Προς το περιεχόμενο

Όποιος γνωρίζει καλά απο Η/Υ ας με βοηθήσει!!!

Eleu8eriaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου,ένας φίλος μου, μου έκανε φορμάτ στον Η/Υ μου και μέσω κάποιας ρύθμισης μου απαγόρευσε να εγκαθηστώ "βαριά" προγράμματα πχ.antivirus... Εδώ και λίγες μέρες το antivirus μου χάλασε και προσπαθώ να εγκαταστήσω άλλο και μου το απαγορεύει λέγοντας μου :

"Τα windows δεν είναι δυνατό να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιλεγμένη συσκευή, διαδρομή ή αρχείο. Ίσως να μην έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης στο στοιχείο."

Ρώτησα τον ίδιο πως μπορώ να απενεργοποιήσω αυτον τον περιορισμό, αλλα δεν θυμάται και βαριέται να έρθει να δει απο κοντά, οπότε απο μόνη μου πήρα τη πρωτοβουλία και ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω.......αλλα τίποτα!

Έψαξα ,μέσω διαχειριστή κτλ. αλλα δεν βρίσκω πουθενά κάτι!

Όποιος απο εσάς γνωρίζει ας με βοηθήσει παρακαλώ γιατί η υπομονή μου έχει εξαντληθεί και θα στείλω τον Η/Υ απο το παράθυρο!

Δημοσ.

ισως ο χρηστης που εχεις να ειναι χρηστης με περιορισμους.....αν οχι τοτε κανε δοκιμασε να τρεξεις το προγραμμα ως διαχειριστης(run as administrator)...αλλα αν εισαι χρηστης με περιορισμενα δικαιωματα τοτε δε θα μπορεις να δημιουργησεις ουτε λογαριασμο διαχειριστη....

Δημοσ.
μου απαγόρευσε να εγκαθηστώ "βαριά" προγράμματα

Δηλαδή εκτος απο Antivirus τι αλλο "βαρύ" δεν μπόρεσες να περάσεις;

Και ρωτάω γιατί κάποια Antivirus δεν σε αφήνουν να τα εγκαταστήσεις αν δεν έχεις κάνει σωστή απεγκατάσταση του προηγούμενου.

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις;

Είναι καλό να λες για να ξέρουμε πως να απαντήσουμε.

Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου->λογαριασμοί χρηστών και δες με τι δικαιώματα είσαι συνδεμένη.

Αν δεν είσαι ως διαχειριστής, τότε πρέπει να μπεις με δικαιώματα διαχειριστή και αυτό εξαρτάτε από το λειτουργικό σου (vista, xp, 7 και αν είναι proffesional ή home).

Αν π.χ. η έκδοση είναι proffesional, κάνε Έναρξη->Αποσύνδεση, πάτα 2 φορές τον συνδιασμό πλήκτρων CTRL+ALT_DELETE και θα σου γυρίσει στον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης.

Γράψε σαν όνομα χρήστη Administrator και μην βάζεις κωδικό.

Αν ο "φίλος" δεν έβαλε κωδικό στον λογαριασμό αυτόν, θα συνδεθείς κανονικά και θα μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν νέο λογαριασμό Διαχειριστή.

Αν είναι η Home έκδοση, πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση και μόλις ξεκινήσει να πατάς συνεχόμενα το πλήκτρο F8.

Αν έχεις πληκτρολόγιο της MS που έχει πλήκτρο Flock, πρέπει να το ενεργοποιήσεις πρώτα.

Στις επιλογές που θα σου βγάλει πάνε Ασφαλή λειτουργία.

Μπες με Administrator και κάνε νέο χρήστη ως ΔΙαχειριστή.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Wut? Δεν μπορείς να κάνεις φορμάτ με boot από το δισκάκι των Windows? Ή προσπαθείς να κάνεις φορμάτ στο δίσκο του λειτουργικού μέσα από το ίδιο το λειτουργικο (δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο).

Επίσης, κάνε δεξί κλικ στο C:/Program Files και πάτα ιδιότητες (properties). Πάτα το tab "security" και επίλεξε το όνομα χρήστη σου από τη λίστα. Εκεί, δες αν σου δίνει δικαιώματα Write και Modify. Αν όχι, πάτα advanced και δώσε τα αντίστοιχα δικαιώματα στο χρήστη σου.

Πιθανώς να μην σε αφήσουν τα windows να κάνεις τις παραπάνω αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση, κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω για δημιουργία νέου χρήστη με δικαιώματα administrator.

Αν και πάλι δεν βγάλεις άκρη, προχώρα σε format με την εξής διαδικασία:

1) Κάνε reboot τον υπολογιστή σου και μπες στο BIOS. (δες το manual της μητρικής σου ή του λάπτοπ σου. Το πιο πιθανό είναι να μπεις πατώντας το πλήκτρο delete).

2) Βάλε ως πρώτη συσκευή για boot το dvd drive σου.

3) Βάλε ένα δισκάκι με τα windows που να είναι bootable (εφόσον μιλάμε για windows 7 νομίζω πως όλα είναι bootable).

4) Πάτα αποθήκευση αλλαγών και έξοδο από το BIOS. Όταν το ζητήσει ο υπολογιστής σου πάτα ένα κουμπί για να μπουτάρει από το dvd drive.

5) Αφού προχωρήσεις λίγο, θα σε ρωτήσει που θέλεις να εγκαταστήσει το Λ.Σ.

6) Επίλεξε το δίσκο που έχει τώρα το λειτουργικό σου και πάτα format σε NTFS (quick).

7) Προχώρα στην εγκατάσταση μέχρι να τελειώσει.

8) Ξαναμπες στο BIOS και άλλαξε την πρώτη συσκευή για boot σε HDD ή HDD0 (όποιο έχει).

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι πρέπει να έχεις πάρει ΠΛΗΡΕΣ backup όλων των αρχείων που σε ενδιαφέρουν (φωτογραφίες, βιντεάκια κλπ) γιατί μετά το format θα χαθούν, έτσι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...