antonl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Πριν καν 2 μήνες, αγόρασα απ το Πλαίσιο ένα Corsair Voyager GT 16GB (τον μικρό αδερφό αυτού). Όλα πηγαίναν καλά μέχρι που κάποια στιγμή το συνέδεσα με το pc και το βρήκε unformatted (προφανώς δεν ήταν). Δοκίμασα να του κάνω format σε NTFS (το file system που αρχικά είχε) αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρωνόταν και εμφανιζόταν κάποιο σχετικό σφάλμα των Windows. Αφού το παίδεψα και σε άλλους υπολογιστές και δεν έβγαλα άκρη, του κανα format σε FAT32 το οποίο και έγινε. Ξαναπροσπαθώ για NTFS, πάλι τα ίδια. Τρέχω chkdsk /r, βγάζει ~250KB bad sectors. Κάνω κάποια tests με το check flash πετάει errors. Πάμε πάλι chkdsk /r, 280KB bad sectors. Αποφασίζω να του κάνω "Low Level Initialization" με το check flash (το ξερα πως δεν έπρεπε) και τα bad sectors εξαφανίστηκαν. Επιπλέον, μπορούσα να το κάνω format σε NTFS. Γενικά δηλαδή, έδειχνε να λειτουργεί κανονικά. Χθες δοκίμασα ν ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία που περιλαμβάνει χρήση του "Windows 7 USB/DVD Download Tool". Ενώ στο παρελθόν το είχα ξανακάνει με το ίδιο flashακι, πλέον στο βήμα που πρόκειται να γίνει format ώστε να αντιγραφούν σ αυτό τ αρχεία της εγκατάστασης κολλάει και μου λέει να ελέγξω το flashακι ή το ISO file (το οποίο είναι ΟΚ). Έτσι κατέληξα μ ένα προβληματικό usb flash που στη γενική περίπτωση δεν παρουσιάζει κάποια προβληματική συμπεριφορά (ούτε καν τα bad sectors δε φαίνοναι πια) αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρουσιάζει σφάλματα. Επιπλέον, το χρησιμοποιώ για μεταφορά δεδομένων της δουλειάς μου και δε θέλω να ρισκάρω μ αυτά. Το point μου είναι, γίνεται κάπως να το επαναφέρω στην αρχική, εμφανώς προβληματική κατάσταση ώστε να κάνω χρήση της εγγύησης χωρίς παρατράγουδα; Δε θέλω να το κάψω, δε ρωτάω πώς να κάνω κάτι τέτοιο. Επίσης ν αναφέρω πως τ αρχεία μπορούν ν αντιγραφούν κανονικά από και προς αυτό. Η παρακάτω εικόνα είναι από ένα check που του κάνω με το tool που ανέφερα πριν. Δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πειστήριο κάτι τέτοιο... edit: Στη δεύτερη εικόνα φαίνεται error μόνο σε ένα block of sectors. Και οι 4 αναφορές είναι στο ίδιο, απλά το τεστ ήταν 2*read + 2*write. Error at range [3BBF38000h..3BC000000h]: device write error. Error at range [3BBF38000h..3BC000000h]: device read error. Error at range [3BBF38000h..3BC000000h]: device write error. Error at range [3BBF38000h..3BC000000h]: device read error. Pass #1 completed, 4 errors found. Test completed, total 4 errors found.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.