loxa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Hello, μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να πετύχω κάτι σαν "Wake On Lan" πάνω στο PC μου, του οπίου το motherboard δεν υποστηρίζει τέτοιο πράγμα αλλα μήπως υπάρχει καμια Ethernet κάρτα που θα με αφήσει να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα? Επειδή το motherboard μου είναι σχετικά καινούριο και δεν θα ήθελα να χρειαστώ να το αλλάξω πάλι... Ευχαριστώ!
Twisted_Wicked Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Σχετικα καινουριο mobo και δεν υποστηριζει wol;Το εχεις τσεκαρει σιγουρα;Και περα απο αυτο,παλια οταν ειχα πειραματιστει με wol ειχα ανακαλυψει οτι δεν ηταν συμβατο με το ρουτερ μου.Δλδ δεν περναγε το magic packet απο το ρουτερ παρολο που ειχα σεταρει dyndns και portforward.Btw ισως αυτο το θεμα να επρεπε να παει σε αλλο section του φορουμ πχ δικτυα & ασφαλεια ;
loxa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μπα δεν νομίζω πως πρέπει να μεταφερθεί το topic. Πάντως δεν πιστεύω το router να κάνει και μεγάλη διαφορα fyi... πρέπει να έκανες κάτι λάθος (αν και δεν είμαι εντελώς σίγουρος) =/ Anyway.. υπάρχουν πολλά νέα motherboards που δεν υποστηρίζουν WOL. Η ερώτηση μου όμως δεν έχει απαντηθεί ακόμα... μπορώ να κάνω κάτι στο motherboard μου για να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα? Πραγματικά δεν θέλω να το αλλάξω...
random Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 @loxa : γραψε μας το ακριβες μοντελο της μητρικης να δουμε αν υποστηρίζει WOL 1. για WOL μεσω LAN, αρκει : να το ενεργοποιήσεις απο bios, να μαθεις τη MAC address, και να στείλεις το μαγικο πακέτο απο αλλο pc. 2. για να γινει απο internet, θελει επιπροσθετα : 2.1) Nα κανεις το port forward προς την αντιστοιχη πορτα (συνήθως 9 ή 7 ή 0) σε UDP protocol (not TCP) αλλα το κλειστο pc, δεν εχει IP. οποτε προωθεις το πακετο σε όλα τα pc του δικτυου, δηλ σε μια "μαγικη" ip που σημαίνει "ολα τα pc". The IP address that the packet needs to be forwarded to will change depending on the network mask you are using on your LAN. The default network mask is 255.255.255.0. If you are using this mask, you should forward traffic destined to your WoL port to xxx.xxx.xxx.255. If you are using the default settings in the router, this address would probably be 192.168.1.255. The 255 in the address, using the default network mask, signifies that the router should forward any information sent to the indicated port to all computers on the LAN side. όμως υπάρχει περίπτωση ο ρουτερ σου, να μην το κάνει αυτο. δεν "θελει", δεν ειναι enabled by default, δεν μπορεί.. δεν ξερω. ισως χρειάζεται να κανεις μια αντιστοιχηση, του τύπου: "οταν λαβεις ενα μηνυμα για την ip 1.2.3.4, να το προωθεις στην MAC address xx:xx:xx:xx:xx:xx" Αυτο το σημειο, μπορει να μην χρειάζεται, ή να σου χρειάζεται αλλα να γινεται με αλλο τρόπο, αναλογα το ρουτερ σου. παραδειγμα σε speedtouch ( η εντολη δινεται στο router CLI, μεσω telnet ) : :arpadd intf=LocalNetwork ip=192.168.1.64 hwaddr=xx:xx:xx:xx:xx:xx οπου hwaddr=xx:xx:xx:xx:xx:xx η MAC
Twisted_Wicked Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 όμως υπάρχει περίπτωση ο ρουτερ σου, να μην το κάνει αυτο.δεν "θελει", δεν ειναι enabled by default, δεν μπορεί.. δεν ξερω. Με γλυτωσες απο επιπλεον πειραματισμους με το ρουτερ μου.Μια φορα brick & unbrick το ρουτερ φτανει .
loxa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και δεν μου είπες και τίποτα που δεν ήξερα ήδη... Λοιπόν.. το motherboard είναι ASUS IPIBL-LA και ήδη γνωρίζω πως δεν υποστηρίζει WOL μετά που το έκανα λίγο research. Αυτό που ρώτησα ήταν αν γίνετε το ίδιο πράγμα με κανένα άλλο τρόπο ώστε να μην χρειαστώ να πάω τώρα να αγοράσω νέο motherboard με WOL... επειδή το motherboard που έχω αυτή την στιγμή μου φτάνει μια χαρά. Φαίνεται πως κανεις δεν ξέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.