konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ρε συ γκρινιάζεις ότι κρασάρει το παιχνίδι, πέφτουν τα fps, ενώ η κάρτα γραφικών χτυπά 82 βαθμούς; Εμένα θα κρασάρει ο Nvidia driver μόλις πιάσει τους 60. Και αυτό θα κρασάρει το παιχνίδι. Στους 82 φυσικά θα κάνει throttling επίσης. Βάλε στο MSI Afterburner το fan curve στους 60C 100% fan. Και αν δεν δεις φως, αγόρασε ένα aftermarket GPU cooler. Θα σου πω αν θες και ποιό είναι καλό και πάει μόνο κάπου 30 ευρώ. χαχαχα χαλαρωσε η 680 τοσους πιανει εκει παιζει παντα 81 βαθμους .. Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να σου κρασαρει κανενας driver οταν παει στους 60 βαθμους αυτο στο υπογραφω ,αλλο πραγμα φταιει δεν εχει σχεση η θερμοκρασια ..Ολες οι reference 680 παιζουν παντα 79-81 βαθμους σε ολα τα παιχνιδια σχεδον ,η 7970 vapor x που εχω στο γραφειο παιζει στους 60-65 βαθμους οπως και εσενα που δεν ειναι reference .Ολα ειναι οκ με τις θερμοκρασιες δηλαδη οπως και με τους πυρηνες απο οσο βλεπω στο gpuz με τα log files.
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Φτιάξε τότε το profile του ανεμηστήρα. Σε αυτές τις θερμοκρασίες πέφτει throttling. Εμένα πάντως η 780 μόλις πιάσει τους 61C κρασάρει τον driver. Δεν έχουν όλες οι GPU το ίδιο thermal. Οι AMD ξεκινάνε το throttling τους 90C.
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Λοιπον μου εστειλε ο ανθρωπος απο την Ζenimax απαντηση λεγοντας να κανω port forward 3 ports ,flush dns και power cycle το router και τελος selective start up για να δω αν φταιει καποιο απο τα services των windows ..Αν δεν δουλεψει κατι θα ειμαστε σε επικοινωνια .Χθες βεβαια οπως ειχα πει μετα το καθαρισμα που εκανα δεν αντιμετωπισα προβλημα ,αν και μεσα μου δεν πιστευω οτι δεν φταιει η gpu καθοτι τα συμπτωματα θα ηταν αλλα και οχι αποσυνδεση απο το παιχνιδι με ingame error message .Αν παντως ειναι random ειμαι οκ καθοτι θα με πεταξει καποιες φορες αλλα δεν ειναι τετοια η φυση του παιχνιδιου που σε ξεκοβει τελειως οπως γιατι μπαινεις και συνεχιζεις απο το σημειο που ησουν .Το κακο ειναι να μην το κανει καθε λιγο και λιγακι .Αν παρουσιαστει παλι σε υπερθετικο βαθμο θα κανω port forwarding .Προς το παρον εκανα ενα flush (ειχα κανει και χθες) με reboot στο router και plug/unplug power cord .. Εμένα πάντως η 780 μόλις πιάσει τους 61C κρασάρει τον driver. Δεν έχουν όλες οι GPU το ίδιο thermal. Oτι δεν εχουν το ιδιο thermal το ξερω για αυτο σου ειπα πιο πανω οτι η 680 λειτουργει παντα στους 79-80 ..Τωρα οτι κρασαρει τον driver η 780 στους 61 κατι δεν μου καθεται καλα δεν ξερω ...
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις πρόβλημα στους 61 βαθμούς, είναι πολύ χαμηλά για GPU.Ξεκίνα με το DDU(Απεγκατάσταση οδηγού) πέρνα τους τελευταίους και αν δεν διορθωθεί, έφυγες για RMA..
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ναι και εμενα κατι δεν μου αρεσει ,βεβαια δεν ξερω αν το εχει ελεγχξει οτι οντως κρασαρει με το που παει ακριβως στoυς 60-61 η το λεει ετσι διαισθητικα ...Τσεκαρε το Πανο αυτο ,δεν ξερω τωρα και η 780 σε τι θερμοκρασιες δουλευει ακριβως ,εσυ αν δεν κανω λαθος εχεις την Gigabyte ..
