witty Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, Χτες ήμασταν σε ένα κατάστημα. Η ετικέτα του μπουφάν που κατέληξα έγραφε 280€. Στο ταμείο ρωτώντας τον πωλητή τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, μου είπε 200€. Όταν όμως του ζήτησα απόδειξη, μας είπε ότι 200€ είναι χωρίς απόδειξη. Αν θέλω απόδειξη η τιμή παραμένει ίδια..! Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση, τι επιλογές αντίδρασης έχει κάποιος? Από την πιο ήπια και ευγενική μέχρι την πιο ακραία Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ειναι το κλασικο τρικ των καταστηματων και ιδιαιτερα των παλαιοτερων ιδιοκτητων. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην ψωνισεις ξανα στο συγκεκριμενο μαγαζι. Η ακραια αντιδραση ειναι να τον δωσεις. Οπως και να εχει, μην περιμενεις πως θα το αγορασεις 200 ευρω με αποδειξη διοτι ο πωλητης αφαιρεσε το ΦΠΑ που θα πληρωνε και στο εκοψε απο την τιμη. Βασικο: 280 ηταν η τιμη με την εκπτωση ή χωρις?
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, Χτες ήμασταν σε ένα κατάστημα. Η ετικέτα του μπουφάν που κατέληξα έγραφε 280€. Στο ταμείο ρωτώντας τον πωλητή τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, μου είπε 200€. Όταν όμως του ζήτησα απόδειξη, μας είπε ότι 200€ είναι χωρίς απόδειξη. Αν θέλω απόδειξη η τιμή παραμένει ίδια..! Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση, τι επιλογές αντίδρασης έχει κάποιος? Από την πιο ήπια και ευγενική μέχρι την πιο ακραία Ευχαριστώ εκ των προτέρων πληρώνεις 280 γιατί είσαι νόμιμος πολίτης και δεν καταδέχεσαι να εξαπατήσεις το κράτος για 80ψωροευρώ.
witty Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 όταν λες να τον δώσεις τι εννοείς όσον αφορά την τιμή... Δεν υπήρχε κάποια σβησμένη. Είχε μονο αυτή τη τιμή.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 όταν λες να τον δώσεις τι εννοείς όσον αφορά την τιμή... Δεν υπήρχε κάποια σβησμένη. Είχε μονο αυτή τη τιμή. Δωσιμο σε ινκα (δεν ειμαι σιγουρος αν ασχολειται με αυτο ομως) ή σε εφορια ή Υπουργειο Εμποριου. Το κλου στην υποθεση ειναι το οτι δεν ειχε γραμμενη αρχικη τιμη και τιμη κατοπιν εκπτωσης ή καπου ευδιακριτο το ποσοστο της εκπτωσης. Αυτος ο τροπος λειτουργιας ειναι ο λεγομενος "κοβουμε τον πελατη και οπου μας παιρνει κανουμε μικροτερη ή καθολου εκπτωση". Ο φοβος του συγκεκριμενου καταστηματος ειναι η εφορια (δεν κοβει αποδειξεις) και το Υπουργειο Εμποριου (δεν εχει σαφη διακριση μεταξυ αρχικων και εκπτωτικων τιμων ενω προβαινει σε εκπτωσεις). Αυτες ειναι οι πληροφοριες, use them wisely αν σκοπευεις να ζορισεις το θεμα. Οποτε λοιπον με βαση τα παραπανω με καποια μικρουπονοουμενα μπορεις να το παρεις 200 ευρω με αποδειξη. Απο την αλλη δεν καταλαβα ποιος ειναι ο στοχος σου. Δηλαδη θελεις το μπουφαν 200 ευρω με αποδειξη ή θελεις να τον κανεις νομοτυπο? Παντως και τα δυο μπορεις να τα καταφερεις αφου το χειριστηκε ετσι. Σε ποια περιοχη ειναι αν επιτρεπεται? (Για την ιστορια καθαρα). apd453 Αποψη μου ειναι πως το να πληρωσει 280 ευρω για ενα μπουφαν που μπορει να παρει στο ιδιο καταστημα ή αλλου με εκπτωση απο την στιγμη που εχει την δυνατοτητα, ειναι τουλαχιστον βλακωδης κινηση...
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 πληρωσει 280 ευρω για ενα μπουφαν που μπορει να παρει στο ιδιο καταστημα ή αλλου με εκπτωση απο την στιγμη που εχει την δυνατοτητα, ειναι τουλαχιστον βλακωδης κινηση... εσύ που ξέρεις αν το μπουφάν το πουλούσαν αλλού φθηνότερα? Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Η συζήτηση γίνεται για συγκεκριμένο κατάστημα συγκεκριμένο μπουφάν. Αμάν με τον ΙΝΚΑ έλεος. Όσο παράνομος είναι ο μαγαζάτορας που έκανε αυτή την πρόταση άλλο τόσο παράνομος είναι ο πελάτης που τη δέχεται. Εγώ λέω ο/η witty να το πάρει 280 και όχι 200. Αν ήμουν εγώ όμως θα το έπερνα 200 χωρίς απόδειξη:lol:
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 εσύ που ξέρεις αν το μπουφάν το πουλούσαν αλλού φθηνότερα? Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Η συζήτηση γίνεται για συγκεκριμένο κατάστημα συγκεκριμένο μπουφάν. Αμάν με τον ΙΝΚΑ έλεος. Όσο παράνομος είναι ο μαγαζάτορας που έκανε αυτή την πρόταση άλλο τόσο παράνομος είναι ο πελάτης που τη δέχεται. Εγώ λέω ο/η witty να το πάρει 280 και όχι 200. Αν ήμουν εγώ όμως θα το έπερνα 200 χωρίς απόδειξη:lol: Wait, και εγω το ιδιο με εσενα μαλλον θα εκανα (ΑΝ εκρινα πως ο εμπορος δεν ηθελε να με κοροιδεψει, αλλωστε και εγω καταστημα εχω), αλλα ειπα στον topic starter τι μπορει να κανει εκεινος αν θελει, αφου αυτο ρωτησε αλλωστε. Εγω θα το χειριζομουν διαφορετικα. Επιπλεον, ναι και ο πελατης ειναι παρανομος, ποιος ειπε το αντιθετο? Σιγουρα θα το βρει και αλλου το μπουφαν, δεν φανταζομαι ο εν λογω καταστηματαρχης να μονοπωλει την εισαγωγη της συγκεκριμενης εταιρειας. Αν δε ειναι εγχωριο το προιον, ο χονδρεμπορας θα δινει και αλλου. Να που το ξερω
Blondeamon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδια τι είπαμε, ΠΑΝΤΑ πλέον με απόδειξη. Θα σας κόψουν και εσας και αυτουνου το κώλο αν σας πιάσουν. Και εξάλλου, πας σπίτι και βρισκεις οτι το μπουφάν έχει ενα μέγα πρόβλημα, είναι μικρό, είναι μαιμού, δε το θές...κάτι. Πώς θα το γυρίσεις πίσω χωρίς απόδειξη μου λές?
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Σιγουρα θα το βρει και αλλου το μπουφαν, δεν φανταζομαι ο εν λογω καταστηματαρχης να μονοπωλει την εισαγωγη της συγκεκριμενης εταιρειας. Αν δε ειναι εγχωριο το προιον, ο χονδρεμπορας θα δινει και αλλου. Να που το ξερω Επειδή και εγώ ξέρω τον καταστηματάρχη είμαι σίγουρος ότι το έχει πιο φτηνά από όλους γιατί είναι εισαγωγέας πρώτο χέρι:lol:.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδια τι είπαμε, ΠΑΝΤΑ πλέον με απόδειξη. Θα σας κόψουν και εσας και αυτουνου το κώλο αν σας πιάσουν. Και εξάλλου, πας σπίτι και βρισκεις οτι το μπουφάν έχει ενα μέγα πρόβλημα, είναι μικρό, είναι μαιμού, δε το θές...κάτι. Πώς θα το γυρίσεις πίσω χωρίς απόδειξη μου λές? Oντως η αληθεια ειναι πως με τα νεα μετρα κλπ δεν συμφερει ουτε τον εμπορο ουτε τον πελατη να γινει η συναλλαγη ανευ αποδειξεως. Ασε που απο την πλευρα του πρωτου δεν αξιζει το ρισκο ετσι κι αλλιως... Οσον αφορα την αλλαγη, πολλα καταστηματα δεν εχουν ειδικες καρτες αλλαγης, αλλα οσες φορες εχει τυχει να μου προσφερουν κατι που δεν ειχε καρτα (και προφανως δεν μου εδωσαν την αποδειξη) και θελησα να το αλλαξω, εχω παει με την σακουλα και μου τα αλλαξαν κανονικα.. Αναλογικα δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα και στην παραπανω περιπτωση στο θεμα της αλλαγης. apd453: Σοβαρα τωρα, καποιος που κανει δικες του εισαγωγες δεν δινει χωρις αποδειξη διοτι υποχρεωτικα αγοραζει με τιμολογιο και δεν θα τον συνεφερε. Δια της ατοπου κατεληξα σε αυτο που σου παρεθεσα παραπανω, δεν εκανα ονυχομαντεια
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδια τι είπαμε, ΠΑΝΤΑ πλέον με απόδειξη. Θα σας κόψουν και εσας και αυτουνου το κώλο αν σας πιάσουν. Και εξάλλου, πας σπίτι και βρισκεις οτι το μπουφάν έχει ενα μέγα πρόβλημα, είναι μικρό, είναι μαιμού, δε το θές...κάτι. Πώς θα το γυρίσεις πίσω χωρίς απόδειξη μου λές? Όπως το αλλάζω χρόνια τώρα. Εξάλλου αν θες να το πάρεις 280ευρώ με απόδειξη δικαίωμα σου. Με τα λεφτά έχω γλυτώσει μέχρι τώρα και να πιάσουν πάλι κερδισμένος είμαι.
AFANIS_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 παιδιά με το συμπάθιο κιόλας αλλά δεν έχετε και τόσο δίκιο σε όλα....δλδ....αν αυτός σου έκοβε απόδειξη τότε ουσιαστικά θα δούλευε για την ψυχή της μάνας του.....δλδ.... αν το μπουφάν είχε 280 Ευρω...στην καλύτερη περίπτωση ο έμπορος το είχε αγοράσει... στο περίπου 127 Ευρώ με το ΦΠΑ... πέρνουμε ώς υπόθεση τον Μ.Ο. κέρδους που δουλεύει η αγορά... 120 %....οπότε 127 Ε χ 120 %=152,5 Ε 152,5 Ε + 127 = 279,5 (περίπου 280Ε) αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να το πουλήσει 280 Ε για να πάρει πίσω τα 127 που έδωσε και να του μείνουν τα 152,5 απο τα οποία το 19% (δλδ 29 ευρώ) ...παέι στην Εφορία....άρααπο τα 152,5 του μένουν 152,5 - 29 = 123,5 σάν καθαρό κέρδος... ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ... Στα μπουφάν λοιπόν συνήθως ...και επειδή η μόδα τους κρατάει και 2-3 χρόνια...και επειδή είναι χειμώνας η έκπτωση με το ζόρι να είναι 20% πόσο μάλλον που ακόμα είναι αρχή των εκπτώσεων....όταν λοιπόν σου κάνει 200Ε προσφορά ίσως να φτάνει στο 30% (που τόσο φτάνει...).... άν σου έκοβε απόδειξη....τότε...αυτός.... 200Ε - 19% το ΦΠΑ που πέρνει η εφορία =162 Ε το καθαρό κέρδος... 162 - 127 (η τιμή αγοράς) = 35 Ε...το τελικό του κέρδος....άρα.... ναι θα ήταν για την ψυχή της μάνας του το όλο σκηνικό... ΥΓ...όλα τα ποσά είναι υποθετικά με βάση την πείρα μου στον χώρο...μέχρι και πριν απο 2 χρόνια....υπάρχουν και άλλα δεδομένα τα οποιά και δεν τα ξέρουμε...όπως π.χ. αν το μπουφάν είναι αγορασμένο απο τον χονδρέμπορα με τιμολόγιο ή "μαύρο"....ή αν είναι υποτιμολογιμένο...κλπ κλπ..... ΥΓ2 η καλύτερη λύση είναι και για τους 2 είναι να κόβει ο έμπορος μιά απόδειξη χαμηλότερη...π.χ. στην περίπτωσή μας 100Ε..ώστε να μοιράζεται η χασούρα....! ΥΓ3 δεν είναι θέμα παλιού έμπορα...αλλα μικρου καταστήματος σε μια αλυσίδα θα σου λέγαν 280-20% ....ευχαριστούμε...και τέλος....άρα πρέπει να υπάρχει και μια αμοιβαία κλατανόηση ειδικά με τις ιδιωτικές - μικρομεσαίες επιχειρήσεις... ΥΓ4...όσα περιέγραψα είναι παράνομα (μη κόψιμο απόδειξης ) το ξέρω....
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 παιδιά με το συμπάθιο κιόλας αλλά δεν έχετε και τόσο δίκιο σε όλα....δλδ....αν αυτός σου έκοβε απόδειξη τότε ουσιαστικά θα δούλευε για την ψυχή της μάνας του.....δλδ.... αν το μπουφάν είχε 280 Ευρω...στην καλύτερη περίπτωση ο έμπορος το είχε αγοράσει... στο περίπου 127 Ευρώ με το ΦΠΑ... πέρνουμε ώς υπόθεση τον Μ.Ο. κέρδους που δουλεύει η αγορά... 120 %....οπότε 127 Ε χ 120 %=152,5 Ε 152,5 Ε + 127 = 279,5 (περίπου 280Ε) αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να το πουλήσει 280 Ε για να πάρει πίσω τα 127 που έδωσε και να του μείνουν τα 152,5 απο τα οποία το 19% (δλδ 29 ευρώ) ...παέι στην Εφορία....άρααπο τα 152,5 του μένουν 152,5 - 29 = 123,5 σάν καθαρό κέρδος... ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ... Στα μπουφάν λοιπόν συνήθως ...και επειδή η μόδα τους κρατάει και 2-3 χρόνια...και επειδή είναι χειμώνας η έκπτωση με το ζόρι να είναι 20% πόσο μάλλον που ακόμα είναι αρχή των εκπτώσεων....όταν λοιπόν σου κάνει 200Ε προσφορά ίσως να φτάνει στο 30% (που τόσο φτάνει...).... άν σου έκοβε απόδειξη....τότε...αυτός.... 200Ε - 19% το ΦΠΑ που πέρνει η εφορία =162 Ε το καθαρό κέρδος... 162 - 127 (η τιμή αγοράς) = 35 Ε...το τελικό του κέρδος....άρα.... ναι θα ήταν για την ψυχή της μάνας του το όλο σκηνικό... ΥΓ...όλα τα ποσά είναι υποθετικά με βάση την πείρα μου στον χώρο...μέχρι και πριν απο 2 χρόνια....υπάρχουν και άλλα δεδομένα τα οποιά και δεν τα ξέρουμε...όπως π.χ. αν το μπουφάν είναι αγορασμένο απο τον χονδρέμπορα με τιμολόγιο ή "μαύρο"....ή αν είναι υποτιμολογιμένο...κλπ κλπ..... ΥΓ2 η καλύτερη λύση είναι και για τους 2 είναι να κόβει ο έμπορος μιά απόδειξη χαμηλότερη...π.χ. στην περίπτωσή μας 100Ε..ώστε να μοιράζεται η χασούρα....! ΥΓ3 δεν είναι θέμα παλιού έμπορα...αλλα μικρου καταστήματος σε μια αλυσίδα θα σου λέγαν 280-20% ....ευχαριστούμε...και τέλος....άρα πρέπει να υπάρχει και μια αμοιβαία κλατανόηση ειδικά με τις ιδιωτικές - μικρομεσαίες επιχειρήσεις... ΥΓ4...όσα περιέγραψα είναι παράνομα (μη κόψιμο απόδειξης ) το ξέρω.... Μαζι σου! Αλλωστε και εγω στον χωρο ειμαι οπως ανεφερα παραπανω. Απλα περιεγραψα στον φιλο το νομοτυπο του θεματος. Το ποσοστο κερδους βεβαια εχει να κανει με πολλους παραγοντες που δεν γνωριζουμε, πχ αν ειναι branded το μπουφαν εχει εξ'ορισμου μικροτερο κερδος απο ενα no name. Απο την αλλη το νοημα των εκπτωσεων σε ενα καταστημα ειναι η ρευστοποιηση του εμπορευματος στο τελος της σεζον ουτως ωστε να γινει η αγορα των νεων προιοντων. Σαφως με κερδος εννοειται! Οταν μιλαμε για μια μικρη επιχειρηση (η οποια κακα τα ψεματα το τρεχον διαστημα πτωσης του εμποριου κανει εκπτωσεις σχεδον ολον τον χρονο) συνυπολογιζεται στο ποσοστο κερδους και ενα μικρο ποσοστο εκπτωσης. Γι'αυτο εχουμε διαφορετικα ποσοστα εκπτωσης αναλογα το ειδος. Το θεμα ειναι πως απο την στιγμη που το καταστημα αποφασιζει να κανει εκπτωσεις (διοτι μπορει καλλιστα να μην κανει αν δεν θελει), πρεπει να κανει την εκπτωση που εχει δηλωσει no matter what. Διαφορετικα αγγιζει και τα ορια του αθεμιτου ανταγωνισμου εναντι των αλλων καταστηματων αν θελεις, που κανουν οντως την εκπτωση και δεν την χρησιμοποιουν ως μεσο προσελκυσης πελατων. Οπως και να εχει συμφωνω με τον τροπο σκεψης σου, αλλωστε ξαναλεω, εγω θα το χειριζομουω διαφορετικα στην θεση του φιλου.
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 apd453: Σοβαρα τωρα, καποιος που κανει δικες του εισαγωγες δεν δινει χωρις αποδειξη διοτι υποχρεωτικα αγοραζει με τιμολογιο και δεν θα τον συνεφερε. Δια της ατοπου κατεληξα σε αυτο που σου παρεθεσα παραπανω, δεν εκανα ονυχομαντεια Αυτό που λες θα γινόταν αν ο εισαγωγέας είχε θεωρημένη αποθήκη. Το 90% και παραπάνω εισαγωγέων δεν έχουν θεωρημένη άρα μπορούν να κλέψουν ανετότατα (και οι υπόλοιποι μπορούν με άλλα κόλπα). Π.Χ. Είμαι εισαγωγέας και αγοράζω από κίνα: 100πουκάμισα 1ευρώ/τεμ και 10παντελόνια 2ευρώ/τεμ. Τα πουκάμισα πωλούνται 20/τεμ και τα παντελόνια 30/τεμ. Έρχεται κάποιος και παίρνει 3πουκάμησα και 2παντελώνια και κόβω απόδειξη ταμειακής που αναφέρει ρούχα αξίας 120ευρώ. Ο επόμενος πελάτης έρχεται και παίρνει 4πουκάμησα και 2παντελόνια αξίας 140ευρώ και εγώ του λέω 100ευρώ χωρίς απόδειξη και δέχεται ο πελάτης. Αν έρθει έλεγχος εγώ ως μαγαζάτορας θα πω πως πούλησα 7πουκάμησα και 4παντελόνια για 120ευρώ. Επίσης θα πω: Να και η απόδειξη να και η αποθήκη μου μην μας τα πρήζεις ρε συ εφοριακέ, έχω οικογένεια παιδιά κλπ έχω και δύο υπαλλήλους που τρώνε ψωμάκι από εδώ μέσα. Ήρθες να τα πάρεις από μένα αντί να πιάσεις τους βουλευτές και τους κοκκάλιδες που έχουν κατά κλέψει την Ελλαδίτσα μας. Έρχεσαι λοιπόν σε εμένα που με νύχια και με δόντια να κρατήσω να βγάλω το ψωμάκι μου. Να φωνάξω καλύτερα και τον λογιστή μου να μιλήσετε γιατί εγώ δεν ξέρω και πολλά από αυτά (ο λογιστής πάντα ξέρει καλύτερα και βγάζει συνεννόηση με τον εφοριακό) Πες μου λοιπόν πως θα καταλάβει η εφορία την απάτη. Βάλε τώρα και το ότι εγώ δεν έχω εισάγει μόνο τα παραπάνω αλλά 2000διαφορετικούς κωδικούς από πουκάμισα, παντελόνια, κάλτσες, γραβάτες Άλλα τα πούλησα με τιμολόγιο άλλα απόδειξη άλλα ήταν ελαττωματικά άλλα ήταν επιστροφές κπλ κπλ. Εδώ ο μαγαζάτορας χάνει την μπάλα που και περνάει τη μισή ζωή του εκεί μέσα. Σκέψου ο εφοριακός που θα έρθει για κάποιες μέρες το πολύ (αν έρθει). Αν ο εφοριακός είναι τσακάλι και θέλει να βγάλει άκρη θα βγάλει. Δηλαδή κάπου θα τον πιάσει τον μαγαζάτορα. Το θέμα είναι ότι ο εφοριακός δεν θέλει να βγάλει άκρη, ο μαγαζάτορας θα είναι εκεί για να βοηθήσει τον εφοριακό να μην βγάλει άκρη, ο εφοριακός κατά 90% δεν ξέρει να βγάζει άκρη. Από την άλλη και αποδείξεις να έκοβα πάλι θα λάδωνα τον εφοριακό. Γιατί ο νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να είσαι πάντα παράνομος έστω και αν δεν θέλεις. Οπότε η λογική του μαγαζάτορα είναι να κλέβει όσο μπορεί για να βγάλει τουλάχιστον αυτά που θα λαδώσει. Αν περισσέψει τώρα και τίποτα παραπάνω….
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Η τελευταια παραγραφος σου ειναι δυστυχως πολυ σωστη. Κατα τ'αλλα μου φαινεται λαθος ο τροπος σκεψης. Το 90% δεν εχει θεωρημενη αποθηκη. Απο που πηγαζει αυτο το ποσοστο? Τα συγκεντρωτικα που βγαινουν στο τελος της ημερας αναφερουν συνολο πωλησεων. Οι πωλησεις φαινονται 5. Με βαση το παραδειγμα λοιπον φαινεται πως εχουν φυγει 11 εμπορευματα απο το μαγαζι αλλα τα χαρτια λενε 5. Αρα ο εφοριακος του ελεγχει τα βιβλια αφου αυτο που θα του πει ο εμπορος δεν ανταποκρινεται στα στοιχεια. Το αν θα λαδωθει ή οχι ο εφοριακος ειναι αλλο καπελο, παντως δεν λαδωνονται ολοι. Αν λαδωθει εχει καλως. Αν οχι την εκατσε την βαρκα οπως καταλαβαινεις. Επισης μπορει να ειναι ευκολο το λαδωμα για κατι μικροτερο αλλα σιγουρα οχι για κατι που αφορα τα παραπανω. Για την ιστορια, αν φερνει πραγματα στο μαγαζι του χωρις τιμολογιο και δινει και χωρις αποδειξεις και διαπιστωθει αυτο, τοτε μπαινει και ο προμηθευτης του στο παιχνιδι στον οποιο επισης θα υπαρξει ελεγχος. Τα ποσα του χονδρεμπορα ειναι μεγαλυτερα, συνεπως μεγαλυτερη χασουρα απο την ολη παρανομια. Αρα τι κανει ο προμηθευτης? Δεν του προμηθευει χωρις τιμολογιο. Αρα ο φιλτατος μαγαζατορας δεν αγοραζει χωρις τιμολογιο. Θελω να πω πως δεν ειναι και τοσο ευκολο να κανεις λαδιες οσο νομιζεις. Επιπλεον η λογικη του καταστηματος δεν ειναι "ας κλεψω οσο μπορω αφου καποια στιγμη θα πληρωσω". Τελος παντων, μαλλον οφτοπικ βγηκαμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.