mitridi_g Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Παρακαλώ αγαπητοί μου φίλοι, πείτε μου γνώμες για την έν λόγω κάμερα. Θέλω να συνεργάζεται με τον mac, γι'αυτό και διάλεξα αυτό το μοντέλο. ευχαριστώ
suspiria Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 εγω εχω την canon hv30 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.αυτη ειναι κατι αναλογο σε αλλο φορμα εγγραφης.λογικα θα ειναι το ιδιο καλη.εμπιστεψου την canon!
mitridi_g Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 εγω εχω την canon hv30 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.αυτη ειναι κατι αναλογο σε αλλο φορμα εγγραφης.λογικα θα ειναι το ιδιο καλη.εμπιστεψου την canon! eyxaristo poli
Jastonas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μιτριδι... η κάμερα δεν συνεργάζεται καλά με τα mac! Ούτε μετα λίνουξ.. μόνο σε windows βλέπεις αυτό που τραβάς... Παρόλα αυτά.. ότι δοκιμές και αν έκανα, αν επεξεργαστείς τα mts αρχεία το exported βίντεο χαλάει. Έχεις κανείς άλλος την κάμερα αυτή;
iant Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μιτριδι... η κάμερα δεν συνεργάζεται καλά με τα mac!Ούτε μετα λίνουξ.. μόνο σε windows βλέπεις αυτό που τραβάς... Παρόλα αυτά.. ότι δοκιμές και αν έκανα, αν επεξεργαστείς τα mts αρχεία το exported βίντεο χαλάει. Έχεις κανείς άλλος την κάμερα αυτή; Εγώ! SONY HDR-SR12E vs Canon HG21 ... Στο Linux δεν παίζει λόγο HD ! Εάν έχεις κατάλληλο hardware και software δεν νομίζω να έχεις πρόβλημά! Στην επεξεργασία δεν έφτασα ακόμα ... Πάντως σε Legria HF 200 vs SONY HDR-CX 105 επέλεξα το Canon !
Jastonas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Παίζει το βίντεο. Παίζει με vlc μόνο μέχρι τώρα. Έχω την Nvidia GTS 250 CUDA και έχω τους τελευταίους drivers με VDPAU από το ppa. Παρόλα αυτά, η ποιότητα του playback στο Media player classic - home cinema edition απλά δεν συγκρίνεται. Ούτε στα μακ. Το ίδιο πρόβλημα. Στα winblows παίζει άψογα τα βιντεάκια που είναι τραβηγμένα σε 50i.. βλέπεις τι δουλειά έχει γίνει με τα 50 frames και πόσο smooth είναι η κίνηση. Δοκίμασα πολλά πράγματα και νομίζω ότι ο πρέπει να βρω έναν τρόπο να κάνω encode το βίντεο σε Double pal 50 frames για να βγεί το encoded βίντεο με την ποιότητα του mts. Αλλά σε mkv δεν το κατάφερα. Μόνο σε uncompressed και σε xvid. Η264 τπτ. Το προσπάθισα με Sony Vegas και με Premiere.. αγορασμένα και τα δύο φυσικά :Ρ (τώρα γιατί προκαλώ;;
vag3d Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την Canon HG 21 μου και τον Mac Pro μου (Snow Leopard). Έχω την Canon HG21 High Definition που αποθηκεύει σε μορφή αρχείου *.MTS μέσα στον εσωτερικό της σκληρό δίσκο. Όμως προσοχή, το iMovie θέλει να "δει" ολόκληρο τον φάκελο AVCHD με κάτι playlists που φτιάχνει η Camcorder μας. Οπότε όταν αποθηκεύετε τις ταινίες που έχετε τραβήξει με την Camcorder σας σε κάποιον άλλο δίσκο, μην κρατάτε μόνο τα *.MTS, διότι θα δυσκολευτείτε. Κρατήστε ολόκληρους τους φακέλους AVCHD, για να μπορείτε να τα κάνετε import στο iMovie κάποια άλλη στιγμή άνετα - χωρίς να χάσετε χρόνο. Δηλαδή "σκέτο" *.MTS αρχείο δεν κάνει import το iMovie. Άν του βάλετε όμως ολόκληρο τον φάκελο "AVCHD" που περιέχει μεταξύ άλλων και τα αρχεία *.MTS που περιέχουν τα Video και το οδηγήσετε να κάνει import από εκεί, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση που τα έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα). Γι'αυτό και όταν συνδέουμε την camera στον Mac για να "τραβήξουμε τα βίντεο" (import) μέσω του iMovie ΔΕΝ έχουμε κανένα πρόβλημα (βρίσκει ολόκληρο τον AVCHD φάκελο στον HDD της Camcorder μας), αλλά όταν πάμε να κάνουμε import ένα μόνο του *.MTS αρχείο από κάποιον άλλο HDD μας, ΔΕΝ το κάνει. Σε περίπτωση που αυτό ΔΕΝ το ξέρατε (όπως