Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο τι λεει ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808098

Μπορει να συνδεθει απο την εξοδο κεραιας και σε αρχαιες τηλεορασεις που δεν εχουν scart ?

Αν εχουμε 4 τηλεοορασεις μπορουμε να εχουμε μονο ενα αποκωδικοποιητη και να τον βαλουμε στην κεντρικη κεραια και ολες οι tv να παιρνουν απο κει και να δειχνουν φυσικα το ιδιο ?

Μόνο με κάποιον ενισχυτή σήματος ίσως να γίνεται αυτό που λες... αλλά και πάλι όλες οι τηλεοράσεις θα δείχνουν το ίδιο κανάλι. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει όλος αυτός ο μπελάς.

---------- Προσθήκη στις 18:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:17 ----------

Τώρα ειδα καλύτερα τι γράφεις. Για πόσο παλιές μιλάμε; Τι συνδεσιμότητες έχουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μονο υποδοχη συνδεσης κεραιας εχουν

Τεχνικά γίνεται, αλλά το κόστος που θα χεις δεν αξίζει όσο το να αλλάξεις τις τηλεοράσεις.

Υ.Γ. Ιδέα: μήπως είναι συνδεδεμένες με video που έχουν video in;

Καταλαβα τι λες αλλα δεν υπαρχει βιντεο

Απλα αν ο αποκωδικοποιητης εχει εξοδο κεραιας λεω να παμε στο παλιο συστημα που συνδεαμε το βιντεο στην εισοδο κεραιας και βλεπαμε στο 0 καναλι σε μια συχνοτητα Αλλα λογικα ισως πρεπει να παει πριν τον ενισχυτη

απο θεσσαλονικη ...εχω παρει αποκωδικοποιητη αλλα πλεον μπορω να δω τα 6 ιδιωτικα καναλια και τα ψηφιακα της ερτ ..πως θα δω νετ και λοιπα καναλια που δεν ειναι στην digea ???

απο θεσσαλονικη ...εχω παρει αποκωδικοποιητη αλλα πλεον μπορω να δω τα 6 ιδιωτικα καναλια και τα ψηφιακα της ερτ ..πως θα δω νετ και λοιπα καναλια που δεν ειναι στην digea ???

τα υπολοιπα καναλια φιλε μου τα βλεπεις μεσα απο τα καναλια της τηλεορασης οπως εβλεπες παλια...δηλαδη τα ψηφιακα τα βλεπεις στο καναλι του βιντεο....και τα υπολοιπα στο 1,2,3,4 οπως και πριν

Καταλαβα τι λες αλλα δεν υπαρχει βιντεο

Απλα αν ο αποκωδικοποιητης εχει εξοδο κεραιας λεω να παμε στο παλιο συστημα που συνδεαμε το βιντεο στην εισοδο κεραιας και βλεπαμε στο 0 καναλι σε μια συχνοτητα Αλλα λογικα ισως πρεπει να παει πριν τον ενισχυτη

Τώρα που το σκέφτομαι, αφού έχεις περισσότερες από 1-2 τηλεοράσεις πρέπει να έχεις ενισχυτή. Άρα αν βάλεις τον αποκωδικοποιητή πριν τον ενισχυτή και εφόσον έχει rf έξοδο τότε θα σαι ok. Όμως αν κάνεις κάτι τέτοιο

1. Θα έχεις το ίδιο κανάλι σε όλες τις τηλεοράσεις

2. Πρέπει κάπως να μεταφέρεις το σήμα του τηλεκοντρόλ στον αποκωδικοποιητή (αφού προφανώς η κεραία είναι στη ταράτσα)... υπάρχει τρόπος, αλλά αξίζει τόση μανούρα για τόσο παλιές τηλεοράσεις;

Να ρωτήσω, κανένας που να μένει κάτω από την Καμάρα Θεσσαλονίκης, αν βλέπει το Alpha δίχως αποκωδικοποιητή; Έχω χάσει εδώ και μέρες την δυνατότητα να τον βλέπω με κάρτα tv δίχως υποστήριξη των ψηφιακών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρε ενας φιλος αυτον απο Πλαισιο και τον ψαχουλεψα λιγο....

Η δυνατοτητα εγγραφης σε δισκο ή στικακι που συδεεται στην usb ειναι απενεργοποιημενη.

Δεν μπορεσα μεσα απο αυτον να δω τα αναλογικα καναλια και ετσι ειναι απαραιτητο το παλιο τηλεκοντρολ....Κριμα....Μονο φωνη μπορεσα να αυξομειωσω με το τηλεκοντρολ του.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Πηρε ενας φιλος αυτον απο Πλαισιο και τον ψαχουλεψα λιγο....

Η δυνατοτητα εγγραφης σε δισκο ή στικακι που συδεεται στην usb ειναι απενεργοποιημενη.

Δεν μπορεσα μεσα απο αυτον να δω τα αναλογικα καναλια και ετσι ειναι απαραιτητο το παλιο τηλεκοντρολ....Κριμα....Μονο φωνη μπορεσα να αυξομειωσω με το τηλεκοντρολ του.

δεν βλεπω το link

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο χρήστη Diplomatis

«Έχω μία τηλεόραση Samsung με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-4 και ενώ πιάνω όλα τα ψηφιακά κανάλια όταν ας πούμε βρίσκω τα πρώτα 4 στην αρχή σε ένα κανάλι, όταν κάνω αναζήτηση να βρώ τα επόμενα στο άλλο κανάλι τότε αποθηκεύονται αυτά και χάνονται τα προηγούμενα. Απότέλεσμα να κάνω κάθε φορά καινούργια αναζήτηση αν θέλω να δω κάποιο κανάλι που βρίσκεται στα 4 πρώτα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;; Δεν έχω αποκωδικοποιητή αλλά πιάνω τα κανάλια απευθείας από την τηλεόραση.»

καμιά ιδέα???

Επεξ/σία από Ethnikos14

όπως και ενα παιδί πριν μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτός: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808098

ιδιαίτερα μ αρέσει πως διαβάζει αρχεία .avi με υπότιτλους .srt (ή τουλάχιστον ετσι λέει) τον έχει δοκιμάσει κανείς βρε παιδια? αξίζει?

αα αλλη απορία είναι η εξής: οταν συνδέσεις τον δέκτη στην τηλεοραση τα βρίσκει αυτόματα τα καναλία ή πρέπει να ρίξω ενα ψάξιμο πρώτα??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ξέρει κανείς αν εκπέμπει στο Αίγιο;

Ναι εκπέμπει....(100% γιατί μένω εκεί)

---------- Προσθήκη στις 01:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:16 ----------

Εμένα η απορία μου είναι άλλη... Ωραία από ότι κατάλαβα ο χ αποκωδ. παίρνει το συμπιεσμενο-ψηφιοποίημενο σήμα και ανάλογα με το τι θα πατήσουμε στο τηλεκοντρόλ μετατρέπει σε κατάλληλη μορφή για την τηλεόραση το χ κανάλι...

Ένα μηχάνημα που να δέχεται από την κεραία το ψηφιοποίημενο σήμα και να το μετατρέπει σε αναλογικό δεν υπάρχει; να παίρνει δηλαδή το ψηφιοποίημενο (που έχει μικρότερο φάσμα κυμάτων) και να το κάνει αναλογικό (αποσυμπίεζοντας το και μετατρέποντας το σε αναλογικο και μεγαλύτερο φασμα),και να το δίνει στην υπόλοιπη οικιακή εγκατάσταση σε μορφή ίδια με την παλιά....

Γιατί από ότι κατάλαβα αυτοί οι δεκτές αυτό που κάνουν είναι να αποσυμπίεζουν ένα ψηφιακό κομμάτι του εύρους του τηλεοπτικού σηματος (ανάλογα με το κανάλι της αρεσκιας μας) και στην τηλεόραση να το δίνουν αναλογικό αν συνδέεται σαν απλή κεραία ή ψηφιακό αλλά αποσυμπίεσμενο αν ειναι με σκαρτ...

Ε εγώ δεν θέλω μόνο ένα κανάλι αλλά σε κάθε msec αποσυμπίεση όλων...

Εκτός και αν θέλει μεγάλη υπολογιστική ισχύ...

(έτσι δεν χρειάζεται ούτε και άλλο τηλεκοντρόλ ούτε τίποτα άλλο)

Εκτός και αν υπάρχει κάτι τέτοιο...

αλλη απορια ειναι τοσο δυσκολο να υπαρξει αποκωδικοποιητης που να εχει την δυνατοτητα συντονισμου με μια "χ1" και "χ2" συχνοτητες ( οπου "χ1" η συχνοτητα που εκπεμπει το τηλεκοντρολ της τηλεορασης την στιγμη που παταμε το κουμπι για να αλλαξει καναλι προς τα μπροστα και "χ2" αντιστιχα για πισω... Ή απο τον αποκωδικοποιητη να ρυθμιζεται ο ηχως; ρωταω γιατι παντου διαβαζω για 2 τηλεκοντρολ...

Επεξ/σία από sam sam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...