Προς το περιεχόμενο

Εκπτώσεις και αποδείξεις

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Πάνε και πες: η μου δίνεις 200 με απόδειξη το μπουφανάκι η θα στην έχω στημένη για να σε δώσω στην εφορία :lol::lol::lol:.

---------- Προσθήκη στις 18:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:17 ----------

Αν κόβω απόδειξη από ταμειακή χωρίς τεμάχια είναι παράνομο ή όχι? Αν όχι τότε που είναι το πρόβλημα σε έλεγχο από το ΣΔΟΕ? (μιλάμε στην περίπτωση που σταματήσει τον πελάτη έξω από το μαγαζί και του ζητήσει απόδειξη). Να με γράψουν γιατί? Να θεωρήσει ο ελεγκτής τι? Αν πέσω σε κανέναν άσχετο μπορεί.

Είναι απολύτως νόμιμο να μην βάζεις τεμάχια στην απόδειξη εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (8%:lol:) Πίστεψε με δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν πραγματικά δεν το γνώριζες στείλε μου pm να σου στείλω το κομμάτι του ΚΒΣ (βαριέμαι απλός να ψάξω τώρα. Νομίζω στο 13 του ΚΒΣ είναι. Έχω και χρόνια να ασχοληθώ συγχώρα με).

Τώρα όσον αφορά το ποσοστό μια υπόθεση έκανα και τίποτε άλλο (άλλωστε δεν έχει και σημασία το ακριβές ποσοστό).

Η συζήτηση εξάλλου με υποθέσεις άρχισε. Αν είναι έτσι να σου ζητήσω και εγώ λινκ με τα γεμάτα υποθέσεις γραφόμενα σου.

Εδώ οι υπόλοιποι συνομιλητές έκαναν και υπολογισμούς με υποτιθέμενα κέρδη ΦΠΑ κλπ. Μόνο Ισολογισμό δεν βγάλαμε. Εσένα το 90% που έγραψα σε πείραξε? Κουβέντα να γίνεται.

Απορώ γιατί τα έβαλες μαζί μου. Επειδή σου είπα ότι μπορεί να κλέψεις εύκολα? Αυτή είναι η αλήθεια καλός ή κακός. Το ότι το κράτος πιθανόν να μη ξέρει πόσες επιχειρήσεις έχουν θεωρημένη αποθήκη σου φαίνεται παράξενο? Εδώ μαλώνανε μέρες για το πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Είναι από τους κλασικούς τρόπους κλεψίματος. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια (πάντα με τις συμβουλές του λογιστή). Αν ο δικός σου δεν ξέρει καλύτερα να τον αλλάξεις, έρχονται δύσκολοι καιροί.

Σε αυτή τη χώρα πραγματικά δεν το νομίζω. Μακάρι να το νόμιζα. Εξάλλου ούτε με νοιάζει στο κάτω, κάτω. Μαγαζί δεν έχω.

Βρε δεν τα εβαλα μαζι σου (τι εχουμε να χωρισουμε αλλωστε), σορυ αν φανηκε αυτο, συνηθως ετσι γραφω.

Απλα διατυπωσα τις ενστασεις μου για το κατα ποσο ειναι ευκολο να κλεψεις ή οχι και το ποσο σαφη ειναι αυτα που λες πανω στο συγκεκριμενο θεμα τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο. Εμμενω πως δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει βασισμενο στην εμπειρια μου ιδιαιτερα στο σημειο που εχω το μαγαζι και ο ελεγχος στην περιοχη ειναι αναμενομενα τακτικος.

Σε αυτο που ανεφερα για τις αποδειξεις και τα τεμαχια δεν ειπα πουθενα πως θα σε γραψει για αυτον τον λογο, σε ρωταω πως ειμαι σιγουρος εγω ως εφοριακος πως η αποδειξη που συνοδευει 2 τεμαχια και γραφει 1 τιμη ειναι οντως ετσι και δεν εφυγε το ενα χωρις αποδειξη. Απαντηση? Δεν ειμαι. Αρα τι κανω? Προχωραω σε ελεγχο του καταστηματος. Αν ισχυουν τα οσα εγραψες περι συνηθους διαφυγης, και το καταστημα εχει πολλες ανακριβειες και το διαπιστωσω τοτε την εβαψε.

Επισης ειμαι ενημερος για τους τροπους που μπορει να κλεψει ενα καταστημα, απλα κατα την γνωμη μου (και αλλων συναδελφων) ΔΕΝ αξιζει το ρισκο αρα δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει διχως συνεπειες. Εκτος αν πουλας καραβια ξερωγω οποτε το θεμα παει αλλου λολ.

Ολα τα παραπανω φιλικα και αναφερομενα κυριως στο πως βλεπω εγω την κατασταση χωρις να γενικευσω.

Παρεμπιπτοντως μια που ανεφερες τους δυσκολους καιρους που ερχονται, οταν δεν εχει ο κοσμακης να πληρωνει τα λαδωματα και τους φορους να δεις τι ελεγχοι εχουν να γινουν. Οταν συνηθισεις στο φαι η νηστεια σου κακοφαινεται πως να το κανουμε λολ.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
οι αποδείξεις από ανανεώσεις καρτών κινητής τηλεφωνίας υπολογίζονται από την εφορία;

να ξέρουμε να τις κρατάμε ή όχι

ακόμη δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει. Οπότε μάζευε.

Δημοσ.

για να κανει μια φορμα καποιος στο excel τι πρεπει να γραψει? εννοω ολες τις λεπτομερειες που εχει μια αποδειξη πανω Η αρκει το ΑΦΜ, το καθαρο ποσο, συνολο φπα, και πληρωτεο? (εννοειτε και η ημερομηνια!).

Δημοσ.

Δεν θα σταθώ στις αποδείξεις και περί του ματαίου τις συζήτησης όταν η παρανομία θεωρείται ανδραγάθημα. Καταδώστε τους πάντες γιατί αυτοί κλέβουν από εσάς και τα παιδιάς σας, και ως υπάλληλοι δεν μπορείτε να ξεφύγετε την φορολογία, ενώ αυτοί μπορούν.

Θα σταθώ λιγάκι (μάλλον αρκετά), στην τιμή του προϊόντος, μιας και ήμουν το Σάββατο για να πάρω ένα μπουφανάκι, και μερικά νέα πουκάμισα (στο Leeds/Matalan) μιάς και έχασα κάμποσα κιλά με το διαζύγιο.....

Με 15 λίρες, αγόρασα ένα μπουφανάκι, με το οποίο θα βγάλω τους επόμενους χειμώνες (σχετικά μιάς και τέλος του έτους θα την έχω κάνει για ζεστές περιοχές), όπως έκανα με το υπάρχον.

Πως είναι δυνατόν να σκέφτεστε την αγορά προϊόντων τα οποία αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερα ποσοστα του μηνιαίου μισθού που φτάνει στο 40%; Όταν την ίδια ώρα ζητάτε αυξήσεις μισθών γιατί δεν βγαίνετε;

Το ίδιο και για τα μπλουζάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω. 60 ευρώ; Ανεξαρτήτως φίρμας, ένα μπλουζάκι είναι!!!!!

Την νοοτροπία αυτή την οποία έχετε, έχουν και οι εκάστοτε πολιτικοί με το χάος της υπαρκτής χρεωκοπίας. Οπότε μην γκρινιάζεται για την κατάσταση. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, και η κατάσταση θα διαιωνίζεται μιας και εσείς την συντηρείτε.

Δημοσ.
Το ίδιο και για τα μπλουζάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω. 60 ευρώ; Ανεξαρτήτως φίρμας, ένα μπλουζάκι είναι!!!!!

Πουλ Μουρ.

Seriously πάντως δεν πιστεύω ότι αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων. Εννοώ το marketing είναι παγκόσμιο, not?

Δημοσ.
Δεν θα ...μιας και εσείς την συντηρείτε.

Σωστός ο μίστερ αλλά η λογική δίνω τον άλλον γιατί εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο είναι λίγο κάπως. Θα μπορούσες για αισθητικούς λόγους να γράψεις ένα άλλο επιχείρημα π.χ. κλέβουν το κράτος, εγώ είμαι τίμιος και θέλω και οι άλλοι να είναι επίσης, μου έτυχε και εμένα να μου πουλήσουν κάτι 80 ευρώ φθηνότερα και εγώ αρνήθηκα, εγώ δεν κατεβάζω από τοδιαδίκτυο οτιδήποτε πειρατικό (μουσική, software, ταινίες) γιατί τα αγοράζω και πληρώνω τον φόρο μου κλπ.

Δημοσ.
Σωστός ο μίστερ αλλά η λογική δίνω τον άλλον γιατί εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο είναι λίγο κάπως. Θα μπορούσες για αισθητικούς λόγους να γράψεις ένα άλλο επιχείρημα π.χ. κλέβουν το κράτος, εγώ είμαι τίμιος και θέλω και οι άλλοι να είναι επίσης, μου έτυχε και εμένα να μου πουλήσουν κάτι 80 ευρώ φθηνότερα και εγώ αρνήθηκα, εγώ δεν κατεβάζω από τοδιαδίκτυο οτιδήποτε πειρατικό (μουσική, software, ταινίες) γιατί τα αγοράζω και πληρώνω τον φόρο μου κλπ.

Δεν μπορώ να πω "εγώ/εμείς" γιατί δεν μένω Ελλάδα. Και φυσικά δεν έχω τίποτα πειρατικό, ούτε κλέβω την Εφορία (Αγγλία).

Δημοσ.

Ολα μπουρδες το παιρνεις με 200 χωρις αποδειξη και τελειωνεις.

Γιναμε ολοι νομοταγεις τωρα στο πιο παρανομο κρατος του κοσμου.Ας γινουν νομιμοι οι 300 πρωτα και μετα θα ερθει και οι σειρα του κοσμου και ποιος θα σε πιασει μωρε ποιος κρατικος ελεγχος λειτουργει για να σε πιασουν απορω δηλαδη

Δημοσ.
Δεν μπορώ να πω "εγώ/εμείς" γιατί δεν μένω Ελλάδα. Και φυσικά δεν έχω τίποτα πειρατικό, ούτε κλέβω την Εφορία (Αγγλία).

Δεν το έγραψα με καμία δόση ειρωνείας. Αν το κάνεις μπράβο σου. Δεν φταις εσύ και έχεις κάθε δικαίωμα να κράζεις εμάς που το κάνουμε. Για το επιχείρημα σου είχα μία ένσταση.

Δημοσ.
Ας γινουν νομιμοι οι 300 πρωτα και μετα θα ερθει και οι σειρα του κοσμου...[..]...

Classic excuse :P

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Δημοσ.

Οι δύο απόψεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Καταδώστε τους πάντες γιατί αυτοί κλέβουν από εσάς και τα παιδιάς σας, και ως υπάλληλοι δεν μπορείτε να ξεφύγετε την φορολογία, ενώ αυτοί μπορούν.

Ας γινουν νομιμοι οι 300 πρωτα και μετα θα ερθει και οι σειρα του κοσμου και ποιος θα σε πιασει μωρε ποιος κρατικος ελεγχος λειτουργει για να σε πιασουν απορω δηλαδη

Εγώ θα πω "κλέψτε το δημόσιο όσο μπορείτε". Να ξέρεται όμως πως δικαίωμα κραξίματος μετά δεν έχει.

Δημοσ.

Ε και μόλις γίνουν νόμιμοι (αστειάκι) οι 300 μετά θα ζητάμε να γίνουν νόμιμοι και οι πολίτες, μόλις γίνουν μερικοί θα ζητάμε να γίνουν όλοι για να μην είμαστε τα κορόιδα, μετά θα πάρουν χαμπάρι οι 300 ότι αυτοί είναι τα κορόιδα και θα ξαναγίνουν κλέφτες, μετά θα ακολουθήσουν και οι ελάχιστοι νόμιμοι και πάλι από την αρχή.

Δημοσ.
Classic excuse :P

Δικαιολογία σε τι ακριβώς?Ποιος είμαι ο Κόκκαλης και θέλω άλοθη για τις κομπίνες μου?Μια πραγματικότητά είναι που ο περισσότερος κόσμος την ανέχεται , το κάνει παππαρα και το τρώει γιατί ο ήλιος η θάλασσα ο φραπες και τα γκομενακια ειναι πιο σημαντικα...

Καποιοι αλλοι όχι και κοιτάνε και αυτοί να πορευτούν όπως νομίζουν...Δεν μπορει ως μπατσος να σε γραφει για ζωνη οταν ο ιδιος δεν εχει φορεσει ποτε του π.χ και ποιος να του δώσει πρόστιμο στην τελική αυτου ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...