HaPagan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Πολλές φορές διαβάζοντας για τη σχολή μου , ψάχνω βιβλία που μπορούν να μου λύσουν κάποιες απορίες . Έτσι , σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμω για όλους τους φοιτητές να δηλώνουμε ο καθένας κάποια καλά βιβλία (και το αντίστοιχο μάθημα φυσικά) που έχουμε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει . Ξεκινάω πρώτος : 1) Στοιχεία Διακριτών Μαθηματικών - Liu , Εκδόσεις Πανεπιστημίου Κρήτης 2) Λειτουργικά Συστήματα - Tanenbaum
ex_tep Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 c++ Hot to program - Deitel & Deitel Accounting - Meigs Williams Haka Bettner Understanding Business - Nickels McHugh
^BOOMBOOM Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 oso kai an polloi ta snobaroun polu kala biblia einai ta boithimata tou Garoutsou, kuriws gia polutexneiakes sxoles
HaPagan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Φυσικά μπορείτε να αναφέρετε και σχετικά sites στα οποία υπάρχουν καλές σημειώσεις ή παραδείγματα που μπορούν να μας φανούν χρήσιμα σε κάποιο μάθημα !
NeTeD Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Ηλεκτρονική - Malvino Εκδόσεις Τζιόλα. Το απόλυτο πιστεύω εισαγωγικό βιβλίο-βίβλος-τόμος για τα ηλεκτρονικά που σου δίνει φοβερές βάσεις και είναι επεξηγιματικότατο. Για τα sites συμφωνώ κι εγώ, έχω βρει πολλές πηγές που έμαθα πολλά και βοήθησαν υπερβολικά σε εργασίες μου. Google και άγιος ο θεός! Αλλά το βιβλίο πιστεύω επιβάλλεται, και το Internet συμπληρωματικά.
NeTeD Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Α, επίσης απίστευτο site είναι το HyperPhysics για όσους ασχολούνται με τις θετικές επιστήμες: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hph.html Ανάλυση και εισαγωγικά για τεράστιο(όταν λέμε όμως τεράστιο, τεράστιο) όγκο θεμάτων, που μου έχει διελευκάνει πάμπολλες απορίες.
Sta Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Λοιπόν η δική μου άποψη είναι ότι όσο αρχάριος και να είναι κάποιος σε κάποιον τομέα, πρέπει να αρχίζει από την αντίστοιχη "Βίβλο" προσπαθώντας καταρχήν να καταλάβει και έπειτα να εμβαθύνει. Σε κάθε αντικείμενο αυτά τα βιβλία αναφοράς είναι ελάχιστα. Τα βιβλία του Γκαρούτσου π.χ., με τα οποία σημειωτέον πέρασα όλα τα μαθήματα μου ως πρωτοετής, είναι καλά για να μάθεις κουτσά στραβά ένα μάθημα σε 3 μέρες, αλλά είναι γεμάτα λάθη και στερούνται κατά πολύ πληρότητας. Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν προτείνω για computer science, πολλά από τα βιβλία του Tanembaum(Δίκτυα υπολογιστών, αρχιτεκτονική υπολογιστών,σύγχρονα λειτουργικά συστήματα) καθώς και αυτά του Stevens για Unix Network programming.
apoc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Java How to Program (Deitel& Deitel) Oreilly Java Cookbook (I.Darwin) Γενικα βρισκω σχεδον ολα τα βιβλια του Oreilly Πολυ ποιοτικα!
hyper Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 "Ψηφιακή Σχεδίαση", Morris Mano. Κατά τη γνώμη μου όλοι πρέπει να το έχουμε στις βιβλιοθήκες μας! Μετά από links : "http://java.sun.com/docs/books/tutorial/", για java. Επίσης όταν πρόκειται για εφαρμογές, τα SAMS που λένε πχ "Dreamweaver σε 24 ώρες" και άλλα τέτοια, εμένα μ'έχουν βοηθήσει, βέβαια πολλοί χρησιμοποιούν μόνο το manual,εγώ πάλι τα χρησιμοποιώ συχνά!
Icecut Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 re paidia na rwthsw kati?mhxanologos eimai sto polytexenio kai exw arketa voh8hmata gkaroutsou!de lew kala einai alla liga mhpws?einai polytexneiou ylh h mhpws apo TEI?aporw dhladh...!
HaPagan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote hyper:</font><hr> "Ψηφιακή Σχεδίαση", Morris Mano. Κατά τη γνώμη μου όλοι πρέπει να το έχουμε στις βιβλιοθήκες μας! <hr /></blockquote> Όντως αυτό το βιβλίο είναι απίστευτα καλό ! Είναι πολύ κατανοητό και έχει πολύ καλά παραδείγματα . Να είναι καλά , το διάβασα και έγραψα 8 στην ψηφιακή σχεδίαση !
psarontoufekas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote HaPagan:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote hyper:</font><hr> "Ψηφιακή Σχεδίαση", Morris Mano. Κατά τη γνώμη μου όλοι πρέπει να το έχουμε στις βιβλιοθήκες μας! <hr /></blockquote> Όντως αυτό το βιβλίο είναι απίστευτα καλό ! Είναι πολύ κατανοητό και έχει πολύ καλά παραδείγματα . Να είναι καλά , το διάβασα και έγραψα 8 στην ψηφιακή σχεδίαση ! <hr /></blockquote> gia na doume poso 8a parw egw...?pantos alos enas en8ousiasmenos apo to biblio kai egw.oso gia ilektronika kiklwmata kai mikroilektroniki sistinw Richard C. Jaeger.terastia biblia me poli kali eksigisi.
^BOOMBOOM Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 ta boithimata tou garoutsou kai 'liga' einai kai lathi exoun alla einai omws polu katanohta kai sou dinoun na katalabeis me polu eukolo tropo ta basika, ustera mporeis na proxwrhseis se kati parapanw kai kalo tha einai na to kaneis. ta biblia tou polutexneiou sthn pleiopshfia tous einai epithdeumena dusnohta eite apo alazoneia eite (to kuriotero pisteyw) apo anikanothta twn sygrafewn tous
jonsof Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 Gia java 8a symfoniso gia oReil me apoc alla kai gia perl! Akoma polu polu kales ekdoseis einai h Wrox www.wrox.com alla panakriva ta atima :(
Dvs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Apo auta pou exo kanei/diavasei mexri stigmis: - Στοιχεία Διακριτών Μαθηματικών - Liu , Εκδόσεις Πανεπιστημίου Κρήτης - Λειτουργικά Συστήματα - Tanenbaum (apo tin epomeni ekdosi to vgazoun se ena tomo leei) - "Ψηφιακή Σχεδίαση", Morris Mano. (poli kalo alla gemato tipografika akoma kai se limena paradeigmata!). nixta to metafraze i gomena? Ta vivlia tiw wrox to amazon ta exei giro stis 25E pio ftina apo ton papasotiri! To applied crypto pou to dinei 30% tora ktao (papasotiris: 70E! amazon 42$=43E!!!!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.