Προς το περιεχόμενο

Programatistis VS Texnikos H/Y kai diktiwn

Omiloparmenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paides gia sas tongue.gif" border="0 <BR>Eimai 15 xronwn kai tha ithela na akousw kapies gnomes sxetika me to ti tha einai kalitero na akolouthisw...asxoloume me tous ipologistes kai apofasisa na asxolithw me autous kai sto ipolipo tis zwis mou grin.gif" border="0. Exw omos to dilima ti na akolouthisw...diladi Programatistis i Texnikos H/Y kai diktiwn...oi pio polloi pou exw rwtisei mou lene texnikos...to thema einai oti osoi mou eipan texnikos einai kai oi idioi texnikoi...alloi pali mou eipan na paw programatistis...polloi pali mou lene "1000 fores texnikos para programatistis...den exei mellon stin Ellada".To thema einai oti oloi mou exoun protinei ena apo auta ta 2...auto diladi pou tha akolouthisw na to sindiasw me Web desing!<BR>Esas i gnomi sas pia einai? tongue.gif" border="0

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή δουλεύω σε εταιρεία που έχει και τις δύο θέσεις εργασίας, σε ενημερώνω ότι ο προγραμματιστής είναι πλήρες (αν και ζητάνε μερικούς για delphi), ενώ οι θέσεις για τεχνικούς είναι κενές..Με βάση την ηλικία σου θα σου έλεγα να πας για τεχνικός Η/Υ και δικτύων. Ο λόγος; Όντως έχει μέλλον αυτός ο 'δρόμος'. Α, και κάτι άλλο. Ο προγραμματιστής κάθεται σε ένα γραφείο, ενώ ο τεχνικός σε ένα μέσο συγκοινωνίας. Αν κατάλαβες τι εννοώ...

Δημοσ.

Αυτο που θες εχει και σχεση με σπουδες, δηλαδη τι σχολη θα δηλωσεις ή γενικα σαν επαγγελματικο προσανατολισμο;<BR>Τελος παντων γνωμη μου ειναι οτι οι περισσοτεροι τεχνικοι ειναι "δηθεν" τεχνικοι αφου τη δουλεια αυτη τη κανουν και ασχετοι και παιρνει ολους η μπορα , δηλαδη χαμηλοι μισθοι και χαμαλικια (παρε το μηχανακι και τρεχα στους πελατες...) και δυσκολα ξεκολας.<BR>Εκτος φυσικα αν θες να γινεις μηχανικος υπολογιστων (πολυτεχνειου) οποτε αλλαζει το θεμα.<BR>Προγραμματιστης ειναι δυσκολη δουλεια (και αναλυτης ακομα πιο δυσκολη) γιατι χρειαζεται συνεχη ενημερωση γυρω απο νεα εργαλεια και τεχνικες αλλα πιστευω πετυχαινεις καλυτερες αποδοχες με πιο "κυριλε" δουλεια.<BR>Προτιμησε τοτε σχολες τυπου software engineering (ακομα και σε τει πληροφορικης αξιζει αν μπεις και βρισκεις ευκολα δουλεια), αν φυσικα ασχοληθεις και τη ψαξεις.<BR>Τεχνικοι ειναι δεκα στο παρα που λενε αλλα λιγοι ειναι οι καλοι.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα...Πληροφοριακά και εγώ προγραμματιστής είμαι, αλλά από χόμπι είμαι πολύ καλός με τεχνικά θέματα των Η/Υ. Πρόσεξες την λέξη 'χόμπυ'. Μερικές φορές οι χομπιστες είναι πιο καλοί από τους έχοντας ''χαρτί σπουδών''... wink.gif" border="0 Μάλλον σε μπερδέψαμε παραπάνω, sorry.

Δημοσ.

Ε, τότε, όμως υπάρχει άλλη ερώτηση: Αντέχεις πολλές ώρες (8ωρο) μπροστά από μία οθόνη; Και ταυτόχρονα να προσπαθείς να βρεις μία λύση σε κάποιο πρόβλημα, πάνω στο λογισμικό που αναπτύσεις;

Δημοσ.

Κατ'αρχην πρέπει να καταλάβεις ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Τεχνικού Η/Υ και δικτίων, και του προγραμματιστή. Οι περισσότεροι που ασχολούνται με προγραμματισμό απο μικροί, απογοητεύονται όταν περάσουν σε κάποια σχολή (παλιότερα, τώρα μάλλον είναι περισσότερο συνηδητοποιημένοι). Κατ'αρχην δεν πιστεύω οτι οι θέσεις των προγραμματιστών είναι περιορισμένες. Για να καταλάβεις, η Intrasoft, προσλαμβάνει προπτυχιακούς φοιτητές του πολυτεχνείου, με πρώτο μισθό 400.000 (310.000 καθαρά). <BR>Τώρα αν τεχνικό Η/Υ και δικτίων εννοείς τον κατσαβιδά, τότε χίλιες φορές προγραμματιστής. Αρνούμαι καν να αναγνωρίσω κάτι τέτοιο σαν ειδικότητα. Ξέρω 15άχρονα παιδάκια που λύνουν και δένουν υπολογιστές, και αυτό που υποννοεί αυτή η ειδικότητα μάλλον κάτι τέτοιο είναι. Υπάρχουν ένα κάρο ειδικότητες, αλλά γνώμη μου είναι να στοχεύεις σε αυτή που σε κάνει πιο ολοκληρωμένο σαν επαγγελματία.

Δημοσ.

paidia den yparxoyn mono texnikoi kai programmatistes , meta erxetai i ekseidikeysi , den exei simasia ti exeis spoudasei giati stis spoudes tha pareis genikes gnwseis , an omws theleis na gineis p.x sysadm prepei na exeis kai apo tis dyo pleyres gnwseis , episis poly vasiko pleon einai na mporeis na ksereis apo diktya akoma kai an apla ksereis orologia kai genika pragmata gia na mporeis na katalavaineis kai na sinenoise.<BR>Telos panton akoma kai programmatistis na gineis pleon tha prepei na matheis ena i dyo pragmata kala , diladi den mporeis na ksereis kai oracle , kai c kai java kai php ktl<BR>Alla kai na ta ksereis ayta an p.x egw kserw na kanw ena query se oracle kai den kserw na stinw to mixanima poy tha trexei epanw aksizei ??<BR>Ton dromo toy o kathenas tha ton apofasisei stin poreia kathw mathainei kai vlepei ti kykloforei , kai oso gia theseis ergasias yparxoun apeires se oloys toys tomeis kai se oles tis etairies kai analogos proswntwn, proypiresias ktl einai kai oi misthoi .<BR>Genika egw pisteyw oti xreiazontai genikoteres gnwseis kai meta eidikeymena panw se kati na eisai kalyteros . <BR>P.x an den kserw ti einai to ldap pws tha ftiaksw ena programma se mia glwsa gia na kanw queries???

Δημοσ.

Na soy to pw me aplo tropo gia nato katalabeis.<P> An 8eleis na meineis Ellada gia na doylepseis tote gine texnikos. Dystyxws sthn Ellada oi programmatistes den exoyne mellon gia ton poly aplo logo oti den exoyme paragwgh logismikoy.<P> An to skeftesai na pas ekswteriko gia na doylepseis (gia arketa xronia) tote xilies fores programmatisths gia ton poly aplo logo oti o programmatisths sto ekswteriko einai 8eos.<P> Bandi: H Intracom dinei poly ligotera apo 400.000 drx arxiko mis8o (proswpikh empeiria) se kapoion apofoito. Emena me master kai dyo xronia empeiria (syn ena placement) moy prosferane 370.000. Dhladh enas apofoitos xwris master ai xwris empeiria ti prepei na parei;

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου θα σου συνιστούσα να ακολουθήσεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει. Μην ακολουθήσεις τον τομέα της πληροφορικής αν πραγματικά δεν σου αρέσει ή μόνο και μόνο επειδή αυτό τον καιρό είναι μόδα τα computers.<BR>Τώρα όσον αφορά για το συγκεκριμένο θέμα θα σου πω τι συμβαίνει στην δουλειά μου. Εγώ πληροφοριακά είμαι προγραμματιστής αναλυτής. Είμαστε ένα team τεσσάρων προγραμματιστών, υπάρχει άλλο ένα team τεσσάρων τεχνικών (τους φωνάζουμε κατσαβιδάδες smile.gif" border="0 όχι κοροϊδευτικά). Εμείς (προγραμματιστές σηκωνόμαστε από το γραφείο μόνο όταν θέλουμε να πάμε στην τουαλέτα smile.gif" border="0 που λέει ο λόγος, ενώ τους τεχνικούς τους βλέπουμε πολύ σπάνια στα γραφεία τους. Οσο για τα λεφτά παίρνουμε περίπου 60% περισσότερα. Εμείς όμως έχουμε περισσότερο άγχος, περισσότερο διάβασμα και περισσότερες ευθύνες από τους τεχνικούς. Τώρα η απόφαση είναι δική σου.

Δημοσ.

Paidia sas euxaristw gia tis apantiseis. Apotelesma...auto pou eixa bgalei kai prin anoi3w auto to thema...efoson tha minw Ellada kalitera einai na akolouthisw texnikos H/Y kai diktiwn. To thema einai oti opou kai na pas tha exeis genikes gnoseis...p.x o texnikos 3erei na kanei kati me programatismo...alla kai o programatistis mporei na antape3elthi se mia diskolia pou tha tou prokipsei se ena thema pou tha xriazotan texnikos grin.gif" border="0 <BR>Y.G. Exw akousei gia epistimi ipologistwn...auta ta atoma me pio thema asxolounte?

Δημοσ.

Αν η επιλογή σου βασίζεται καθαρά πάνω σε θέμα χρημάτων και πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά τότε κάνεις καλή επιλογή.<BR> Αν όμως σου αρέσει κάτι άλλο πραγματικά τότε ακολούθησε άλλο δρόμο. Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάς Δευτέρα πρωί και να είσαι χαρούμενος.

Δημοσ.

to thema den einai mono ti sou aresei alla ama exei kai ton analogo vatmo (xereis ti enoo... 19+ gia texnikos einai psilopipa kai psilopikra - ta perasa persi frown.gif" border="0) - kali tixi pantos

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...