sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Η απόφαση της ΕΕ νομίζω βγήκε πέρσυ και όχι το 2006 EDIT : Λες και βλέπω τηλεόραση ούτε δέκτη θα πάρω μόνο ταινίες βλέπω άντε και λίγο ps3 Μία αναφορά του 2005 για την πρόοδο των χωρών στην ΕΕ ως προς το αναμενόμενο switchover του 2012... http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/05/166&format=HTML&aged=1&language=EN&guiLanguage=en Το θέμα είναι να εκπέμψουν σύντομα σε HD, γιατί και το SD digital φαίνεται μάπα στις HD τηλεοράσεις... Συμφωνώ, αλλά ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό θα σημαίνει νέους αποκωδικοποιητές, γιατί τουλάχιστον στα στάνταρ που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Digea για αποκωδικοποιητές συμβατούς με τις εκπομπές της, δεν γίνεται λόγος για HD, και η ανάλυση περιορίζεται στο 720Χ576 των SD εκπομπών... http://www.digea.org/Specifications.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Το Betamax είχε το VHS, το HD-DVD είχε το Blu-Ray. Το MPEG-2 έπαιζε μόνο του για μία τριετία. Και μετά λένε σε χιλιάδες χρήστες οτι θα πρέπει να αλλάξουν σε MPEG-4. Τέσπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Πάνω από μια δεκατία να λες ότι έπαιζε μόνο του το mpeg2 (πρώτες εκπομπές το 1995-96), στην αρχή σε δορυφορικές εκπομπές (όπου ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των καναλιών έτσι εκπέμπει), και αργότερα σε επίγεια ψηφιακή και καλωδιακή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Πάνω από μια δεκατία να λες ότι έπαιζε μόνο του το mpeg2 (πρώτες εκπομπές το 1995-96), στην αρχή σε δορυφορικές εκπομπές (όπου ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των καναλιών έτσι εκπέμπει), και αργότερα σε επίγεια ψηφιακή και καλωδιακή... Εγώ αναφέρομαι στην επίγεια ψηφιακή. Εννοείται η δορυφορική εδώ και χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bloodlessz Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Η 32LH2000 ειναι ΑΛΛΟ πιο συγχρονο μοντέλο του 32LG2000. Εγω έχω την 32LG56000 και όπως αναφέρεται σε προηγούμενο πόστ, ΔΕΝ εχει MPEG4, αλλα μόνο MPEG2. Οπότε λίγο χλωμό η δικιά σου η 32LG2000 να έχει MPEG4. Δεν ξέρω για την 32LG2000 αλλά για την 32LH2000 λέω σίγουρα πως έχει MPEG4 Το γράφει και στο site της lg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό μου αρκεί. Το πόσο εύκολα δέχεσαι το "ok extra κόστος". Μα αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε αυτό το έξτρα κόστος, όταν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε βάζοντας σωστά στάνταρ από την αρχή, και πληροφορώντας τον κόσμο. Στο κάτω κάτω σε κάποιους δεν περισσεύουν τα λεφτά για να πετάνε έτσι, ούτε έχουν συνηθίσει να τα πετάνε σε χειρότερα ή ανούσια πράγματα (δεν μιλάω για μένα, μια γενικότερη παρατήρηση μόνο). αυτοί που δεν τους περισσεύουν τα χρήματα θα περιμένουν μέχρι να είναι 1000% σίγουρο ότι θα υπάρχει ένα πρότυπο, μέχρι κάποτε να αλλάξει και αυτό... Το Betamax είχε το VHS, το HD-DVD είχε το Blu-Ray. Το MPEG-2 έπαιζε μόνο του για μία τριετία. Και μετά λένε σε χιλιάδες χρήστες οτι θα πρέπει να αλλάξουν σε MPEG-4. Τέσπα. από τους οποίους η πλειοψηφία έπαιζε λόγω της TV όχι ξεχωριστών decoders... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ξέρω για την 32LG2000 αλλά για την 32LH2000 λέω σίγουρα πως έχει MPEG4 Το γράφει και στο site της lg βρήκα τη δικια μου... άλλος ένας που την πάτησε και μάλιστα με τηλεόραση εξαμήνου... ώραιά... ελπίζω τουλάχιστον να παίρνει κάποια καρτα επέκτασης να κάνουμε τη δουλεία μας... αλλά το θέμα είναι το κόστος αυτής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
denexo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Να υποθέσω δηλαδή ότι με κάτι σαν και αυτο : http://www.neotion.com/products/module.htm θα κάνουμε την δουλειά μας; Προσωπικά έχω μία Sony Bravia της οποίας ο decoder είναι mpeg2 αλλά λέει στο manual ότι έχει pcmcia card slot. Ελπίζω απλά το κόστος να μην είναι μεγάλο. Πάντως με ένα search στο skroutz καρτούλες pcmcia mpeg-4 για την τηλέοραση δεν βρήκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Αν η μοντούλα κοστίζει πάνω από 50€ δεν βλέπω κανένα λόγο να την προτιμήσει κανείς σε σχέση με ένα ανεξάρτητο δέκτη (εκτός και αν έχει πρόβλημα χώρου και καλωδίων από ένα ακόμα κουτί). Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται επανακωδικοποίηση του σήματος από mpeg4 σε mpeg2 (αφήνοντας κατά μέρος τις τυχόν ασυμβατότητες της μοντούλας με κάποιες τηλεοράσεις) είναι αρκετός αποτρεπτικός παράγοντας, αφού μόνο χειροτέρευση της ποιότητας της εικόνας μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή την μετατροπή. Μιας ποιότητας που δεν αναμένεται να είναι και πολύ καλύτερη από την αναλογική λήψη, όπου τουλάχιστον υπάρχει πολύ καλό σήμα, χωρίς θορύβους, παρεμβολές, και είδωλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
