karfis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Θέλω τις γνώσεις πανω στις κάρτες ήχων..!! Έχω τη μητρικη 975x platinum της MSI την ειχα αγοράσει καπου στα 250ευρω οταν βγηκε αυτη οπως και πολλες αλλες εχουν ενσωματομενη τη καρτα ήχου κα ετσι δεν εβαλα κατι αλλο... Επειδη δεν εχω ασχοληθει καθόλου νε τις κάρτες ηχου μπορείτε να μου εξηγησετε απλα το ρολο που παιζει μια καρτα ηχου πχ.όπως αυτη της Creative Sound Bblaster X-FI Titanium που την εχουν αρκετοι επανω. τι θα αλλαξει αν βάλω μια τετοια καρτα πανω στο PC μου..? γιατι εχω ηχεια της LOGITECH Z-5500 500 W RMS ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
EddieObscurant Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών, θα ξεκουράσει τον επεξεργαστή, και θα χεις κάποια επιπλεον εφέ σε κάποια παιχνιδια (eax), και κάποια προγράμματα για να ακούγεται ψιλοδιαφορετικός ο ήχος (cmss). To κακό με την titanium (που έχει γύρω στα 80 ευρώ) είναι ότι δεν υποστηρίζει dolby truehd, dts master audio, που εχουν σχεδόν όλα τα blu ray. Θα σου πρότεινα μια auzentech x-fi hometheater hd (x-fi με κάποια επιπλέον), αλλά είναι πολλά τα λεφτά (250 ευρώ). Εκτος απο την auzentech τα υποστηρίζει και η asus xonar hdav1.3 deluxe (210 ευρω) αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλυτερα τόσο απο πλευράς προβλημάτων όσο και υποστήριξης (drivers). Εκτός απο αυτές τις δύο , και όλες οι κάρτες γραφικών της σειράς 5χχ0 το υποστηρίζουν με το ενσωματωμένο κύκλωμα που έχουν, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο για να σου δώσω λεπτομέρειες.
karfis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Με απλα λόλια ποια η αισθητη διαφορα με και χωριςκαρτα ηχου στο PC οταν ακους τραγουδια η παιζεις ενα παιχνιδι...? γιατι οταν δινεις 200+ για μια καρτα ήχου περιμένεις πολλα..? εγω δεν μπορω να καταλανω τη διαφορα θα ακουσω..! *συγνωμη αν ακουγονται λιγα χαζες οι ερωτησεις μου αλλα για τις καρτες ηχουν ειμαι στο ακοταδι και θα ηθελα να κατανοησω λιγο τη δουλεια τους..! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
elise Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 συνδεσε την μητρικη καρτα μεσω οπτικης ινας με τα ηχεια και καθαρισες...
Technology fan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, η αλήθεια είναι οτι και εγώ έχω απορία γιατί να πάρει κανείς μία κάρτα ήχου... Πιστέυω οτι για να καταλάβεις διαφορά θα πρέπει να έχεις υψηλής ποιότητας ηχεία με τα όλα του, να έχεις τα τραγούδια σε πολύ καλή ποιότητα και όλα αυτά μόνο αν τα αυτιά σου ξέρουν να "ακούνε"!
tmjuju Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, η αλήθεια είναι οτι και εγώ έχω απορία γιατί να πάρει κανείς μία κάρτα ήχου... Πιστέυω οτι για να καταλάβεις διαφορά θα πρέπει να έχεις υψηλής ποιότητας ηχεία με τα όλα του, να έχεις τα τραγούδια σε πολύ καλή ποιότητα και όλα αυτά μόνο αν τα αυτιά σου ξέρουν να "ακούνε"! Έτσι ακριβώς, για καλό ήχο πρέπει να προσέχουμε όλη την αλυσίδα. Από την ποιότητα του αρχείου έως τα ηχεία.
ikaruga24 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, η αλήθεια είναι οτι και εγώ έχω απορία γιατί να πάρει κανείς μία κάρτα ήχου... Πιστέυω οτι για να καταλάβεις διαφορά θα πρέπει να έχεις υψηλής ποιότητας ηχεία με τα όλα του, να έχεις τα τραγούδια σε πολύ καλή ποιότητα και όλα αυτά μόνο αν τα αυτιά σου ξέρουν να "ακούνε"! Eπειδη βρισκομαι σε αυτην ακριβως τη φαση και εγω προτιμησα μια καρτα ηχου (οσα μπορουσα να διαθεσω) σε συνδιασμο με καποια ηχεια. Ο συνδιασμος που εκανα ηταν μια X-fi gamer edition + logitech Z-2300 που στο συνολο μου βγηκαν 170 ευρω (60 η καρτα + 110 τα ηχεια). Η διαφορα ποιοτητας ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε σχεση με την onboard καρτα ηχου και τα προηγουμενα ηχεια χωρια που για καποιο λογο η καρτα ηχου μπορει να αποδοσει και ηχους που δεν ειναι δυνατον να αποδοσει η on board καρτα ηχου για καποιο λογο. Το πρωτο παιχνιδι που παρατηρησα να συμβαινει αυτο ηταν το quake 4 οπου ακουγα ηχους (με την καρτα) που δεν ακουγα καν χωρις αυτην (παραδειγμα οι εξτρα ηχοι απο το κεραυνοπλο). Απο τοτε ειμαι -παντα- με μια καρτα ηχου και -παντα- με ποιοτηκα ηχεια. Χιλιες φορες 2.1 ηχεια ποιοτητας παρα 5.1 ή 7.1 και απλα "basic".
karfis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Καταρχας Ευχαριστω πολυ για της αποψεις σας δλδ εγω που εχω ηχεια 5.1 LOGITECH Z-5500 θα εχω διαφορα ποιότητας στον ηχο μου..? Θα το σκεφτω για καρτα ηχου προς τον παρων ομως θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το πιο σωστο σύνδεσης τον ηχείων στην μητρικη οταν ειπες με οπτικη ίνα.. που ακριβως θα το συνδέσω..? στη παρακάτω φωτο είναι η συνδεσμολογία που εχω τωρα... στο coax εχω τo PC και στο αλλο την LCD-TV http://i445.photobucket.com/albums/qq175/vkarfis/DSC04072.jpg http://i445.photobucket.com/albums/qq175/vkarfis/DSC04073.jpg Υπάρχει κάποιος αλλος τροπος καλύτερος..??
tmjuju Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Καταρχας Ευχαριστω πολυ για της αποψεις σαςδλδ εγω που εχω ηχεια 5.1 LOGITECH Z-5500 θα εχω διαφορα ποιότητας στον ηχο μου..? Θα το σκεφτω για καρτα ηχου προς τον παρων ομως θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το πιο σωστο σύνδεσης τον ηχείων στην μητρικη οταν ειπες με οπτικη ίνα.. που ακριβως θα το συνδέσω..? στη παρακάτω φωτο είναι η συνδεσμολογία που εχω τωρα... στο coax εχω τo PC και στο αλλο την LCD-TV http://i445.photobucket.com/albums/qq175/vkarfis/DSC04072.jpg http://i445.photobucket.com/albums/qq175/vkarfis/DSC04073.jpg Υπάρχει κάποιος αλλος τροπος καλύτερος..?? Καλά είσαι. Στέλνεις ψηφιακά τον ήχο, μια καλύτερη κάρτα ήχου με ψηφιακή σύνδεση και αυτή, δε νομίζω να έκανε ιδιαίτερη διαφορά στην περίπτωσή σου – με τα συγκεκριμένα ηχεία. Εάν είσαι σε vista/win7 σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το foobar με το wasapi plugin – που παρακάμπτει το mixer του λειτουργικού συστήματος για να έχεις bit perfect (και σωστά χρονισμένη εάν είναι δυνατό) αναπαραγωγή σε cd quality music. Κατεβάζεις foobar, και ξεχωριστά το wasapi plugin – ή και το asio plugin εάν υποστηρίζετε από την κάρτα σου ή είσε σε winXP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.