και εγώ), και που κρατούσατε Backup ΜΟΝΟ τα *.MTS αρχεία από τις λήψεις σας με την κάμερά σας, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Απλώς θα σας κοστίσει 2 πράγματα: 1. Χρόνος επιπλέον για την επαναδημιουργία των AVCHD φακέλων 2. Θα χρειαστεί να ξανα-μπείτε και να ξανα-χρησιμοποιήσετε περιβάλλον Windows (έστω και με Virtualbox, Bootcamp,... or something) (χιχιχι) Το πρόγραμμα για Re-Creation των φακέλων AVCHD και των Playlist που εμπεριέχονται μέσα σε αυτόν (AVCHD Authoring), από αρχεία °.MTS μόνο, είναι το παρακάτω. AVCHD Authoring http://multiavchd.deanbg.com/ Αυτό θα σας κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ την δουλειά και μάλιστα δωρεάν (το έχω δοκιμασμένο εγώ ο ίδιος και δουλεύει μια χαρά). Αν τυχόν βρείτε κάτι αντίστοιχο για Max OS X σφυρίξτε κλέφτικα, διότι αυτό που σας δίνω είναι για windoze......;-) Υστερόγραφο: Προτιμούμε τις δωρεάν λύσεις...χιχιχ) Η μετατροπή σε *.mov που κάνει το imovie τελικά δεν χάνει σε ποιότητα αισθητά σε σχέση με το original *.MTS αρχείο. Όμως καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στον HDD σας. Συνεπώς κάντε import στο iMovie μόνο όταν θέλετε να κάνετε επεξεργασία τα Video σας. (Προσωπικά κρατάω Backup τα *.MTS και τα εισάγω στο iMovie μόνο όταν θέλω να τα επεξεργαστώ). Με τον Mac Pro μου, βλέπω τα *.MTS απροβλημάτιστα με τον VLC Player συνήθως (έχω όμως και την Nvidia GTX285 και Xeon i7 intel CPU). Με αδύναμες κάρτες και επεξεργαστές δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε κάποιον άλλο Mac το HD Video - πείτε τις εμπειρίες σας αν έχετε δοκιμάσει αλλού για το πως παίζει). Ελπίζω να βοήθησα λίγο...
Jastonas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Λοιπόν ανέβασα ένα αρχείο στο sendspace (για κάποιο λόγο το rapidshare κόλλαγε...) >http://www.sendspace.com/file/7xtlw3 Το insomnia original.mts είναι το αρχείο όπως βγήκε από την HF200. Τα υπόλοιπα είναι encoded. > insomnia original.avi capture mode: 1920x1080 50i 25 frames per second Σε windows παίζει καλά. Σε μακ+λίνουξ όχι. > insomnia xvid.avi encoded @ 1920x1080 progressive 50 frames per second codec xvid Η εικόνα είναι λίγο χαλασμένη λόγω encoding αλλά παίζει σε Win, Mac, Linux καλά. > insomnia hdv1080-50i (1440χ1080 αλλά και με 1920χ1090 ίδιο το αποτέλεσμα) encoded at custom preset (hdv1080-50i) με premiere Δεν παίζει πουθενά καλά. Καλή εικόνα αλλά η κίνηση δεν συγκρίνεται με το αρχικό βίντεο (σε windows playback) και με το xvid. Γίνεται κάποιος να κατεβάσει τα αρχεία και να δοκιμάσει; Το θέμα μου όπως κατάλαβα πως αν δεν το κάνω encode σε 50frames (ενώ το αρχικό βίντεο παίζει σε 25fps αλλά τραβηγμένο σε 50i) τότε χαλάει πολύ η κίνηση, πάντα συγκριτικά με το smooth playback που βλέπω στο original βιντεάκι (όπως το βλέπω στα win). Αλλά λίγοι codecs κάνουν σε 50 frames. Ανάμεσα τους το xvid. Γεια hd codec όμως που να κάνει σε 50 δεν μπορώ να καταφέρω κάτι μέσα από premiere-sony vegas. ---------- Προσθήκη στις 22:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:08 ---------- Νομίζω ότι δεν κόλλαγε εδώ πολύ και έκανα νέο thread με το τελευταίο μου post εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3207093#post3207093
vag3d Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Όλα παίζουν απροβλημάτιστα στον Mac Pro μου (Snow Leopard) με το VLC. Το interlaced όμως είναι πολύ έντονα διακριτό (όπως είναι φυσικό λόγω της κίνησης και του γεγονότος οτι είναι interlaced το βίντεο) σε όλα. insomnia original.MTS = ΟΚ (VLC) insomnia hdv1080-50i.m2t = ΟΚ (VLC) Το "insomnia xvid.avi" = δεν έχει ήχο, αλλά παίζει απροβλημάτιστα και αυτό (VLC) Στο insomnia Xvid.avi έχεις βάλει τον ήχο μέσα? Η το ξέχασες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.