Προς το περιεχόμενο

Δευτερος σκληρος στη θεση του dvd!

jason88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
είναι απλό.

βγάζεις το cd-rom, και στριμνώχεις στη θέση του

1. αυτό

2. αυτό

3. αυτό

μαζί με το HDD και κάνεις το σταυρό σου να δουλέψει...

σε ευχαριστω για την προσπαθεια αλλα αυτο ειναι για να μπει το atapi optical drive σε μητρικη με sata. ισως για τους τυπους που βαζουν slim o.d σε htpcs και γενικα για space saving. δε νομιζω να δουλεψει για αυτο που θελουμε...

Δημοσ.

οπως τα λες είναι, γι'αυτό σου έχω και τους άλλους δύο αντάπτορες που από sata δίνουν sata slim για laptops...

---------- Προσθήκη στις 14:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:57 ----------

όπως τα λες είναι, για αυτό σου δίνω και τα 2 και 3 που είναι αντάπτορες και δίνουν από sata -> sata slim για laptop...

το θέμα είναι ότι δεν θα χωράνε εύκολα στη θέση του cd-rom και ίσως χρειαστεί να κάνεις κάνα mod με τα καλώδια.. (κόψε-ράψε)

Δημοσ.

καταλαβα τι λες... θα μου πεις μητρικη ή μια μητρικη και η αλλη, γιατι να μη δουλεψει...

ΑΛΛΑ. χωμενα ετσι χυμα και να χωρεσει, και να δουλεψει δεν ειναι καθολου πρακτικο. ειναι και επικινδυνο για μητρικη, σκληρο, και κυριως τα δεδομενα... αρα καλυτερα θα ηταν να βρισκαμε κανεναν universal ανταπτορα και προσαρμογεα μαζι ωστε να στηριζεται ο δισκος. κατι σαν σκελετος απο slim optical drive αλλα κενος στη μεση για να μπαινει ο σκληρος.

---------- Προσθήκη στις 21:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ----------

Μιας και διάβασα το θέμα να πω κι εγώ την άποψη μου..

αν δεν σε πειράζει να έχεις εξωτερικό δίσκο 3,5'' και έχεις και gigabit ethernet, μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό με gigabit ethernet, και θα έχεις αρκετά γρήγορη μεταφορά δεδομένων!

just a thought !

σε ευχαριστω μαριε αλλα νομιζω πως κατι τετοιο θα δουλευε καλα σε συνθηκες ιδανικες οπου παντα υπαρχει διαμεταγωγη δεδομενων του 1gb. γιατι αν ειναι να σου κατεβαινει στα 800, 700kbps τοτε δεν αξιζει κ τοσο γιατι μιλαμε για μια λυση που ισως και να υπερβαινει το κοστος της αντικαταστασης του optical drive.

αλλα πληροφοριακα με ethernet πως εχεις προσβαση για read/write?

μεσω web interface και ΙP ή ισως με FTP?

Δημοσ.
αλλα πληροφοριακα με ethernet πως εχεις προσβαση για read/write?

μεσω web interface και ΙP ή ισως με FTP?

Φαίνεται σαν δίσκος δικτύου στο My Computer.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν αξίζει να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, η λύση του ethernet εξωτερικού δίσκου που πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι πολύ καλύτερη.

Και στην τελική αφού τον θέλεις για backup, τι σε πειράζει να πάρει και 5 λεπτά παραπάνω η μεταφορά; Τόσο πολύ θα χάσεις πιά; Άλλωστε το backup δεν είναι κάτι συχνό.

Δημοσ.
αν απο ταχυτητα παει καλα, τοτε θα το δοκιμασω. αρκει να βρω φτηνη θηκη.

Για να καταλάβω... έχεις ήδη τον δίσκο και θες να τον αξιοποιήσεις;

η θα τα πάρεις όλα από την αρχή;

Δημοσ.
αν απο ταχυτητα παει καλα, τοτε θα το δοκιμασω. αρκει να βρω φτηνη θηκη.

Για να καταλάβω, έχεις ήδη τον δίσκο στη κατοχή σου; Γι αυτό επιμένεις στην αρχική σου ιδέα; Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάρε ένα case για το δίσκο, επιμένω πως δεν αξίζει να χαλάσεις το DVD.

Δημοσ.

καποια στιγμή είχα δει σε dell drives εναλλασόμενα, δηλαδή, εβγαζες το dvd και εβαζες 2ο σκληρο, plug & play και απλά σπρωχνωντας το πίσω (ξεκούμπωνε). Μηπως να εβρισκες κανενα μεταχειρο τετοιο;

Δημοσ.

παιδια εχω αρκετους δισκους. αλλα 1-2 μεγαλους για αποθηκες δεδομενων.

τεσσερεις 2.5" [1χ500GB μεσα στο laptop, 3χ250GB εξωτερικοι]

και 2 3.5" [ 640GB, 250GB]

προσπαθω να σκεφτω ενα πλανο αποθηκευσης δεδομενων. ωστε να βαλω τα πραγματα σε ταξη και να υπαρχει εργονομια...

δλδ να χρησιμοποιω laptop, να αποθηκευω τα δεδομενα μου και να κραταω συγχρονισμενα και τα δεδομενα στο desktop. και τον φορητο σκληρο γιαυτη τη δουλεια.

μιλαω για εγγραφα δουλειας κλπ φωτογραφιες και λοιπα προσωπικα δεδομενα που ειναι σε πρωτο λογο προτεραιτοτητας και τα θελω συγχονισμενα στα 2 pc 2-3φορες το μηνα.

αργοτερα φτιαχνω και ενα πλανο για τις ταινιες και τα mp3. ισως να ειναι παρομοιο με το παραπανω. ταινιες σε ξεχωριστο δισκο, copy/cut απο το laptop συγχρονισμα στο desktop

εχω πελαγωσει ειναι η αληθεια. ισως σας φαινονται μπερδεμενα αυτα που γραφω... αυτο που ειδα να εξυπηρετει προσωρινα ειναι μια λυση του στυλ εχω ενα μεγαλο σκληρο τα πεταω ολα μεσα και τελειωνω, τα εχω και σε 1δισκο, δεν χρειαζεται να βαλω αλλους πανω. αλλα δεν ειναι λυση να πηγαινω σε μεγαλυτερο και να αφηνω αχρηστους τους παλιους μικροτερους...

απλα ψαχνω για πλανο πρωτο, θεωρια δλδ και μετα υλοποιηση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...