Blondeamon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ναι έχεις δίκιο, ήταν καλά θαμμένο thanks. Με λίγα λόγια αν κάτσει κάποιος μέχρι τα 35 έξω και μετά γυρίσει καθάρισε? ή Πρέπει πάλι να την εξαγοράσει? Υ.Γ Καλά τώρα αυτο οτι επιτρέπονται 30 ημέρες πώς θα το ελέγξουν ρε παιδιά? Μας δουλεύουν, μήπως με το που μπαίνουμε στη χώρα μπαίνουμε στη βάση δεδομένων τους ηλεκτρονικά και μας καταγράφουν? Χαχα απορώ πραγματικά πως μια χώρα με ακομα Win 3.11 +dos στις υπηρεσίες της μπορεί να κάνει τέτοιες εγγυήσεις.
liopyr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Φρήντα, κόβεις αναβολή. Παίρνεις διετή ψυχολογική τον Φεβρουάριο. (3ήμερη γραφειοκρατική διαδικασία μαξ). Την κοπανάς όξω, κάνεις τα κουμάντα σου. Επιστρέφεις για 3ήμερες διακοπές μετά από 2μιση χρόνια να παραλάβεις το I-5 σου. (επίσης 3ήμερη γραφειοκρατική διαδικασία μαξ). {..} profit. Βγάλε το "αν" από την κεφάλα σου, δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσεις απαλλαγή και να μην την πάρεις. Το μόνο που μπορεί να στραβώσει είναι να μη σου δώσουν απ'ευθείας 2ετη αναβολή και να στην σπάσουν σε 4 εξάμηνες, 2 ετήσιες ή συνδυασμό. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις 2-3 ταξιδάκια παραπάνω. Συνοψίζοντας, διαλέγεις μεταξύ 9μηνης και 12ήμερης (στην χειρότερη των περιπτώσεων) γραφειοκρατικής διαδικασίας. Αν θες λεπτομέρειες, pm. Αν σε τρομάζει λίγο όλο το παραπάνω (σε διαβεβαιώνω πως είναι σχεδόν αστεία η όλη εμπειρία), ότι λέει ο insomniak. Για κανένα λόγο πάντως μη μπεις να υπηρετήσεις.
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μια διορθωση μονο. Θα μπορει να ερχεται Ελλαδα για 30 μερες τον χρονο. Ανυποτακτος εξωτερικου θα ειναι με λιγα λογια. Τωρα, αν μεινει καμποσο καιρο εξω (μονο για Αγγλια ξερω ακριβως ποσο) περνει και τον τιτλο του "μονιμος κατοικος εξωτερικου" και θα μπορει να ερχεται και να αραζει εδω μεχρι και 6 μηνες. Πρωην εξαρχειωτη, γνωμη μου ειναι να σκεφτεις λιγο το μελλον και εννοω Ελλαδα η Εξωτερικο. Αν το μελλον ειναι το Εξωτερικο τοτε χεσε τον Στρατο και τα παντα. Φυγε, φυγε τωρα που μπορεις και μην κοιταξεις πισω. για πες μου για αγγλια γιατι θελω να βγαλω υπηκοοτητα !
BaLsAmoMenos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Οχι, δεν ξερω πως να βγαλεις υπηκοτητα. Αυτο που ξερω ειναι πως αν δουλευεις 7 χρονια στο Νησι η απλα ζεις 11(χωρις δηλαδη την προυποθεση των 7 χρονων εργασιας) σου δινει το Ελληνικο Κρατος το αξιοτιμο τιτλου του"μονιμου κατοικου εξωτερικου" και παπαλα ο Στρατος. Αυτο. Για υπηκοτητα δεν ξερω αλλα υποθετω πως θα ειναι το ιδιο.
xpapias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 πάνω στην καύλα σου Αυτό ακριβώς. Με το στρατό πολλά αλλάζουν.
klainmaingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Αυτο με τους 6 μήνες τι είναι πάλι; Στα πλαίσια της Ε.Ε υπάρχει πρόβλημα αν εγώ πάω και κοιμάμαι επι 12 μήνες στη θειά μου στην Αγγλιά ας πούμε; Στα ασφαλιστικόεργασιοτέτοια δεν είναι μόνο το πρόβλημα; Θα μου πει κανείς "ώπα τσάκαλε πέρασαν οι 6 μήνες μπούλο πίσω;" Φρίνταμπα συγχωριανοί θα είμαστε απο του χρόνου. Μπήκα για να σου γράψω να πας και να γ#$@σεις τον στρατό. -Όρεξη για διάβασμα -Άκρες με καθηγητή -Εύκολη πρόσβαση -Πρόφιτ Απο την άλλη όμως δεν θές να κόψεις ένα πιθανό μελλοντικό Διδακτορικό σου ας πούμε λόγω στρατού... Πάντα θα έχεις κάτι παραπάνω να κάνεις αν είσαι τέτοιος... Ναι οκ το UCL είναι 3ο ξερωγω και γουάου και πολύ δύσκολα παίρνει κόσμο. Αν έχεις τα προσόντα όμως αμφιβάλλω οτι θα έχεις πρόβλημα για εισαγωγή αν όχι σε αυτό, σε κάποιο άλλο αντίστοιχης δυναμικής πανεπιστήμιο. Πάνε μια να τελειώνεις με τις βλακείες και μετά φεύγα. Δεν θές να ψάχνεις νόμους και παράθυρα μετά. Το ΜΟΝΟ που φοβάμαι είναι το "κουράδιασμα" μετά το στρατό το οποίο ότι χαρακτήρας και να είσαι θα το έχεις. Είναι λογικό και αναπόφευκτο. Αν επιζήσεις απο αυτό και δεν πείς "Ε ποιος τρέχει τώρα στην Αγγλία στα 28 του" τότε είσαι οκ. Επίσης το οτι πάς στρατό δεν σημαίνει οτι διακτινίζεσαι σε άλλο κόσμο για 9 (λολ) πλέον μήνες. Μια χαρά θα κρατήσεις και τις επαφές σου με τους καθηγητές σου και πιθανότατα να μη σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην "άκρη". Τέλος μιας και λές για UCL. Δεν ξέρω αν ισχύει και για μεταπτυχιακά. Αλλα οι αιτήσεις μέσω UCAS έχουν deadline αύριο το βράδυ. Απο ότι βλέπω όμως μάλλον δεν σε αφορά αυτό. Δές εδώ http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate-study/application-admission/when-to-apply γιατί ίσως το deadline για το Msc που θές να έχει ήδη περάσει οπότε (θεωρητικά πάντα, και χωρίς "μέσο") είναι πιθανόν να έμπαινες ούτως η άλλως September 2011
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Τώρα που έγραψε ο άλλος September και αριθμό_με_11, πήγαινε στρατό, δε θα σε πάρει κανείς πια.
insomniaK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Για τους 6 μήνες: Αυτοί που έχουν ήδη την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου του εξωτερικού, έχουν το δικαίωμα της παραμονής στην Ελλάδα 6 συνεχόμενους μήνες χωρίς να χάσουν την ιδιότητα τους αυτή. Αν μείνεις παραπάνω, θεωρείσαι ξανά μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
Blondeamon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Και ξαναρωτάω...δεν είναι εντελώς γελοίο να σου βάζουν χρονικό όριο? Πως θα καταλάβουν ποτε μπήκες και πότε βγήκες δηλαδή?
insomniaK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Για τις 30 ημέρες από τα εισητήρια και τους 6 μήνες έμμεσα από τα χαρτιά σου στη χώρα υποδοχής.
Merdock Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Και εμένα η γνώμη μου είναι να κάτσεις έξω.Μακάρι σε μερικά χρόνια να βρίσκομαι και εγώ σε ανάλογη θέση με τη δικιά σου. Και τώρα πάμε και στις δικές μου ερωτήσεις γιατί με ενδιαφέρει το θέμα Συνοψίζοντας: Πάω για μεταπτυχιακό έξω.Το τελειώνω και κόβεται η αναβολή ωστόσο πιάνω δουλειά και συνεχίζω να μένω εκεί.Δικαιούμαι να έρχομαι Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο; Όταν μετά από κάποια χρόνια γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μπορώ να έρχομαι για 6 μήνες; Αν κάποια στιγμή θέλω να γυρίσω Ελλάδα τι γίνεται;Αν είμαι πάνω από 35 όλα οκ ενώ αν είμαι κάτω από 35 πρέπει να πάω στρατό; Σε περίπτωση που βρω κάποια φίλη και κάνω ένα fake γάμο απλά για να πάρω την υπηκοότητα(όταν παντρεύεσαι άλλης εθνικότητας άτομο νομίζω μπορείς να αλλάξεις υπηκοότητα.Διορθώστε με αν κάνω λάθος) ισχύουν τα ίδια όπως όταν θεωρείσαι κάτοικος εξωτερικού; Σχετικά με αυτό που πε ο liopyr.Από τι ξέρω Ι-5 αν έχεις πρόβλημα σωματικό ή ψυχολογικό.Αν είσαι νορμάλ στα μυαλά πως γίνεται να πάρεις τρελόχαρτο;Δε σου κάνουν εξετάσεις κτλ;Απλά δηλώνεις ότι έχεις ψυχολογικό πρόβλημα; Ε αυτά πιστεύω φτάνουν.Όταν βρω χρόνο θα μελετήσω και το pdf που έδωσε παραπάνω ο InsomiaK νομίζω. ΥΓ.Μη πείτε στο μπαμπά μου ότι ψάχνω τρόπους να μη πάω στρατό γιατί θα καραφλιάσει ΥΓ2.Θα κάνω που θα κάνω κανά 2 χρόνια παραπάνω τη σχολή τουλάχιστον ας ρεφάρω τον έναν χρόνο από το στρατό
Toufas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Για τις 30 ημέρες από τα εισητήρια και τους 6 μήνες έμμεσα από τα χαρτιά σου στη χώρα υποδοχής. ναι αλλα δεν ειναι προσωπικό δεδομενο το ποτε ερχομαι ελλαδα? ποτε ηρθες ελλαδα και σου ελεγξανε τα εισιτήρια?
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Και έτσι να 'ναι, που θα δουλέψεις χωρίς απολυτήριο;
Toufas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 λεω για το οτι θα ειμαι 30 μερες τον χρονο. εγω μπορει να ειμαι large τυπος (δηλαδη να πεσω κατηγορια) και να ειμαι ολο το καλοκαιρι κατω, ποιος θα το ξερει?
SpY Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Πάνε έξω και συνέχισε αυτό που κάνεις. Οσο για τον στρατό μετα τα 35 δεν «καθάρισες» Μπαίνεις μέσα για 45 μέρες και το υπόλοιπο το εξαγοράζεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.