Προς το περιεχόμενο

Συνδεση εξοδου ηχου TV με DVD Player

andsard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να συνδέσω την έξοδο ήχου της τηλεόρασης(η μόνη που έχει είναι η στέρεο RCA δεξια δεξια που φαίνεται στην εικόνα) post-91320-129063053029_thumb.jpg

στο DVD Player με 5.1 surround το οποίο έχει εισόδους optical και coaxial.

Μπορεί να γίνει αυτό; Και αν ναι με τι καλώδιο;

Δημοσ.
Θέλω να συνδέσω την έξοδο ήχου της τηλεόρασης(η μόνη που έχει είναι η στέρεο RCA δεξια δεξια που φαίνεται στην εικόνα) [ATTACH]25019[/ATTACH]

στο DVD Player με 5.1 surround το οποίο έχει εισόδους optical και coaxial.

Μπορεί να γίνει αυτό; Και αν ναι με τι καλώδιο;

Απλά σύνδεσε με σκαρτ το dvd με την tv είσαι οκ (και εικόνα και ήχο in-out).

Δημοσ.

Βασικά αυτό που θέλω είναι να βλέπω τηλεόραση και να ακούω από το surround που είναι συνδεδεμένο στο dvd. Άρα πρέπει να συνδέσω το audio out της τηλεόρασης στο audio in του dvd.Το έχω δοκιμάσει με τηλεόραση που έχει optical audio out και μια χαρα. Με τη έξοδο ήχου της συγκεκριμένης τι καλώδιο χρειάζομαι;;;

Δημοσ.

Όχι δεν είναι απαραίτητο αυτό που λες. Με αυτά που έχεις μια τέτοια συνδεσμολογία από ότι γνωρίζω είναι αδύνατη. Surround θα έχεις και με το σκαρτ αρκεί το video (μια ταινία π.χ. που θα βάλεις να παίξει από το dvd) να έχει ήχο surround. Τα κανάλια της TV για να καταλάβεις δεν είναι surround αλλά απλά stereo (δεξί-αριστερό). Αν είχες έξοδο οπτικής από την tv απλά η ποιότητα του ήχου θα ήταν καλύτερη και τίποτα άλλο. Η διαφορά ποιότητας για μένα που δεν είμαι και πολύ πωρωμένος με τον ήχο είναι χωρίς ουσία. Βασικά αν δεν ασχολείσαι ούτε που θα καταλάβεις και τη διαφορά. Εξάλλου από ότι έχω καταλάβει έχει πάρει ένα απλό home theater οπότε σίγουρα δεν είσαι και εσύ πωρωμένος με τον ήχο όπως και εγώ. Αν θέλεις ήχο πρέπει να τα χώσεις και δεν εννοώ 500-1000ευρώ αλλά πολλά περισσότερα.

Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι ειδικός σε αυτά.

Δημοσ.

Πάντως, παρ'όλο που ο ήχος των καναλιών της tv δεν ειναι surround, προτιμώ να τα ακούω από το surround του home theater παρά από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Το έχω δοκιμάσει με άλλη tv που έχει optical audio out, αλλά με τη συγκεκριμένη δεν μπορεί να γίνει λες, ε;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.
Πάντως, παρ'όλο που ο ήχος των καναλιών της tv δεν ειναι surround, προτιμώ να τα ακούω από το surround του home theater παρά από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Το έχω δοκιμάσει με άλλη tv που έχει optical audio out, αλλά με τη συγκεκριμένη δεν μπορεί να γίνει λες, ε;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Ακριβώς όπως θα ακούς και με οπτική έτσι θα ακούς και με το σκαρτ. Όσο surround θα ακούς με το σκαρτ άλλο τόσο θα ακούς και με οπτική(από ποιό ηχείο θα βγαίνει ο κάθε ήχος την κάθε στιγμή θα είναι ο ίδιος). Το μόνο που αλλάζει είναι η ποιότητα του ήχου (η καθαρότητα να στο πω αλλιώς) και τίποτα άλλο. Η γνώμη μου αν και είμαι ένας απλός χρήστης είναι ότι δεν γίνεται να συνδεθούν με τον τρόπο που θες. Αλλά και να γινόταν η διαφορά ποιότητας ήχου σε ένα μηχάνημα σαν αυτό που έχεις θα ήταν σχεδόν μηδενική. Βαλε απλά το σκαρτ και είσαι οκ λέμε. Αν επιτρέπετε τί μηχάνημα πήρες?

Δημοσ.

Σκάρτ δεν έχει. HDMI εχει. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλα με το HDMI δεν γίνεται αυτό. To HDMI δεν είναι είσοδος για την TV. Δλδ δεν μεταφέρει ηχο/εικόνα από το DVD στην tv;

Δημοσ.
Σκάρτ δεν έχει. HDMI εχει. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλα με το HDMI δεν γίνεται αυτό. To HDMI δεν είναι είσοδος για την TV. Δλδ δεν μεταφέρει ηχο/εικόνα από το DVD στην tv;

Δυσκολο να πιστέψω πως το dvd δεν έχει σκαρτ αλλά μόνο hd. Με το hd μπορείς να κάνεις την δουλεία σου (in-out, εικόνα-ήχο) . Το θέμα είναι οτι η TV που έχεις δεν έχει υποδοχή hd παρα μόνο component (μόνο εικόνα).

Δημοσ.

Έχει υποδοχη hdmi. Και πίστεψέ το, το dvd δεν έχει scart. Νομίζω κανένα από τα καινούρια. Πάντως με το hdmi/scart δεν γίνεται να έχεις έξοδο του ήχου της tv από το surround.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...