beastgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Χαχα συμφωνώ 100% με Lucifer. Επέλεξα εξωτερικό όχι για μεταπτυχιακό αλλά για δουλειά. Πέρσυ τελείωσε η αναβολή (είμαι πλέον 29) και υποτίθεται πρεπει να πάω στρατό φέτος Αν κάτσω να σκεφτώ ότι η δουλειά μού αρέσει πάρα πολύ, τα λεφτά είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά και οι προοπτικές ακόμα καλύτερες και αν συγκρίνω από την άλλη τι κερδίζω με το να την αφήσω και να πάω στρατό (έλα ντε τι ε δεν έργησα να πάρω την απόφασή μου. Βασικά δε νομίζω να υπάρχει και τπτ να συγκρίνεις.... Τώρα το τι θα κάνεις εσύ είναι καθαρά δική σου απόφαση
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μην έρχεστε όλοι εξω, γίναμε πολλοί ρεεε
insomniaK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά του στρατου: Αναβολή μπορείς να πάρεις μέχρι και το 28 έτος σου για μεταπτυχιακό, δηλαδή όσο γεννήθηκαν το 1981 και κάνουν μάστερ, η αναβολή τους έληξε 31/12/2009 και το Μάιο μπαίνουν. Αν κατάλαβα καλά εσύ είσαι το 1982 ή 1983, επομένως somehow μπορείς να πάρεις μην πας στον στρατό μέχρι τον Μάιο του 2011 ή 2012. Αλλά δεν μπορείς να πάρεις αναβολή για δεύτερο πτυχίο/ δίπλωμα για το οποίο έχεις ήδη πάρει αναβολή. Άρα αναβολή για το UCL δε θα πάρεις. Επομένως, είναι καλό που δεν έχεις τελειώσει το μάστερ στην Αθήνα, διότι μπορείς να ζητήσεις αναβολή με χαρτί από αυτό το μάστερ μέχρι και την ολοκλήρωση 28ό έτους, όπως στα περιέγραψα και παραπάνω και να πας στο UCL. Όπως καταλαβαίνεις, σε θεωρώ σώφρονα για να πας εκεί που πρέπει. Αυτά που ακολουθούν είναι η δική μου εμπειρία στο θέμα, όπως την έχω ζήσει: Ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εσένα, δεχτός σε 2 εξαιρετικά πανεπιστήμια, ένα Γερμανία και ένα Αγγλία, ενώ ταυτόχρονα έκανα το μαστερ μου στην Ελλάδα, με πρόβλεψη ότι θα τελείωνα Νοέμβριο/Δεκέμβριο, στο χαλαρά. Ε το καλοκαιράκι έκανα τον κώλο μου ένα με την καρέκλα και παρέδωσα τα πάντα 21/9 και στις 25/9 ήμουν στη Γερμανία, στην Ελλάδα επέμενε μόνο η παρουσίαση της διατριβής, την οποία την έκανα το Δεκέμβριο και ενώ φοιτούσα κανονικά στο μάστερ στη Γερμανία (Σημείωση: 6 χρόνια μετά δεν έχω πάει στην ορκωμοσία μου). Αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ. Φίλε μου, ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρα. Μου άλλαξε τη ζωή, είχα την κατάλληλη ορμή και την ωριμότητα να γίνω καλός σε αυτό που μου αρέσει. Δεν πήρα αναβολή ποτέ για αυτό μάστερ, είχα από το προηγούμενο. Τώρα περιμένω την τελευταία μου αναβολή μετά την οποία θα έχω 7 εργάσιμα χρόνια στο εξωτερικό. Αυτό που μάλλον ξέρεις, είναι ότι μπορείς να πάρεις αναβολή μέχρι το 30ό έτος σου για διδακτορικό. Το οποίο αν σε ενδιαφέρει και αν το UCL το προσφέρει, θα φροντίσεις να πάρεις MPhil και όχι MSc. Από εκεί και πέρα, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θεωρείσαι αν μένεις εκτός Ελλάδας 11 χρόνια ή αν εργάζεσαι στο εξωτερικό 7 χρόνια. Φανερά τραβώντας το με αναβολές, δε θα πιάσεις κανένα από τα 2 όρια, αλλά μπορείς να δηλώσεις κάτοικος εξωτερικού με το προνόμιο των 30 ημερών για διακοπές στην Ελλάδα. Το οποίο είναι ok, ούτως ή άλλως αποφασίζεις εσύ πότε θες να γυρίσεις και υπηρετείς, αφού δεν έχεις πρόβλημα να πας. Από εκεί και πέρα, αν για κάποιο λόγο γίνεσαι προστάτης οικογένειας, πχ ο πατέρας σου γίνεται 70 χρονών, πας 1 μήνα λιγότερο ουσιαστικά δηλαδή ένα εξάμηνο. Το οποίο παλεύεται και ως διακοπή σπουδών για ξέσκασμα από το διάβασμα... Καλή τύχη κι ότι κι αν αποφασίσεις. ---------- Προσθήκη στις 19:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:09 ---------- Ε, όσο για το μέσο και ότι θα σε πάρουν επειδή έχεις τον καθηγητή... @@ μέντολες. Θα σε πάρουν διότι αξίζεις και δεν είσαι υποχρεωμένος σε κανέναν. Δούλεψες για τον καθηγητή και είχε και εκείνος κέρδος από την προσπάθεια σου και φανερά το αναγνωρίζει. Να ξέρεις πάντως πως αν σε πάρουν στο UCL, μπορείς να πάρεις αναβολή εγγραφής για ένα έτος, επομένως κόβεις αναβολή χώνεσαι στα στρατά Σεπτέμβριο/οκτόβριο και τον επόμενο Σεπτέμβριο και μετά απο 3 μήνες διακοπές πας Αγγλία. Αυτό όλο, όπως το περιέγραψα, ΜΗΝ το κάνεις.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αρχικά πες μας πρώτα τι σπουδάζεις εκτός αν αποτελεί μυστικό για δικούς σου λόγους. Άλλο να σπουδάζεις κάτι all time classic και άλλο κάτι hot τεχνολογικό που το όλο τρέξιμο/χρήμα/ευκαιρίες/συνεργασίες είναι 2-3 χρόνια. Αυτό δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα, ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δεύτερον εφόσον θυμάμαι (lol που να το φανταζόσουν αυτό που θα συνέβαινε 2 χρόνια μετά μπαγασάκο) τη γνώμη σου για το UCL θα πρέπει να σκεφτείς αν όντως έχεις τα προσόντα για να κάνεις αίτηση μετά από 1 χρόνο και να σε πάρουν ή αν παίζεται. Μην ξεχνάς ότι ό,τι χαρακτήρας και να είσαι, στο στρατό ένα ξεσυνήθισμα του ακαδημαϊκού τρόπου ζωής και ένα κωλοβάρεμα θα το κάνεις, οπότε μετά θα στρώνεσαι/τρέχεις με λιγότερη καύλα απ' ότι τώρα. Τρίτον μάθε τι συνέπειες έχει το όλο μπλέξιμο με το στρατό και αν αξίζει τον κόπο να πάρεις μια "δικιά σου" αναβολή αν κριθεί απαραίτητο στο μέλλον. Τώρα μπορεί να λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με το στρατό αλλά μεταπτυχιακό στο UCL είναι αυτό, το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις είναι να παρατήσεις τα εργαστήρια και τους καθηγητές για να έρθεις εδώ να βαράς προσοχή στον κάθε καραβανά. Οπότε αν αποφασίσεις να πάρεις μόνιμη αναβολή να ξέρεις τουλάχιστον πόσο θα τσούξει. Τέταρτον, για να σου παρουσιάσω όλες τις απόψεις, φαντάσου ότι γράφεις τώρα τον στρατό, πας UCL γίνεσαι γαμάτος και διάσημος, κάνεις κάτι που γουστάρεις τρελά, αποκτάς γνωριμίες, οι προτάσεις για δουλειά ή συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια έρχονται από παντού κι εσύ να κάθεσαι και να γαμωσταυρίζεις γιατί όταν είχες την ευκαιρία δεν τέλειωσες με τον στρατό και τώρα πρέπει να γυρίσεις για να υπηρετήσεις τη μαμά πατρίδα. Προσωπικά το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι 1) τι πιθανότητες έχω να με πάρουν μόνο μου στο UCL 2) πόσο hot και ή-τώρα-ή-ποτέ είναι αυτό πάνω στο οποίο κάνω έρευνα 3) τις πιθανότητες που έχω να μην ξαναγυρίσω ποτέ Ελλάδα ή έστω μόνο για διακοπές.