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Oι GPU χωρίς υπερχρονισμό, πρέπει να δουλεύουν ρολόι ακόμα και με 90 βαθμούς.Με υπερχρονισμό αλλάζουν κάπως τα πράγματα, γιατί πολλές φορές πρέπει να έχεις συγκεκριμένη θερμοκρασία για να μην βλέπεις τεχνουργήματα ή να μην κρασάρει.
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Mην σου πω και πιο πανω απο 90 αλλα ναι ετσι ειναι ...
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Εντάξει, είναι ανάλογα και το chipset, αλλά οι High-end κάρτες είναι φτιαγμένες να αντέχουν θερμοκρασίες.Το throttling αφορά τα Mhz του πυρήνα κυρίως, και η λάθος ρύθμιση της nVidia.Στα Kepler έχει βάλει το throttling στους 70 βαθμούς..Τραγική απλά..
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 PNY GTX780 XLR8 OC, με overlock στα 1293. Με την πτώση της θερμοκρασίας (μας έψησε το καλοκαίρι στην Αγγλία), είμαι σταθερά τους 58C και 90% fan speed. Χωρίς crash. Αλλά πάνω από 61C o driver τρώει crash. (οι τιμές από MSI AB overlay και log). Τώρα για συμβουλές περί αλλαγή οδηγών κλπ, είναι δοκιμασμένες λύσεις, όπως και αλλαγή σε W7 από W8.1. Γνωρίζω ότι έχω πρόβλημα με το ένα rail της PSU, και καμμιά φορά του την δίνει και κόβει ρεύμα που απαιτεί η κάρτα. Υπομονή έρχεται το νέο μόνιτορ σε τρεις εβδομάδες, και αντικατάσταση με δύο Titan Black και 1300W PSU τον Οκτώβριο....... Σημείωση. Εγώ τρώω 1 crash την ημέρα. Μετά παίζει το παιχνίδι άνετα ακόμα και 10 σερί ώρες. 1
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Υπομονή έρχεται το νέο μόνιτορ σε τρεις εβδομάδες, και αντικατάσταση με δύο Titan Black και 1300W PSU τον Οκτώβριο....... Nτοινγκ ...
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Nτοινγκ ... Έχω προ-παραγγείλει το Acer XB28HK εδώ και ένα μήνα. Και φυσικά Οκτώβριο θα αναβαθμίσω σε δύο Titan Black ή δύο GTX780 6GB. Που το περίεργο; Πολύ πιθανόν Titan Blacks αλλά θα εξαρτηθεί και πόσο κοντά είναι οι Maxwel στα 20nm.
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 To ας το πουμε περιεργο ειναι η δευτερη Titan black ...Αν και εγω δεν μιλησα για κατι περιεργο ή μη ..
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 To ας το πουμε περιεργο ειναι η δευτερη Titan black ...Αν και εγω δεν μιλησα για κατι περιεργο ή μη .. Η 4Κ ανάλυση θέλει κάμποσο grunt power. Και Titan Black έγραψα όχι Titan Z
konstantinos77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ωραια ολα αυτα ,τις καινουργιες nV που βγαινουν σε λιγο γιατι δεν θες να τις περιμενεις εστω?
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Οι καινούργιες κάρτες που έρχονται το επόμενο δίμηνο, είναι 28nm Maxwell, και βασικά top of the range είναι η GTX870 με 256bit bus. Το οποίο δεν κάνει για 4Κ ανάλυση. Έγραψα παραπάνω Οκτώβριο, και εξαρτάται τί θα αγοράσω βασισμένος στο πότε θα βγουν οι 20nm Masxwell. Αν όπως λένε καλό Q2 2015, θα αγοράσω 2 780 6GB ή 2 Titan Black (εξαρτάται την όρεξη). Αν πάρω τις black, πολύ πιθανόν να τις κρατήσω μέχρι να βγουν οι 16nm Maxwell τέλη 2015 αρχές 2016.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα