sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν είναι εξαναγκασμός, και δεν είναι θέμα εξαναγκασμού (ακόμα και όταν πάψουν να υπάρχουν αναλογικές εκπομπές, θα μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως IPTV, δορυφορική, ή ακόμα και καλωδιακή σε κάποιες περιπτώσεις). Είναι θέμα σωστής συμπεριφοράς και λειτουργίας των αρμοδίων (αν μη τι άλλο ας πληροφορήσουν τον κόσμο να μην αγοράζει πλέον συσκευές που υποστηρίζουν μόνο mpeg2). το να πάρει TV TFT με mpeg2 και να του "μείνει" (όπως πχ εμένα) να το καταλάβω μιας και τότε δεν υπάρχαν TFT με mpeg4, αλλά ξεχωριστό decoder, τελείως λανθαασμένη αγορά... Οι πολλοί decoder πουλήθηκαν στην αρχή πιστεύω, τα τελευταία δύο χρόνια σίγουρα είναι πολύ λιγότερες οι πωλήσεις τους, και έχουν αντικατασταθεί από τις τηλεοράσεις με τον ενσωματωμένο δέκτη DVB-T/Mpeg2 (και πολύ πιο πρόσφατα από DVB-T/Mpeg4). Πιστεύω ότι το θέμα με τις τηλεοράσεις είναι ακόμα σοβαρότερο από αυτό του αποκωδικοποιητή, που στο κάτω κάτω τον αγόραζες επειδή το ήθελες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Στη Νόβα σκάς και 60€ ε. Δηλαδή ρε Θρές τόσοι άνθρωποι που έσκασαν λεφτά για decoder ήταν μαλάκες? Τι φταίει ο καταναλωτής που ο άλλος αποφάσισε να το γυρίσει σε MPEG-4? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Παρεμπιπτόντως, ελπίζω να μην τους την βιδώσει ξαφνικά και σε 2-3 χρόνια αποφασίσουν να ξεκινήσουν εκπομπές σε πρότυπο DVB-T2, εκεί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας (αφού καμιά συσκευή από αυτές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά δεν το υποστηρίζει, και ελάχιστες ακόμα στο εξωτερικό). Αν μη τι άλλο, τις εκπομπές σε DVB-T και mpeg4 μπορείς να τις λαμβάνεις με οποιαδήποτε καρτούλα DVB-T για pc, και τον σωστό decoder/πρόγραμμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cycomiko Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά η σχετικα "αρχαια" μου sony kdl-32u2000 που εχει mpeg2 πώς θα τα πιάνει αυτά τα κανάλια; διάβασα κάτι για μια καρτα, έχει όντως πίσω πλάγια κατι υποδοχές... γνωρίζουμε διαδικασίες-κόστη κ.ο.κ.; να επαληθεύσω την ύπαρξη του mpeg4 sthn lg 32lg2000 μου (πρέπει να αναφέρεται πλεον ως 32lh2000)? Η 32LH2000 ειναι ΑΛΛΟ πιο συγχρονο μοντέλο του 32LG2000. Εγω έχω την 32LG56000 και όπως αναφέρεται σε προηγούμενο πόστ, ΔΕΝ εχει MPEG4, αλλα μόνο MPEG2. Οπότε λίγο χλωμό η δικιά σου η 32LG2000 να έχει MPEG4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Στη Νόβα σκάς και 60€ ε. Δηλαδή ρε Θρές τόσοι άνθρωποι που έσκασαν λεφτά για decoder ήταν μαλάκες? Τι φταίει ο καταναλωτής που ο άλλος αποφάσισε να το γυρίσει σε MPEG-4? όχι δεν είναι μλκες αλλά δεν τους ανάγκασε κανείς, ήταν επιλογή τους... να πεις ότι το 2006 τους είπαν αγοράστε τώρα mpeg2 decoder γιατί του χρόνου θα σταματήσουμε να προβάλουμε σε αναλογικό και μετά τους το άλλαξαν σε mpeg4 να πω ότι είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη των αρμοδίων, αλλά σε αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι... γιατί πρώτη ή τελευταία φορά είναι που άλλαξε κάποιο πρότυπο? betamax, hd-dvd και πολλά άλλα που "ψόφισαν" και έμεινε ο καταναλωτής με το πτηνό στο χέρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Τώρα δε νομίζω ότι έχουν σχέση τα ανεπίσημα πρότυπα εταιρειών, που η κάθε μια προωθεί τα δικά της, όπως τα betamax, hd-dvd κλπ, με επίσημα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα εκπομπών τηλεόρασης ή ραδιοφώνου. Εδώ δεν έχουμε καν κάποιο πρότυπο που ψόφησε, απλά την - αυθαίρετη - επιλογή ενός δεύτερου που λειτουργεί παράλληλα με το πρώτο, αλλά δεν είναι forward compatible με αυτό (μόνο backward). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 παραμένουν επιλογές του καταναλωτή, όπως ήταν επιλογή να τρέξει και να πάρει mpeg2 decoder αυτός που τρέχει και παίρνει κάτι νωρίς νωρίς δεν είναι ο μέσος πολίτης αλλά ο "enthusiast" και για αυτόν δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία "λανθασμένη" επιλογή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τον Thresh, εξάλου έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια (τον μάρτη θα γίνουν 4), τα κανάλια ήταν πειραματικά και όπως είπε ο Thresh δεν ανέφερε κανείς ότι τα άλλα κανάλια θα τρέχουν σε αυτούς τους αποκωδικοποιειτές για την ακρίβεια τότε δεν περίμενε κανείς καν τα ιδιωτικά να γίνουν ψηφιακά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ok, αύριο (σχήμα λόγου) που θα ξεκινήσουν τις εκπομπές σε DVB-T2 και HD, να μην παραπονιέστε που θα πετάξετε όλους τους δέκτες ή και τηλεοράσεις. Εφόσον τόσο εύκολα μετατοπίζουμε την ευθύνη στον καταναλωτή, καλά κάνουν και μας τα παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι... .... για την ακρίβεια τότε δεν περίμενε κανείς καν τα ιδιωτικά να γίνουν ψηφιακά Υπάρχει ένα χρονικό όριο, το 2012, για να σταματήσουν οι αναλογικές εκπομπές. Τώρα πόσοι το γνωρίζουν είναι κι αυτό θέμα ενημέρωσης, πάντως το σίγουρο είναι ότι τα κανάλια το γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια, απλά δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις, ή να αποφασίσουν εγκαίρως γι αυτή την μετάβαση. Οπότε κάποιοι περίμεναν ότι ΚΑΙ τα ιδιωτικά θα γίνουν ψηφιακά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 γιατί να πετάξουμε τις τηλεοράσεις με mpeg2/4? παίρνουμε mpeg4/t2 decoder (αντίστοιχα) και βλέπουμε κανονικότατα, ok extra κόστος αλλά έχουμε πετάξει λεφτά και σε πολύ χειρότερα και ανούσια πράγματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ok, αύριο (σχήμα λόγου) που θα ξεκινήσουν τις εκπομπές σε DVB-T2 και HD, να μην παραπονιέστε που θα πετάξετε όλους τους δέκτες ή και τηλεοράσεις. Εφόσον τόσο εύκολα μετατοπίζουμε την ευθύνη στον καταναλωτή, καλά κάνουν και μας τα παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι... Σωστος Δεν καταλαβαινω γιατι να τους δικαιολογουμε ΠΙστευει κανεις οτι το εκαναν αυτο για την καλη μας ποιοτητα εικονας και οχι για να πουλησουν αλλους δεκτες και τηλεορασεις? Οταν βηκαν τα ψηφιακα ειχαν πει οτι ολα θα γινουν σε μικρο διαστημα ετσι και προωθουσαν δεκτες και τηλεορασεις Δεν πηγε να παρει κανεις δεκτες χωρις να υπαρχουν εκπομπες Ειχαν αρχισει εκπομπες σε συγκεκριμενο συστημα Δεν μποροσυσε κανεις να φανταστει οτι τα μισα καναλια αργοτερα θα βγουνε σε αλλο συστημα και οτι μπορει και τα καναλια της ΕΡΤ να το γυρισουν κι αυτα σε αλλο συστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχει ένα χρονικό όριο, το 2012, για να σταματήσουν οι αναλογικές εκπομπές. Τώρα πόσοι το γνωρίζουν είναι κι αυτό θέμα ενημέρωσης, πάντως το σίγουρο είναι ότι τα κανάλια το γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια, απλά δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις, ή να αποφασίσουν εγκαίρως γι αυτή την μετάβαση. Οπότε κάποιοι περίμεναν ότι ΚΑΙ τα ιδιωτικά θα γίνουν ψηφιακά... Η απόφαση της ΕΕ νομίζω βγήκε πέρσυ και όχι το 2006 EDIT : Λες και βλέπω τηλεόραση ούτε δέκτη θα πάρω μόνο ταινίες βλέπω άντε και λίγο ps3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos65 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 γιατί να πετάξουμε τις τηλεοράσεις με mpeg2/4? παίρνουμε mpeg4/t2 decoder (αντίστοιχα) και βλέπουμε κανονικότατα, ok extra κόστος αλλά έχουμε πετάξει λεφτά και σε πολύ χειρότερα και ανούσια πράγματα... Αυτό μου αρκεί. Το πόσο εύκολα δέχεσαι το "ok extra κόστος". Μα αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε αυτό το έξτρα κόστος, όταν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε βάζοντας σωστά στάνταρ από την αρχή, και πληροφορώντας τον κόσμο. Στο κάτω κάτω σε κάποιους δεν περισσεύουν τα λεφτά για να πετάνε έτσι, ούτε έχουν συνηθίσει να τα πετάνε σε χειρότερα ή ανούσια πράγματα (δεν μιλάω για μένα, μια γενικότερη παρατήρηση μόνο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Η 32LH2000 ειναι ΑΛΛΟ πιο συγχρονο μοντέλο του 32LG2000. Εγω έχω την 32LG56000 και όπως αναφέρεται σε προηγούμενο πόστ, ΔΕΝ εχει MPEG4, αλλα μόνο MPEG2. Οπότε λίγο χλωμό η δικιά σου η 32LG2000 να έχει MPEG4. φαίνεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, την δικιά μου δεν τη βρίσκω πλεόν, ουτε στο σαιτ της εταιρείας ενω είναι σχετικα καινουργιο μοντέλο απ'όσο ξέρω... εγώ την έχω κανενα εξάμηνο και τοτε μου την πασαραν για φρεσκια... ξερει κανεισ τίποτα παραπάνω; καλα, όπως και να έχει μέχρι να έρθουν τα ψηφιακά στη Μυτιληνη θα έχει παλίωσει... εδω ερτ δεν πιάνουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Το θέμα είναι να εκπέμψουν σύντομα σε HD, γιατί και το SD digital φαίνεται μάπα στις HD τηλεοράσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα