Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως βλεπω αναλογικα χωρις κεραια.Και οχι δεν μενω στον Υμηττο διπλα στις κεραιες.60χλμ μακρια απο τη Θεσσαλονικη ειμαι αλλα μαλλον η CRT μου ειναι <<εκλεπτυσμενη>>.Οποτε λογικα θα μπορω να βλεπω και ψηφιακα με ενα μικρο καλωδιακι οπως ανεφερα σε προηγουμενο μυνημα μου.

Εισαι σε επαρχια καπως να φανταστω?Καποιος μπορει να δει αναλογικα χωρις κεραια,οταν ειναι σε ανοιχτο παιδιο( σπιτι στο λοφο π.χ) απ'οσο ξερω.

Απο κει και περα αν εννοεις οτι η CRT σου εχει ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη,χλωμο το βλεπω και αν εχει,σιγουρα οχι με mpeg-4 που χρειαζεται η ψηφιακη μεταδοση.;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι ειμαι διπλα στη θαλασσα γιαυτο.

Εννοειται πως δεν εννοουσα οτι η CRT εχει δεκτη,εννοουσα οτι τοποθετωντας ενα κομμενο καλωδιο του ενος μετρο στον αποκωδικοποητη δεν θα χρειαστω συνδεση με εξωτερικη κεραια.

εχω κατι αποριες γιαυτο. χρησιμοποιειται η αναλογικη κεραια που εχουν ολες οι πολυκατοικιες για να πιασεις το ψηφιακο σημα? και μετα πως πηγαινει στην τηλεοραση? με το αναλογικο βυσμα? ο ψηφιακος δεκτης τι ρολο βαραει αφου τα πιανεις με την κεραια?

ειμαι λιγο μπερδεμενος με αυτα

εχω κατι αποριες γιαυτο. χρησιμοποιειται η αναλογικη κεραια που εχουν ολες οι πολυκατοικιες για να πιασεις το ψηφιακο σημα? και μετα πως πηγαινει στην τηλεοραση? με το αναλογικο βυσμα? ο ψηφιακος δεκτης τι ρολο βαραει αφου τα πιανεις με την κεραια?

ειμαι λιγο μπερδεμενος με αυτα

Ναι χρησιμοποιείται η κλασική κεραία, έρχεται το καλώδιο και μπαίνει στον αποκωδικοποιητή και από τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση!

Αν έχεις όμως επίπεδη τηλεόραση LCD και Plasma έρχεται το καλώδιο της κεραίας κατευθείαν στην τηλεόραση!

Ναι χρησιμοποιείται η κλασική κεραία, έρχεται το καλώδιο και μπαίνει στον αποκωδικοποιητή και από τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση!

Αν έχεις όμως επίπεδη τηλεόραση LCD και Plasma έρχεται το καλώδιο της κεραίας κατευθείαν στην τηλεόραση!

αρα ο ψηφιακος δεκτης χρησιμοποιειται με τον ιδιο τροπο οπως και ο αναλογικος στις παλιες τηλεορασεις. ενταξει αυτο ηθελα να ξεχαθαρισω. αρα εχουμε μετατροπη ψηφιακου σηματος σε αναλογικο που το πιανει η κλασσικη κεραια και μετα μετατροπη του αναλογικου σε ψηφιακο για να παιξει στην τν η κανω λαθος?

και οταν εχουνε διπλη μεταδοση σηματος ερχονται ολα τα σηματα με το ιδιο καλωδιο απλα χρησιμοποιεις διαφορετικο δεκτη για το καθενα? γιατι οι επιπεδες τηλεορασεις πιανουν και αναλογικο σημα. χειριζεσαι αναλογικα και ψηφιακα με το ιδιο χειριστηριο?

αρα ο ψηφιακος δεκτης χρησιμοποιειται με τον ιδιο τροπο οπως και ο αναλογικος στις παλιες τηλεορασεις. ενταξει αυτο ηθελα να ξεχαθαρισω. αρα εχουμε μετατροπη ψηφιακου σηματος σε αναλογικο που το πιανει η κλασσικη κεραια και μετα μετατροπη του αναλογικου σε ψηφιακο για να παιξει στην τν η κανω λαθος?

και οταν εχουνε διπλη μεταδοση σηματος ερχονται ολα τα σηματα με το ιδιο καλωδιο απλα χρησιμοποιεις διαφορετικο δεκτη για το καθενα? γιατι οι επιπεδες τηλεορασεις πιανουν και αναλογικο σημα. χειριζεσαι αναλογικα και ψηφιακα με το ιδιο χειριστηριο?

Κάπου σε έχασα...λοιπόν το πρώτο συμπέρασμα δεν το κατάλαβα.

Για το πρώτο ερώτημα δεν ξέρω να σου απαντήσω, από ότι καταλαβαίνω αποκωδικοποιητής και κεραία είναι ένα σώμα που δέχεται ο ψηφιακό σήμα!

Το δεύτερο ερώτημα δεν το πολυκατάλαβα, πάντως όσες τηλεοράσεις έχεις τόσοι και οι αποκωδικοποιητές!

Τρίτο ερώτημα, έχουν και τα δύο οι επίπεδες (ενσωματωμένο τον ψηφιακό δέκτη)!

Τέταρτο ερώτημα, θα χρησιμοποιείς μόνο το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή για να αλλάζεις τα κανάλια και το άλλο για on/off της τηλεόρασης!

Επίσης και μία συμβουλη από μένα:o

Όσοι πιάνετε ακόμα όλα τα κανάλια από αναλογικό δέκτη ΜΗΝ βιαστήτε να αγορασετε αποκωδικοποιητή. Περιμένετε (έχουμε ένα χρόνο ακόμα τουλαχιστον) να βγούν και άλλα μοντέλα στην αγορά ή και να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα - κάτι που σιγουρα θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο-.;)

Όσον αφορά τις CI κάρτες, οι υπάρχουσες "κατεβάζουν" το mpeg4 σε mpeg2 οπότε τσάο

HD ποιότητα...Υπομονή και σίγουρα θα βγουν νέα προϊόντα;)

Αυτό σου το είπαν από το service της philips? Πωωω μαμακία. Τελικά δηλαδή ούτε CI κάρτα δε λέει για τις philips μας εεεε!!! :mad::mad::mad:..... Να φτανταστώ πως στο service μιλάνε για την κάρτα της Neotion (Neotion MPEG4 CI Module).

Τελικά μάλλον δεν τον γλυτώνω τον decoder. Άντε άλλο ενα τηλεκοντρόλ μαμότη μου....

Όσον αφορά τις CI κάρτες, οι υπάρχουσες "κατεβάζουν" το mpeg4 σε mpeg2 οπότε τσάο

HD ποιότητα...Υπομονή και σίγουρα θα βγουν νέα προϊόντα;)

Γιατί έχω μια εντύπωση ότι ήταν σε brain-fart mode όταν σου το είπαν; Τι σημαίνει "κατεβάζουν" το mpeg4 σε mpeg2; Κάνουν transcoding? Και πώς το transcoding σε ψηφιακό σήμα επηρρεάζει την ποιότητα (και πιο συγκεκριμένα την ανάλυση);

Γιατί έχω μια εντύπωση ότι ήταν σε brain-fart mode όταν σου το είπαν; Τι σημαίνει "κατεβάζουν" το mpeg4 σε mpeg2; Κάνουν transcoding? Και πώς το transcoding σε ψηφιακό σήμα επηρρεάζει την ποιότητα (και πιο συγκεκριμένα την ανάλυση);

tespa_2002, σκέψου πως και τα δύο πρότυμα συμπίεσης (mpeg2, mpeg4) είναι lossy. Δηλαδή όταν γίνει το decode έχουμε απώλεια πληροφορίας από το γνήσιο stream. Απότε το transcoding από mpeg4 σε mpeg2 θα αφαιρέσει λίγη παραπάνω πληροφορία... Όσο για την αλλαγή της ανάλυσης, αυτό έχει πολλές παραμέτρους που μπορεί να το επηρεάσει, παράμετροι που μπορεί να έχουν σχέση και με την υποστήριξει του mpeg από τον εξοπλισμό σου (tv σου)...

Βέβαια είναι μεγάλη μαμακία αν η philips έχει βγάλει κάρτες CI για mpeg4 support οι οποίες στην ουσία κάνουν transcode το mpeg4 σε mpeg2.... Άντε να δούμε....

Κάπου σε έχασα...λοιπόν το πρώτο συμπέρασμα δεν το κατάλαβα.

Για το πρώτο ερώτημα δεν ξέρω να σου απαντήσω, από ότι καταλαβαίνω αποκωδικοποιητής και κεραία είναι ένα σώμα που δέχεται ο ψηφιακό σήμα!

Το δεύτερο ερώτημα δεν το πολυκατάλαβα, πάντως όσες τηλεοράσεις έχεις τόσοι και οι αποκωδικοποιητές!

Τρίτο ερώτημα, έχουν και τα δύο οι επίπεδες (ενσωματωμένο τον ψηφιακό δέκτη)!

Τέταρτο ερώτημα, θα χρησιμοποιείς μόνο το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή για να αλλάζεις τα κανάλια και το άλλο για on/off της τηλεόρασης!

κοιτα θα ξαναθεσω τα ερωτηματα για να τα καταλαβεις καλυτερα να ξερω και εγω τι γινεται με ολη αυτη την ιστορια. η κεραια κατασκευαστηκε πριν 30 χρονια για το αναλογικο σημα. μεσω αυτης τωρα πιανεις το ψηφιακο σημα. Το σημα αυτο ερχεται στο διαμερισμα με το παλιο αναλογικο καλωδιο το οποιο βγαινει απο το βυσμα του τοιχου και συνδεεται στην τηλεοραση με αυτο το καλωδιο

148069d1258313435-tv-cable-connection-problem-belling-lee-connector-tv-cable.jpg

τωρα ομως που το σημα ειναι ψηφιακο και περναει απο ολα αυτα τα αναλογικα μεσα υπαρχουν απωλειες και το σημα γινεται απο αναλογικο ψηφιακο εκτος αν κανω εγω κατι λαθος. δηλαδη ολη η αναλογικη υποδομη παραμενει ιδια ενω το σημα αλλαζει σε ψηφιακο.

περα απο αυτο η αλλη απορια που εχω ειναι οταν εχουμε απο το ιδιο καλωδιο τηλεορασης ταυτοχρονα αναλογικα και ψηφιακα σηματα ο διαχωρισμος γινεται μεσω των συχνοτητων και με την χρηση 2 διαφορετικων δεκτων, ενα για τις αναλογικες συχνοτητες και ενα για τις ψηφιακες. δηλαδη με το χειριστηριο της τηλεορασης μπορεις να αλλαζεις δυναμικα αναλογικα/ ψηφιακα καναλια ταυτοχρονα σωστα?

μιλαω για την περιπτωση που ο αποκωδικοποιητης και ο ψηφιακος δεκτης ειναι ενσωματωμενος στην τηλεοραση

Πλέον το PlayTV υποστηρίζει τα κανάλια της digea

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cz4-eMZpC7k&fmt=22]http://www.youtube.com/watch?v=cz4-eMZpC7k&fmt=22[/ame]

13 ευρώ η κούτα :P

τωρα ομως που το σημα ειναι ψηφιακο και περναει απο ολα αυτα τα αναλογικα μεσα υπαρχουν απωλειες και το σημα γινεται απο αναλογικο ψηφιακο εκτος αν κανω εγω κατι λαθος. δηλαδη ολη η αναλογικη υποδομη παραμενει ιδια ενω το σημα αλλαζει σε ψηφιακο.

περα απο αυτο η αλλη απορια που εχω ειναι οταν εχουμε απο το ιδιο καλωδιο τηλεορασης ταυτοχρονα αναλογικα και ψηφιακα σηματα ο διαχωρισμος γινεται μεσω των συχνοτητων και με την χρηση 2 διαφορετικων δεκτων, ενα για τις αναλογικες συχνοτητες και ενα για τις ψηφιακες. δηλαδη με το χειριστηριο της τηλεορασης μπορεις να αλλαζεις δυναμικα αναλογικα/ ψηφιακα καναλια ταυτοχρονα σωστα?

μιλαω για την περιπτωση που ο αποκωδικοποιητης και ο ψηφιακος δεκτης ειναι ενσωματωμενος στην τηλεοραση

1) Δεν γίνεται το σήμα ψηφιακό, αλλά η κωδικοποιήση.

2) Από μια κεραία περνάνε όλα τα σήματα ακόμα και αυτά του κινητού τηλεφώνου (καλύτερη ποιότητα βέβαια στα UHF), το θέμα παίζεται στον πυκνωτή που ρυθμίζει ποια σήματα θα παίρνει η TV (Πρέπει να ξέρεις λίγη φυσική)

1) Δεν γίνεται το σήμα ψηφιακό, αλλά η κωδικοποιήση.

2) Από μια κεραία περνάνε όλα τα σήματα ακόμα και αυτά του κινητού τηλεφώνου (καλύτερη ποιότητα βέβαια στα UHF), το θέμα παίζεται στον πυκνωτή που ρυθμίζει ποια σήματα θα παίρνει η TV (Πρέπει να ξέρεις λίγη φυσική)

1) δεν ειναι δηλαδη κατι αντιστοιχο με του PCM? ειναι δηλαδη καθαρη αναλογικη μεταδοση?

2) ναι δεν ειπα για την κεραια. απλα λεω ο διαχωρισμος αυτων (αναλογικα/ψηφιακα) βαση των συχνοτητων γινεται μεσα στην τηλεοραση με το ιδιο χειριστηριο σωστα?

ps: το video που ανεβασες θελει deinterlace....φαινονται οι γραμμες και ειναι σπαστικο :P

1) δεν ειναι δηλαδη κατι αντιστοιχο με του PCM? ειναι δηλαδη καθαρη αναλογικη μεταδοση?

2) ναι δεν ειπα για την κεραια. απλα λεω ο διαχωρισμος αυτων (αναλογικα/ψηφιακα) βαση των συχνοτητων γινεται μεσα στην τηλεοραση με το ιδιο χειριστηριο σωστα?

ps: το video που ανεβασες θελει deinterlace....φαινονται οι γραμμες και ειναι σπαστικο :P

Καθαρότατη αναλογική μετάδωση, απλά αντί το σήμα να είναι 010111001100101 είναι 1111111111111100000000000001111111111111000000000000

, ώστε να μην έχει losses, δηλαδή το 1 είναι το 111111111111 και το 0 το 00000000000 κάπως έτσι. Στην ουσία σκέψου ότι παλιά μια συχνότητα κλείδωνε και έπαιζε ένα κανάλι, τώρα παίζουν 4, στις ίδιες συχνότητες με άλλη κωδικοποίηση. Πες πως το παλιό ήταν αρχείο .uhf και τώρα πήγαμε στα .mp4, απλά επειδή οι απλές τηλεόρασεις δεν έχουν κάποιον επεξεργαστή που να παίζει mp4 χρειάζεσαι αποκωδικοποιητή...

EDIT, δεν υπάρχει ψηφιακό σήμα. Όλες οι συχνότητες είναι αναλογικές, ακόμα και το φως στις οπτικές ίνες. Η κωδικοποίηση είναι που μετράει. Στην ουσία στο pc και με αναλογικό δέκτη πιάνεις ψηφιακά, αρκεί να γίνει emulation, επειδή όμως είναι χρονοβόρο είναι καλύτερο και ευκολότερο να μπει νέο tuner (DVB-T DVB-T2 κλπ)

Έχω την Samsung σειρά 6 http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE37B653T5WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F

και τα βρήκα ΟΛΑ τα ψηφιακά εύκολα και γρήγορα.

Το γέλιο ηταν όταν πέρυσι, το Μάιο 2009, ρωτούσα σε όλα τα μεγάλα καταστήματα της Θεσσαλονίκης τους πωλητές-"γκουρού" αν οι τηλεοράσεις που πουλούσαν υποστηρίζουν MPEG4. Κανείς τους δεν καταλάβαινε για τι πράγμα τους μιλούσα!!!

Το έψαξα μόνος μου και τελικά τον Σεπτέμβριο, που αποφάσισα να πάρω τηλεόραση έκανα τη σωστή επιλογή. Και ευτυχώς, τώρα βλέπω και ακούω αψεγάδιαστα!

Το πρόβλημα είναι ότι η Samsung, παρ' ότι είναι Νο1 σε πωλήσεις στην Ελλάδα δεν φροντίζει να ενημερώσει τους καταναλωτές σωστά. Ακόμα και στην ιστοσελίδα τους δεν γράφουν αν είναι η τηλεόραση συμβατή με MPEG4.

Έχω 4 φίλους με Samsung μοντέλα λιγότερο από διετία και δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για να αναβαθμίσουν το MPEG2 σε MPEG4.

Έχει βγάλει άκρη κάποιος σε αυτό το πρόβλημα; Θα αναλάβουν οι εταιρείες να αναβαθμίσουν το λογισμικό των τηλεοράσεων που δεν υποστηρίζουν το MPEG4???

Έχει βγάλει άκρη κάποιος σε αυτό το πρόβλημα; Θα αναλάβουν οι εταιρείες να αναβαθμίσουν το λογισμικό των τηλεοράσεων που δεν υποστηρίζουν το MPEG4???

μπα καμια μα καμια εταιρια λογικα δεν θα το κανει αυτο για τον απλουστατο λογο οτι θελει να πουλησει τις νεες τηλεορασεις με mpeg4...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...