hammerd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 παιδια καλησπερα.. ενδιαφερομαι να διαβασω για να παρω το CCNA.. δεν ειμαι ασχετος απο δικτυα καθως γνωριζω τα βασικα και πανω-κατω την υλη του CCNA, εκανα τα 2 πρωτα μερη σε ενα επιδοτουμενο του ΟΑΕΔ... το ερωτημα μου ειναι...μπορω να διαβασω μονος μου στο σπιτι εχοντας ολη την υλη που χρειαζεται, ολα τα simulators, διαφορα τεστ και μετα να δωσω καπου δικτυακα μεσω register στην CISCO ? πρεπει να παω οπωσδηποτε σε καποια σχολη ? ειδα οτι εδω εχει ενα πακετο self-study ...τι παιζει με αυτο ? http://www.ciscopress.com/markets/detail.asp?st=44711 CCNA Self-Study Resources from Cisco Press Learn the Topics These early-stage learning products give you the foundational knowledge covering all aspects of the CCNA exam. These are ideal products for someone new to the topics on the CCNA exam. • CCNA Preparation Library, Seventh Edition • Interconnecting Cisco Network Devices, Part 1 (ICND1): CCNA Exam 640-802 and ICND1 Exam 640-822, Second Edition | eBook Version • Interconnecting Cisco Network Devices, Part 2 (ICND2): (CCNA Exam 640-802 and ICND Exam 640-816), Third Edition | eBook Version Prepare for the Exam These products not only help you learn the topics, but also include tools for knowledge review and exam preparation. • CCNA 640-802 Exam Certification Library, Simulator Edition • CCNA Official Exam Certification Library, Third Edition • CCENT/CCNA ICND1 Official Exam Certification Guide, Second Edition • CCNA ICND2 Exam Certification Guide, Second Edition Master the Knowledge These products help you apply your knowledge in the workplace, and help you master the topics on the exam. • CCNA Portable Command Guide, Second Edition • CCNA Video Mentor, Second Edition Practice for the Exam These late-stage preparation products help you practice for the exam and review all the exam topics. • 31 Days Before Your CCNA Exam, Second Edition • CCNA Flash Cards and Exam Practice Pack, Third Edition • CCNA 640-802 Cert Flash Cards Online • CCNA Quick Reference Sheets: Exam 640-802 • CCENT Quick Reference Sheets: Exam 640-822 • CCNA 640-802 Network Simulator • CCNA 640-802 Network Simulator, Downloadable Version • CCNA ICND2 640-816 Network Simulator Upgrade, Downloadable Version • CCENT 640-822 Network Simulator, Downloadable Version παρακαλω αν καποιος εχει αποψη ας μου πει αν το χει κανει και τι δυσκολιες αντιμετωπισε.. ευχαριστω..
Tmark Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Κι εγώ ετοιμάζομαι για το CCNA μόνος μου.2 γνωστοί μου το πήραν χωρίς να παρακολουθήσουν μαθήματα.Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος διαβάζοντας μόνος αλλά γλυτώνεις ακετά λεφτά.
hammerd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 φιλε μου ποια ειναι η διαδικασια ? που βρηκες την 3,2 εκδοση της υλης ? βλεπω οτι εχει αλλαξει ! εχω την 3,1... μπορεις να μου στειλεις links να κατεβασω οτι χρειαζεται ?
Tmark Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δυστυχώς έχω την 3.1 κι εγώ!Από ερωτήσεις πως πας?Έχεις ή θες να σου στείλω?
heavyaris Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 παιδια, η τρεχων εκδοση του ccna exploration ειναι η 4, προσεξτε τι βιβλια θα αγορασετε γιατι ειναι μεγαλη η αλλαγη απο 3.1 σε 4. παρτε απο amazon τα βιβλια και τα 4 μαζι, μην τα παιρνετε ενα ενα απο τον παπασωτηριου. και πανω απο ολα μην παραγγειλετε οτιδηποτε αν δεν ειστε απολυτα σιγουροι οτι συμβαδιζει με την τρεχων εκδοση 4, αν δεν αλλαξει κ αυτη σε λιγο καιρο. (τα καινουργια βιβλια ειναι γαλαζια και οχι σκουρα πρασινα).
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Ριξτε και μια ματια στο wiki,ειναι λιγο παλιο αλλα καθε πληροφορια καλη ειναι http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=279661
kospeir Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 ρε παιδια καμμια σχολη κατα προτιμηση πειραια υπαρχει?ξερει κανεις?
hammerd Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 παιδια, η τρεχων εκδοση του ccna exploration ειναι η 4, προσεξτε τι βιβλια θα αγορασετε γιατι ειναι μεγαλη η αλλαγη απο 3.1 σε 4.παρτε απο amazon τα βιβλια και τα 4 μαζι, μην τα παιρνετε ενα ενα απο τον παπασωτηριου. και πανω απο ολα μην παραγγειλετε οτιδηποτε αν δεν ειστε απολυτα σιγουροι οτι συμβαδιζει με την τρεχων εκδοση 4, αν δεν αλλαξει κ αυτη σε λιγο καιρο. (τα καινουργια βιβλια ειναι γαλαζια και οχι σκουρα πρασινα). φιλε εμενα με ενδιαφερει να διαβασω την υλη οπως αυτη διδασκεται στις σχολες..οντως ειναι η 4.0.2 exploration 4 parts...φτανει ομως μονο αυτο ? μπορω να δωσω μετα ?
Rabican Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 επειδη το 2005 περασα με την 3.1 και πλεον ξερω οτι εχει αλλαξει, οταν εκανα το CCNP ειχα συμμαθητες παιδια που εκαναν την Exploration. οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες, οποτε οντως ΠΡΟΣΟΧΗ τι βιβλια παιρνετε.
ggeo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα και γω να ρωτήσω το εξής. Αν δώσω μόνος μου και πάρω την πιστοποίηση και μετά με προσλάβει μια εταιρία (λέμε τώρα) ,μπορώ να ξεκινήσω απότο μηδέν την εγκατάσταση του δικτύου της εταιρίας?Δηλ χωρίς να έχω πιάσει στα χέρια μου τίποτα ,παρά μόνο με το lab ,είμαι καλυμμένος? Αν κάνω κάπου μαθήματα θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση? Ευχαριστώ
Tmark Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Οι γνώσεις που παίρνεις είναι θεωρητικές, υπάρχουν βέβαια simulation για routers κλπ αλλά όλα στον Η/Υ.
hammerd Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 εγω αυτο που ξερω ειναι οτι δεν φτανει μονο το ccna...πρεπει να εχεις και μια καλη γνωση πανω σε ms windows server λειτουργικα...ειναι ενα επιπεδο πανω απο τις αρχικες ρυθμισεις που κανεις σε επιπεδο router. μετα ομως πρεπει να μπεις και σε περιβαλλον windows server και να ρυθμισεις και αλλα ...πχ active directory..
sorog6436 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 φιλε εμενα με ενδιαφερει να διαβασω την υλη οπως αυτη διδασκεται στις σχολες..οντως ειναι η 4.0.2 exploration 4 parts...φτανει ομως μονο αυτο ?μπορω να δωσω μετα ? Καλημέρα, Επειδή και εγώ θέλω να ξεκινήσω διάβασμα για το ccna και έχω ψιλομπερδευτεί με τα βιβλία,την ύλη και τις εκδόσεις εαν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει!H τρέχουσα έκδοση exploration ειναι η 4.0,να υποθέσω ότι τα 2 βιβλία που υπάρχουν στο site της ciscopress για ICND1 edition 2 και ICND2 edition 3 δεν καλύπτουν συνολικά την τωρινή ύλη; Στο amazon πχ για ccna υπάρχουν πιο πρόσφατα αλλά πόσα και ποιά είναι κατάλληλα για όλη την ύλη;Εαν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του.Θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως Ευχαριστώ
Rabican Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 το αν θα μπορεσεις να το κανεις αυτο εχει να κανει κυριως με την εμπειρια. στο CCNA δε θα σου μαθουν δομημενη καλωδιωση η πως και απο που να περασεις καλωδια. υπαρχουν αλλα θεματα που πρεπει να προσεξεις. απο θεμα configuration παντως, το να στησεις ενα δικτυο μιας μικρομεσαιας εταιριας με 1-2 vlan και ενα default gateway προς το internet, δεν ειναι κατι δυσκολο. με ενα υποτυπωδες firewall και μια DMZ. νομιζω τετοια πραγματα τα μαθαινεις στο CCNA. σε καμμια περιπτωση μη δεσεις σκοινι-κορδονι οτι με μια πιστοποιησει εισαι ετοιμος να αναλαβεις το στησιμο εξολοκληρου ενος δικτυου.
ggeo1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μάλιστα,δηλ παίρνεις κάποια εφόδια αλλά πρέπει κάπως να αποκτήσεις μια μικρή εμπειρία πάνω στο στήσιμο ,όμως το θέμα είναι πώς γίνεται αυτό!Ποιά εταιρία θα σε πάρει δίχως προυπηρεσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα