alexzzz Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ε, ναι... γιατί είναι σημαντικό σε ένα service pack το πόση ώρα θέλει για να εγκατασταθεί... Είναι σαν αυτά τα "vs" λειτουργικών που βλέπω που μετράνε τον χρόνο εγκατάστασης και πόσα "κλικ" θέλουν...
inray Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δυο μηνες μετρανε τα windows7 στην κυκλοφορια. Δυό ημέρες κυκλοφορούν στα καταστήματα λιανικής, όχι στους volume licencees και στους admins που τα χρησιμοποιούν από την πρώτη Αυγούστου.
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δυό ημέρες κυκλοφορούν στα καταστήματα λιανικής, όχι στους volume licencees και στους admins που τα χρησιμοποιούν από την πρώτη Αυγούστου. Ποιοι admins τα χρησιμοποιουν απο την 1η Αυγουστου?
inray Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Εμένα δεν μου άρεσε ότι θέλει 1 ώρα περίπου για να περαστεί το SP1 και απανωτά restart (όπως γράφει στο bitmap). Το ίδιο χάλι ΄συνεχίζει από τα windows 3.11. Ναι είναι τόσο τρομερό πράγμα μια ολόκληρη ώρα αναμονής και δύο restart κάθε 12 μήνες για πέρασμα ενός service pack. Φρίκη βρε παιδί μου... Ποιοι admins τα χρησιμοποιουν απο την 1η Αυγουστου? Όσοι είναι admins στην πράξη και όχι στα λόγια. Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου η RTM ήταν διαθέσιμη στο VLSC, καθώς και στο TechNet και στο MSDN ενώ είχαν σταλεί σε όλους τους partners και σε όσες εταιρείες πελάτες της MS έχουν συμβόλαια συντήρησης.
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Όσοι είναι admins στην πράξη και όχι στα λόγια. Oσοι admins ειναι στην πραξη και οχι στα λογια τρεχουν να βαλουν μια rtm εκδοση λειτουργικου την πρωτη μερα που βγηκε οσο τρομερο-φοβερο-απιστευτο και να ειναι?Εχεις κανει ως admin?
inray Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Oσοι admins ειναι στην πραξη και οχι στα λογια τρεχουν να βαλουν μια rtm εκδοση λειτουργικου την πρωτη μερα που βγηκε οσο τρομερο-φοβερο-απιστευτο και να ειναι?Εχεις κανει ως admin? Η δουλειά ενός administrator δεν είναι απλά να εγκαθιστούν ένα σύστημα ή μια εφορμογή στο σύνολο των υπολογιστών που διαχειρίζεται, αλλά να φροντίζει να ελέγχει, να δοκιμάζει και να αξιολογεί κάθε τι που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει η εταιρεία του. Και μια και ρωτάς ναι έχω κάνει admin και γι'αυτό ακριβώς και δεν κάθησα να περιμένω τις πωλήσεις στα λιανομάγαζα για να αξιολογήσω το νέο λειτουργικό, ούτε βέβαια δέχομαι ως καθεστώς κλισέ του τύπου "οι admins δεν εγκαθιστούν λειτουργικό πριν το sp1". Αλλοίμονο αν δούλευαν έτσι τα πράγματα ακόμα και στην συνηθισμένη σε προχειρότητες χώρα μας.
Cygnus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 επίσης, ένας λόγος που θα βγάλει η MS win7 sp1 είναι για marketing. είναι ένας άτυπος κανόνας ανάμεσα σε πολλούς administrators ότι το τελευταίο λειτουργικό της MS μπαίνει στα δίκτυα τους όταν φτάσει σε SP1. οπότε.... true story.. (ελληνικά)
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Η δουλειά ενός administrator δεν είναι απλά να εγκαθιστούν ένα σύστημα ή μια εφορμογή στο σύνολο των υπολογιστών που διαχειρίζεται, αλλά να φροντίζει να ελέγχει, να δοκιμάζει και να αξιολογεί κάθε τι που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει η εταιρεία του. Οχι,η δουλεια του δεν ειναι να δοκιμαζει και να αξιολογει νεα λειτουργικα.Η δουλεια του ειναι να λειτουργει απροβληματιστα το δικτυο/domain/forrest/συστημα του και να ειναι απολυτα συμβατο με τις απαιτησεις της εταιριας που δουλευει. Και μια και ρωτάς ναι έχω κάνει admin και γι'αυτό ακριβώς και δεν κάθησα να περιμένω τις πωλήσεις στα λιανομάγαζα για να αξιολογήσω το νέο λειτουργικό. Την αξιολογηση που την εκανες?Στο domain/συστημα της εταιριας που δουλευεις?'Η στο δικο σου pc? Αλλοίμονο αν δούλευαν έτσι τα πράγματα ακόμα και στην συνηθισμένη στην προχειρότητα χώρα μας. Το να περιμενεις να παρεις το λειτουργικο με την επισημη κυκλοφορια του στα μαγαζια δηλωνει προχειροτητα?
inray Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Η δουλεια του ειναι να λειτουργει απροβληματιστα το δικτυο/domain/forrest/συστημα του και να ειναι απολυτα συμβατο με τις απαιτησεις της εταιριας που δουλευει. Αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, όχι η προεργασία που απαιτείται γι'αυτό. Εκτός και αν μιλούμε για επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος. Την αξιολογηση που την εκανες?Στο domain/συστημα της εταιριας που δουλευεις?'Η στο δικο σου pc? Σε ένα κλειστό domain του εργαστηρίου δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την R2 του server domain controller και τα clients με Win7. Το να περιμενεις να παρεις το λειτουργικο με την επισημη κυκλοφορια του στα μαγαζια δηλωνει προχειροτητα? Όχι προχειρότητα του ίδιου του διαχειριστή αλλά της εταιρίας του. Εκτός και αν μιλάμε για μικροεπιχειρήσεις με τίποτα 5-6 pc σε ένα workgroup οπότε είναι αναμένομενο ούτε απαιτήσεις διαχείρισης να έχουν ίσως ούτε καν διαχειριστή. Μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες θα πρέπει να είναι εντελώς ανόητοι για να μην συμμετέχουν σε προγράμματα VL της Microsoft και να ασχολούνται με την λιανική που ούτε οικονομικά συμφέρει ως αδειοδότηση, ούτε καμιά παροχή resources προσφέρει από τις δεκάδες που παρέχονται αφειδώς μέσω των σχετικών συμβολαίων, ούτε φυσικά πρόσβαση σε projects όπως IT Pro Momentum, MSP κλπ δίνει στους διαχειριστές και στο τεχνικό τμήμα συντήρησης. Σε αυτό το επίπεδο, η έλλειψη όλων αυτών είναι καθαρά προχειρότητα και τίποτα λιγότερο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, όχι η προεργασία που απαιτείται γι'αυτό. Εκτός και αν μιλούμε για επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος. Οπως ειπα και πριν,αν λειτουργει απροβληματιστα και δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που να αναγκαζει την εταιρια να κανει upgrade,δεν το πειραζεις(δεν θα σου δωσουν ετσι κ αλλιως budget για upgrades σ αυτη την περιπτωση).Οσον αφορα τον R2,μακαρι να μπορει ο καθε admin να απαιτησει την αγορα του για να κανει κ αυτος την δουλεια του ευκολοτερα αλλα δεν.. Σε ένα κλειστό domain του εργαστηρίου δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την R2 του domain controller server και τα clients με Win7. Υποθετω πως το εργαστηριο δεν καιγοταν να εχει online παρουσια/domain services 24/7.Επισης πως δεν τρεχει καποια απαρχαιομενη εφαρμογη στα clients που μπερδευεται ακομα και με windows xp. Μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες θα πρέπει να είναι εντελώς ανόητοι για να μην συμμετέχουν σε προγράμματα VL της Microsoft και να ασχολούνται με την λιανική που ούτε οικονομικά συμφέρει ως αδειοδότηση, ούτε καμιά παροχή resources προσφέρει από τις δεκάδες που παρέχονται αφειδώς μέσω των σχετικών συμβολαίων, ούτε φυσικά πρόσβαση σε projects όπως IT Pro Momentum, MSP κλπ δίνει στους διαχειριστές και στο τεχνικό τμήμα συντήρησης. Σε αυτό το επίπεδο, η έλλειψη όλων αυτών είναι καθαρά προχειρότητα και τίποτα λιγότερο. Αgreed φυσικα,αλλα ξερεις καποια τετοια εταιρια στην Ελλαδα?Εγω δυστυχως οχι.Και θα το χαρακτηριζα τσιγκουνια και οχι προχειροτητα απο την στιγμη που βγαινει η δουλεια με πχ xp.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 δεν μας νοιάζει η συζήτηση είναι για τα windows 7 SP1, όχι για τι έκανε ή όχι ο inray... (είπε ο άρχοντας των offtopics)
grimpr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Και ποιος σε ανάγκασε να κατεβάσεις μια πρώιμη έκδοση του SP1 και να το παίξεις μάγκας; Εμένα δεν μου άρεσε ότι θέλει 1 ώρα περίπου για να περαστεί το SP1 και απανωτά restart (όπως γράφει στο bitmap). Το ίδιο χάλι ΄συνεχίζει από τα windows 3.11 . Αππαπα.... βαρύ πράγμα αυτό το λειτουργικό ρε παιδάκι μου... Εγώ αγόρασα PC για να κάνω τη δουλειά μου και για να παίζω κανένα παιχνιδάκι.... Όχι για να χαζεύω τα windows 7. Είναι σα να αγοράζεις μια TFT όχι για να βλέπεις ταινίες ή TV αλλά για να χαζεύεις το περίβλημα ή το OSD menu. Αντιδράσεις αναμένονται...
inray Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Οσον αφορα τον R2,μακαρι να μπορει ο καθε admin να απαιτησει την αγορα του για να κανει κ αυτος την δουλεια του ευκολοτερα αλλα δεν.. Καλά ούτε και εγώ απαίτησα κάτι τέτοιο. Οι ανάγκες της συγκεκριμένης επιχείρησης το απαιτούν και έτσι και αλλιώς με το διαρκές συμβόλαιό της με την MS δεν τίθεται οικονομικό θέμα αφού τα annual fees πληρώνονται έτσι και αλλιώς. Υποθετω πως το εργαστηριο δεν καιγοταν να εχει online παρουσια/domain services 24/7.Επισης πως δεν τρεχει καποια απαρχαιομενη εφαρμογη στα clients που μπερδευεται ακομα και με windows xp. Το "εργαστήριο" που σου ανάφερα φυσικά και καίγεται, κομμάτι της εταιρείας είναι και δεν ενεργεί αυτόνομα και για πλάκα αλλά με κριτήριο τις ανάγκες της. Αgreed φυσικα,αλλα ξερεις καποια τετοια εταιρια στην Ελλαδα?Εγω δυστυχως οχι.Και θα το χαρακτηριζα τσιγκουνια και οχι προχειροτητα απο την στιγμη που βγαινει η δουλεια με πχ xp. Μην το λες. Υπάρχουν αρκετές αν και σίγουρα πολύ λιγότερες συγκριτικά με άλλες χώρες. Όσο για την τσιγκουνιά, όπως σου είπα όταν υπάρχει διαρκές συμβόλαιο δεν τίθεται τέτοιο θέμα αφού τα χρήματα που πληρώνονται στην Microsoft είναι συγκεκριμένα είτε χρησιμοποιήσεις νέες εκδόσεις είτε όχι. Και όπως σωστά είπε και ο ThReSh το θέμα μας δεν είναι τι έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε αλλά το ίδιο το sp1 όποτε με το καλό βγει. Εγώ πάντως μόνο ως καλό βλέπω την κυκλοφορία του άσε που με το enterprise deployment της Microsoft είναι πια παιχνίδι η offline εγκατάστασή του σε οποιοδήποτε αριθμό clients μέσα σε λίγα λεπτά.
tritonas00 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 νεα screenshots απο CnBeta και λεπτομερειες.. http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/topic/28149-first-screenshots-of-windows-7-sp1-v101/
tritonas00 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Windows 7 SP1, the Evolution Dynamic Memory and RemoteFX http://news.softpedia.com/news/Windows-7-SP1-the-Evolution-137979.shtml
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.