Προς το περιεχόμενο

αποριες για itunes...

AntonyPath25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα !!!

ειμαι νεος κατοχος mac και για αρχη εχω καποιες αποριες για το itunes

1 γιατι δεν μου διχνει μονο τα κομματια που εχω επιλεξει να παιζουν εκει την ωρα και μου δηχνει οτι αρχειο εχει ανοιξει απ οταν το χρησιμοποιω ?

2 οταν βαζω καινουργεια τραγουδια δεν τα βαζει πανω πανω στην λιστα αλλα τα ανακατευει με τα παλαιοτερα, τα βαζει με αλφαβητικη σειρα ανα καλλιτεχνη

θελω να μου διχνει μονο τα τραγουδια που ακουω εκεινη τη στιγμη !!!!!!

και να φτιαχω και playlists παλι ομως χωρις να πρεπει να μενουν τα τραγουδια στη main playlist

νομιζω πως το media player ηταν ποιο πρακτικο ...:-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν υπάρχει κεντρική playlist. Υπάρχει βιβλιοθήκη. Έχεις παρεξηγήσει τον τρόπο που δουλεύει το iTunes. Δεν είναι ένας player. Είναι organizer για όλη σου τη μουσική βιβλιοθήκη.

Ότι τραγούδι παίζεις, αντιγράφεται στη βιβλιοθήκη (μπορείς μετά να το σβήσεις από το σκληρό) και η ταξινόμηση γίνεται με τα tags (αν υπάρχουν), δηλαδή ανά είδος, καλλιτέχνη, άλμπουμ και ότι άλλο μπορεί να έχεις περάσει και όχι με τα ονόματα ή την τοποθεσία των αρχείων.

Αν κάτσεις και τα τακτοποιήσεις, θα σε βολέψει αφάνταστα, μιας και οι οργανωτικές δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από μια απλή τοποθέτηση σε φακέλους.

Αν δεν έχεις όρεξη να κάνεις κάτι τέτοιο, ίσως είναι καλύτερα να καταφύγεις σε άλλον player.

Σωστος !!!!! ειναι βιβλιοθηκη

εγω θελω εναν player που να μπορω να φτιαξω και playlists που τα κομματια θα διαβαζονατι απο τον σκληρο μου.

εχω βαλει το vlc και παιζει τα παντα αλλα δεν με βολευει ουτε αυτο !

εχεις να προτηνεις κατι αλλο ?

ευχαρηστω !

---------- Προσθήκη στις 18:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:50 ----------

και καποια ραρ αρχεια δεν μπορω να τα βαλω στους εξωτερικους δισκους μονο σε στικακι

ξερεις κατι γι αυτο ?

εχεις να προτηνεις κατι αλλο ?

Εμένα μου αρέσει το iTunes και το χρησιμοποιώ. Για τα κομμάτια που δεν έχω τακτοποιήσει ακόμα, χρησιμοποιώ προχείρως το Vox.

και καποια ραρ αρχεια δεν μπορω να τα βαλω στους εξωτερικους δισκους μονο σε στικακι

ξερεις κατι γι αυτο ?

Χμμ... Αυτό μου ακούγεται περίπτωση συστήματος μορφοποίησης του δίσκου. Δηλαδή αν έχει σύστημα NTFS, FAT32 ή MacOS Extended. Τα πρώτα δύο χρησιμοποιούνται στα Windows (πλέον μόνο το πρώτο) και το τελευταίο στα Mac.

Αν κάνεις δεξί κλικ και Get Info πάνω σε ένα δίσκο (εσωτερικό, εξωτερικό ή στικάκι) θα δεις στις γενικές πληροφορίες κάπου να αναφέρεται:

Format: Mac OS Extended (Journaled)

ή

Format : Windows NT Filesystem

Υπάρχει τρόπος τα Mac να γράψουν σε NTFS ή σε FAT32, αλλά έχει μια διαδικασία. Για τσέκαρε και πες μας τι βλέπεις στο στικάκι και το στο δίσκο, να δούμε κατ' αρχάς αν είναι διαφορετικά.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει ένα καλό πρόγραμμα για οργάνωση της μουσικής στο itunes? (τόσο της ξενόγλωσσης όσο και της ελληνικής) Είτε για win είτε για mac. Θα προτιμούσα freeware η εύκολο να βρεθεί σε κάποιον θείο. Το pollux είχα βρει ότι είναι πολύ καλό αλλά έπαψε να υποστηρίζεται. Ευχαριστώ.

Δύσκολα θα βρεις κάτι free. Το Pollux που ξεκίνησε ως free, έκλεισε γιατί τραβούσε υπερβολικά πολλά δεδομένα από τις on-line databases που έχουν τίτλους τραγουδιών, tags κλπ.

Από τις επί πληρωμή υπηρεσίες, ακούω πολύ καλά λόγια για το TuneUp.

Μπορεί να ανεβάσει κανείς το vox κάπου; Όλα τα site είναι down και ψάχνω και εγώ κάτι για να ακούω τραγούδια πριν μπούνε στο itunes.

Not Found

The requested URL /downloadcom/s/software/10/98/57/88/Vox_0.2.6.zip was not found on this server.

Όλο το νετ είναι down !!!!!! :)

---------- Προσθήκη στις 21:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:39 ----------

Βρέθηκε!!!

http://www.voxapp.uni.cc/download/Vox_0.2.6.zip

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δύσκολα θα βρεις κάτι free. Το Pollux που ξεκίνησε ως free, έκλεισε γιατί τραβούσε υπερβολικά πολλά δεδομένα από τις on-line databases που έχουν τίτλους τραγουδιών, tags κλπ.

Από τις επί πληρωμή υπηρεσίες, ακούω πολύ καλά λόγια για το TuneUp.

Το Pollux άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά επί πληρωμή. Με 10$ το χρόνο μπορούμε να κάνουμε tag σε απεριόριστα τραγούδια.

http://polluxapp.com/

Αυτό που έχω παρατηρήσει τόσο απο το tuneup όσο και απο το pollux είναι ότι ενώ από τα ξένα κομμάτια τα πάνε αρκετά καλά στα ελληνικά χάνουν λίγο την μπάλα και σου τα κάνουν και Greeklish!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...