insomniaK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αδερφέ το 4 δεν μπορεί να ισχύει για διάφορους λόγους: 1. Στα 35 σου σύμφωνα με το νόμο ο στρατός τελειώνει, δεν πρόκειται ούτε καν να σε αναζητήσουν. 2. Όταν είσαι υπεγαμάτος, πιστεύω πως ο στρατός δεν περνάει καν από τη σκέψη σου. 3. Αν χρειαστεί να γυρίσεις Ελλάδα, αυτός που θα σε γυρίσει θα ενημερώσει μόνος του τον υπουργό για το ποιος είσαι και θα έχεις την αντίστοιχη μεταχείριση (αυτό έχει συμβεί μα καθηγητή μου, που τον έφεραν από Αγγλία, τον υπηρέτησαν, τον μονιμοποίησαν και μόλις είδε ότι δεν έχεις ερευνητικές προοπτικές παραιτήθηκε και είναι στο Μιζούρι...)
Höfdingadrapa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ο Φρηντάμπας στο λόχο διοικήσεως του ΚΕΜΧ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Φίλε κουράγιο, σε λυπάμαι.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αδερφέ το 4 δεν μπορεί να ισχύει για διάφορους λόγους: 1. Στα 35 σου σύμφωνα με το νόμο ο στρατός τελειώνει, δεν πρόκειται ούτε καν να σε αναζητήσουν. 2. Όταν είσαι υπεγαμάτος, πιστεύω πως ο στρατός δεν περνάει καν από τη σκέψη σου. Ναι αλλά ο freedubus δεν είναι 33-34 είναι 27 και φυσικά ο στρατός δεν ξεχνάει. Ακόμα και να είναι μικρές οι πιθανότητες να σε πιάσουν, αν θέλεις να είσαι σίγουρος δεν ρισκάρεις. Εκτός αν το πάρει απόφαση ότι μέχρι να γίνει 35 δεν γυρίζει Ελλάδα κάτι που θα έκανα εγώ αν έφτανα 27 και είχα τέτοια ευκαιρία. 3. Αν χρειαστεί να γυρίσεις Ελλάδα, αυτός που θα σε γυρίσει θα ενημερώσει μόνος του τον υπουργό για το ποιος είσαι και θα έχεις την αντίστοιχη μεταχείριση (αυτό έχει συμβεί μα καθηγητή μου, που τον έφεραν από Αγγλία, τον υπηρέτησαν, τον μονιμοποίησαν και μόλις είδε ότι δεν έχεις ερευνητικές προοπτικές παραιτήθηκε και είναι στο Μιζούρι...) Για να το λες ίσως ξέρεις κάτι παραπάνω, προσωπικά νομίζω ότι χέστηκε ο κάθε διοικητής του πόσο γαμάτος είναι ο τάδε στρατιώτης. Εδώ αναγκάζουν παιδιά με μεταπτυχιακά και διδακτορικά να τραβάνε προσοχές, ένας του UCL δεν νομίζω να τους κάνει διαφορά, εκτός κι αν τύχει εξαιρετικός άνθρωπος. Θεωρώ πάντως ότι έκανες την καλύτερη δουλειά, έτσι όπως σου έτυχαν (κυνήγησες) τα πράγματα.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Εκτός αν το πάρει απόφαση ότι μέχρι να γίνει 35 δεν γυρίζει Ελλάδα κάτι που θα έκανα εγώ αν έφτανα 27 και είχα τέτοια ευκαιρία. Μια διορθωση μονο. Θα μπορει να ερχεται Ελλαδα για 30 μερες τον χρονο. Ανυποτακτος εξωτερικου θα ειναι με λιγα λογια. Τωρα, αν μεινει καμποσο καιρο εξω (μονο για Αγγλια ξερω ακριβως ποσο) περνει και τον τιτλο του "μονιμος κατοικος εξωτερικου" και θα μπορει να ερχεται και να αραζει εδω μεχρι και 6 μηνες. Πρωην εξαρχειωτη, γνωμη μου ειναι να σκεφτεις λιγο το μελλον και εννοω Ελλαδα η Εξωτερικο. Αν το μελλον ειναι το Εξωτερικο τοτε χεσε τον Στρατο και τα παντα. Φυγε, φυγε τωρα που μπορεις και μην κοιταξεις πισω.
freedubus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα τις διαβάσω προσεκτικά. Να διευκρινίσω μόνο αυτό Αρχικά πες μας πρώτα τι σπουδάζεις εκτός αν αποτελεί μυστικό για δικούς σου λόγους. Άλλο να σπουδάζεις κάτι all time classic και άλλο κάτι hot τεχνολογικό που το όλο τρέξιμο/χρήμα/ευκαιρίες/συνεργασίες είναι 2-3 χρόνια. Αυτό δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα, ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δεν είναι μυστικό, επίτηδες δεν το ανέφερα για να μη στραφεί η συζήτηση προς την επαγγελματική αποκατάσταση, την καριέρα, τα όρια ηλικίας, τα λεφτά και διάφορα τέτοια που δε με απασχολούν. Απλά θα πώ οτι σκέτο το πτυχίο δεν αξίζει απολύτως τίποτα λόγω εξαιρετικά κλειστού κλάδου, χρειάζεται απαραιτήτως μεταπτυχιακή εξειδίκευση, σκληρή δουλειά όπως και αγάπη και αφοσίωση στο αντικείμενο. Και κυρίως το τελευταίο, αφού και έχοντας πρώτα τίποτα δε σε "εξασφαλίζει". Τα 2 τελευταία τα διαθέτω, γι' αυτό και θα πάω σίγουρα για το 1ο. Αυτά νομίζω αρκούν.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δεν είναι μυστικό, επίτηδες δεν το ανέφερα Δεκτό. Το point ήταν όμως αν η ευκαιρία πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζεις είναι all time classic "τι σε 1 τι σε 5 χρόνια" ή "τρέχα τώρα που γυρίζει". Πχ έρευνα στα μαθηματικά είναι "all time classic". Έρευνα πάνω σε ένα εξάρτημα του CERN είναι "τώρα που γυρίζει". Άσχετα παραδείγματα το ξέρω, δεν μου έρχονται αυτά ακριβώς που σκέφτομαι.
freedubus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ε αυτά είναι ρευστά πάντα, δεν είναι;
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αδερφέ το 4 δεν μπορεί να ισχύει για διάφορους λόγους: 1. Στα 35 σου σύμφωνα με το νόμο ο στρατός τελειώνει, δεν πρόκειται ούτε καν να σε αναζητήσουν. Μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες σε αυτό? (καλά αν έχεις και το νόμο σε αγάπησα)
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Nαι το βρήκα αυτό αλλά μιλάει ακόμα για 24μηνη θητεία. Αυτο που λένε οτι αν μείνεις έξω 5 χρόνια και πάρεις υπηκοότητα μετά μπορείς στα 35 να εξαγοράσεις τη θητεία σου δεν ισχύει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.