pug_f_e Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 εχω ενα δισκο με 4 partition. Στο ενα εχει γινει η εγκατασταση των windows φυσικα.. πως μπορω ρε παιδια να κανω clone μονο αυτο το partition(με το λειτουργικο) σε εναν καινουριο δισκο? Η μονη επιλογη που μου δινεται απο acronis που δοκιμασα, ειναι να κανει ολο το δισκο clone στον καινουριο και αυτο με πειραζει γιατι ο καινουριος ειναι πο0λυ μικροτερος απο τον παλιο αν ηταν ιδιος η μεγαλυτερος, το εκανα ολο clone και μετα οτι δεν ηθελα το εκανα διαγραφη...
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 ..γενικά "σε πάει μόνος του" ο οδηγός (όλο με next και OK και Enter κτλ - όπου είναι αυτοννόητο). Την μόνη προσοχή που πρέπει να δώσεις, είναι όταν σου εμφανίζει δίσκους/partitions, από προεπιλογή έχει επιλεγμένα όλα τα partition του βασικού (ή του μόνου ξερωγώ) δίσκου. Ε, εσύ επιλέγεις (5η εικόνα και κάτω) το partition που ΘΕΛΕΙΣ. Είτε είναι του λειτουργικού, είτε κάποιο άλλο ΜΟΝΟ του, είτε όλος ο δίσκος.
pug_f_e Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 ναι τα ειδα αυτα, απλα ψιλομπερδευτηκα γιατι... εχει μια επιλογη για clone ολο το δισκο και μετα για επειμερους Partitions το χει σαν "backup" , Οχι clone.. kai ειπα μηπως με το backup , δε το κανει σε μορφη που να μπορει να δουλεψει απο μονο του, αλλα να το χεις μονο σαν αρχειο στη περιπτωση που γινει κατι να πας εκει
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δε σε πιάνω....... Βεβαίως και είναι ένα αρχείο αυτό που φτιάχνει (του partition του ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ πάντως - όπως και είπες πως χρειάζεσαι). Και διαμέσου -και πάλι- του Acronis, το "αποσυμπιέζεις" (ας το πούμε έτσι), σε ένα partition, και έχεις και πάλι το C: σου, αν πάθει κάτι το "κανονικό". Με μπέρδεψες που διεχώρισες τις έννοιες "cloning" και "backup" (όπως τις αναφέρει το Acronis). "Aπλό backup" θα ήταν η αντιγραφή (απλώς) αρχείων (χωρίς να σωθούν τα στοιχεία ΚΑΙ του partition). Στην "ουσία", για cloning(=πλήρης εξομοίωση) μιλάμε, όταν σώζονται ΚΑΙ αυτά. Τώρα, DISK cloning, είναι (και ΠΑΛΙ) η δημιουργία ενός αρχείου, που είναι "το καθρέφτισμα" ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ δίσκου. PARTITION cloning, είναι το αυτό, ΑΛΛΑ ενός ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ partition. Δεν μπορώ να καταλάβω τί σε μπερδεύει (βασικά εκείνο το "από μόνο του" που λες στο τέλος, είναι που με μπερδεύει....) - εκτός κι αν έχεις στο μυαλό κάποια "cloning" λειτουργία, που (ίσως και να υφίσταται, αλλά) εγώ δεν ξέρω..........;
pug_f_e Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Λογικα και οι2 καλα τα λεμε.. απλα οταν κανεις clone , εισαι ετοιμος.Δε κανεις τιποτα αλλο,ΕΝΩ στο backup, μαλλον θα χρειαστει να κανω και unmount για να δουλεψει σαν αυτονομος δισκος ο καινουριος αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω μονο τον καινουριο πανω στο Pc. αλλα να παρω μονο το παρτισιον με το λειτουργικο απο τον παλιο.Τα αλλα παρτισιον δε με ενδιαφερουν. τωρα ο καινουριος εχει ενα αρχειο μεσα που λεει backup και εχει φτιαχτει απο το acronis. Ayto logika θελει kati να το κανω, για να δουλεψει αμα αφησω μονο αυτο το δισκο και τον αλλο τον βγαλω. Ε? εχει τις επιλογες Mount,validate kai recover
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Χμ γενικώς συνεχίζω να μη σε πιάνω. Και ΙΣΩΣ να φταίει πως πριν το Acronis (κάτι μήνες τώρα), δεν ξανα-ασχολήθηκα με disk cloning. Ίσως λοιπόν έχεις εσύ τη λειτουργία κάποιου άλλου προγράμματος στο μυαλό σου; (το Ghost της Norton πχ). Τα "Mount,validate kai recover", είναι επιλογές από κάποιο τέτοιο; Να πω την αλήθεια, δεν έχω καν ψάξει το Acronis τόσο πολύ - ΜΗΠΩΣ είναι από αυτό. ...ΑΝ όμως κάπου σε πιάνω τί λες, εννοείς το cloning που θα γίνει (που σε ΚΑΘΕ πρίπτωση, με ΟΠΟΙΟ πρόγραμμα κι αν το κάνεις, προϋποθέτει την αντιγραφή πχ του C: , σε ΑΛΛΟ partition - του ιδίου 'Η άλλου δίσκου), σε περίπτωση που το χρειαστείς, θα είναι ΗΔΗ έτοιμο, φτιαγμένο σε ένα ΑΛΛΟ partition (οπότε αν κρασάρει το C:, μπουτάρεις από το άλλο). ΑΝ είναι αυτό, δε βλέπω τη διαφορά, από το να το κάνεις...χειροκίνητα (ΑΝ αυτό που εννοείς, είναι με το που θα τλειώσει η δημιουργία του "backup", ΑΥΤΟΜΑΤΑ να φτιαχτεί ο "κλώνος", σ' ένα partition που είχες ήδη ορίσει από πριν), με το που θα δημιουργήσεις το "backup αρχείο". Απλά ΑΜΕΣΩΣ ξανατρέχεις το Acronis, ορίζεις το partition στο οποίο θα "αποσυμπιεστεί" ο...κλώνος του C: που μόλις έφτιαξες, και βουαλά. Δεν ξέρω - είτε κάτι εγώ χάνω από αυτό που -ίσως- ξέρεις, και ζητάς, ή εσύ κάτι έχεις μπερδεμένο (και δεν υφίσταται)... Ayto logika θελει kati να το κανω, για να δουλεψει αμα αφησω μονο αυτο το δισκο και τον αλλο τον βγαλω. Ε? ..το ξαναλέω, χρειάζεσαι να ξανατρέξεις (μέσω είτε ΑΛΛΩΝ windows, είτε μέσω cd - είτε ίσως μέσω floppy, δεν το έχω ψάξει αν παρέχει και άλλες του μορφές, στις οποίες μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, που ΛΟΓΙΚΑ ναι θα ΕΧΕΙ τέτοιες) το Acronis, για να χρησιμοποιήσεις το αρχείο που κάποτε έφτιαξες με την διαδικασία που σου υπέδειξα με τις pics, ώστε να δημιουργήσεις ένα partition* πανομοιότυπο με το C: που πχ σου κράσαρε... *...σε ΟΠΟΙΟΝ δίσκο/partition -αρκεί να έχει την ανάλογη χωρητικότητα- θέλεις ---------- Προσθήκη στις 23:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:32 ---------- ...Λοιπόν με μια γρήγορη ματιά που του έρριξα : Validation : επιβεβαίωση (μέσω του προγράμματος), όπως δλδ κάνει ένα αντιγραφικό όπως το Νero, για το αν το αρχείο που δημιουργήθηκε είναι οκ και όχι corrupted (και φυσικά, το κάνεις αυτό, και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θες. Πχ το έχεις φτιάξει Γενάρη, και το τσεκάρεις Φλεβάρη). Mounting : Όπως με τη χρήση προγραμμάτων τύπου Alcohol για ISOs, προεπισκόπηση/χρήση του image αρχείου. Δε χρειάζεται δηλαδή να "αποσυμπιεστεί" σε κάποιο partition, για να πχ πάρεις κάποιο αρχείο από μέσα του. To Αcronis σε αυτή την περίπτωση παίζει τον ρόλο viewer εφαρμογής. Recovery : είναι (στην ουσία) η κατα βούληση "αποσυμπίεση" του δημιουργηθέντος αρχείου που λέγαμε. ...Το δε Cloning, είναι αυτό που υπέθεσα και πριν : η απευθείας δημιουργία κλώνου ενός δίσκου εδώ και τώρα (σου ζητάει να ορίσεις δίσκο προέλευσης όπως ΚΑΙ τον δίσκο ο οποίος θα γίνει κλώνος, εξ' ΑΡΧΗΣ). H "backup" λειτουργία (αυτό που υπέδειξα με τις pics), απλά σου δίνει τη δυνατότητα αφ' ενός να κλωνοποιήσεις ΚΑΙ ξεχωριστά PARTITION, αν θες - και αν θες στο τέλος της διαδικασίας δημιουργίας του .tib αρχίου, τρέχεις το "recovery", και ορίζεις το αρχείο που μόλις φτιάχτηκε, να σου φτιάξει ένα partition (καλή ώρα, το D: ή E: κτλ - ανάλογα ποιό γράμμα υπάρχει ελεύθερο), με το λειτουργικό, είτε στον δίσκο που έχει το C: , είτε και σε οποιονδήποτε άλλο δίσκο που έχεις συνδεδεμένο. Τον οποίον είτε τον έχεις μετά συνδεδεμένο, είτε τον αποσυνδέεις και τον έχεις στην άκρη (αν δεν χρειάζεσαι τον ελεύθερό του χώρο), σε περίπτωση που πάθει το C: του βασικού δίσκου, ζημιά. Ε νομίζω πως τώρα τα ξεκαθαρίσαμε άπαντα.
pug_f_e Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ναι οτι γραφεις σωστο ειναι ,συμφωνω αλλα ας τα παρουμε τα πραγματα οπως εχουν... αυτη τη στιγμη εχω τον κανονικο μου δισκο και εναν ακομα(τον καινουριο) που περιεχει ενα αρχειο "Μy Backup" ειναι ενα backup του partition c(που εχω εγκατεστημμενο και το λειτουργικο) αυτο τωρα τι πρεπει να το κανω για να bootαρει ο υπολογιστης αμα π.χ ξεσυνδεσω τον παλιο και αφησω μονο τον καινουριο πανω? λογικα αμα το αφησω ετσι..δε θα κανει τιποτα.
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αν με τον όρο "backup του λειτουργικού" (του partition C: δηλαδή, του "παλιού" σου δίσκου), στον νέο δίσκο εννοείς ότι έφτιαξες/και έχεις (στον νέο) με το Acronis ένα αρχείο κατάληξης .tib, ΟΧΙ, δεν αρκεί. Πρέπει να το "αποσυμπιέσεις", σε κάποιο partition του νέου, ούτως ώστε να φτιαχτεί ένα partition (διαγράφοντας το ήδη υπάρχον πχ H: KAI τα περιεχόμενά του - πράγμα που σημαίνει επίσης ότι αυτό το .tib αρχείο ΔΕΝ μπορείς να το έχεις στο Η: που είπαμε), το οποίο, μέσω της διαδικασίας του recover/restore του Acronis, ΤΟΤΕ, ΝΑΙ, θα ΕΙΝΑΙ bootable (ως ο κλώνος του bootable partition C: του λειτουργικού). Oπότε αφήνεις πχ επάνω μόνο τον ΝΕΟ δίσκο, και θα μπουτάρει κανονικά από αυτόν. Αν δε έχεις ΗΔΗ φτιάξει ένα τέτοιο partition, είτε μέσω του "recover", είτε μέσω του "clone disk" (=EΥΘΥΣ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ δηλαδή, έκανες cloning OΛΟΥ του παλιού δίσκου, και όρισες ο δίσκος-προορισμός να είναι ο νέος), τότε και ΠΑΛΙ είσαι ήδη έτοιμος να μπουτάρεις από τον νέο δίσκο, είτε βάζοντάς τον στη θέση του παλιού, είτε αλλάζοντας το boot order από το BIOS setup. ...επειδή όλη αυτή η ανάλυση μάλλον σε ζάλισε (αν τη μελετήσεις βέβαια προσεκτικά, τα λέει όλα μ το νι και με το σίγμα), να πω πως, αν και δεν...είμαι εκεί, με βάση όσα έχει πει, καταλαβαίνω πως τελικά αυτό που έχεις κάνει, είναι έχεις φτιάξει ένα αρχείο (κατάληξης .tib, αν έχεις ενεργοποιημένη τη ρύθμιση των Windows να βλέπεις τις καταλήξεις των αρχείων), και αυτό βρίσκεται στον ΝΕΟ σου δίσκο (ο οποίος μάλλον αποτελείται από ΕΝΑ partition; O παλιός είχες πει έχει 4 - για τον νέο δεν είπες κάτι...). ΑΝ έχει ΕΝΑ partition ο νέος σου δίσκος, μετάφερε αυτό το αρχείο (που μάλλον ονομάζεται MyBackup) σε κάποιο από τα partition του παλιού και μέσω της λειτουργίας Restore στην αρχή, όταν ανοίγει το Acronis, ή έστω μετά, όπου κάπου στο μενού αναφέρει "recovery", "οδήγα" το Acronis, όταν θα σου ζητήσει ποιό αρχείο να "αποσυμπιέσει", στο εν λόγω αρχείο, και ΜΕΤΑ, όταν πάλι σου ζητήσει, όρισε ένα (το μοναδικό; ) partition του ΝΕΟΥ σου δίσκου. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, το partition που θα δημιουργηθεί στον ΝΕΟ δίσκο, θα είναι πανομοιότυπο είτε με το C: του παλιού σου δίσκου, είτε με ΟΛΟΝ τον παλιό - ανάλογα τεσπα πόσα partition όρισες ως source, όταν έφτιαχνες το αρχείο .tib.... Και φυσικά, ανεξάρτητα με το πόσα partition θα υπάρχουν ως τελικό αποτέλεσμα στον νέο δίσκο, αυτός θα είναι bootable, και για την ακρίβεια θα είναι τα Windows του παλιού σου.... *...συμβουλή : ΚΑΙ ο νέος σου δίσκος, φρόντισε να έχει τουλάχιστον 2 partition... Aν δεν έχει ήδη, χάλασε το υπάρχον, και φτιαξ' τα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.