alcamus06 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Χαίρεται.Σκέφτομαι να αγοράσω νέο laptop και έχω καταλήξει εδώ LENOVO IDEAPAD U350 SU4100. # Επεξεργαστής: Intel Pentium Processor SU4100 (1.3GHz) με 2ΜB L2 cache, στα 800 MHz. # Μνήμη: 3072MB (1 x 1024MB και 1 x 2048MB) DDR3 στα 1066MHz. # Οθόνη TFT: 13.3" HD WXGA, VibrantView (glossy), LED Backlight, ανάλυση 1366 x 768 (Δεν είμαι μέτοχος καμιάς εταιρείας οπότε παρακαλώ όχι σχόλια από φανατικούς μιας μόνο εταιρείας.) Αν γίνει σύγκριση θα ήθελα να μιλάμε μόνο για 13,3 inches και εγώ θα ήθελα δύο ερωτήσεις να κάνω. 1)Ξέρω ότι η lenovo αγόρασε την IBM (ένα μέρος ) κ ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα για αρκετούς.Αυτοί που έχουν κάποιο από σειρά IDEAPAD είναι ικανοποιημένοι;Αξίζει; 2)Μπήκα εδώ και τα είδα όλα και νόμιζα τόσο καιρό ότι ήξερα http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php Ο επεξεργαστής Intel Pentium Processor SU4100 (1.3GHz) που φοράει αυτό το λάπτοπ είναι σε απόδοση λίγο καλύτερος απο τον AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3600+ που έχω στο σταθερό μου.Αν κάνω λάθος διορθώστε με αλλά αυτό διάβασα.Οπότε αν κρίνω από την απόδοση του σαν επεξεργαστή τι λέτε να το πάρω; ΥΓ δεν με ενδιαφέρει full hd κλπ για οθόνη ούτε η έλειψη cd κ τέτοια.Το βρίσκω στα 559euro.Αν γίνει σύγκριση παρακαλώ ρίξτε και μια ματιά στην ιστοσελίδα με τις επιδόσεις των επεξεργαστών.Σας ευχαριστώ!!! Επίσης κάτι πολύ σημαντικό!!!Κατά πόσο μπορεί κάποιος να "πειράξει"-αναβαθμίση ένα μηχάνημα lenovo.Είναι δύσκολο να αλλάξει για παράδειγμα κάποιος μια μνήμη;
arkas2004 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 γιατι δεν κοιτας προς αλλη μερια?το εχω ψαξει πολυ και εγω σε λαπτοπ με αυτα τα χαρακτηριστικα.αυτο που ζητας σε αυτην την κατηγορια ειναι οσο δυνατον μεγαλυτερη μπαταρια ωστε να αντεχει.για κοιτα προς το HP DM3 η ακομα καλυτερα το ASUS UL30-A? εχουν παραπανω λεφτα αλλα ειναι καλυτερα σε αυτονομια και πιο κρυα σαν μηχαμηματα.οσο για την επεξεργαστικη ισχυη ειναι ιδια πανω κατω σε αυτην την κατηγορια και αυτα τα λεφτα.το lenovo U350 διαβασα οτι ανεβαζει θερμοκρασια οχι σε προβληματικα επιπεδα αλλα ειναι ποιο ζεστο απο τα δυο σου προτεινα
alcamus06 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ναι πράγματι φαίνεται ότι το έχεις ψάξει πάρα πολύ το θέμα και σε ευχαριστώ που με μπέρδεψες ( με την καλή έννοια το λέω ). Προσωπικά εμένα το hp σαν εμφάνιση δε μου άρεσε καθόλου οπότε το ξεχνάμε ειδικά με τόσα λεφτά.Το ASUS UL30 πράγματι πολύ δυνατή περίπτωση - κουκλί σχέτο , με τέλειο σκληρό κιόλας και λίγο καλύτερο επεξεργαστή και σε λευκό χρώμα που είναι το αγαπημένο μου . Να δώ τι θα κάνω τώρα.Βέβαια είναι και 200 ευρώ παραπάνω από το lenovo ( δεν ειναι και λίγα ). Τέλος να αναφέρω ότι ibm-lenovo θα ήθελα να δοκιμάσω γιατί ένας κολλητός Αμερική με διδακτορικά κλπ (μυαλό δυνατό ) μου είπε πως μεταξύ εταιρειών η ibm δίνει το 60% σχεδόν σε hardware και τα προσέχει πολύ σε σχέση με άλλες που δίνουν μόλις ένα 40%. Τες πα το σκέφτομαι ακόμη με αντίπαλο τώρα το asus που μόλις είπες .Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. ΥΓ Θα εκτιμούσα πολύ γνώμες και φίλων που έχουν κάποιο lenovo σειρά ideapad
arkas2004 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ναι πράγματι φαίνεται ότι το έχεις ψάξει πάρα πολύ το θέμα και σε ευχαριστώ που με μπέρδεψες ( με την καλή έννοια το λέω ). Προσωπικά εμένα το hp σαν εμφάνιση δε μου άρεσε καθόλου οπότε το ξεχνάμε ειδικά με τόσα λεφτά.Το ASUS UL30 πράγματι πολύ δυνατή περίπτωση - κουκλί σχέτο , με τέλειο σκληρό κιόλας και λίγο καλύτερο επεξεργαστή και σε λευκό χρώμα που είναι το αγαπημένο μου . Να δώ τι θα κάνω τώρα.Βέβαια είναι και 200 ευρώ παραπάνω από το lenovo ( δεν ειναι και λίγα ).Τέλος να αναφέρω ότι ibm-lenovo θα ήθελα να δοκιμάσω γιατί ένας κολλητός Αμερική με διδακτορικά κλπ (μυαλό δυνατό ) μου είπε πως μεταξύ εταιρειών η ibm δίνει το 60% σχεδόν σε hardware και τα προσέχει πολύ σε σχέση με άλλες που δίνουν μόλις ένα 40%. Τες πα το σκέφτομαι ακόμη με αντίπαλο τώρα το asus που μόλις είπες .Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. ΥΓ Θα εκτιμούσα πολύ γνώμες και φίλων που έχουν κάποιο lenovo σειρά ideapad εχει και μπαταρια 8 κελιων το ASUS.εχει μεχρι στιγμης την μεγαλυτερη αυτονομια που εχει επιτευχθει σε λαπτοπ.σχεδον 10ωρες εκτος ρευματος.το hp ειναι 30 ευρω φτηνοτερο αλλα εχει καλυτερη καρτα γραφικων (GeForce G 105M) μπαταρια 6 κελιων που αποδιδει γυρω στις 9 ωρες εκτος ρευματος και περιεργος εχει και dvd-rw.πολυ καλο απο θεμα κατασκευης και ποιοτητας
alcamus06 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Φίλε arkas2004 σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου και ιδιαίτερα που έχεις και σωστά επιχειρήματα.Αλλά ας σε μπερδέψω και εγώ λίγο ( φιλικά ).Αν είμασταν περιοδικό και έπρεπε αυτά τα τρία να τα χαρακτηρίσουμε σύμφωνα με απόδοση/τιμή ποιό θα κέρδιζε;Η χρήση που θέλω είναι ένα laptop που να έχω μαζί μου στο τεί , όποιο και να είναι αυτό θα τραβήξει πολλά μαζί μου ( όχι άσχημα αλλά πολλά ) και δεν ξέρω αν απόδοση/τιμή συμφέρουν τα 700 ευρω. Πάντως το επιχείρημα σου για την μπαταρία αξεπέραστο δεν μπορώ να πω τίποτα.Είναι ένας παράγοντας διόλου ασήμαντος.Να δω τελικά τι θα κάνω...
arkas2004 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Φίλε arkas2004 σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου και ιδιαίτερα που έχεις και σωστά επιχειρήματα.Αλλά ας σε μπερδέψω και εγώ λίγο ( φιλικά ).Αν είμασταν περιοδικό και έπρεπε αυτά τα τρία να τα χαρακτηρίσουμε σύμφωνα με απόδοση/τιμή ποιό θα κέρδιζε;Η χρήση που θέλω είναι ένα laptop που να έχω μαζί μου στο τεί , όποιο και να είναι αυτό θα τραβήξει πολλά μαζί μου ( όχι άσχημα αλλά πολλά ) και δεν ξέρω αν απόδοση/τιμή συμφέρουν τα 700 ευρω. Πάντως το επιχείρημα σου για την μπαταρία αξεπέραστο δεν μπορώ να πω τίποτα.Είναι ένας παράγοντας διόλου ασήμαντος.Να δω τελικά τι θα κάνω... καταλαβαινω πως σκεφτεσαι.αφου θα τραβηξει πολλα και δεν εχει και την κορυφαια επεξεργαστικη ισχυ δεν πολυαξιζουν τα 700ευρω.η καλυτερη αποδοση τιμης/ποιοτητας τοτε ειναι το acer 3810t στα 570ευρω και μετα το lenovo u350 στα 560ευρω.και τα δυο ειναι καλα.το acer ομως ειναι πιο κρυο σε θεμα θερμοκρασιων (με οτι αυτο συνεπαγεται παρολο που εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα)και εχει και καλυτερη μπαταρια(6 κελιων).απο θεμα ποιοτητας ειναι πολυ καλα και τα δυο και δεν εχει ακουστει τουλαχιστον κανα σοβαρο προβλημα
alcamus06 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Σε υπερευχαριστώ γιατί μου ξεδιαλύνεις το τοπίο σιγά σιγά.Βέβαια ακόμη δε ξέρω τι θα αποφασίσω τελικά αλλά μπορώ να πω πως οι απαντήσεις σου εκτός απο εύστοχες με καλύπτουν στο 100%.Άντε τώρα ποιος αποφασίζει.Κάτι τελευταίο φίλτατε μιας και φαίνεται ότι το έχεις ψάξει πιο πολύ απο εμένα.Περιμένουμε κανένα κορυφαίο στις 13 inches το 2010 που θα σκάσει μύτη κοντά στα 500-600 ευρώ για να μην βιαστώ;Γιατί από ότι διαβάζω τώρα με windows 7 θα παίξουν πολλά νέα netbook με οθόνες αφής και multitouch και όχι ακριβά πολύ.Αν ξέρεις κάτι θα ήταν χρήσιμο. Αν και από ότι έχει δείξει ο χαρακτήρας μου μέχρι τώρα αν κάτι το ψάχνω το παίρνω σχετικά νωρίς χωρίς να έχω υπομονή να περιμένω.
arkas2004 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 μεχρι στιγμης δεν εχει ανακοινωθει τιποτα σε αυτην την κατηγορια(ULV ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ) τωρα σε αλλες κατηγοριες φυσικα θα ερθουν καινουργια λαπτοπ 13,3" αλλα δεν θα εχουν φυσικα την αυτονομια που ψαχνεις.θα πρεπει να θυσιασεις αυτονομια για επεξεργαστικη ισχυ.το μονο που ερχεται αν δεν εχει ερθει ακομα ειναι η καινουργια σειρα Y της SONY στην κατηγορια των λαπτοπ που ψαχνεις αλλα και εκει η τιμη του θα ειναι πανω απο 700ευρω.τωρα δεν ειμαι και μαντης μπορει σε κανα 1χρονο να βγει τιποτα τρελο αλλα που να το ξερω?τουλαχιστον για το επομενο 6μηνο αυτα ισχυουν.σιγουρα μετα απο 6μηνες αυτο που θα παρεις σημερα θα το βρεις σε πολυ καλυτερη τιμη.τωρα ειναι καινουργια τεχνολογια και φυσικο ειναι να βαρανε στα αυτια.σε κανα 6μηνο που θα εχει περασει η μπογια της θα υπαρχουν καλυτερες τιμες γιατι μπορει να εχει ανακοινωθει κατι καλυτερο ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΚΙΑΛΛΟ
alcamus06 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Όχι κάθε άλλο με ξεμπερδεύεις όλο και πιο πολύ.Απλά επειδή δεν γίνεται να ακολουθώ την τεχνολογία με τους ρυθμούς που πάει θέλω κάτι καλό.Πήρα το πρώτο υπολογιστή 486 το 95 μετά το 2001 ένα AMD στα 1,6Gh και έπειτα ξανά το 2007 (σταθεροί όλοι) οπότε αν πάρω τώρα έναν θα θέλω να περάσει μάλλον μια 5ετία.Απλά θέλω να κάτι στιβαρό και δεμένο.Ά και κάτι σημαντικό αν γνωρίζεις.Επειδή μετά την εγγύηση μάλλον μπορεί να θέλω να αλλάξω σκληρό για δοκιμές με διάφορα λειτουργικά κλπ και επειδή μου αρέσει να ανοίγω να βλέπω πως είναι από μέσα ξέρεις αν είναι εύκολο για lenovo τέτοιες αναβαθμίσεις;ευχαριστώ για την υπομονή σου και τις απαντήσεις σου πράγματι το εκτιμώ πάρα πολύ.
arkas2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 οπότε αν πάρω τώρα έναν θα θέλω να περάσει μάλλον μια 5ετία.Απλά θέλω να κάτι στιβαρό και δεμένο.Ά και κάτι σημαντικό αν γνωρίζεις.Επειδή μετά την εγγύηση μάλλον μπορεί να θέλω να αλλάξω σκληρό για δοκιμές με διάφορα λειτουργικά κλπ και επειδή μου αρέσει να ανοίγω να βλέπω πως είναι από μέσα ξέρεις αν είναι εύκολο για lenovo τέτοιες αναβαθμίσεις;ευχαριστώ για την υπομονή σου και τις απαντήσεις σου πράγματι το εκτιμώ πάρα πολύ. θα απαντησω με την σειρα στις αποριες σου. 1)αν ξερεις τι ακριβως μπορεις να κανεις και ποιες ειναι οι δυνατοτητες του υπολογιστη σου τοτεμπορεις να τον κρατησεις και παραπανω.ξερεις οτι θα εχεις για ιντερνετ ,office ,καμια ταινια avi, και μουσικη.αν θελεις αλλα πραγματα τοτε εννοειται πως οχι σε 5χρονια αλλα σε ενα μηνα θα θες να το πουλησεις.απλα ειναι πιο δυνατο απο ενα νετβοοκ και πιο γρηγορο.τιποτα ομως παραπανω.επισης επειδη μιλαμε για λαπτοπ και οχι για σταθερο να ξερεις οτι με την χρηση μειωνεται και η ζωη της μπαταριας.εαν στην αρχη σου κραταει κανα 5ωρο σε κανα χρονο θα σου κραταει κανα 3ωρο και σε 5 χρονια κανα 2ωρο.γιαυτο σου προτεινα στην αρχη το asus με την μπαταρια 8 κελιων που στην αρχη κραταει κανα 9-10ωρες και σε κανα 1χρονο αντε να πεσει στις 7ωρες και σε 5χρονια τις 5ωρες.οπως καταλαβαινεις στην ουσια η διαφορα τιμης ειναι η μπαταρια. 2)ανεβασα 2 φωτο.μια δειχνει το πληκτρολογιο του και η αλλη το κατω μερος του.στην περιοχη που εχει τα βελακια απλα ξεβιδωνεις με ενα μικρο κατσαβιδακι και απο κατω ειναι ram σκληρος και wifi που μπορεις ευκολα να τα αλλαξεις.αυτο που δεν ξερω ειναι μηπως ειναι θες αφου βγαλεις το καπακι κατσαβιδι αστερα αλλα ανοιγεις και βλεπεις.το πανω καπακι που φαινεται ειναι η μπαταρια.ελπιζω να σου ελυσα τις αποριες
alcamus06 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Φίλε arkas2004 απορώ πραγματικά που τα βρίσκεις όλα αυτά τα εύστοχα σχόλια και που ανακάλυψες τις φώτο.Είσαι άπεχτος μόνο αυτό έχω να πω.Μια ερώτηση πάλι σου έχω.Ναι όντως μέσα έπεσες σε αυτά που θέλω να κάνω και πολλά είπες μάλιστα.Πιο πολύ για linux και κανένα προγραμματάκι θα τρέχει σε c++.Μαζί βέβαια με windows 7 ή vista και θα προσπαθήσω να περάσω και κάποιο mac os κλπ...Γιατί όμως είπες άντε και καμιά ταινία avi;Σύγκρινα αποδόσεις αυτού (972 βαθμολογία) με του φίλου μου που είναι μεν Dual core 2 duo με ( 1102 βαθμολογία ) στου οποίου το λαπτοπ έχουμε δει με σύνδεση σε 42αρα τηλεόραση αρκετές full hd ταινίες avi.Λες να το ζορίζει αρκετά;
alcamus06 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα τα σχόλια σας σχετικά με κάτι που παρατήρησα. Ψάχνοντας να πάρω κάτι σε lenovo ή thnikpad άρχισα να συγκρίνω τιμές απο το official site της lenovo αλλά και σε άλλες χώρες μπας και βρω γνωστό στα ξένα να μου φέρει.Μπαίνοντας στο official site και βάζοντας χώρες όπως Czech Republic | Česká Republika και Bulgaria ( δεν τις έψαξα και όλες ) δεν εμφανίζεται πουθενά μα πουθενά τιμή.Σε όλες τις άλλες χώρες μου έβγαζε τιμή.Λέτε εκεί να είναι πράγματι αρκετά πιο κάτω και να μην δείχνουν τιμές.Τι να γίνεται; Γίνεται να παραγγείλουμε απο την lenovo στο εξωτερικό να έρθει εδώ ή όχι;Για παράδειγμα Ρουμανία είναι λίγο πιο κάτω οι τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.