apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Η αποδείξεις που κόβω από την ταμειακή απλά αναφέρουν ποσό και φπα, όχι ποσότητες. Προφανώς δεν ξέρεις τί είναι ή θεωρημένη αποθήκη. http://209.85.129.132/search?q=cache:N09rk6tdJcAJ:www.gus.gr/show_law.php%3Fid%3D6303+%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a Δεν έχω μαγαζί αλλά αν είχα σίγουρα θα έκλεβα. Όχι τον πελάτη μου αλλά το κράτος.
sugata Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ε, εντάξει, για να γλιτώσει το Φ.Π.Α. το έκανε ο άνθρωπος. Κέρδος πάλι έχει. Το 120% δεν είναι πάντα ο κανόνας. Τώρα καταγγελίες και τα λοιπά είναι ιστορίες για αγρίους. Άμα δεν θες, δεν το παίρνεις. Αλλά και καταγγελία επειδή σου έκοψε όχι μόνο το φ.π.α., αλλά και 40-50 ευρώ ακόμη, ε πάει πολύ. Προσωπικά, επειδή δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με τις αποδείξεις εντελώς, αν περνάει, θα το έπαιρνα με απόδειξη. Ειδάλλως, χωρίς.
EKTELESTES Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Sugata, που ξέρεις πόσο του έκοψε Ποιος σε βεβαιώνει ότι όντως έκανε 280 ευρώ; Εγω λέω ότι έκανε 230 ευρώ πχ Το 120% όντως δεν είναι ο κανόνας γιατί ξέρω γνωστό μου που η γυναίκα του πουλάει ρούχα με 200 και 300% κέρδος (το είπε ο ίδιος).
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 παιδιά με το συμπάθιο κιόλας αλλά δεν έχετε και τόσο δίκιο σε όλα....δλδ....αν αυτός σου έκοβε απόδειξη τότε ουσιαστικά θα δούλευε για την ψυχή της μάνας του.....δλδ.... Διαφωνώ πάρα πολύ με αυτό που λες και θα σου εξηγήσω το γιατί. αν το μπουφάν είχε 280 Ευρω...στην καλύτερη περίπτωση ο έμπορος το είχε αγοράσει... στο περίπου 127 Ευρώ με το ΦΠΑ... πέρνουμε ώς υπόθεση τον Μ.Ο. κέρδους που δουλεύει η αγορά... 120 %....οπότε Αν το μπουφάν είχε 280 ευρώ λιανική, σημαίνει καθαρή αξία 235,29. Αν το μπουφάν αγοράστηκε 127 ευρώ με το ΦΠΑ, αυτό σημαίνει καθαρή αξία 106,72. Μιλάμε δηλαδή για 120,47% μικτό κέρδος (το καθαρό είναι μετά φόρων και εξόδων), το οποίο δεν είναι καθόλου άσχημο. 200Ε - 19% το ΦΠΑ που πέρνει η εφορία =162 Ε Για την ακρίβεια είναι 168,07 ευρώ και η σωστή έκφραση δεν είναι το ΦΠΑ το "παίρνει η εφορία" αλλά το επιστρέφει στην εφορία ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Αν στις εκπτώσεις πουλάει λιανική 200 ευρώ αυτό σημαίνει 57,47% μικτό κέρδος. Λάβε υπ' όψιν όμως ότι στις εκπτώσεις θα πουλήσει 50 μπουφάν σε 2 βδομάδες, ενώ πριν πουλούσε 20 μπουφάν το μήνα. Γνωρίζω ότι κατά περιόδους τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα. Λέω "σχετικά" γιατί αν κάποιος έχει συνήθως ένα καθαρό κέρδος 50.000 ευρώ το χρόνο και αυτό γίνει 42.000 (λέμε τώρα), μειώθηκε το κέρδος του αλλά δεν πεινάει κι όλας...
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Sugata, που ξέρεις πόσο του έκοψε Ποιος σε βεβαιώνει ότι όντως έκανε 280 ευρώ; Εγω λέω ότι έκανε 230 ευρώ πχ Το 120% όντως δεν είναι ο κανόνας γιατί ξέρω γνωστό μου που η γυναίκα του πουλάει ρούχα με 200 και 300% κέρδος (το είπε ο ίδιος). Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Αν το μπουφάν σου αρέσει και δεν το έχεις βρει αλλού φθηνότερα τότε τι σε νοιάζει πόσο κέρδος βγάζει ο μαγαζάτορας? Ο στόχος είναι να πάρεις το μποουφανάκι όσο δυνατόν φθηνότερα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το παίρνεις 200 χωρίς απόδειξη και τέλος. Αν είσαι τώρα νομοταγής πολίτης σκας +80ευρώ για την απόδειξη. Το να σας το πουλήσει 200 και με απόδειξη ξεχάστε το. Να κατηγορήσω δηλαδή τον μαγαζάτορα γιατί βγάζει 2000% και όχι 100%. Δικό του είναι το μαγαζί και όσο θέλει πουλάει. Αν δεν είναι σωστός επαγγελματίας και έχει κάνει λάθος υπολογισμούς δουλεύοντας με μεγάλο ποσοστό κέρδους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, το σύστημα θα τον πετάξει έξω από μόνο του. Αν είναι ικανός και πείθει τους πελάτες να αγοράσουν κάτι πολύ ακριβότερα από ότι αξίζει τότε μαγκιά του. Το σύστημα θα τον ανταμείψει με βίλα στο Πανόραμα.
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Η αποδείξεις που κόβω από την ταμειακή απλά αναφέρουν ποσό και φπα, όχι ποσότητες.Προφανώς δεν ξέρεις τί είναι ή θεωρημένη αποθήκη. http://209.85.129.132/search?q=cache:N09rk6tdJcAJ:www.gus.gr/show_law.php%3Fid%3D6303+%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a Δεν έχω μαγαζί αλλά αν είχα σίγουρα θα έκλεβα. Όχι τον πελάτη μου αλλά το κράτος. Φιλε μου αφενος γνωριζω καλα τι ειναι η θεωρημενη αποθηκη, αφετερου σε ρωτησα το ποσοστο απο που πηγαζει και οχι την ερμηνεια του ορου. Αν στο λινκ παρατιθεται το ποσοστο δεν το γνωριζω γιατι ειμαι απο κινητο κ εχει ενα μικρο προβλημα και μπορεσα να δω μονο μερος της ιστοσελιδας. Αν αναφερεται θα το δω το βραδυ, αγνοησε το παραπανω. Στις αποδειξεις που κοβω εγω τωρα αναγραφεται με σαφηνεια ο ημερησιος αυξοντας αριθμος (δηλαδη στην τεταρτη αποδειξη της ημερας ο αριθμος 4), καθως επισης και ο αριθμος τεμαχιων ανα αποδειξη (για δυο τεμαχια ο αριθμος 2). Επισης αναφερεται το ποσο και ο ΦΠΑ. Οπως αντιλαμβανεσαι λοιπον ολες οι κινησεις ειναι φανερες. Fact.
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ρε παιδια καθομαστε και αναλονόμαστε με ανούσια πραγματα. το προιόν έκανε 280, είμαστε σε περίοδο εκπτώσεων άρα για έκπτωση 30% (λογικότατη) θα έπρεπε να πληρώσει 280-84 = 196 (τόσο ακριβώς πλήρωσα πριν 1 εβδομαδα για 1 lacoste ) και αυτά τα 196 με αποδειξη, γιατι εκπτώσεις δεν σημαίνει οτι σου πουλάω για την ψυχη της μάνας μου γι'αυτό δε σου κόβω απόδειξη. Αν δε το πουλήγσει ενδεχομένως να του μείνει στοκ, αρα του χρονου οταν θα έρεθι ξανα η εποχή του θα πρέπει να είναι πολυ φθηνότερο για να ανταγωνιστεί τα "νεα" μοντέλα. Ο "κύριος" εμποράκος αετομάτης λοιπον (αφού κόβει την έκπτωση του πελάτη με το μάτι) θα πρέπει να σου το δώσει στα 200 όσο σου είπε και να σου κόψει κανονικότατα και απόδειξη ειδάλλως τα παιδιά στο Υπ. Οικονομικών θα ήταν καλό να του κάνουν μία βόλτα... Και από το Εμπορίου επίσης θα ήταν λογικότατο καθώς δεν αναγράφει τιμή πριν-μετα... θες να μου στείλεια τα στοιχεία του να τον περιποιηθώ...; κάτι τέτοιους τους μασάω με τους φρονημίτες... Και φυσικά σταμάτησα να ψωνίζω από αυτούς καθώς με συμφέρει πλέον να πάρω με την οικογένεια μου ή με φίλους το αεροπλάνο, να πάω σε αλυσίδες στην αθήνα (βλ. νότος) να ψωνίζω με πραγματικες εκπτώσεις, 101% γνήσια προιόντα με αποδείξεις και Bonus (πχ. δωρεπιταγες, προσφορες 1+1 δώρο-με κανονικές τιμές οχι αερα) και να γυρίζω στην πόλη μου με γεμάτες βαλίστες και ρέστα... Τοπικό εμπόριο και λακαμες, όσο δε μας σέβονται να φάνε σκατα... Σόρρυ που εκτονώθηκα αλλα αντιμετώπισα κ εγω παρόμοια κατασταση* πριν 2 μέρες και μετάνιωσα που έμεινα μόνο στα μπινελίκια στον τύπο και δεν έφερα την αγορανομία εκείνη την ώρα να τον τσακίσει... *μπλουζάκι πόλο Tommy Hilfinger (το κλασσικό - φθηνότερο) για δώρο για συνάδελφο, πήγε να μου το πουλήσει ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 119€, στα νότος και αντιστοιχες αλυσίδες και σοβαρα μαγαζιά της Αθήνας κοστίζει ακριβώς 79€ αρχική! ακόμα και από εκεί να τα επαιρνε, στην τιμή λιανικής, με εκπτωση μόλις 30% θα του κόστιζε 55,3€... ---------- Προσθήκη στις 14:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:27 ---------- αρκετοι αναγραματισμοί και 2-3 ορθογραφικά λόγω κεκτημένης ταχύτητας και νεύρων... I'm sorry...
random Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ηδη, σε 2 ας πούμε σχολές/φροντιστήρια που πληρώνω, οταν πήγε η κουβέντα στα δίδακτρα Ιανουαρίου, έλαβα και απο τους 2 την ίδια πρόταση: (πχ. σε διδακτρα υψους 80 ευρώ) Κοιτάξτε, επειδη με τα νέα μέτρα "δεν βγαίνουμε", σας προτίνουμε ειτε αυξηση στα 85, με απόδειξη, ειτε συνεχίζουμε στα 80 αλλα η απόδειξη θα γράφει 40. ..πάλι θα τους πιάσουν όλους τους φοροφυγάδες. Τα τρία δύο... και μια μάντρα.
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ηδη, σε 2 ας πούμε σχολές/φροντιστήρια που πληρώνω, οταν πήγε η κουβέντα στα δίδακτρα Ιανουαρίου, έλαβα και απο τους 2 την ίδια πρόταση:(πχ. σε διδακτρα υψους 80 ευρώ) Κοιτάξτε, επειδη με τα νέα μέτρα "δεν βγαίνουμε", σας προτίνουμε ειτε αυξηση στα 85, με απόδειξη, ειτε συνεχίζουμε στα 80 αλλα η απόδειξη θα γράφει 40. ..πάλι θα τους πιάσουν όλους τους φοροφυγάδες. Τα τρία δύο... και μια μάντρα. όσο σύντηρούμε αυτή την κατάσταση δεν θα τους πιάσουν... Έχεις απόλυτο δίκιο...
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου αφενος γνωριζω καλα τι ειναι η θεωρημενη αποθηκη, αφετερου σε ρωτησα το ποσοστο απο που πηγαζει και οχι την ερμηνεια του ορου. Αν στο λινκ παρατιθεται το ποσοστο δεν το γνωριζω γιατι ειμαι απο κινητο κ εχει ενα μικρο προβλημα και μπορεσα να δω μονο μερος της ιστοσελιδας. Αν αναφερεται θα το δω το βραδυ, αγνοησε το παραπανω.Στις αποδειξεις που κοβω εγω τωρα αναγραφεται με σαφηνεια ο ημερησιος αυξοντας αριθμος (δηλαδη στην τεταρτη αποδειξη της ημερας ο αριθμος 4), καθως επισης και ο αριθμος τεμαχιων ανα αποδειξη (για δυο τεμαχια ο αριθμος 2). Επισης αναφερεται το ποσο και ο ΦΠΑ. Οπως αντιλαμβανεσαι λοιπον ολες οι κινησεις ειναι φανερες. Fact. Το ποσοστό είναι υποθετικό λαμβάνοντας υπόψη πως για να υποχρεούσαι να έχεις θεωρημένη αποθήκη πρέπει να έχεις μια πραγματικά μεγάλη επιχείρηση με τζίρους εκατομμυρίων (τώρα που το ξανασκέφτομαι αλλάζω το ποσοστό και το κάνω 95%). Αν εσύ πιστεύεις ότι αυτές οι επιχειρήσεις περνούν το 10% δεκτό. Ούτε το υπουργείο δεν ξέρει καλά καλά πόσες είναι, εγώ θα ξέρω. Στην απόδειξη από απλή ταμειακή δεν υποχρεούσαι να χτυπάς τεμάχια μπορείς να χτυπάς σούμα το ποσό. Αρκεί να έχουν όλα βέβαια το ίδιο ΦΠΑ πχ 19%. Άντε τώρα που έμαθες μπορείς να κλέβεις και εσύ και ας έχεις τιμολόγια αγοράς:lol:. ---------- Προσθήκη στις 15:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:35 ---------- Ηδη, σε 2 ας πούμε σχολές/φροντιστήρια που πληρώνω, οταν πήγε η κουβέντα στα δίδακτρα Ιανουαρίου, έλαβα και απο τους 2 την ίδια πρόταση:(πχ. σε διδακτρα υψους 80 ευρώ) Κοιτάξτε, επειδη με τα νέα μέτρα "δεν βγαίνουμε", σας προτίνουμε ειτε αυξηση στα 85, με απόδειξη, ειτε συνεχίζουμε στα 80 αλλα η απόδειξη θα γράφει 40. ..πάλι θα τους πιάσουν όλους τους φοροφυγάδες. Τα τρία δύο... και μια μάντρα. 5 ευρώ διαφορά είναι πολύ λίγο. Κάνε αντιπρόταση 75ευρώ με απόδειξη 40.
witty Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις ιδέες. Το μαγαζί ήταν στο Παγκράτι
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις ιδέες. Το μαγαζί ήταν στο Παγκράτι Τελικά τι έγινε το πήρες το μπουφανάκι, πόσο, με ή χωρίς?
witty Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Τελικά τον ευχαρίστησα για το χρόνο του και έφυγα με σκοπό να του κάνω την καλύτερη διαφήμιση μελλοντικά. Κάποιος που θέλει να το τραβήξει και όχι να φύγει όπως έκανα εγώ, τι μπορεί να κάνει? Παίρνει κάποιον τηλέφωνο και καταγγέλλει? Και πώς μπορείς να αποδείξεις τη στιχομυθία με τον πωλητή?
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Το ποσοστό είναι υποθετικό λαμβάνοντας υπόψη πως για να υποχρεούσαι να έχεις θεωρημένη αποθήκη πρέπει να έχεις μια πραγματικά μεγάλη επιχείρηση με τζίρους εκατομμυρίων. Αν εσύ πιστεύεις ότι αυτές οι επιχειρήσεις περνούν το 10% δεκτό. Ούτε το υπουργείο δεν ξέρει καλά καλά πόσες είναι, εγώ θα ξέρω.Στην απόδειξη από απλή ταμειακή δεν υποχρεούσαι να χτυπάς τεμάχια μπορείς να χτυπάς σούμα το ποσό. Αρκεί να έχουν όλα βέβαια το ίδιο ΦΠΑ πχ 19%. Άντε τώρα που έμαθες μπορείς να κλέβεις και εσύ και ας έχεις τιμολόγια αγοράς:lol:. ---------- Προσθήκη στις 15:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:35 ---------- 5 ευρώ διαφορά είναι πολύ λίγο. Κάνε αντιπρόταση 75ευρώ με απόδειξη 40. Aντιλαμβανεσαι πως λες ασαφειες ετσι? Λοιπον για να ξεκαθαριζουμε. Το ορθως νομοτυπο ειναι να αναγραφεται ο αριθμος των τεμαχιων στην αποδειξη καθως η αποδειξη συνοδευει το προιον. Αυτος ειναι ο ρολος της. Αν εσυ εχεις μονο το συνολο πρακτικα δεν υπαρχει προβλεπομενη κυρωση, αλλα αν ο ελγεκτης δει αποδειξη συνολικης τιμης Χ ευρω να συνοδευουν δυο ή παραπανω ειδη, ειναι στην ευχερεια του να θεωρησει πως το παραπανω αποκομμα αποτελει συνοδευτικο μονο του ενος προιοντος και να υπαρξει προβλημα. Καποιος λογιστης ή δικηγορος ισως σε διαφωτισει παραπανω. Τουλαχιστον αφου λες οτι ξερεις πως να κλεβεις καλο ειναι να γνωριζεις και με ποιους τροπους μπορεις να βρεθεις εκτεθιμενος δεν νομιζεις? :lol:. Οσον αφορα τις θεωρημενες αποθηκες ειναι εικασιες τα παραπανω αφου οπως λες ουτε το υπουργειο γνωριζει ποσες ειναι οποτε η αναφορα τους ειναι ατοπη.
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Τελικά τον ευχαριστήσα για το χρόνο του και εφύγα με σκοπό να του κάνω την καλύτερη διαφήμιση μελλοντικά Πάνε και πες: η μου δίνεις 200 με απόδειξη το μπουφανάκι η θα στην έχω στημένη για να σε δώσω στην εφορία :lol:. ---------- Προσθήκη στις 18:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:17 ---------- Αν κόβω απόδειξη από ταμειακή χωρίς τεμάχια είναι παράνομο ή όχι? Αν όχι τότε που είναι το πρόβλημα σε έλεγχο από το ΣΔΟΕ? (μιλάμε στην περίπτωση που σταματήσει τον πελάτη έξω από το μαγαζί και του ζητήσει απόδειξη). Να με γράψουν γιατί? Να θεωρήσει ο ελεγκτής τι? Αν πέσω σε κανέναν άσχετο μπορεί. Είναι απολύτως νόμιμο να μην βάζεις τεμάχια στην απόδειξη εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (8%) Πίστεψε με δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν πραγματικά δεν το γνώριζες στείλε μου pm να σου στείλω το κομμάτι του ΚΒΣ (βαριέμαι απλός να ψάξω τώρα. Νομίζω στο 13 του ΚΒΣ είναι. Έχω και χρόνια να ασχοληθώ συγχώρα με). Τώρα όσον αφορά το ποσοστό μια υπόθεση έκανα και τίποτε άλλο (άλλωστε δεν έχει και σημασία το ακριβές ποσοστό). Η συζήτηση εξάλλου με υποθέσεις άρχισε. Αν είναι έτσι να σου ζητήσω και εγώ λινκ με τα γεμάτα υποθέσεις γραφόμενα σου. Σιγουρα θα το βρει και αλλου το μπουφαν, δεν φανταζομαι ο εν λογω καταστηματαρχης να μονοπωλει την εισαγωγη της συγκεκριμενης εταιρειας. Αν δε ειναι εγχωριο το προιον, ο χονδρεμπορας θα δινει και αλλου. Να που το ξερω apd453: Σοβαρα τωρα, καποιος που κανει δικες του εισαγωγες δεν δινει χωρις αποδειξη διοτι υποχρεωτικα αγοραζει με τιμολογιο και δεν θα τον συνεφερε. Δια της ατοπου κατεληξα σε αυτο που σου παρεθεσα παραπανω, δεν εκανα ονυχομαντεια Το αν θα λαδωθει ή οχι ο εφοριακος ειναι αλλο καπελο, παντως δεν λαδωνονται ολοι. …........Αρα ο φιλτατος μαγαζατορας δεν αγοραζει χωρις τιμολογιο. Εδώ οι υπόλοιποι συνομιλητές έκαναν και υπολογισμούς με υποτιθέμενα κέρδη ΦΠΑ κλπ. Μόνο Ισολογισμό δεν βγάλαμε. Εσένα το 90% που έγραψα σε πείραξε? Κουβέντα να γίνεται. Απορώ γιατί τα έβαλες μαζί μου. Επειδή σου είπα ότι μπορεί να κλέψεις εύκολα? Αυτή είναι η αλήθεια καλός ή κακός. Το ότι το κράτος πιθανόν να μη ξέρει πόσες επιχειρήσεις έχουν θεωρημένη αποθήκη σου φαίνεται παράξενο? Εδώ μαλώνανε μέρες για το πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι από τους κλασικούς τρόπους κλεψίματος. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια (πάντα με τις συμβουλές του λογιστή). Αν ο δικός σου δεν ξέρει καλύτερα να τον αλλάξεις, έρχονται δύσκολοι καιροί. Τουλαχιστον αφου λες οτι ξερεις πως να κλεβεις καλο ειναι να γνωριζεις και με ποιους τροπους μπορεις να βρεθεις εκτεθιμενος δεν νομιζεις? :lol:. Σε αυτή τη χώρα πραγματικά δεν το νομίζω. Μακάρι να το νόμιζα. Εξάλλου ούτε με νοιάζει στο κάτω, κάτω. Μαγαζί δεν έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.