Προς το περιεχόμενο

The Elder Scrolls Online

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Templar δαγκωτό σου λέω. Σούπερ skills, εντυπωσιακά attacks. Και πολύ χρήσιμος σε party.

Γιατί τους μισείς τους Bretons μωρέ; Σου κλέψαν το μπιφτέκι σου;

Έφτιαξα τελικα τον Βρασίδα Το Τούμπανο (check at screenshots for the beauty) τον Templar με light armor/destruction stuff caster. Ωραίος είναι όντως, αλλά το επόμενο map με τα Orc δε με τρέλανε τόσο, προτιμώ Aldmeri Dominion (έχει και την Kate Beckinsale για queen αυτό που το πας)

Όσο για το ότι είναι καλύτερο απ'ότι ακούγατε, πήξαμε στα 1 hour gameplay review από ανίδεους που δεν έφυγαν από το Tutorial Island και έβγαλαν συμπεράσματα για όλο το game.

Στην τελική, το αγοράζεις, παίζεις ένα μήνα single player και το αφήνεις, τα λεφτά του τα έβγαλε και έτσι. Όταν σκάνε 20ευρα για Indie Early Access Crap στο steam δεν πειράζει κανένα.

Μην μιλήσω για τα άτομα που την μία λένε "Δεν έχουν σημασία τα γραφικά, έχει το gameplay" και στο επόμενο thread λένε "χάλια γραφικά, το Crysis 52 το είδατε τι γραφικά είχε πριν μια δεκαετία;"

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το map που είχε έρημο και θάλασσα είχε ωραία τοπία ε! Τριγύρναγα με τις ώρες.

Γενικά έγινε καλή δουλειά στα γραφικά, δεν θα μπω στον κόπο να το συγκρίνω ούτε με Skyrim ούτε με κάποιο άλλο.

Παρατήρησα όμως προβληματάκια στα groups. Π.χ. δοκίμασα να κάνω share quest σε συμπαίκτη και δεν γινόταν. Και κάποιες φορές δεν έπιανε ούτε το travel to player. Ή έδειχνε off-line το άλλο μέλος του group ενώ έπαιζε κανονικά. (Bugs?)

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ.

Εμενα προσωπικα το παιχνιδι μου αρεσε παρα πολυ,σε βαθμο εθισμου θα μπορουσα να πω,εινια 1 παιχνιδι που μπορω ανετα να καω.

Επαιξα και με τα 3 faction μεχριι το  lvl 9 οπου και μπορεσα να δω και να καταλαβω αρκετα.Προσωπικα προτιμω Ebonheart Pact και το story που εχουν. Αγαπησα  την  d elf  char με  dual weapons ,draconic powers kai heavy armor οπου και δυσκολα  πεφτει και κανει   αρκετο  damage.

Ομως επειδη ξερω οτι, θα καω θα λιωσω κυριολεκτικα,με αποτελεσμα να  χασω οτι κοινωνικη ζωη,για'το αποφασισα να περιμενω να γινει f2p και μετα να παιξω χαλαρα

Το παιχνιδι για  καποιον που θελει να καει τα αξιζει τα λεφτα του παντος.

Δημοσ.

Eγω τα γραφικα τα βρηκα μετρια ,πολυ μετρια .Το combat system οντως εχει ενα προβλημα αλλα θεωρω θα φτιαξει .Γενικα ετσι λιγο που επαιξα δεν μπορω να πω οτι ειναι ασχημο ουτε κατι το φοβερο , λιγο με τα γραφικα ξενερωσα γιατι ηθελα κατι καλυτερο .Σε mmorpg  τα γραφικα ειθισται να ειναι μικρα και καλοσχεδιασμενα για τριτου προσωπου οπως πχ το diablo ,gw κτλ και στο συγκεκριμενο επειδη ουσιαστικα αποτελει ενα skyrim θεωρω οτι τα εχουν υποβαθμισει καπως απο την μια και απο την αλλη επειδη ειναι ενα mmorpg οπως λενε αυτο δεν ταιριαζει αισθητικα .Σιγουρα για συνδρομη δεν αξιζει για μενα την στιγμη που υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες ,σαν ftp δεν θα λεγα οχι .Αυτα ολα με τα σημερινα δεδομενα που ειναι σαν beta..

Δημοσ.

Όχι, αλλά ναι αν ήταν B2P σαν το GW2. Νομίζω πως συμφωνούν και άλλοι, βέβαια ίσως παίζει ρόλο και η οικονομία μας εδώ. Φαντάζομαι αν ρωτήσεις έξω οι περισσότεροι θέλουνε P2P για να είναι καλύτερο το gameplay experience και η μελλοντική υποστήριξη του παιχνιδιού.

Δημοσ.

μόνο σαν f2p, πλέον θα χώνω συνδρομή μόνο σε παιχνιδούρα, βαρέθηκα τα ακριβά πειράματα με μετριότητες, έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλοι βγάζουν κάργα κλειδιά για μπετα, no point να χώνουμε 60ρες για να πάρουμε οσμή..

Δημοσ.

Εγώ θα το τιμήσω ως P2P.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι F2P αγρότες που τρέχουν 10 clients στο κάθε PC, να μου κάθονται πάνω από τα mining node και τα σεντούκια και να βαράνε μονοπόλιο με πραγματικά λεφτά. 

Επίσης θα συμφωνήσω με τον Zeniath. Με εντυπωσίασε ήταν άτομα level 10 να ρωτάνε τί άλλο να κάνουν, μιας και έκαναν τα 6 quest στο Auridon!!!! Wtf. 38 quest έβγαλα, και ήταν άλλα 8 να τελειώσω, και ολόκληρες περιοχές δεν είχαν εξερευνηθεί πλήρως. Πολλοί δεν είχαν βγει πιο έξω από τις πόλεις, ενώ οι περισσότεροι γκρίναζαν από το 1ο νησί, που ήδη ήταν γεμάτο quest. (15).

Απλά όπως σε όλα τα ES, θα πρέπει να περπατήσεις τον χάρτη. Και αυτό με βοήθησε και έβγαλα και  5 χάρτες θυσαυρών στο Auridon, και βρήκα και τα 16 skyshards. (πολλά σε περίεργα σημεία).

Επίσης με το crafting που είχα περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του, με εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο από το προηγούμενο session να πω την αλήθεια. Χωρίς πολύ προσπάθεια, ανέβηκε το Blacksmithing, Woodcrafting, Clothing στο 9 κάνωντας extract, φτιάχνωντας πανοπλίες και όπλα για εμένα και φίλους, και βάζωντας να κάνω reverse engineering αντικείμενα. Αλλά μέχρι εκεί.

Το να πει κάποιος ότι θα μπορεί να φτιάξει όλα τα όπλα με style X και trait Y, θα τον πάρει κανά τρίμηνο αν είναι τυχερός, εξάμηνο και βάλε αν όχι.

Όσον αφορά το λοιπό παιχνίδι, ο Gerara που κρύβεται;

Ο άτιμος, του έφτιαξα όπλα κλπ (AD), και τον βλέπω απόψε να κόβει βόλτες στα χιονισμένα βουνά του Skyrim ως Nord. Άτιμε προδότη!!!!!!! (χαχαχαχ)

Ζήτα ξανά από τον τίμιο, όσο τίμιος ένας Khajiit μπορεί να είναι, χαρακτήρα μου να σου φτιάξει ξανά gear. Ξεβράκωτος θα είσαι, και θα σε τρώνε οι τσουκνίδες. Και έχεις δει το πονηρό μάτι του Razum-dar. Μην τον πλησιάσεις χωρίς σιδερένια πανοπλία....... Ναι είναι αυτός που καβάλησε το guar γυμνός μέσα σε ναό των Argonian. :-D

(γμτ, θα πρέπει να περιμένω για την release να μάθω την συνέχεια της ιστορίας).

Και αυτό τα λέει όλα για τα quest των AD τουλάχιστον. Όπως ανέφερα και παραπάνω οι διάλογοι με Khajiit είναι τρομεροί, και γελάς αν έχεις όρεξη. 

π.χ. Συναντάς τον Jilan-dar μέσα σε ένα ορυχείο γεμάτο goblins και όταν του μιλάς σου απαντά (και εκεί είναι τα λεφτά στον τρόπο που ο ηθοποιός το λέει βασικά).

"Khajiit tied himself up and is trying new fur-cleaning solution. What does it look like! Khajiit was captured!! The goblins snuck off to find carrots, he things. Khajiit must taste good with carrots."

ή ο Razum-dar σε μία άλλη συζήτηση (με ύφος μαφιόζου).

"You have, perhaps, something better to do? Look, we are the Queen's Eyes. We do the tasks that must be done, even if it means getting hit on the head. Killing those who do not deserve it.

Riding a guar naked through an Argonian temple".

Από εκεί και μετά οι απόψεις πολλές.

Σε κάποιους δεν αρέσει το όλο πακέτο, ιδίως γιατί είναι Ρ2Ρ. Σε άλλους αρέσει και κοιτάνε το παιχνίδι μόνο.

Προσωπικά, έχωντας δει τα F2P παιχνίδια, όπως το SWTOR (που το είχα αγοράσει μάλιστα εν καιρό συνδρομής), DDO & Shadowbane (ως P2P & F2P),  ακόμα και το WOT, στοιχίζουν περισσότερο τον χρόνο ως F2P αντί  Ρ2Ρ μοντέλο.

Είναι καλά για ελάχιστο χρόνο ως F2P και μετά τα σκάς αδρά για να προχωρίσεις κάθε εβδομάδα.

Ακόμα και το WOT που είναι σχετικά free, μετά το tier 5 αν δεν έχεις premium account δεν παίζεται όσο καλός παίκτης και να είσαι. Και φτάνεις να ξοδεύεις περισσότερα κάθε μήνα από ένα standard P2P παιχνίδι.

Και μην ξεχνάμε το value for money. Τα περισσότερα παιχνίδια κοστίζουν 20-40 λίρες, και δεν κρατάνε και τόσο πολύ. Πολλά ούτε 10 ώρες. Με 9 λίρες, παίζεις ολόκληρο μήνα.

Θα πεις γιατί όχι στο ίδιο μοντέλο όπως το GW2. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό, γιατί όχι πειρατικό; 

Δημοσ.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι F2P αγρότες που τρέχουν 10 clients στο κάθε PC, να μου κάθονται πάνω από τα mining node και τα σεντούκια και να βαράνε μονοπόλιο με πραγματικά λεφτά. 

φαίνεται δεν έχεις δει το κινεζόνι στο youtube με την "φυτεία" με τα 2.000 official wow accounts - ναι δεν έκανα λάθος στα μηδενικά, δύο χιλιάδες διάβασες. Oύτε κάποια από τα τα άρθρα - βιντεο για 20χρονους νεόπλουτους φαρματζήδες διαφόρων p2p mmo. Δεν έχεις καταλάβει ότι το χρήμα είναι στα p2p, που ο άλλος σκέφτεται τον χαμένο χρόνο για mats, gold για repairs μετ'α από raids κλπ και τα χώνει στα αντίστοιχα sites. γιατί ακριβώς έχει λεφτά. Εχω παίξει σχεδόν όλα τα ΑΑΑ mmo τα τελευταία 9 χρόνια,. τα farming bot που είδα σε wow, aion (πριν γίνει free), lineage (πριν γινει f2p) ούτε στο απειροελάχιστο δεν είδα σε f2p. Τραβα σε wow retail έξω από το botanika instance ή στα νορμαλ bg να δεις τι γίνεται ακόμη και τώρα που το wow έχει τα μισα subs. ¨οταν ό άλλος δεν έχει/θέλει να δώσει για sub, νομίζεις θα τα σκάει για mats/gold? τσαμπατζής είναι..

Δημοσ.

Νομίζω υπερβάλλει κάπως ο τύπος αυτός.

Σίγουρα δεν είναι όσο Elder Scrolls θα θέλαμε να είναι (όσοι έχουν παίξει τα single player),αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελείως μάπα σαν παιχνίδι.

Απλά το μέγεθος της δυσαρέσκειας που παρατηρείται προκύπτει από το ότι περιμέναμε πολλοί ένα κλασσικό Elder Scrolls παιχνίδι με ότι αυτό συνεπάγεται,αλλά με online multiplayer,ενώ το παιχνίδι είναι ένα πιο κλασσικό mmo με στοιχεία Elder Scrolls.

Σαν Elder Scrolls,άμα το κρίνεις με βάση τα στοιχεία των single player,ναι,πολλά πράγματα του λείπουν,και μερικά δεν είναι όπως 'θα έπρεπε'. Αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις παίξει ποτέ Elder Scrolls,για να έχεις τις ανάλογες απαιτήσεις να περιμένεις κάθε 10 βήματα να ανακαλύπτεις νέα σπηλιά,και να μαζεύονται τόσα quest στο journal που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοκάνεις ?

Άμα δηλαδή ξεχνάγαμε πως είναι τα single player,και το δοκιμάζαμε για αυτό που είναι ?

Υπό αυτό το σκεπτικό,πέρα από τα bugs και τη μάχη που μπορούν ακόμα να τα φτιάξουν και λογικά τα θα τα φτιάξουν,γενικά φαίνεται πως ένα πράγμα είναι αυτό που με χαλά περισσότερο.Το ότι ξοδεύω πολύ ώρα περπατόντας άσκοπα.Όσο κάνω κάτι στο παιχνίδι,π.χ. πολεμάω εχθρούς ή εξερευνώ μια σπηλιά,είναι καλό. (αλλά πρέπει να διορθώσουν το θέμα που ο εχθρός κουνάει το σπαθί του 10 μέτρα μακρυά και χάνεις ζωή χωρίς να σε ακουμπάει) Το κακό είναι ότι για να φτάσω να μπω στη σπηλιά με τους εχθρούς πρέπει να περπατάω για 5-10 λεπτά αληθινό χρόνο ψάχνοντας...Και αυτά τα 10 λεπτά,όταν δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα στο παιχνίδι και απλά περπατάς,φαίνονται αιωνιότητα.

Μου δίνει δηλαδή την εντύπωση ότι οι αποστάσεις μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος είναι τεράστιες. Λένε κάποιοι ότι το έκαναν έτσι γιατί περιμένουν εκατοντάδες παίχτες να ξεχυθούν στο κόσμο,και ότι όταν ανοίξει για τα καλά το παιχνίδι ο κόσμος δεν θα φαίνεται τόσο άδειος γιατί θα είναι γεμάτος κόσμο. Αλλά και πάλι,το θέμα είναι ότι θα πρέπει να περπατάς πόση ώρα για να πας από το ένα σημείο στο άλλο.

Ένα άλλο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ότι κάνεις με άλλους παίχτες δεν μετράει για εσένα.

Ήταν π.χ. ένας boss τύπος,και μιας που ήταν 2-3 εκεί κοντά και είχα και εγώ ενεργοποιημένο το ίδιο quest,πήγα μαζί τους να τον πολεμήσουμε μαζί,γιατί περίμενα πως έτσι θα ήταν ευκολότερο. Βοήθησα στη μάχη,του έριξα μερικά χτυπήματα και μετά ψόφησε. Οι άλλοι παίχτες έφυγαν αλλά για εμένα δεν μέτρησε το quest. Ξαναβγήκε ο ίδιος αρχηγός που πριν λίγο πολέμησα,και έπρεπε να τον σκοτώσω ξανά,μόνος μου για να μετρήσει στο quest!

Γιατί γίνεται αυτό ρε παιδιά ? Bug είναι ή 'επιλογή των δημιουργών' ?

Στο Guild Wars θυμόμουν άμα τύχαινε και είχαν ξεκινήσει κάποιοι ένα quest (από αυτά που δεν είναι με instancies) και πήγαινα εγώ και βάραγα π.χ. το τέρας που πολεμούσαν,με 'έπιανε' και εμένα το quest,και ενεργοποιόταν αυτόματα,έστω και από τη μέση,χωρίς να είχα μιλήσει πρωτύτερα με τον questgiver npc. Γιατί εδώ δεν συμβαίνει αυτό,και επί της ουσίας αντί να με επιβραβεύει που συμμετέχω με άλλους παίχτες με τιμωρεί,μιας και θα πρέπει να πολεμήσω τον ίδιο εχθρό 2 φορές ?

Το παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι πολλοί εχθροί κάνουν πολύ γρήγορα respawn μου σπά τα νεύρα μερικές φορές. Καθαρίζω ένα δωμάτιο εχθρούς,πάω όλο χαρά να ανοίξω το chest να πάρω loot,και μέχρι να τελειώσω να πάρω τα πράγματα του chest,οι εχθροί έχουν ξαναεμφανιστεί και έχουν αρχίσει να με βαράν,ενώ ακόμα η προσοχή μου είναι επικεντρωμένη στα μενού.

Αυτά είναι τα παράπονα μου προσπαθόντας να κρίνω το παιχνίδι σε σύγκριση γενικά,και με άλλα mmo που έχει τύχει να παίξω,και όχι σε σύγκριση με τα Oblivion και Skyrim.

Τα περισσότερα μπορούν να φτιαχούν με ένα patch. (χρόνος που κάνουν respawn οι εχθροί,να μετράει ότι κάνεις με άλλος και για το δικό σου το quest,να μη σε βαρά με το σπαθί του ο εχθρός 10 και 20 μέτρα μακρυά). Αλλά το θέμα με τις αποστάσεις δεν ξέρω πως θα λυθεί. Ίσως να το έχουν κάνει επίτηδες έτσι για να εκτιμήσεις περισσότερο τα άλογα όταν καταφέρεις και μαζέψεις αρκετά λεφτά για να αγοράσεις ένα. Όπως είναι πάντως,το μεγαλύτερο αρνητικό για εμένα από το παιχνίδι είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τις φάσεις των quests,και το πόσο δύσκολο είναι να βρεις quest,δηλαδή το πόσο μεγάλος είναι ο χρόνος που απλά περπατάς μη κάνοντας τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...