yiankap Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα ένα Lenovo S10s-2 netbook και θέλω να αγοράσω ένα εξωτερικό DVD recorder για backup, recovery, εγκαταστάσεις κλπ. Είδα ότι στην αγορά ότι υπάρχουν οι κλασικές γκουμούτσες με εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά και κάτι άλλα πολύ μουράτα με τροφοδοσία από θύρα USB. To θέμα είναι πιο από τα δύο είναι πιο σταθερά στην λειτουργία τους και πιο αξιόπιστα. Εσείς ποια κατηγορία προτείνετε?
blackstar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Και τα δυο είναι σταθερά, απλά αυτά που είναι USB Powered θέλουν 11-13 λεπτά για να γράψουν ένα dvd εφόσον η USB θύρα μπορεί να δώσει το ρεύμα που θέλουν. Τα κλασσικά εξωτερικά είναι γρήγορα 20χ αλλά φυσικά δεν έχεις πολλές πιθανότητες να δεις πάνω από 16χ-18χ με άνεση, αλλά για ένα dvd θα χρειάζεσαι περίπου 6 λεπτά, δυστυχώς αν θες να το μεταφέρεις θα πρέπει να κουβαλάς όγκο και βάρος μαζί σου. Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα τι ταχύτητες θα έχεις με ενα εξωτερικό slim drive, εγώ πάντως που το έχω δεν το πολύ μεταχειρίζομαι κυρίως λόγω ταχύτητας, είναι σε μια θήκη για την περίπτωσή που θα χρειαστεί να το πάρω μαζί μου.
yiankap Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αν σκεφτείς ότι το netbook το έχω για δευτερεύουσα χρήση και το DVD-R θα το έχω απλα για κανα recovery και χρήση μια στο τόσο τότε μια χαρά είναι ο χρόνος. (Εδώ έχουμε προλάβει τα εικοσάλεπτα για εγγραφή CD τα 11 - 13 λεπτά θα μας πειράξουν τώρα?)
blackstar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ΟΚ εγώ σου το αναφέρω γιατί υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν η δεν θέλουν να περιμένουν 11-13 λεπτά, μετά αποφασίζεις εσύ τι είναι ποιο κοντά στης ανάγκες σου και κάνεις την ανάλογη αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.