Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2001 Για την intracom ισχυει αυτο που ειπε ο φιλος apoc.<BR>Δουλευουν αρκετοι γνωστοι μου και εχω πληροφορηθει τη κατασταση απο πρωτο χερι.<BR>Τα λεφτα ειναι λιγα αν σκεφτεις τη ποιοτητα και την ενταση της δουλειας που απαιτειται. Επειτα η υπερωρια ειναι στανταρ και οι καλοι μισθοι που λετε ειναι με ολα αυτα μεσα. <BR>Δηλαδη 5~6 κατοσταρικα με 12ωρα δουλειας και αυτο για τα καλα ποστα γιατι στα αλλα, αστα καλυτερα. <BR>Και αν υπολογισεις το ρουφιανιλικι, χαφιεδισμο, γλυψιματα, πισωπλατα μαχαιρωματα, τσατσιλικια και τα συναφη συν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση που διανυεις καθε μερα για να πας και να γυρισεις, μαλλον πρεπει να εισαι απελπισμενος απο δουλεια για να πας εκει (με εξαιρεση μερικες καλες θεσεις).<P>Πραγματι το Κοκκαλισταν τα τελευταια χρονια προσλαμβανει αποφοιτους Πολυτεχνειων, ΑΕΙ και ΤΕΙ με το τσουβαλι και αρκετοι πανε σε τμηματα που τα ξυνουν γιατι μαλλον δεν εχουν αντικειμενο.<BR>Πιστευω οτι το Κοκκαλισταν κανει εξυπηρετησεις στη κυβερνηση στο θεμα "ανεργια" και με ανταλαγμα επιδοτησεις σε θεσεις νεων εργαζομενων (σιγα, νομιζατε οτι καταξοδευονται για ολους αυτους...)<BR>Τωρα τελευταια ακουσα μαλλιστα για ομαδικες απολυσεις απο παραγωγικα τμηματα.<BR>Η κατασταση φυσικα δεν ειναι καλυτερη στον υπολοιπο ιδιωτικο τομεα αλλα μην ακουω καποιους που δουλευουν στην Ιντερακομ να "κουνιουνται" λες και ειναι στελεχη σε εταιρια της silicon valley γιατι χαμογελαω με κατανοηση.<P>Και φυσικα αυτο ισχυει ελειψη ανταγωνισμου. Το σχεδιαστη VLSI για παραδειγμα αν τον διωξει η Ιντρακομ λογω περικοπων (ή το πιθανοτερο λογω αλλαγης ...κυβερνησης) που θα παει να βρει την ιδια δουλεια ; Στο κομπιουτεραδικο του κυρ-Μητσου της γειτονιας του; <BR>Μαλλον παπακι θα παρει και θα αρχισει το σερβις σε Pcια με w2k και δικτυα σε σουπερ μαρκετ.<p>[ 08-10-2001: Message edited by: Tasos ]
Γηρυόνης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2001 Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τους φίλους άποκ και Τάσο.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Γηριόνης:<BR><STRONG>Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τους φίλους άποκ και Τάσο.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Και να συμπληρωσω κατι που ξεχασα :<BR>Εγω εκανα τις βασικες μου σπουδες στη Γαλλια και μετα ηρθα Ελλαδα. Ηταν επιλογη μου.<BR>Θα μπορουσα να κατσω να δουλεψω Γαλλια χωρις κανενα προβλημα. Ο τροπος ζωης δεν ειχε τιποτε το εξωφρενικο ουτε και τιποτε το δραματικα διαφορετικο σε σχεση με εδω εκτος φυσικα απο σημαντικη διαφορα στη ποιοτητα υπηρεσιων κρατους-πολιτη και γενικα στο ολο στησιμο της "πολιτειας".<BR>Κανεις δε με ειδε με μισο ματι επειδη ειμουν Ελληνας ουτε ακουσα ποτε υποτιμιτικο σχολιο ουτε τα αναλογα που λεμε εδω για Αλβανους, Ρωσους κτλ<BR>Απο γκομενες αν και οι περισσοτερες Γαλλιδες δε λενε (εμφανισιακα εννοω) σε σχεση με τις Ελληνιδες (γουστο μου ετσι !) στα μυαλα απεχουν χιλιομετρα (σημαντικο αυτο).<BR>Τελος οι μισθοι, ξεκιναγα με διπλασιο απο οτι εδω και πιστευω τωρα θα ειχα αποδοχες ανω του 1,5 χαρτιου το μηνα.<BR>Και το κοστος ζωης σε καμμια περιπτωση δεν ειναι διπλασιο απο οτι εδω. Αντιθετα αν δεν εισαι σπαταλος μπορεις να κανεις καλη ζωη και να μαζεψεις καλα λεφτα συντομα (χωρις να γινεις εβραιος).<BR>Παρολαυτα δεν ειμαι πορωμενος με τα λεφτα αλλα ουτε και με το αντικειμενο σπουδων μου (η αληθεια ειναι οτι σιγα σιγα εχασα τη πορωση που ειχα οταν ξεκινησα) και δε μ'ενδιεφερε και τοσο ετσι γυρισα στην Ελλαδα.<BR>ΑΛΛΑ αν καποιος ενδιαφερεται για καριερα, αντικειμενο και αποδοχες ο δρομος του εξωτερικου ειναι σχεδον μονοδρομος ΕΚΤΟΣ κι αν καταφερει καποια στιγμη να γυρισει Ελλαδα βασει ενος καλου συμβολαιου. <BR>Αλλα να ξερετε οτι ακομα κι αν εχεις μια καλη δουλεια εδω αν κατι παει στραβα πολυ δυσκολα θα βρεις μια αντιστοιχη δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.