Προς το περιεχόμενο

Δευτερος σκληρος στη θεση του dvd!

jason88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβασα σε καποιο site οτι μπορεις να βγαλεις το optical drive [dvd-rw] και να βαλεις δευτερο σκληρο δισκο! γινεται αυτο το πραγμα στο Acer 5920G??

χρειαζεται μαλλον hdd bay, και συνδεση με καποιο τροπο...

γνωριζει κανεις τι και πως?

Δημοσ.

Προφανώς γίνεται χρησιμοποιώντας τα connectors του dvd (sata+power) να συνδέσεις έναν δίσκο. Δεν γνωρίζω όμως εάν υπάρχει κάποιου είδους bay που να κρατάει τον δίσκο στη θέση του και να καλύπτει την τρύπα που θα δημιουργηθεί από την αφαίρεση του DVD Drive.

Δημοσ.

ναι αλλα κοιτα πως ειναι τα slim drives απο πισω...

μαλλον θελει και ανταπτορα για τον σκληρο. συν κατι για να κραταει το δισκο σταθερο φυσικα...

sata-vs-slimline-atapi-connecotr.jpg

Δημοσ.
ναι αλλα κοιτα πως ειναι τα slim drives απο πισω...

μαλλον θελει και ανταπτορα για τον σκληρο. συν κατι για να κραταει το δισκο σταθερο φυσικα...

sata-vs-slimline-atapi-connecotr.jpg

Εδώ και πάρα πολύ καιρό χρησιμοποιείται SATA σύνδεση και στα DVD-RW. Εκτός αν δεν είναι τόσο καινούριο το laptop σου. Δες τι σύνδεση έχει με ένα utility όπως το Everest.

Δημοσ.

Ολόκληρη φασαρία θα δημιουργήσεις :P.

Μα γιατί δεν αγοράζεις έναν εξωτερικό 2.5", τι πιο βολικό; Και γιατί να αφαιρέσεις το DVD-RW, μπορεί να χρειαστεί να βάλεις κανένα DVD μέσα.

Δημοσ.

γιατι με τον εξωτερικο usb 2.0 θα πεφτω στα 480mbps...

και επισης δεν εχω βρει ακομα esata > express card να δουλευει...

ασε εχω ταλαιπωρηθει πολυ με το θεμα...

Δημοσ.

Τι χρήση θέλεις να του κάνεις όμως και σε ενδιαφέρει η μεγάλη ταχύτητα; 'Ενας καλός εξωτερικός πιάνει μια μέση ταχύτητα 20-25ΜΒ/sec. Δεν είναι άσχημα...

Δημοσ.

για μικρα αρχεια οκ δεν εχω προβλημα. εχω ομως στα μεγαλα οταν θελω να κανω backup...

αντε να ερθει επιτελους το usb 3.0 να τελειωνει αυτη η υποθεση...

Δημοσ.

Τι να σου πω, θεωρώ πως δεν θα κερδίσεις τίποτα, ίσα ίσα θα χάσεις. Δεν αξίζει να το κάνεις.

Προσωπική μου άποψη πάντα :P.

Δημοσ.

οταν εισαι σχεδον 100% με λαπτοπ τοτε το χασιμο ειναι ελαχιστο.

αλλωστε εχω καλωδια να κανω ενα pioneer εξωτερικο αν χρειαστει.

στην αναγκη παιρνω μια θηκη γι αυτο που θα βγαλω να ετοιμαζομαι σιγα σιγα και για το netbook που θελω να παρω σε κανα 6μηνο!

Δημοσ.

Απλά η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν νομίζω να αποδώσει. Θα έχεις αρκετές απώλειες από την μετατροπή ATAPI-SATA λόγω του περιορισμού του διαύλου. Μπορεί να είναι και χειρότερα από USB.

Δημοσ.

Μιας και διάβασα το θέμα να πω κι εγώ την άποψη μου..

αν δεν σε πειράζει να έχεις εξωτερικό δίσκο 3,5'' και έχεις και gigabit ethernet, μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό με gigabit ethernet, και θα έχεις αρκετά γρήγορη μεταφορά δεδομένων !

just a thought !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...