jimarass Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά μπορώ να δω κάπου τις περιοχές που καταργείται το αναλογικό σήμα? Το site της Digea δε λέει κάτι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stivi1981 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά μπορώ να δω κάπου τις περιοχές που καταργείται το αναλογικό σήμα? Το site της Digea δε λέει κάτι... μιλας για τις περιοχες που ηδη εκπεμπει το digea η για τις περιοχες που θα εκπεμψει? νομιζω οτι δεν μπορεις να βρεις καπου μαζεμενες τις πληροφοριες που ζητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 μιλας για τις περιοχες που ηδη εκπεμπει το digea η για τις περιοχες που θα εκπεμψει? νομιζω οτι δεν μπορεις να βρεις καπου μαζεμενες τις πληροφοριες που ζητας Θέλω να δω μια περιοχή της Ελλάδος αν έχει σήμερα ψηφιακό και αναλογικό σήμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stivi1981 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να δω μια περιοχή της Ελλάδος αν έχει σήμερα ψηφιακό και αναλογικό σήμα! για το ψηφιακο σημα το βλεπεις απο το σαιτ της digea..για το αναλογικο μονο απο αναζητηση στο ιντερνετ αν θα βρεις κατι αλλιως αν ειναι καποιο μελος απο εκεινη την περιοχη θα σου πει αυτο που χρειαζεσε, μπορεις να παρεις και τηλ σε καποιο καταστημα με τηλεορασεις αν εχει η περιοχη που ζητας και να τους ρωτησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να δω μια περιοχή της Ελλάδος αν έχει σήμερα ψηφιακό και αναλογικό σήμα! Και αυτο σχετικο ειναι. Ας πουμε στην πολη μου, ενω θεωρηστικα ειμαστε καλυμμενοι απο Digea (απο προχτες στις 9/12), η Αρτα ειναι ετσι χτισμενη που η μιση εχει πλατη τα ακαρνανικα, με αποτελεσμα παντα ειχαμε μικρους υποσταθμους στο απεναντι βουνο ωστε να πιανουν και οι υπολοιποι. Για τη digea λοιπον ειμαστε καλυμενοι και στο site της αυτο λεει, αλλα οι μισοι απο εμας συνεχιζουμε να πιανουμε απο αυτους τους μικρους αναλογικους υποσταθμους, και θα συνεχισουμε μεχρι να τα φτυσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 "Σούπερ ήχος,τέλεια εικόνα, χωρίς χιόνια και είδωλα..." Τον σούπερ ήχο που τον είδανε; Από τότε που έπιασα ψηφιακά, έχω συνεχείς διακυμάνσεις στην ένταση του ήχου, ιδίως στον alpha-και στα άλλα κανάλια, σε μικρότερο βαθμό. Τα προγράμματα έχουν πολύ χαμηλή ένταση, οι διαφημίσεις πολύ υψηλή. Δεν φαντάζομαι να φταίει η τηλεόραση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 "Σούπερ ήχος,τέλεια εικόνα, χωρίς χιόνια και είδωλα..." Τον σούπερ ήχο που τον είδανε; Από τότε που έπιασα ψηφιακά, έχω συνεχείς διακυμάνσεις στην ένταση του ήχου, ιδίως στον alpha-και στα άλλα κανάλια, σε μικρότερο βαθμό. Τα προγράμματα έχουν πολύ χαμηλή ένταση, οι διαφημίσεις πολύ υψηλή. Δεν φαντάζομαι να φταίει η τηλεόραση; Αυτο ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό συγκεκριμένων καναλιών και προ της ψηφιακής μετάδοσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 απο Ηλεια κανεις? μηπως δοκιμασε να πιασει ψηφιακο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 "Σούπερ ήχος,τέλεια εικόνα, χωρίς χιόνια και είδωλα..." Τον σούπερ ήχο που τον είδανε; Από τότε που έπιασα ψηφιακά, έχω συνεχείς διακυμάνσεις στην ένταση του ήχου, ιδίως στον alpha-και στα άλλα κανάλια, σε μικρότερο βαθμό. Τα προγράμματα έχουν πολύ χαμηλή ένταση, οι διαφημίσεις πολύ υψηλή. Δεν φαντάζομαι να φταίει η τηλεόραση; Αναφέρονται στην ποιότητα και όχι την στάθμη του ήχου. Η μεν ποιότητα όντως είναι καλύτερη, ανάλογα και με την συμπίεση που κάνει το κάθε κανάλι (δεν έχω πρόχειρα νούμερα). Μέσες άκρες (βλ. μπακάλικα) μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως εφάμιλλη ενός MP3 @128Kbps. Η δε στάθμη είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Κατά πρώτον όλα (; ) τα κανάλια υποτίθεται ότι έχουν audio compressors στην έξοδο του σήματός τους, ούτως ώστε να "κόβονται" τα peaks του ήχου. Στην πράξη τα προφίλ των compressors συνήθως σετάρονται σε... μετριοπαθείς ρυθμίσεις και δεν έχουν μεγάλη επίδραση στο επίπεδο του ήχου. Κατά δεύτερον τα κανάλια θέλουν να παίζουν τις διαφημίσεις τους σε υψηλές στάθμες ήχου (κάτι το οποιο επιθυμούν και οι ίδιες οι διαφημιστικές εταιρείες για ευνόητους -ψυχοακουστικούς- λόγους). Τώρα αν κάποιο trailer, εκπομπή ή διαφήμιση τύχει να έχει ψηλότερη ή χαμηλότερη στάθμη ήχου από την συνηθισμένη, είτε ο τεχνικός που την "έγραψε" δεν είχε κάνει τις σωστές ρυθμίσεις, είτε είχε πέσει εντολή άνωθεν (πάλι για ευνόητους λόγους). Επειδή το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμπουν τις διαφημίσεις τους πάνω από μια ορισμένη στάθμη ήχου. Νομίζω ότι σύντομα θα γίνει νόμος/οδηγία της Ε.Ε, υποχρεωτικός για όλα τα μέλη της EBU και θα έρθει και στα μέρη μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Αναφέρονται στην ποιότητα και όχι την στάθμη του ήχου. Η μεν ποιότητα όντως είναι καλύτερη, ανάλογα και με την συμπίεση που κάνει το κάθε κανάλι (δεν έχω πρόχειρα νούμερα). Μέσες άκρες (βλ. μπακάλικα) μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως εφάμιλλη ενός MP3 @128Kbps. Η δε στάθμη είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Κατά πρώτον όλα (; ) τα κανάλια υποτίθεται ότι έχουν audio compressors στην έξοδο του σήματός τους, ούτως ώστε να "κόβονται" τα peaks του ήχου. Στην πράξη τα προφίλ των compressors συνήθως σετάρονται σε... μετριοπαθείς ρυθμίσεις και δεν έχουν μεγάλη επίδραση στο επίπεδο του ήχου. Κατά δεύτερον τα κανάλια θέλουν να παίζουν τις διαφημίσεις τους σε υψηλές στάθμες ήχου (κάτι το οποιο επιθυμούν και οι ίδιες οι διαφημιστικές εταιρείες για ευνόητους -ψυχοακουστικούς- λόγους). Τώρα αν κάποιο trailer, εκπομπή ή διαφήμιση τύχει να έχει ψηλότερη ή χαμηλότερη στάθμη ήχου από την συνηθισμένη, είτε ο τεχνικός που την "έγραψε" δεν είχε κάνει τις σωστές ρυθμίσεις, είτε είχε πέσει εντολή άνωθεν (πάλι για ευνόητους λόγους). Επειδή το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμπουν τις διαφημίσεις τους πάνω από μια ορισμένη στάθμη ήχου. Νομίζω ότι σύντομα θα γίνει νόμος/οδηγία της Ε.Ε, υποχρεωτικός για όλα τα μέλη της EBU και θα έρθει και στα μέρη μας. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πολύ κατατοπιστικές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIOVINCO Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Λοιπον εχει ο πατερας μου μια Grundig η οποια γραφει στο εγχειρηδιο οτι εχει ψηφιακο σημα... Και το MPEG2 ψηφιακο ειναι (νομιζω) οποτε δεν μπορω να βασιστω σε αυτο... Εκανα λοιπον μια αυτοματη αναζητηση, και πιανει κανονικα με εικονα και ηχο το ΡΙΚ και καποια απο τα ξενα, αλλα στα κλασσικα ελληνικα εχει μονο ηχο... Ειναι σιγουρα MPEG 2 η να ψαξω και τιποτα αλλο; Αν και δε νομιζω γιατι το εψαξα αρκετα το μενου και δεν βρηκα καποια σχετικη ρυθμιση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Αν πιάνεις μόνο ήχο, τότε είναι MPEG-2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 ρε παιδες θα τρελαθω... δεν πιανω τπτ... αλλαξα κεραια και απο χελιδονι την εκανα πλεγμα και επιανα μονο ΣΚΑΙ... την ανεβασα την κεραια 2 οροφους ποιο πανω και δεν πιανω τπτ... Υ.Γ. ειμαι στον υμηττο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα