Προς το περιεχόμενο

Parallels Desktop vs VMware Fusion vs CrossOver Mac Vs Virtualbox Vs Winebottler

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα "καυτό ερώτημα" για τρία "καυτά προγράμματα".

Parallels Desktop Vs VMware Fusion Vs CrossOver Mac

Vs Virtualbox Vs Winebottler

Προτερήματα? Μειονεκτήματα?

Ποια η εμπειρία σας και ποια η άποψή σας για το καθένα..?

Αν αγοράζατε σήμερα μόνο ένα από τα τρία, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμαζοντας parallels & VMware Fusion σε mbp εδω και 3 μήνες μπορώ να πώ ότι ειμαι ενθουσιασμένος με την προοδο των προγραμματων σε αυτων τον τομεα. Ειχα να δοκιμασο βεβαια κατι χρονια να τρεξω windows μέσα απο άλλο λειτουργικο (linux τελαταια φορα) και πραγματικα ειχα απογοητευτη.. φενετε ομως ότι εγιναν αρκετα και σωστά βηματα και σε αυτον τον τομεα. Στα προγραμματα που τρέχω office-visio & adobe photoshop etc έχω την αίσθηση ότι το VMware είναι ποιο γρηγορο. Το CrossOver δεν το εχω δοκιμασει σε δικο μου μηχανημα για να μπορω να συγκρινω.

Είχα βρει και κάποια συγκριτικά πχ. Εδώ, αλλά οι εμπειρίες οι δικές σας είναι καλύτερη πληροφόρηση πιστεύω. (διότι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη..χιχι)

Και το Crossover φαίνεται πολύ εντυπωσιακό πάντως...!!!

Χρησιμοποιώ κατά καιρούς και έχω δοκιμάσει και τα δύο λόγω ενός προγράμματος αντικειμενικών αξιών (ελληνικού), το οποίο "τρέχει" μόνο σε Windows.

- Το VMWare πιστεύω ότι είναι πιο σταθερό και πιο γρήγορο αλλά με λιγότερα οπτικά εφέ και ευκολίες.

- Το Parallels έχει πιο πολλά να προσφέρει στην αισθητική και στις ευκολίες (usb, printers κ.λ.π.) αλλά τραβάει ώρες - ώρες κάτι πολύ χοντρά κολλήματα (με ανάγκασε να κάνω format σε bootcamp partition που το πέρασα).

- Για το Crossover δεν μπορώ να πω τίποτα, το είχα δοκιμάσει παλιά και δεν δούλευε καθόλου τα ελληνικά οπότε δεν είχε νόημα να το χρησιμοποιήσω.

Αν αυτή τη στιγμή ήταν να αγοράσω ένα από τα 3 θα διάλεγα το Parallels γιατί είναι οπτικά πιο ωραίο και μου "χρυσώνει το χάπι" όταν τρέχω windows μέσα στο macos μου, χαλάλι τα κολλήματα του!

Ξέχασες να βάλεις στη σύγκριση το VirtualBox. Δεν έχει όλα τα features του Parallels ή το VMWare αλλά είναι δωρεάν.

Ακόμα, διάβασα πρόσφατα - αλλά δεν βρήκα το χρόνο να τη δοκιμάσω - για μια σχετικά νέα εφαρμογή, το WineBottler. Χρησιμοποιεί κι αυτή (όπως το CrossOver) το WINE και δουλεύει "πακετάροντας" μια εφαρμογή Windows με τέτοιο τρόπο ώστε να παίζει σε Mac OS X.

Για ένα δύο application καλύτερα να χρησιμοποιήσεις crossover η winebottler. Αν χρειάζεσαι πλήρες windows περιβάλλον τότε επιλέγεις. Προσωπικά προτιμώ το virtual box γιατί είναι δωρεάν!

Ναι, σωστά.

Εγώ το VirtualBox έχω περασμένο μέσα αυτή τη στιγμή. (συνήθειες από το Linux). :P

Θα Ενημερώσω το Thread.

Είχα κατεβάσει και το winebottler, αλλά δεν ασχολήθηκα σε βάθος μαζί του και επίσης με μπέρδεψε λιγάκι σχετικά με το "πως θα εγκαταστήσω μία εφαρμογή των windows" εκεί μέσα (θέλει διάβασμα αρκετό το Winbottler) και το ψιλο-παράτησα.

Εγώ θέλω να βάλω το Office 2003 (λόγο ορθογράφου και σωστής διάταξης κειμένου) και ακόμη παιδεύομαι με το CrossOver...

To πρόβλημα είναι οτι δεν γράφει τα Ελληνικά γράμματα της τελευταία σειρά του πληκτρολογίου... (ΖΧΨΩΒΝΜ)

Και δεν θέλω να κάλω καθαρή εγκατάσταση windows σε άλλο partition....

• 1 χρόνο αργότερα...

Και η δική μου ψήφος είναι για το vmware. Σταθερότατο, γρήγορο, πρακτικό και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα με το parallels είχα αρκετά θεματάκια.

Κοιταξε χρησιμοποιω το Parrallels εδω και ενα χρονο και ειμαι πολυ ικανοποιημενος..Αρχικα εγκαθηστας γελοια οποιο λογισμικο θελεις,μπορεις να εχεις και Linux και τα Osx server αν θελεις.Απεγκαθηστας το λογισμικο ακομα πιο ευκολα με ενα κλικ στο Remove και τα partitions και ολα τα περιεχομενα εχουν φυγει με τη μια..δεν σου το συνιστω παντως για Gaming..Αλλα τι ειναι αυτο που θελεις να κανεις και χρειαζεσε Windows.Γιατι οπως και να εχει τα προβληματα τους δεν λυνονται ακομα και οταν τα τρεχεις σε Mac.

Για αυτά τα λογισμικά που αναφέρετε παραπάνω υπάρχουν έτοιμα VM που είναι compatible με το καθένα τους; Βασικά θέλω απλά να κατεβάσω ένα και απλά να το κάνω Load και να παίζω. Το είχα κάνει αν θυμάμαι καλά με το Parallels αλλά θέλω να δοκιμάσω κι άλλα πριν καταλήξω.

Πολύ καλό thread πάντως :)

Έχω το parallels νομίζω την προτελευταία έκδοση και θέλει πάρα πολύ μνήμη! Πρακτικά δε θέλει να έχεις σχεδόν τίποτα ανοικτό στο OSX αν είσαι με 2 GB μνήμη. Άτομα που έχουν VMware μου λένε πως τρέχουν άνετα στα 2GB με αρκετά πράγματα ανοιχτά στο OSX.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...