουραδιάζεις, γίνεσαι μαλθακός, συναναστρέφεσαι με 18χρονους γκαβλέουρες με μόνο ενδιαφέρον τα κινητά, τα κωλαράκια και το MAX POWER και εκφυλίζεσαι, τι απ΄ όλα αυτά; Ή μήπως έτσι κι αλλιώς βλέπατε τις σπουδές σαν "αγγαρεία" , σε φάση "άντε να τελειώσουμε" δλδ. και το μάστερ σαν "αναγκαίο κακό αλλά ας το πάρουμε κι αυτό το χαρτί τώρα που είμαστε ζεστοί και μετά τέλος με τα διαβάσματα" και απλά ο στρατός σας το ματαίωσε τελείως, φύγατε δηλαδή από τη φάση "του φοιτητή" ; Λογικό είναι να χαθούν 2 μήνες πριν/μετά το στρατό πάντως για προετοιμασία/κουλάρισμα αντίστοιχα.
Finn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Έχοντας τελειώσει με τον στρατό εδώ κι ένα χρόνο (+3μηνες) ψάχνομαι γενικά για δουλειά αλλά πρόσφατα προκέυψε και το θέμα του μεταπτυχιακού. Έχω βρει μερικά ενδιαφέροντα προγράμματα στο Λονδίνο τα οποία ξεχνάω προς στιγμήν λόγω οικονομικού και έχω κάνει και αίτηση για υποτροφία στην Κροατία αλλά πρέπει να δώσω εξετάσεις εισαγωγής μέσα Ιουλίου είτε Σεπτέμβρη.Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή. Πάντως εγώ θεωρώ πως έκανα καλά και πήγα στον στρατό μετά τις σπουδές.Και η όρεξη για μεταπτυχιακό ήρθε μετά το στρατό άρα freedubus είναι ανάλογα το άτομο.
freedubus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Τέλος μιας και λές για UCL. Δεν ξέρω αν ισχύει και για μεταπτυχιακά. Αλλα οι αιτήσεις μέσω UCAS έχουν deadline αύριο το βράδυ. Απο ότι βλέπω όμως μάλλον δεν σε αφορά αυτό. Δές εδώ http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate-study/application-admission/when-to-apply γιατί ίσως το deadline για το Msc που θές να έχει ήδη περάσει οπότε (θεωρητικά πάντα, και χωρίς "μέσο") είναι πιθανόν να έμπαινες ούτως η άλλως September 2011 Ναι έτσι είναι. Αλλά εγώ έχω περιθώριο μέχρι τέλος Απρίλη/αρχές Μάη να αποφασίσω, αφού η δουλειά θα γίνει απευθείας με τον υπεύθυνο του μάστερ. Επίσης, ένα θέμα που με προβληματίζει είναι οτι αν πάω τώρα θα είμαι εφ' όρου ζωής "υπόχρεος" στον καθηγητή μου, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό, πιστεύω να καταλαβαίνετε.
klainmaingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Όχι. Η όλη λογική του στρατού είναι έτσι. Εκτός απο τους κατα καιρούς απαλευτούς με τους οποίους θα πρέπει να συναναστραφείς (ευτυχώς ήμουν τυχερός σε αυτό και πέρασα πολύ καλά), πρέπει με χ-ψ- τρόπους να την παλέψεις. Είναι φυσικο επακόλουθο για να μπορέσεις να μη βρίζεις την ώρα και τη στιγμή, να ρίχνεις εντελώς του ρυθμούς σου και με λίγα λόγια να κοιμάσαι και να φυτοζωείς όσο είσαι μέσα ώστε να περάσουν οι ώρες/μέρες το δυνατόν γρηγορότερα μέχρι την επόμενη έξοδο. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνεις στις εκάστοτε σκοπιές (καλά τώρα που είναι 2 τα άτομα ίσως είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα) ή γενικά τις μέρες που θα είσαι μέσα. Όλο αυτό σε ρίχνει γενικά. Όχι μόνο ψυχολογικές και εμφανείς επιπτώσεις κτλ, αλλα και εσωτερικές αλλαγές στους βιορυθμούς σου κτλ. Πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι πάει να πεί "κοιμάμαι όλη μέρα" μέχρι να πάς στο στρατό. Αυτό φυσικά παίζει ανάλογα με το που και πως θα είσαι. Δεν είναι απαραίτητο να επηρεαστείς... αλλα ΠΑΙΖΕΙ πάντως. Μη θεωρείς δλδ οτι έπιασες τον παπά απο τα @@ εσύ και οι άλλοι είναι μαλάκες Ας πούμε ένας φίλος μπήκε τώρα τον Νοέμβριο και τον στείλανε Σαμοθράκη αναπόσπαστο. Μόλις είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό του και έχει σκοπό να συνεχίσει μετά. Το θέμα είναι οτι για να περάσουν τόσοι μήνες εκεί που είναι, που και έξοδο να πάρει θα πάει να δεί 5 τσοπάνηδες και τις 2 γυναίκες του χωριού ή να δώσει 3 ευρώ την ώρα στο Samothraki-net πρέπει να κάνει κάτι. Αυτός ας πούμε ενώ ήταν για αναβολή, δεν την πάλευε, την είδε αλλιώς και τώρα τρέχει όλη μέρα και κάνει κάμψεις ώστε να έχει αν μη τι άλλο σωματική εξέλιξη ρε παιδί μου και σκαρφαλώνει στα τριγύρω βουνά (όχι επειδη χάζεψε αλλα για να περάσει η ώρα). Ε ΔΕΝ είναι ο ίδιος άνθρωπος. Προσαρμόστηκε μέν. Αλλα ΔΕΝ είναι ο ίδιος άνθρωπος. Και αμφιβάλλω αν θα είναι ο ίδιος όταν θα βγεί και για μεγάλο διάστημα. @Finn Ναι 1μιση χρόνο μετά. Αυτός ο χαμένος after army χρόνος προσαρμογής είναι το ζητούμενο @Freedubus Πάνε.
insomniaK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Όχι δεν καταλαβαίνουμε! Στο είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, δούλεψες για και με τον καθηγητή σου, είχατε μία καλή συνεργασία και καλά αποτελέσματα, το εκτιμάει και τώρα βοηθάει να συνεχίσεις, επειδή ξέρει πως είσαι καλός στο αντικείμενο, δηλαδή προωθεί το κλάδο του και επειδή ξέρει πως δε θα τον ρεζιλέψεις στο γνωστό του, δηλαδή προωθεί τον εαυτό του για συνεργασίες. Ούτως ή άλλως, συστατική επιστολή από αυτόν θα έπαιρνες. Στο ξαναλέω, τη θέση θα την πάρεις επειδή το αξίζεις, όχι επειδή σε προωθεί κάποιος. Το ucl, το imperial, oxford και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν καταστρέφουν το πρεστίζ τους για να κάνουν τη χάρη στον Έλληνα φίλο του υπεύθυνου ενός μεταπτυχιακού.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδιά αυτό που λέτε οι περισσότεροι "ο στρατός θα αλλάξει το μυαλό σου και μετά δε θα χεις όρεξη για σπουδές" δεν το καταλαβαίνω, καθόλου όμως. Μου ακούγεται σαν πολυφορεμένο κλισέ του στύλ "ο στρατός θα σε κάνει άντρα". Δηλαδή τι, στο στρατό κουραδιάζεις, γίνεσαι μαλθακός, συναναστρέφεσαι με 18χρονους γκαβλέουρες με μόνο ενδιαφέρον τα κινητά, τα κωλαράκια και το MAX POWER και εκφυλίζεσαι, τι απ΄ όλα αυτά; Ή μήπως έτσι κι αλλιώς βλέπατε τις σπουδές σαν "αγγαρεία" , σε φάση "άντε να τελειώσουμε" δλδ. και το μάστερ σαν "αναγκαίο κακό αλλά ας το πάρουμε κι αυτό το χαρτί τώρα που είμαστε ζεστοί και μετά τέλος με τα διαβάσματα" και απλά ο στρατός σας το ματαίωσε τελείως, φύγατε δηλαδή από τη φάση "του φοιτητή" ; Λογικό είναι να χαθούν 2 μήνες πριν/μετά το στρατό πάντως για προετοιμασία/κουλάρισμα αντίστοιχα. Επίσης, ένα θέμα που με προβληματίζει είναι οτι αν πάω τώρα θα είμαι εφ' όρου ζωής "υπόχρεος" στον καθηγητή μου, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό, πιστεύω να καταλαβαίνετε. Ρε συ φρήνταμπα, αφού από όλες τις απόψεις το βρίσκεις καλύτερο να πας φαντάρος. Γιατί το παιδεύεις; Το μόνο που φοβάσαι είναι μην τυχόν χάσεις την ευκαιριάρα. Διάβασε το τελευταίο ποστ του ινσομνιακ και τρέχα να κόψεις την αναβολή. Τώρα. Χθες καλύτερα.
freedubus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 ΙνσομνιαΚ έχεις δίκιο μάλλον το έβλεπα από λάθος οπτική. από όλες τις απόψεις το βρίσκεις καλύτερο να πας φαντάρος. Γιατί το παιδεύεις; Το μόνο που φοβάσαι είναι μην τυχόν χάσεις την ευκαιριάρα. Λέφτερμαν ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημά μου.
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 1. Ρε συ, σελιδα 5583, Θ' 1 γ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Άρθρο 55 Προερχόμενοι από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία ακυρο, 2. Φρινταμπας, μην σε προβληματιζει ο στρατος, δεν ειναι για ολους το ιδιο, αλλοι τρωνε πακετο και αλλοι τιποτα. Τυχαινει να υπηρετω εγω αυτον τον καιρο και εχουμε ατομα στο δυναμολογιο που δεν μπαινουν ποτε, απο την σειρα που απολυθηκε μιλησα με ατομα που ειχαν να εμφανιστουν 5 μηνες. Στα περισσοτερα στρατοπεδα συμβαινει αυτο. Εννοειτε οτι ειναι καταδικαστεο, ομως μην ψαχνεις καν να βρεις το δικαιο και την λογικη.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 οπότε, προφανώς και δεν υπάρχει ευκαιριάρα καθότι το UCL δεν υπολογίζει από βύσματα, θα μπεις και χωρίς αυτά αν αξίζεις, οπότε τράβα στον στρατό (στείλε μας φωτό από την ορκωμοσία να σε καμαρώσουμε ε). Πάντως, και σόρρυ αν σου βάζω και δεύτερο δίλημμα), ο στρατός σε ανακόπτει στάνταρ. Προσωπικά ναι, έβλεπα τις σπουδές σαν "αγγαρεία", σαν το αναγκαστικό μέσο για να μάθω όσα ήθελα μα μάθω (τα οποία φυσικά και μου αρέσουν και τα αγαπάω και τα εφαρμόζω με όρεξη κλπ κλπ) και να βγω να αρχίσω την ζωή μου. Αν υπήρχε τρόπος να τα μάθω βάζοντας το δάχτυλό μου σε μια μορφωτική μπρίζα θα το έκανα. Εσύ δηλαδή φτιάχνεσαι να σπουδάζεις;
freedubus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Όχι δεν εννοώ αυτό, απλά δε βλέπω τη ζωή μου σαν εναλλαγή "φάσεων" αυστηρά χρονικά καθορισμένων, ούτε βλέπω κάθετί που κάνω σαν "άντε να τελειώσουμε". Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι εκπαίδευση και κατάρτιση. Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το "ο στρατός σε κόβει". Οκ σίγουρα σε κόβει πρακτικά, αλλά εσωτερικά δε νομίζω. Αν κάποιος θέλει να μη συνεχίσει την εκπαίδευση του πέραν ενός ορίου, δικαίωμά του, αλλά όχι "φταίει ο στρατός" γι' αυτό.
insomniaK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 1. ακυρο, 2. Φρινταμπας, μην σε προβληματιζει ο στρατος, δεν ειναι για ολους το ιδιο, αλλοι τρωνε πακετο και αλλοι τιποτα. Τυχαινει να υπηρετω εγω αυτον τον καιρο και εχουμε ατομα στο δυναμολογιο που δεν μπαινουν ποτε, απο την σειρα που απολυθηκε μιλησα με ατομα που ειχαν να εμφανιστουν 5 μηνες. Στα περισσοτερα στρατοπεδα συμβαινει αυτο. Εννοειτε οτι ειναι καταδικαστεο, ομως μην ψαχνεις καν να βρεις το δικαιο και την λογικη. 'Εχεις δίκιο, είναι το άρθρο 57 στην επόμενη σελίδα.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Όχι δεν εννοώ αυτό, απλά δε βλέπω τη ζωή μου σαν εναλλαγή "φάσεων" αυστηρά χρονικά καθορισμένων, ούτε βλέπω κάθετί που κάνω σαν "άντε να τελειώσουμε". Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι εκπαίδευση και κατάρτιση. Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το "ο στρατός σε κόβει". Οκ σίγουρα σε κόβει πρακτικά, αλλά εσωτερικά δε νομίζω. Αν κάποιος θέλει να μη συνεχίσει την εκπαίδευση του πέραν ενός ορίου, δικαίωμά του, αλλά όχι "φταίει ο στρατός" γι' αυτό. ξέρω γω ρε Φρη; Εμένα πάντως με έκοψε. Μπορεί γιατί όταν απολύθηκα ήμουν 2 χρόνια μεγαλύτερος από όταν αποφάσισα ότι "το μάστερ αναβάλλεται, δεν ακυρώνεται". Μπορεί γιατί το μυαλό μου μπλόκαρε από τους 18 μήνες χαμένους στην ανυπέρβλητη καφρίλα. Μπορεί γιατί εκείνη την στιγμή ένιωσα ότι έχω χάσει τόσο πολύ χρόνο από αυτά που θέλω τελικά να κάνω (και αυτό που θέλω τελικά να κάνω δεν είναι να σπουδάζω, αλλά να φτιάξω την ζωή μου πρωτίστως με όσα περισσότερα εφόδια δευτερευόντως), και δεν ήθελα να ξοδέψω άλλον χρόνο στο "δευτερευόντως". Ζενεσεπά. Εγώ κόπηκα εντελώς. Ο κλάιν κόπηκε προσωρινά, και τώρα το ξαναβρίσκει. Εσύ μακάρι να μην κοπείς καθόλου. Και μην ξεχνάς: Εσύ αποφασίζεις (Γιάννης Βούρος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.