boredmind Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 sorry re paidia mporei na min ksero kai ego polla pragmata alla oses fores prospathisa na ton xrisimopoiiso ton xvid mono xalia apotelesmata eperna sorry "A3TeRnuS"
NiTroGen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote cinefreak66:</font><hr><blockquote><font class="small">Quote NiTroGen:</font><hr>Βέβαια, η ταινία ήταν μόλις 85min και πολύ συμπιέσιμη, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Με AviSynth+Convolution3D σε ανάλυση 512x272 και χρήση bframes+qpel+chroma, <hr /></blockquote> Έτσι χαίρω πολύ...και με 5.02 θα πάρεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Από εκεί και πέρα δέχομαι ότι σε κάποιου τα μάτια,ο xvid μπορεί να φαντάζει καλύτερος..Έχω σαν αίσθηση ότι στην προσπάθεια να υποστηριχτεί κάτι πιο "underground",όπως είναι ο Xvid υπερκτιμούνται οι δυνατότητές του,γεγονός όμως που δεν αναιρεί και το γεγονός ότι συνεχώς βελτιώνεται...<hr /></blockquote> Κι όμως πάλι το αποτέλεσμα του 5.02 δεν θα είναι το ίδιο με του XviD, γιατί πολύ απλά, με τον XviD μπορείς να ρυθμίσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στο encoding (όρια των quantizers, πλήθος συνεχόμενων keyframes & b-frames, μέγεθος b-frame quantizer, custom quantizer matrix, curve compression, κτλ). Θέλει πειραματισμό, αλλά το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται με αυτό του 5.02 που έχει απλά κάποιες default τιμές για αυτές τις παραμέτρους. Οι δυνατότητές του δεν είναι καθόλου υπερεκτιμημένες και ο codec δεν είναι καθόλου "underground", απλά έχασε τη "δόξα" λόγω δυσκολίας στη ρύθμιση των παραμέτρων και λόγω "αγνώστου" ονόματος (ο DivX ήταν ήδη γνωστός στο κοινό από την hacked έκδοση 3). Και όπως συμφωνείς κι εσύ, συνεχώς βελτιώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις διαδικτυακές κυκλοφορίες καινούργιων ταινιών γίνονται σε format XviD, ενώ σχεδόν όλες οι υπόλοιπες σε SBC. Σπάνια έχω δει DivX 4 ή 5.
Toufas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 mono xvid vriskeis opoudipote pleon....kai an exeis nimo codecs ta video fenonte prasina...
trustfm Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 toufa edw 8a ginw kakos ! Den 3erw apo xvid bebaia alla oles tis tainies pou exw katebasei se divx/xvid ktl einai xali mauro kai oxi epeidh einai apo kamera trabhgmeno kaita loipa ... blepeis ta tetragwna (kako encoding). Gia na mhn milisw gia asunxronismena divx/xvid. Opote an metro sugkrishs parw ta divx tou net kalutera na to kleisoume to forum . Polloi xrhstes nomizoun oti divx quality einai ayth h poiothta twn downloaded divx apo edw kai apo ekei. E kanoun la8os ! Kai tolmaw na pw oti den asxolh8ika me divx 3 giati htan/einai patata. Oti tainia kai na eida den me epise . Eida kai sbc pali den me epeise. Gi auto den asxolh8ika .
cinefreak66 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Κι όμως πάλι το αποτέλεσμα του 5.02 δεν θα είναι το ίδιο με του XviD, γιατί πολύ απλά, με τον XviD μπορείς να ρυθμίσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στο encoding (όρια των quantizers, πλήθος συνεχόμενων keyframes & b-frames, μέγεθος b-frame quantizer, custom quantizer matrix, curve compression, κτλ). Θέλει πειραματισμό, αλλά το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται με αυτό του 5.02 που έχει απλά κάποιες default τιμές για αυτές τις παραμέτρους. Οι δυνατότητές του δεν είναι καθόλου υπερεκτιμημένες και ο codec δεν είναι καθόλου "underground", απλά έχασε τη "δόξα" λόγω δυσκολίας στη ρύθμιση των παραμέτρων και λόγω "αγνώστου" ονόματος (ο DivX ήταν ήδη γνωστός στο κοινό από την hacked έκδοση 3). Και όπως συμφωνείς κι εσύ, συνεχώς βελτιώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις διαδικτυακές κυκλοφορίες καινούργιων ταινιών γίνονται σε format XviD, ενώ σχεδόν όλες οι υπόλοιπες σε SBC. Σπάνια έχω δει DivX 4 ή 5. <hr /></blockquote> Όπως είπα και πριν,όταν πηγαίνω για 1cd, ο xvid δε μου έχει δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα,αν και πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις,αλλά για μένα δε σημαίνει ότι επειδή μπορείς να παρεμετροποιήσεις το codec πιο πολύ από 5.02 θα πάρεις και καλύτερα αποτελέσματα.Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που συνεχώς βελτιώνεται..Το "underground" το είπα για καλό,εννοούσα ότι είναι open source (εντάξει δεν είναι και ο πιο δόκιμος όρος που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ).Για 2cd έχω πάρει και καλύτερα αποτελέσματα από 5.02.Το τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν το ξέρω,γιατί δεν κατεβάζω ταινίες,αλλά πάλι δε μου λέει και τίποτα,γιατί αφενός υπάρχουν ομάδες που φτιάχνουν ταινίες και ίσως θέλουν να προωθήσουν ένα συγκεκριμένο codec και από την άλλη υπάρχει μεγάλη πληθώρα χρηστών που προτιμούν τον 5.02 και δεν οφείλεται στις όποιες "δυσκολίες" του xvid.(ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ όταν πηγαίνω για 1 cd) Kai tolmaw na pw oti den asxolh8ika me divx 3 giati htan/einai patata. Oti tainia kai na eida den me epise . Eida kai sbc pali den me epeise. Gi auto den asxolh8ika <hr /></blockquote> Όπως λες είδες,δεν ασχολήθηκες εσύ ο ίδιος.Αυτό έχει μεγάλη διαφορά.Divx3 με sbc, έπαιρνα αρκετά καλά αποτελέσματα..Τώρα είναι ίσως λίγο απαρχαιωμένη μέθοδος kai codec,αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα το έλεγα πατάτα..
trustfm Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 ok swstos eisai ... den antilegw sta legomena sou . Oso gia to net apantaga ston toufa giati mou sundiase epitixia tou xvid to gegonos oti sto net briskeis screeners se xvid monaxa. Pantws me 3.11 ontws den asxolh8ika etsi sigoura 8a eftiane kaneis kales tainies . Apla 8umamai epi epoxhs tote pou eixe deigmata apo diaforous malista users to divx digest kai ta eixa dei ola . Se opoia grhgorh skhnh eblepa ta pxeliasmata htan emfanh . Apla porw8hka prin kai upoba8misa ton divx3 :grin:
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 trust www.vcdquality.com des se ti vgenoune ola ta erga... simera katevasa 3 erga kai ta 3 itan xvid ta cam rips vgenoune se vcd ara exeis kaki proti kopia idi ta screeners se svcd kai ta dvd rips prota se svcd kai meta se xvid oso gia afto me ta codecs kaneis den kserei tpt?
trustfm Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 den sou eipa to anapodo ... to xerw oti ola se xvid bgainoun alla gia mena auto den me pi8ei sto oti to xvid einai kalutero apo to divx gia ton aploustato logo oti h poiothta tous einai kakh (den lew gai tis 8ampades h gia ta mh akribh xrwmata alla milaw gia ta pixeliasmata pou ofeilontai apoklestika kai mono sto encoding stis grhgores skhnes.) Apla egw opws kai o cinefreak pisteuw oti epeidh o codec einai pio free ,pio warezadikos kai pio "underground" xrhsoimpoieite sto net pio polu. Einai pio CooL ena pragma ! Alla den pi8omai apo auto gia na pw pios apo tous 2 codecs einai pio kalos ... auto sou eipa. Mporei kai na einai o xvid pio kalos ALLA den 8a epibebaiwsw thn anwterothta tou apo to oti sto kazaa h sto irc briskeis mono xvid.
A-Ge0 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2003 diladi an katalaba kala: NOVICE: DivX EXPERT: XviD de mporo na katabeso tous tutors tou everwicked, kanena not dead link ypoarxei?
Astakos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2003 Καλά...δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα A-Ge0.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.