Death_In_Paradise Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Χαίρετε Έχω τους παρακάτω δίσκους με αυτές τις θερμοκρασίες Οι 3 WD είναι σε αυτές τις θερμοκρασίες, κοντά στα 2 χρόνια, οι υπόλοιποι περίπου ένα χρόνο (ο seagate 2 μήνες) Οι 2 SAMSNUNG και ο Seagate βρίσκονται μέσα σε ένα τέτοιο: Πρόσφατα άλλαξα θέση στο γραφείο μου και το πήγα δίπλα στην μπαλκονόπορτα. Όσο λείπω στην δουλειά μου (περίπου 8 ώρες την ημέρα) αφήνω λίγο ανοιχτά την μπαλκονόπορτα για να εισέρχεται κρύος άερας. Το αποτέλεσμα είναι οι θερμοκρασίες γενικά στο υπολογιστή, να πέφτουνε περίπου ~10 βαθμούς. Είναι καλό αυτό για τους δίσκους? Δηλαδή για ~8 ώρες να βρίσκονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και μετά να ανεβαίνουν σε θερμοκρασίες όπως της εικόνας. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ? 2 χρόνια τώρα οι δίσκοι δεν έχουνε παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα...
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...αφού (έτσι που τα λες) δουλεύει το pc εν τη απουσία σου (και πέφτουν οι θερμοκρασίες απλά 10 κάτω) δε νομίζω να υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Αλλά και αν μη δούλευε, δε νομίζω και πάλι να υπήρχε ζήτημα, αν ξεκίναγαν δλδ από ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες οι δίσκοι - νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς κατασκευασμένοι, ώστε να μην ενδείκνυται συγκεκριμένη (λογική, δε λέμε να τους έχεις στους μείον 50) θερμοκρασία περιβάλλοντος, προς τα κάτω έστω, μιας και το προς τα πάνω, ΜΕΧΡΙ 50 είναι "νορμάλ".
p_under Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 μην ανησυχεις καθολου κ εγω το ιδιο κανω σε ενα pc που δεν κλεινει ποτε , οταν λειπω αφηνω πορτες παραθυρα ανοιχτα κ φτανει τους 20 βαθμους αλλα οταν γυρναω κ αναβω air condition η καλοριφερ ανεβαινει μεχρει 35 . δεν υπαρχει κανενα προβλημα αρκει να μην δουλευουν μονιμα πανω απο 40 . οχι οτι θα καουν αλλα με το περασμα του χρονου φθειρονται .
Death_In_Paradise Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Απλά οι 2 samsung και ο Seagate πέφτουνε στους 10-11 βαθμούς για 8 ώρες και μετα ανεβαίνουν στους 22-23 Αντίστοιχα οι WD για 8 ώρες πέφτουνε στους 25-30 για 8 ώρες και μετά είναι στους ~40. Απλά είμαι επιφυλακτικός μήπως αυτές οι διακυμάνσεις επηρεάζουνε αρνητικά τους δίσκους, δλδ θα ήτανε προτιμότερο να δουλευουνε σε σταθερές θερμοκρασίες.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
caution Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...μια χαρά είσαι, απλά αν θέλεις και δεν βαριέσαι βάλε τους "ζεστούς" μέσα στο cage, που το έχουν πιο πολύ ανάγκη
Death_In_Paradise Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δυστυχώ δεν μπορώ να τους βάλω... Αλλά θα κάνω όταν βρω χρόνο μια πατέντα με ένα ανεμιστηράκι να τους χτυπάει
caution Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...ναι ένας χαλαρός 12άρης intake μπροστά από τους δίσκους - είναι καλή ιδέα, όχι ότι τον έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη
oneofthem Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 κοιτάξτε ρε παιδιά μία το everest και δώστε μου θερμοκρασίες αναφοράς αν θέλετε για σήμερα / αύριο για εσωτερικό sata hdd 38~40 C ανώτατη εδώ, ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.