esertas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Σίγουρα είναι καλύτερα ένα ξεχωριστό κουτί αποκωδικοποιητή για να έχεις και έξοδο εξτρά προς εγγραφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alcemist Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Η απορία που μου έρχεται στο μυαλό είναι γιατί η ΕΡΤ δεν μεταδίδει τα αναλογικά της κανάλια σε ψηφιακό. Υποτίθεται ότι έχει στήσει την ΕΡΤ ψηφιακή εδώ και χρόνια... Τι περιμένει;... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cycomiko Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 όχι δεν είναι μλκες αλλά δεν τους ανάγκασε κανείς, ήταν επιλογή τους... να πεις ότι το 2006 τους είπαν αγοράστε τώρα mpeg2 decoder γιατί του χρόνου θα σταματήσουμε να προβάλουμε σε αναλογικό και μετά τους το άλλαξαν σε mpeg4 να πω ότι είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη των αρμοδίων, αλλά σε αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι... γιατί πρώτη ή τελευταία φορά είναι που άλλαξε κάποιο πρότυπο? betamax, hd-dvd και πολλά άλλα που "ψόφισαν" και έμεινε ο καταναλωτής με το πτηνό στο χέρι... Υπάρχει μια συμαντική διαφορά μεταξύ του "πολέμου" BluRay - HDDVD, BetaMax-Video και τής Ψηφιακής τηλεόρασης. 1) Οσον αφορά τους "πολέμους", ο κόσμος είχε μια επιλογή αναμεταξύ των 2 φορμάτ και στο τέλος επικράτησε, αν όχι το καλύτερο, τότε τουλάχιστον αυτό που ηθελε ο κόσμος. Βλέπετε τόσα χρόνια προσπαθούν να πλάσάρουν BLURay αλλά ο καταναλωτής αντιστέκεται γιατί δέν βρίσκει τον λόγο να αλλάξει απο DVD. Εδώ υπάρχει η επιλογή, η αγοράζεις το ένα η το άλλο η και κανένα! 2) Οσον αφορά την ψηφιακή τηλεόραση, εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Εδω ΔΕΝ υπάρχει επιλογή. Θες δεν θές απο το 2012 θα είναι όλα ψηφιακά. Δεν έχει λόγο ο καταναλωτής. Εφόσον δεν εχει λόγο, θα έπρεπε να υπάρχει ΕΝΑ στανταρ που θα επρεπε να ανακοινωθεί απο καιρού, οποιο και να είναι αυτό, ωστε ο καταναλωτής να είναι προετοιμασμένος για την αλλαγή και οχι να ειναι τα πράγματα στο φλού όπως ειναι τώρα. Υπάρχει ανύπαρκτη πληροφόρηση για ενα τόσο σημαντικό θέμα. Η γιαγιά που θα πάει να αγοράσει καινούργια τηλεόραση το 2009 επειδή η άλλη που ειχε για 20 χρόνια της χάλασε, θά πρέπει να ξέρει δηλαδή για MPEG4? Η θα πρέπει να φροντίσει το κράτος , όσες TV πουλιούνται να τηρούν ενα στάνταρ. Θέλω να δώ τι θα γίνει στην επαρχεία μια ωραία μέρα το 2012 όταν ξαφνικά τα μισά νοικοκυριά θα μείνουν χωρις TV επειδή εκαναν "λάθος επένδυση", η επειδη ήταν απληροφόρητοι για το θέμα αυτό 3) Η εκπομπή τουλάχιστον των κρατικών καναλιών είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν πρόσβαση. Εδώ τα πράγματα πρεπει να ειναι οπωσ παλαιά: αγοράζεις μια TV, την βάζεις στην πρίζα και βλέπεις TV. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πανεπηστημίου και να παρακολουθείς το φόρουμ του insomnia.gr ώστε να δείς τηλεόραση. Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ναι από το 2012 όπως είπες, ποιος ο λόγος να πάρεις πιο νωρίς αφού δεν είναι σίγουρο ότι έχει οριστικοποιηθεί το πρότυπο? μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει... κατά τα άλλα συμφωνώ πάνω κάτω με το post, χρειάζεται σίγουρα καλύτερη ενημέρωση και έπρεπε να είχαν πληροφορήσει τον κόσμο εδώ και καιρό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red_gijohn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ έχω την philips 32PFL5403D 32'' και δεν μπορώ να βρώ πουθενά να παίζει MPEG2 ή MPEG4. Λέει απλά ότι εχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή DVB-T..Ξέρει κανείς τι τελικά παίζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 1. O καταναλωτής δεν αντιστέκεται (σιγά μην πήρε και τα όπλα), απλά ξέρει τα torrents. 2. Θα πάνε να αγοράσουν μια μικρή 19άρα τηλεόραση με λιγότερο από 100 ευρώ (τότε θα χουν πέσει οι τιμές) σε 120 δόσεις. Ε μη πάρουν όλοι kuro. 3.Δεν είναι δημόσιο αγαθό. Μεταξύ μας, δεν έχω πρόβλημα να κάνει η ερτ ένα μπουκέτο, να βλέπω μόνο μπάλα που έχει και ένα άλλο όπου θα έχει ειδήσεις* και ας πληρώνω μόνο το ένα *το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα