Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι εκπέμπει....(100% γιατί μένω εκεί)

---------- Προσθήκη στις 01:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:16 ----------

Εμένα η απορία μου είναι άλλη... Ωραία από ότι κατάλαβα ο χ αποκωδ. παίρνει το συμπιεσμενο-ψηφιοποίημενο σήμα και ανάλογα με το τι θα πατήσουμε στο τηλεκοντρόλ μετατρέπει σε κατάλληλη μορφή για την τηλεόραση το χ κανάλι...

Ένα μηχάνημα που να δέχεται από την κεραία το ψηφιοποίημενο σήμα και να το μετατρέπει σε αναλογικό δεν υπάρχει; να παίρνει δηλαδή το ψηφιοποίημενο (που έχει μικρότερο φάσμα κυμάτων) και να το κάνει αναλογικό (αποσυμπίεζοντας το και μετατρέποντας το σε αναλογικο και μεγαλύτερο φασμα),και να το δίνει στην υπόλοιπη οικιακή εγκατάσταση σε μορφή ίδια με την παλιά....

Γιατί από ότι κατάλαβα αυτοί οι δεκτές αυτό που κάνουν είναι να αποσυμπίεζουν ένα ψηφιακό κομμάτι του εύρους του τηλεοπτικού σηματος (ανάλογα με το κανάλι της αρεσκιας μας) και στην τηλεόραση να το δίνουν αναλογικό αν συνδέεται σαν απλή κεραία ή ψηφιακό αλλά αποσυμπίεσμενο αν ειναι με σκαρτ...

Ε εγώ δεν θέλω μόνο ένα κανάλι αλλά σε κάθε msec αποσυμπίεση όλων...

Εκτός και αν θέλει μεγάλη υπολογιστική ισχύ...

(έτσι δεν χρειάζεται ούτε και άλλο τηλεκοντρόλ ούτε τίποτα άλλο)

Εκτός και αν υπάρχει κάτι τέτοιο...

αλλη απορια ειναι τοσο δυσκολο να υπαρξει αποκωδικοποιητης που να εχει την δυνατοτητα συντονισμου με μια "χ1" και "χ2" συχνοτητες ( οπου "χ1" η συχνοτητα που εκπεμπει το τηλεκοντρολ της τηλεορασης την στιγμη που παταμε το κουμπι για να αλλαξει καναλι προς τα μπροστα και "χ2" αντιστιχα για πισω... Ή απο τον αποκωδικοποιητη να ρυθμιζεται ο ηχως; ρωταω γιατι παντου διαβαζω για 2 τηλεκοντρολ...

Έχεις μπερδευτεί λιγάκι.

Το σήμα φτάνει στον δέκτη και ο δέκτης μέσω scart,s-video,composite,hdmi το στέλνει έτοιμο στην τηλεόρασή σου.Και σε αναλογικό να το μετέτρεπες με έναν D/A Converter τι θα πετύχενες? Τίποτε απολύτως.Θα έπρεπε να έχεις έναν τοπικό αναμεταδώτη ο οποίος θα έπερνε τα σήματα απ τον D/A Converter και θα εξέπεμπε αναλογικά σε διάφορες συχνότητες στις οποίες θα συντόνιζες την τηλεόρασή σου.

Ο ήχος είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα.Αν θες να ρθυμίσεις τον ήχο μόνο απ το τηλεχειρηστήριο της τηλεόρασης τότε στον δέκτη σου δώσε την μέγιστη ένταση και παίζε μετά με το κοντρόλ της τηλεόρασης.Ή το ανάποδο,ότι σε βολεύει.

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και σε αναλογικό να το μετέτρεπες με έναν D/A Converter τι θα πετύχενες? Τίποτε απολύτως.Θα έπρεπε να έχεις έναν τοπικό αναμεταδώτη ο οποίος θα έπερνε τα σήματα απ τον D/A Converter και θα εξέπεμπε αναλογικά σε διάφορες συχνότητες στις οποίες θα συντόνιζες την τηλεόρασή σου.

xχμ μαλλον εχεις δικιο...:whistle:;):rolleyes:

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

προσπαθω να βρω αν το μοντελο της LG

LG2000 32' έχει ψηφιακό δέκτη για mpeg 4

με τα mpeg 2 είναι οκ

στα χαρακτηριστικά που βρίσκω στο internet στο site skroutz λεει για DVB -T

επισης στις πιο πολλές σελέδες βρίσκω μονο το μοντέλο LH2000 και οχι LG2000

Δημοσ.

Έχεις μπερδευτεί λιγάκι.

Το σήμα φτάνει στον δέκτη και ο δέκτης μέσω scart,s-video,composite,hdmi το στέλνει έτοιμο στην τηλεόρασή σου.Και σε αναλογικό να το μετέτρεπες με έναν D/A Converter τι θα πετύχενες? Τίποτε απολύτως.Θα έπρεπε να έχεις έναν τοπικό αναμεταδώτη ο οποίος θα έπερνε τα σήματα απ τον D/A Converter και θα εξέπεμπε αναλογικά σε διάφορες συχνότητες στις οποίες θα συντόνιζες την τηλεόρασή σου.

Σχετικά με αυτό, στην καλωδιακή πώς καταφέρνουν και δίνουν σήμα RF; Όπως μου περιέγραψαν όσοι έχουν, δεν χρειάζονται ειδικό δέκτη σε κάθε τηλεόραση. Το router της εταιρίας έχει έξοδο RF και μοιράζει και τα 60 κανάλια σε αυτόνομες συχνότητες.

Δημοσ.

Βρε παιδιά ξέρετε να προτείνετε κανένα καλό ψηφιακό αποκωδικοποιητή; Υποθέτω πως όσο πιο μεγάλη ανάλυση θα έχει τόσο καλύτερος θα είναι αλλά μήπως δεν αρκεί μόνο αυτό.

Δημοσ.
Σχετικά με αυτό, στην καλωδιακή πώς καταφέρνουν και δίνουν σήμα RF; Όπως μου περιέγραψαν όσοι έχουν, δεν χρειάζονται ειδικό δέκτη σε κάθε τηλεόραση. Το router της εταιρίας έχει έξοδο RF και μοιράζει και τα 60 κανάλια σε αυτόνομες συχνότητες.

Θες ένα headend καλωδιακής.Δε νομίζω πως είναι προσιτή η τιμή του μιας και απευθύνεται σε παρόχους κι όχι στον τελικό καταναλωτή.

Δημοσ.
ερωτηση..δλδ με mpeg2 τηλεοραση δε μπορεις να δεις καθολου τα ψηφιακα ή απλα πεφτει η ποιοτητα?

μόνο ήχο θα έχεις απο τα υπόλοιπα και εικόνα απο τις ερτ μόνο.

Δημοσ.

Ναι το ξερω για ποιο λογο ομως δεν εχουν μπει εστω στο ψηφιακο πακετο της EΡT ?

Το μουντιαλ δεν επρεπε εστω να δωθει και στο Sport+ σε 16.9

Για ποιο λογο πρεπει να βλεπουμε τα 3/4 της εικονας με τη μπαλα πεπονι χωρις το σκορ την ωρα κλπ ?

Δημοσ.
Ναι το ξερω για ποιο λογο ομως δεν εχουν μπει εστω στο ψηφιακο πακετο της EΡT ?

Το μουντιαλ δεν επρεπε εστω να δωθει και στο Sport+ σε 16.9

Για ποιο λογο πρεπει να βλεπουμε τα 3/4 της εικονας με τη μπαλα πεπονι χωρις το σκορ την ωρα κλπ ?

Δυστυχως δεν ξερω φιλε μου.....

Δημοσ.

Ρε παιδιά μου είπε κάποιος ότι μέχρι και 31/12/2010 η Digea θα εκπέμπει σε mpeg-2. Εγώ γιατί ήμουν σίγουρος για mpeg-4? Τι απ'τα δύο ισχύει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...