Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για δείξε μου στις δημοσιεύσεις μου από πού προκύπτει αυτή η λογική μου;

Απλά πήγα τη λογική των posts σου ένα βήμα παραπέρα. Αφού δεν είναι κάτι ωφέλιμο να το απαγορεύσουμε.

Εκτός αν μένεις απλά στη διαπίστωση ότι δεν είναι ωφέλιμο οπότε πες ότι η παραπάνω φράση μου δεν υπάρχει.

Επίσης δείξε μου πού έγραψα ότι αυτά τα παιχνίδια προκαλούν κάτι τέτοιο.

Πουθενά δεν το έγραψες.

Δικιά μου παρατήρηση ήταν για να δείξω ότι αντίθετα με άλλα πράγματα που μπορεί να σου αλλάξουν και τον τρόπο ντυσίματος(άρα σε επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό) δεν έχω δει να συμβαίνει αυτό στα παιχνίδια.

---------- Προσθήκη στις 04:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:33 ----------

Και μια-δυο ερωτήσεις να δούμε που βρισκόμαστε.

Έχεις ασχοληθεί με τέτοια παιχνίδια και ένιωσες να σε επηρεάζουν;

Ξέρεις κόσμο που έχει επηρεαστεί αρνητικά από τέτοια παιχνίδια; Να έχει γίνει πιο βίαιος;

Οι Iron Maiden σε τι ακριβώς ωφελούν εκτός από το να τρομάζουν τον κόσμο με τα εξώφυλλά τους;

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Απλά πήγα τη λογική των posts σου ένα βήμα παραπέρα. Αφού δεν είναι κάτι ωφέλιμο να το απαγορεύσουμε.

Η συνειδητοποίηση αρκεί και περισσεύει. Aν συνειδητοποιείς (γενικά μιλάω) ότι πραγματοποιείς μαζικές εικονικές σφαγές και αυτό σου αρέσει τότε κάνε αυτό που σου αρέσει.

Δικιά μου παρατήρηση ήταν για να δείξω ότι αντίθετα με άλλα πράγματα που μπορεί να σου αλλάξουν και τον τρόπο ντυσίματος(άρα σε επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό) δεν έχω δει να συμβαίνει αυτό στα παιχνίδια.

Πιθανόν η μουσική να επηρεάζει πιο πολύ. Επίσης οι γονείς, οι φίλοι, η κοινωνία κτλ κτλ κτλ. Αφού όμως συμφωνείς πως τα παιχνίδια επηρεάζουν τότε δε λέμε κάτι διαφορετικό.

Έχεις ασχοληθεί με τέτοια παιχνίδια και ένιωσες να σε επηρεάζουν;

π.χ. Φίλοι μου έπαιζαν το gta το οποίο έβρισκα αηδία. Απλά δε χώνευα ότι πλάκωναν κόσμο εικονικά και διασκέδαζαν. Και άλλα παιχνίδια.. Για να τερματίσω το witcher χρειάστηκε να σκοτώνω όλη την ώρα και τελικά δεν αποκόμισα κάτι, στο μυαλό μου έμειναν τα ωραία μέρη και ότι σκότωνα διαρκώς.Ένιωσα κάπως κενός με τον τερματισμό του. Επίσης το cod (δε θυμάμαι νούμερο) στο οποίο σκότωνα τους εχθρούς των αμερικάνων απ' τον αέρα σαν να ήταν ασήμαντα μερμύγκια. Δε θα το ξανάπαιζα.

Ξέρεις κόσμο που έχει επηρεαστεί αρνητικά από τέτοια παιχνίδια; Να έχει γίνει πιο βίαιος;

Όχι. Ξέρεις κόσμο που να έχει επηρεαστεί θετικά; Ή έστω, μπορείς να μου εξηγήσεις ποιες είναι οι θετικές επιρροές ενός βίαιου παιχνιδιού; Aν μπορείς, θα το εκτιμούσα (επιτέλους μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος)

Οι Iron Maiden σε τι ακριβώς ωφελούν εκτός από το να τρομάζουν τον κόσμο με τα εξώφυλλά τους;

πες μου τί άλλο γνωρίζεις πέρα από τα εξώφυλλα τους για να καταλάβω πώς θα κουβεντιάσουμε για το θέμα αυτό. Πάντως η άποψή μου ίσως να σε εκπλήξει, αν δηλαδή περιμένεις να γράψω με δύο μέτρα και δύο σταθμά για να αποδείξεις την ασυμφωνία των λόγων μου, μπορεί να απογοητευτείς.

Δημοσ.

Ρε Skylined τα videogames προσφέρουν ακριβώς αυτό που προσφέρουν και οι Iron Maiden. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Δεν πρόκειται να εξυψωθεί το πνεύμα σου, ούτε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος με το να ασχολείσαι με κάποιο από τα δυο. Και τα δύο τα χρησιμοποιείς για να σκοτώσεις την ώρα σου, άντε να δεκτώ ότι με τους Iron Maiden την σκοτώνεις λίγο καλύτερα απ' ότι με ένα βίαιο video game (γιατί με ένα adventure αμφιβάλλω).

Όπως λοιπόν εσένα θα σε εξοργίσει αν βγει άυριο μεθαύριο καμια παπουδογιαγιά και λέει για το παιδί της που το επηρέασαν οι Iron Maiden και έπεσε στα ναρκωτικά και κατέφυγε στον Σατανισμό, έτσι και τώρα μερικοί βρίσκουν εξοργιστικό και κυρίως ηλίθιο να κατηγορούνται τα videogames. Ιδίως τα videogames που απευθύνονται στα 18+.

Και στο κάτω κάτω της γραφής κάποιος που επηρεάστηκε από το GTA για να βγει και να σκοτώσει κόσμο ήταν εξαρχής ψυχοπαθής (άρα για μένα δεν θα έπρεπε να έχει θέση στην κοινωνία) και το παιχνίδι ίσως τον έσπρωξε λίγο. That's all. Δηλαδή τα παιχνίδια ρόλων που σε βάζουν στη θέση Σατανάδων ή Ναζιστών πρέπει κι αυτά να απαγορευτούν?

Δημοσ.

Όχι. Ξέρεις κόσμο που να έχει επηρεαστεί θετικά; Ή έστω, μπορείς να μου εξηγήσεις ποιες είναι οι θετικές επιρροές ενός βίαιου παιχνιδιού; Aν μπορείς, θα το εκτιμούσα (επιτέλους μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος)

Διασκέδαση, εκετόνωση. Αυτά αρκούν.

πες μου τί άλλο γνωρίζεις πέρα από τα εξώφυλλα τους για να καταλάβω πώς θα κουβεντιάσουμε για το θέμα αυτό. Πάντως η άποψή μου ίσως να σε εκπλήξει, αν δηλαδή περιμένεις να γράψω με δύο μέτρα και δύο σταθμά για να αποδείξεις την ασυμφωνία των λόγων μου, μπορεί να απογοητευτείς.

Δε χρειάζεται να γνωρίζω κάτι παραπάνω.

Απαντησέ μου και ας απογοητευτώ.

Δημοσ.

O Tσάβες, όπως και κάθε ηγέτης τέτοιου τύπου και ιδεολογίας, από τις λαικιστικές κορώνες του, χάνει πόντους απ'έξω αλλά κερδίζει ψήφους μέσα..

Το θέμα είναι απλό.Εμείς τι κάνουμε;

Γιατί καθόμαστε και σπαταλάμε τον χρόνο μας με τέτοιες ανούσιες ασχολίες, και δεν βλέπουμε την αδικία και την φτώχια γύρω μας;

Και ειδικά για σας τους πιο νέους, ο χρόνος αυτός είναι πολύτιμος αφού μπορείτε να τον ξοδέψετε στον αθλητισμό και στην γνώση.

Αλλά δεν φταίτε εσείς, οι γονείς φταίνε που σας έχουν χωρίς χαληνάρια, μέσα στα ipod τα ps3 τα pc και τα internet cafe, και δεν σας τραβάνε από το αυτί.

Ντροπή σας.Μόνο αυτό έχω να πω.

Δημοσ.
O Tσάβες, όπως και κάθε ηγέτης τέτοιου τύπου και ιδεολογίας, από τις λαικιστικές κορώνες του, χάνει πόντους απ'έξω αλλά κερδίζει ψήφους μέσα..

Το θέμα είναι απλό.Εμείς τι κάνουμε;

Γιατί καθόμαστε και σπαταλάμε τον χρόνο μας με τέτοιες ανούσιες ασχολίες, και δεν βλέπουμε την αδικία και την φτώχια γύρω μας;

Και ειδικά για σας τους πιο νέους, ο χρόνος αυτός είναι πολύτιμος αφού μπορείτε να τον ξοδέψετε στον αθλητισμό και στην γνώση.

Αλλά δεν φταίτε εσείς, οι γονείς φταίνε που σας έχουν χωρίς χαληνάρια, μέσα στα ipod τα ps3 τα pc και τα internet cafe, και δεν σας τραβάνε από το αυτί.

Ντροπή σας.Μόνο αυτό έχω να πω.

Φαντάσοπυ πόσο χρόνο για αθλητισμό και γνώση θα είχες γλυτώσει αν δεν είχες 5000 posts στο insomnia... :rolleyes:

Δημοσ.

Είστε οφφτοπικ, σαν άλλος Θρες θα βάλω την κουκούλα μου και θα σας καταδώσω!

---------- Προσθήκη στις 19:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:27 ----------

Αγορασανε ανηλικοι το GTA αν και απαγορευεται σε 18- ? καταργηστε το. Αφου δεν μπορουμε να επιβαλουμε ενα σωστο εμπορικο συστημα παιχνιδιων. Μην κοιτατε σε αλλους τομεις πχ αλκοολ, καπνο, πορν/κο υλικο, βεγγαλικα, φαρμακα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ποτε περιπτωση να ερθει μ αυτα σ επαφη ανηλικος ;)

Σόρρυ δηλαδή, που το κακό οι ανήλικοι να βλέπουν τσόντες;

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι οτι τα βίαια βινετοπαιχνίδια δεν είναι αυτα καθε αυτά το πρόβλημα.

Το λυπηρό για μένα είναι οτι ο άνθρωπος βρίσκει χαρά μέσα στους σκοτωμούς και τη βία.Ένας καλός άνθρωπος δε θα έπρεπε να βρίσκει χαρά στη βία.

Είμαι σίγουρος οτι όλοι αυτοί που παίζουν call of duty θα ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν αν νοιώθανε οτι αδικούνται.

Και έτσι ξεκινούν όλοι οι πόλεμοι.Πάντα όλοι πιστεύουν οτι αδικούνται καθώς το δίκιο είναι υποκειμενικό πράγμα.

Επονένως θα προτιμούσα τα παιχνίδια των νέων να μην είναι πολεμοχαρή και ανταγωνισμού αλλά συμφιλίωσης και συνεργασίας.

Έχετε δει για παράδειγμα κανένα παιχνίδι που να παίρνεις το ρόλο μια φιλανθρωπικής οργάνωσης και να προσπαθείς να βοηθήσεις τους φτωχούς;Ενδιαφέρεται κανείς να παίξει αυτό το παιχνίδι;

Μάλλον κανένας γιατί στα βιντεοπαιχνίδια θέλουμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορούμε στην πραγματικότητα.

Δημοσ.
Η γνώμη μου είναι οτι τα βίαια βινετοπαιχνίδια δεν είναι αυτα καθε αυτά το πρόβλημα.

Το λυπηρό για μένα είναι οτι ο άνθρωπος βρίσκει χαρά μέσα στους σκοτωμούς και τη βία.Ένας καλός άνθρωπος δε θα έπρεπε να βρίσκει χαρά στη βία.

Είμαι σίγουρος οτι όλοι αυτοί που παίζουν call of duty θα ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν αν νοιώθανε οτι αδικούνται.

Και έτσι ξεκινούν όλοι οι πόλεμοι.Πάντα όλοι πιστεύουν οτι αδικούνται καθώς το δίκιο είναι υποκειμενικό πράγμα.

Οι καλοί άνθρωποι που λες εσύ δεν ξεσκάνε δηλαδή;

Αν δε ξεδώσης κάπου, έτσι όπως είναι η κοινωνία, σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν τα κάνεις στο μόνιτορ σου θα τα κάνεις σίγουρα ιν ρίαλ λάϊφ.

Δημοσ.

και γιατι δεν το βλεπετε αλλιως?μεσα απο ενα βιαιο παιχνιδι μαθαινεις απο πρωτο χερι ποσο φριχτος ειναι ο πολεμος,γεγονος που σε κανει πιο φιλειρηνικο στην πραγματικοτητα.προσωπικα απολαμβανω αφανταστα τη δουλεια καθε καλλιτεχνη που εχει ασχοληθει στη δημιουργια ενος video game,απο την ιστορια μεχρι και την τελευταια γραφιστικη λεπτομερεια...με παρομοια λογικη ουτε ειδησεις θα επρεπε να αφηνουν να βλεπουν τα παιδια,για να μην επιρεαζονται απο την προπαγανδα και τα πολιτικα-ψευτικα μηνυματα που εκφραζει ο καθε πολιτικος (να μην τους παιρνει ολους η μπαλα...).και στην τελικη το παιχνιδι δεν ειναι απαραιτητα ψυχαγωγια,διασκεδαση ειναι πρωτα απ ολα...

Δημοσ.
Ρε Skylined τα videogames προσφέρουν ακριβώς αυτό που προσφέρουν και οι Iron Maiden. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Δεν πρόκειται να εξυψωθεί το πνεύμα σου, ούτε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος με το να ασχολείσαι με κάποιο από τα δυο. Και τα δύο τα χρησιμοποιείς για να σκοτώσεις την ώρα σου, άντε να δεκτώ ότι με τους Iron Maiden την σκοτώνεις λίγο καλύτερα απ' ότι με ένα βίαιο video game (γιατί με ένα adventure αμφιβάλλω).

Όπως λοιπόν εσένα θα σε εξοργίσει αν βγει άυριο μεθαύριο καμια παπουδογιαγιά και λέει για το παιδί της που το επηρέασαν οι Iron Maiden και έπεσε στα ναρκωτικά και κατέφυγε στον Σατανισμό, έτσι και τώρα μερικοί βρίσκουν εξοργιστικό και κυρίως ηλίθιο να κατηγορούνται τα videogames. Ιδίως τα videogames που απευθύνονται στα 18+.

Το παράδειγμα και η σύγκριση με του τους Iron Maiden είναι ατυχέστατα, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά παραπάνω στους τίτλους των τραγουδιών. Δε γίνεται να συγκριθεί το somewhere in time με το φουτουστικό εξώφυλλο που σου δίνει την νοσταλγική αίσθηση του ταξιδιού σε κάποιο σημείο του χρόνου, τα τραγούδια με την υπέροχη θεματολογία που "φωτογραφίζουν" στιγμιότυπα από την απεραντοσύνη του χωροχρόνου, τους γεμάτους νοήματα στίχους, την ωραία κιθάρα (αν σου αρέσει η ηλεκτρική κιθάρα) με ένα παιχνίδι βίας και μαζικού σκοτωμού. Οι άγγλοι λένε "don't judge a book by its cover" και εδώ την πατήσατε γιατί κάνατε ακριβώς αυτό. Όχι ότι το Somewhere in Time είναι η ανώτατη δημιουργία του ανθρώπινου πνεύματος αλλά προφανώς δε γνωρίζετε καθόλου για τί μιλάτε.

Το ρεφρέν του Wasted Years σε ελεύθερη δική μου μετάφραση: Λοιπόν καταλαβέ το, μην ξοδεύεις το χρόνο σου ψάχνοντας πάντα για αυτά τα χαμένα χρόνια, αντιμετώπισε τη ζωή, πάρε τα πάνω σου, και συνειδητοποίησε ότι ζεις ΤΩΡΑ τα χρυσά χρόνια. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...